Head malmpotti puuahju soovitage

köök, kodu korrashoid ja aed
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Lisaks veel, et liiga suurt (no rohkem kui viieliitrist või nii) malmpotti ei tasu soetada põhjusel, kuna ta on jube raske. Sellise potiga on paha toimetada ja kuna malm ei taha nõudepesumasinat, siis pead teda veel ka käsitsi küürima. Elu näitab, et asjad, mis ei ole igapäevaelus mugavad - liiga suured, kaalult rasked jne - kipuvad seisma jääma.

Samuti ei sõltu kaminahju kütmine ei poti suurusest ega olemasolust: toa soojaks kütmine käib ikka ühtemoodi, ükskõik kas sees on mõni pott toiduga või ei ole.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Fiskars malmpott 5l ovaalne, aasaga, mitte nupuga, palun väga. Neid on küll igasuguseid saada, aga parim ongi vana veneaegne ovaalne kaanel aasaga pott, õnneks mul on vanaemalt saadud ja ei müüks kunagi.
https://verkko.ee/toode/fiskars-norden- ... lmpott-5l/
Isegi kodupoodides, bauhofis jms on selliseid olnud nagu vaja, creuset on mõttetu haip.
TME
Kontakt:

Postitus Postitas TME »

ikvis.ee igasugu malmnõusid nii suuri kui väikseid ning ka ovaalseid.

https://ikvis.ee/metallist-n%C3%B5ud/ma ... -pann-pott
Külaline

Ma see üleeelmine, kes fiskarsi lingi pani, aga see pole ideaalne, see emailimata. Emailpott on parem, kergem hooldada, ei pea rasvapõletama jms jama ja pole probleemi, et emaileerimata malm hapu toiduga reageerima hakkab.
Külaline

Emailita malmpotti ei saa ka toitu seisma jätta, võtab rauamaitse juurde.
Ja kõigil emailitud malmpottidel on nupp kruvikesega küljes.
Kaup24-s oli neid malmpotte ka oma 7 lehekülge igasugu hinnaga, aga ühtki ei kutsu ostma.
Kunagi ühe poti kohta, mis pidi sobima kõikidele pliitidele ja ahjudele, küsisin, et mida tähendab märge "ei talu järsku temperatuuri muutust"?
Kuidas ma siis külma toidu kuuma ahju panen? Vastati, et pott tuleb ahju panna ja siis alles ahi tööle. Säh sulle siis kõiki ahjusid.
Külaline

See fiskarsi pott mulle kujult sümpatiseerib küll :) selliseid emailpotte on ka vanu ja muid kaubamärke, nt ostast sai keegi õnnelik sellise poti omale 10.- eest...
Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2025 15:34 See fiskarsi pott mulle kujult sümpatiseerib küll :) selliseid emailpotte on ka vanu ja muid kaubamärke, nt ostast sai keegi õnnelik sellise poti omale 10.- eest...
Pilt
Selline ongi see õige. Aga saada neid ju pole.
Külaline

Kas selline ei oleks mõeldav?
https://maarahvapood.ee/toode/rooma-pot ... l-kaanega/
Mõõtudelt pikkus sellel konkreetsek ületab aga oli ka veidi väiksemaid seal.

Info järgi kannatab kuni 250 kraadi kuuma.

Hind samas on täitsa normaalne ja äkki tasub proovimist.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2025 23:41 Kas selline ei oleks mõeldav?
https://maarahvapood.ee/toode/rooma-pot ... l-kaanega/
Mõõtudelt pikkus sellel konkreetsek ületab aga oli ka veidi väiksemaid seal.

Info järgi kannatab kuni 250 kraadi kuuma.

Hind samas on täitsa normaalne ja äkki tasub proovimist.
Rooma pott on täiesti iseasi. 250° on ka vähe.
Külaline

see on ju savinõu, tee ikka elementaarsetel asjadel vahet! Emailitud mailmpott on PALJU praktilisem valik ja kui kord ostad, siis enam-vähem igavene.
Külaline

Ei soovita savinõusid. Mul on mitu savipotti juba katki läinud. Nad on õrnad, ei talu nad järske temperatuurimuutusi ega pikaajalist ahjus hoidmist, eluiga lühike.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:46
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:40
Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 21:23 Esimene google vastus https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5524/

Uskumatud inimesed siin koos, isegi googlesse ei osata kirjutada ahju malmpott. Kui rumalad on naised eks
See on väga väike pott. 5 liikmelisele perele sellega ei tee midagi.
Peale selle - mina ei vaata ahju panemiseks ühtegi, millel on metallist nupp. Ühel sellisel sulas mul selle nupu kinnituskruvi ära. Otse toidu sisse.
Jah, võta puidust.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 06:42Jah, võta puidust.
Fiskars tuli juba enne sind sellele mõttele - puidust rõngas kaane peal. Mis selle eesmärk on, pole aru saanud.
Külaline

Minul on selline: https://handymann.ee/toode/ahjupott-kaa ... ilitud-6l/
Ostetud 3 aastat tagasi ja seni kestab kenasti.
Külmal ajal kui puupliit nagunii vaja kütta, siis kasutame paar korda nädalas.
Külaline

Igati kobe pott. Ahju puhul tuleb lihtsalt arvestada ahjuuukse läbimõõduga, pliidile võib panna kuitahes laia kastruli, muud vahet ei ole, miks 5l poti puhul oleks hea ovaalne kuju.
Külaline

Vist pisut rumal küsimus, aga kas malmpotti tohib asetada pliidiplaadile nagu tavalist potti?
Ise olen aru saanud, et malmpott käib rohkem ahju (ükskõik kas siis puudega köetav ahi või elektriline küpsetusahi). Küsin materjalide hingeelu tundmise mõttes. Kunagi sai asetatud pliidiplaadile savipott, lihtsalt toidu soojendamiseks. Viie minutiga oli puruks. Malmiga vist seda karta ei ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Veebr 2025 09:05 Vist pisut rumal küsimus, aga kas malmpotti tohib asetada pliidiplaadile nagu tavalist potti?
Ise olen aru saanud, et malmpott käib rohkem ahju (ükskõik kas siis puudega köetav ahi või elektriline küpsetusahi). Küsin materjalide hingeelu tundmise mõttes. Kunagi sai asetatud pliidiplaadile savipott, lihtsalt toidu soojendamiseks. Viie minutiga oli puruks. Malmiga vist seda karta ei ole?
Iga poti juures on kirjas, mida temaga teha tohib, kui kõrget t° kannatab, kas sobib ka lahtisele leegile jne. Malmpott enamasti sobib pliidiplaadile, sest no malmpannid on ju aegade algusest olemas olnud 😄
Savi peal tõesti praadida ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 10:04 see on ju savinõu, tee ikka elementaarsetel asjadel vahet! Emailitud mailmpott on PALJU praktilisem valik ja kui kord ostad, siis enam-vähem igavene.
Just. Alla 500 pole pott ega asi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline