Kaalulangetus teekond võidud

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tasuks selgeks teha ka mis on oomega 6 ja mis on oomega 3. Oomega 6 ongi kõik liha, nisujahu, munad jne. Oomega 6 tekitab kehas põletikke, ühtepidi on see kasulik, kõrgem kehatemperatuur tapab ära baktereid ja viiruseid, teistpidi põletab ära ka südamelihased. Seepärast rasvunud inimestel süda lähebki nässu. Oomega 3 jällegi vähendab kehas põletikke, selleks on näiteks oliiviõli. Itaallased panevad oliiviõli igale poole, isegi pitsadele. Pitsa on nisujahust, juustust, aga oliiviõli maandab selle oomega 6 ära. Eestlased tarbivad väga vähe oomega 3 sisaldavaid toiduaineid, seepärast eestlastel on südamehaiguseid väga väga palju. Näiteks ka vähene oomega 3 tarbimine pidi tõstma üldist söögiisu kuna organism ei saa vajalikke toitaineid kätte.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 21:58
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 21:14
Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 19:58Jäta prooviks liha (kõik lihatooted ja ka kala) üldse välja. Makaronid ja pasta asenda tatraga (makaronid on kiire süsivesik, tatar on palju aeglasem). Keeda tatar ära, maitsesta rohelise sibula, kurgi või tomatiga ja söö. Ära midagi muud lisa. Iga päev söö tatart, hommikul, lõunaks, õhtuks. Neid juurvilju ei pea ka massiliselt sisse ajama. Vähese suhkruga joo teed või kohvi, näiteks üks väike tükksuhkur. Kõik need piimatooted nagu juust ja jogurtid jäta ka kõrvale. Tee selline menüü kaheks-kolmeks nädalaks ja vaata mis kaal siis näitab. Kui kõht koriseb, siis joo vett.

Asi ei ole ju geenides vaid selles energias mis sa sööd. Kõige raskem ongi inimesel neid igavaid õhtuid mööda saata kui varem koguaeg midagi söödi. Aga see söök ladestub pekiks. Ka 1200 kcal saab paksuks süüa kui süüa valesid asju.

Muidugi viskab 3 nädalat tatra söömine üle, järgmised kolm nädalat söö täistera riisi, aga ära söö makarone ehk pastat. Alati tasub proovida uusi asju kui kaal jääb seisma. See on huvitav kuidas muidu end nii tarkadeks inimesteks pidavad inimesed ei suuda kaalust alla võtta.
Mis uskumatut lollust siin lugeda saab.
Keedetud tatar sibulaga? Mida okset.
Tahtsin just sama kirjutada. See ei ole mitte lihtsalt ebatõhus, vaid otseselt kahjulik soovitus. Sisuliselt soovitab hakata veganiks - ideaalne viis tervis lõplikult tuksi keerata ja 10a vanem välja näha.
Esiteks - tatrasoovitus ei ole ju halb. Point ilmselt rohkem selles, et teha endale asi väga lihtsaks ja eksperimenteerida, mis saab, kui sööd sama asja ja vähe, süsivesikuid (“halbu”) mitte. Söön kusjuures tatart täpselt nii - kurgi/tomati ja maitserohelisega, juurde küll ka oliiviõli. Terve organism peab 2-3 nd absoluutselt sellega vastu. Ei pea inimest ründama kui ta kaasa mõtleb ja nõu annab.

Ja Mis puudutab veganlust- üks parimaid atleete, novak djokovic, on vegan. Ei näe vana välja, ja kindlasti pole tema tervis ka mitte tuksis. Veganlust võib mitmeti harrastada. Saab ka oreo küpsiseid süüa, või saia moosiga ja olla vegan…
Külaline

ooot miks nüüd vegan kohe peab olema? Lihas on liiga palju kaloreid, kui liha ära jätta siis ongi defitsiit käes. Iga inimene kes kaalu langetada tahab, jõuab sinna välja, et süüa ei saa enam vanamoodi, aga üksi ajuvaba muna+liha dieet ei tööta igavesti, nii kui dieet lõppeb, tulevad kilod kohe tagasi. St püsivaks kaalulangetuseks tuleb hakata loobuma üleliigsest söömisest. Võta tantsijad, nad söövadki hiina kapsast, kirsstomateid ja värske kurgi salatit, igapäev söögi ette ja taha. Lihtsalt ei saa olla sale kui süüa üle.
Külaline

Toitumine peab olema TASAKAALUS. Valk on väga hea aga ka sellele on määratud selged piirmäärad sõltuvalt kehakaalust, soost ja treeningkoormusest. Üleliigne valgutarbimine on neerudele väga suur koormus ning keha vajab toimimiseks ka süsivesikuid. Ma olen langetanud kaalu ning hoidnud seda aastaid, treenin regulaarselt ning rasvaprotsent on madal (lihased joonistuvad välja), küll aga ma ei söö liha. Loomset valku tarbin (muna, kodujuust, kala jm) aga mõõdukalt ja vastavalt soovitustele. Loomulikult on menüüs esindatud ka süsivesikud ja rasvad vastavalt üldteada soovitustele, seega ei pea eksperimenteerima, kui toimivad lahendused on olemas. Nendest tuleb lihtsalt kinni pidada ja pika aja jooksul, mitte loota mitme aastaga kasvanud ülekaalu maharaputamist nädala-kahega.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:06Ja Mis puudutab veganlust- üks parimaid atleete, novak djokovic, on vegan. Ei näe vana välja, ja kindlasti pole tema tervis ka mitte tuksis. Veganlust võib mitmeti harrastada. Saab ka oreo küpsiseid süüa, või saia moosiga ja olla vegan…
Vegan, kes sööb kana, kala... (Djokovic ise ei olegi tegelikult end veganiks kuulutanud).
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:19 Toitumine peab olema TASAKAALUS. Valk on väga hea aga ka sellele on määratud selged piirmäärad sõltuvalt kehakaalust, soost ja treeningkoormusest. Üleliigne valgutarbimine on neerudele väga suur koormus ning keha vajab toimimiseks ka süsivesikuid. Ma olen langetanud kaalu ning hoidnud seda aastaid, treenin regulaarselt ning rasvaprotsent on madal (lihased joonistuvad välja), küll aga ma ei söö liha. Loomset valku tarbin (muna, kodujuust, kala jm) aga mõõdukalt ja vastavalt soovitustele. Loomulikult on menüüs esindatud ka süsivesikud ja rasvad vastavalt üldteada soovitustele, seega ei pea eksperimenteerima, kui toimivad lahendused on olemas. Nendest tuleb lihtsalt kinni pidada ja pika aja jooksul, mitte loota mitme aastaga kasvanud ülekaalu maharaputamist nädala-kahega.
Nigu mõnest 1970ndate toitumisõpikust oleks maha kirjutatud
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:32
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:19 Toitumine peab olema TASAKAALUS. Valk on väga hea aga ka sellele on määratud selged piirmäärad sõltuvalt kehakaalust, soost ja treeningkoormusest. Üleliigne valgutarbimine on neerudele väga suur koormus ning keha vajab toimimiseks ka süsivesikuid. Ma olen langetanud kaalu ning hoidnud seda aastaid, treenin regulaarselt ning rasvaprotsent on madal (lihased joonistuvad välja), küll aga ma ei söö liha. Loomset valku tarbin (muna, kodujuust, kala jm) aga mõõdukalt ja vastavalt soovitustele. Loomulikult on menüüs esindatud ka süsivesikud ja rasvad vastavalt üldteada soovitustele, seega ei pea eksperimenteerima, kui toimivad lahendused on olemas. Nendest tuleb lihtsalt kinni pidada ja pika aja jooksul, mitte loota mitme aastaga kasvanud ülekaalu maharaputamist nädala-kahega.
Jaa aga kõik õige. pikas perspektiivis ei pea vastu meeletute piirangutega.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:31
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:06Ja Mis puudutab veganlust- üks parimaid atleete, novak djokovic, on vegan. Ei näe vana välja, ja kindlasti pole tema tervis ka mitte tuksis. Veganlust võib mitmeti harrastada. Saab ka oreo küpsiseid süüa, või saia moosiga ja olla vegan…
Vegan, kes sööb kana, kala... (Djokovic ise ei olegi tegelikult end veganiks kuulutanud).
Ei ole ennast veganiks kuulutanud, küll aga on öelnud et suures osas toitub plant-based toitudest. Smuutid, kinoa, maguskartul, puuviljad jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:44
Ei ole ennast veganiks kuulutanud, küll aga on öelnud et suures osas toitub plant-based toitudest. Smuutid, kinoa, maguskartul, puuviljad jne.
Suures osas, aga ta sööb ka kana ja kala. Nii et vegan?

Üldse olen enda üllatuseks hakanud nii mõnegi end veganiks kulutanud kuulsuse kohta leidma, et nad söövad näiteks vabalt kala...

Või vahukoort, kui neile tundub, et söömata jätmine võiks mõnda vahukoorepugijat solvata.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:32
No ju siis teati juba ammu, mis töötab aga ikka mõni arvab, et 30 muna päevas/lühiajaline x dieet/mingite toidurühmade täielik välistamine vm annab kestva tulemuse. Ei anna. Kaalust alla võtmine ja selle hoidmine on täpselt nii igav, kui eelnevalt kirjutatud. Keeruliseks teeb selle asjaolu, et enamusel ei ole püsivust, kannatlikkust ega piisavat tahtejõudu elustiili muutuseks. Soovitakse kiireid lahendusi ja põnevaid väljakutseid, ollakse periooditi õhinapõhine.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:5530 muna päevas
annab 4650 kcal. 😔😔😔
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 15:00
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:5530 muna päevas
annab 4650 kcal. 😔😔😔
Lisaks kohutava kõhukinnisuse 😒
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:53
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:44

Suures osas, aga ta sööb ka kana ja kala. Nii et vegan?

Üldse olen enda üllatuseks hakanud nii mõnegi end veganiks kulutanud kuulsuse kohta leidma, et nad söövad näiteks vabalt kala...

Või vahukoort, kui neile tundub, et söömata jätmine võiks mõnda vahukoorepugijat solvata.
Kirjutasin vegan kuna nii lühem kui “enamasti toitub plant-based aga mõnikord teeb erandi ja sööb tüli kala või näiteks ühe lehmapiimast tehtud jäätise.” Minu point ei olnud mitte veganlust promoda, lihtsalt kui keegi ütleb et plant-based toitumine on tervisele kahjulik, siis nii see ei pruugi olla. Kui teadlikult teha.
2020 intervjuus djokovic kirjeldab täpselt mida ta päevas sööb, ühtegi lihatoodet ta ei maini ja ütleb, et sööb plant-based dieeti. Vaata kui tahad veel tähti edasi närida
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 09:45
Kuidas sa põletad? Kui sa süsivesikuid ei söö, hakkab inimese higi haisema nagu kassi kusi. Sa ajad ikka puhta kelbast.
Taaskord, ristivastupidine info. Higihais, kõhukaasid ja ebameeldiv keha lõhn tuleb taimedest. Üks põhjus on kõik need sissesöödavad taimemürgid, millest keha üritab naha kaudu vabaneda. See on su keha naturaalne reaktsioon ebanaturaalsele toidule. Loomset toitu süües ei peereta inimene mitte kunagi.

Paljud tavapärased teadmised saab ainuüksi loogika abil ümber lükata - kuidas saab miski mitteseeditav (kiudaine) olla seedimisele kasulik? Kuidas saab kergestiseeditav toit, nt muna, põhjustada ummikuid, kui see seeditakse pea tervenisti ära? Taimesest toidust seedid heal juhul paar protsenti, kõik ülejäänud tuleb teisest otsast välja. Kuidas saab selline toitumisviis kasulikum olla? Sest kiudained puhastavad soolestikku? - EI, meie kehas toimuvad väga keerulised biokeemilised protsessid, sa ei saa läheneda kanalisatsiooni loputamise võtetega.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 16:49

Postitus on kustutatud
Jah, üldiselt söövad peale taimede veel hunniku valgupulbrit ja muid sünteetilise aineid (ja steroide), aga kuidas on see seotud minu postituse sisuga?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 14:06

Esiteks - tatrasoovitus ei ole ju halb. Point ilmselt rohkem selles, et teha endale asi väga lihtsaks ja eksperimenteerida, mis saab, kui sööd sama asja ja vähe, süsivesikuid (“halbu”) mitte. Söön kusjuures tatart täpselt nii - kurgi/tomati ja maitserohelisega, juurde küll ka oliiviõli. Terve organism peab 2-3 nd absoluutselt sellega vastu. Ei pea inimest ründama kui ta kaasa mõtleb ja nõu annab.

Ja Mis puudutab veganlust- üks parimaid atleete, novak djokovic, on vegan. Ei näe vana välja, ja kindlasti pole tema tervis ka mitte tuksis. Veganlust võib mitmeti harrastada. Saab ka oreo küpsiseid süüa, või saia moosiga ja olla vegan…
Minu meelest on ta näost seda väga selgelt näha. Paljud sportlased (eriti meie omad) ei ole tegelikult tavainimestest tervislikumad.

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 17:18
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 17:06
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 16:49

Postitus on kustutatud
Jah, üldiselt söövad peale taimede veel hunniku valgupulbrit ja muid sünteetilise aineid (ja steroide), aga kuidas on see seotud minu postituse sisuga?
Postitus on kustutatud
Need kassikusehaisused jõusaalihundid ju tõestavad mu pointi - nad on väga ebanaturaalse eluviisi ja toitumisega inimesed. Need kes sinna otsa veel TRT või treni süstivad on sisuliselt transsoolistega samal pulgal. Naturaalne inimene kes sööb naturaalset toitu ei haise, ka higi ei ole ebameeldiva lõhnaga.

Üks varasem pilt Djokovicist. Võrrelge silmapiirkonda ja näonahka. Eelmisel pildil on veganitele omane bloated face ja zombistunud silmakoopad.

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 17:34
Postitus on kustutatud
Võrdle nüüd neid pilte. Ülemisel on vegan, alumine pilt on varasemast ajast, kui veel seda jura ei ajanud. Toob väga hästi esile plant-based toitumise mõju välimusele.
Külaline

Tippsportlased on nii suure pinge all muud moodi ja liigne stress teeb neid vanemaks.
Mul on kaks klassikaaslast(35-36a), kes nüüdseks on ameti maha pannud. Üks tippsõudja ja teine korvpallur.
Viimasest oli eelmine nädal Etvs saade, kui masendunud ta oli/on.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 17:42
Külaline kirjutas: 10 Veebr 2025 17:34
Postitus on kustutatud
Võrdle nüüd neid pilte. Ülemisel on vegan, alumine pilt on varasemast ajast, kui veel seda jura ei ajanud. Toob väga hästi esile plant-based toitumise mõju välimusele.
Kuule, inimesed vananevad eks
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist