Kogemusi psühholoogidega

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 11 Veebr 2025 17:34
Ühe probleemiks on näiteks lagunenud maja, mille remontimiseks puudub raha.
Ja selleks läks psühholoogi juurde, et see ta maja ära remondiks või mis sa tahad öelda?
Täpipealt seda tahangi öelda, et ükski psühholoog ei remondi ära sinu maja!

Samuti väita, et psühholoog pidavat kuidagimoodi müstiliselt oskama viia sind sellisesse meeleseisundisse, et sa remondid ära oma maja, on paljas oletus. Enamasti see nii siiski ei ole. Inimene vajas abi ja läks sotsiaaltöötaja juurde küsima, kas neil KOV-is on pakkuda mingeid lahendusi, kuidas vähekindlustatud üksikema saaks soodustingimustel elamispinna. Sotsiaaltöötaja sõimas ta läbi ja käskis pöörduda psühholoogi poole. Olles tutvunud selle inimese looga ja dokumentidega, jääb mulje, et KOV sotsiaaltöötaja viskas enda tegematajäänud töö hoopis teise eluala esindaja kaela. Tegelikult oleks tal olnud võimalus aidata küll. Üleüldse on näha tendentsi - väga paljudes juhtumites -, et kui ei viitsita aidata, siis automaatselt visatakse õhku see "psühholoogi"-sõna ja hakatakse kahtlema abiküsija vaimses tervises. Psühholoogi juurde aetakse pikemalt mõtlemata kõik, keda aidata ei soovita või ei viitsita - isegi siis, kui endal ametiseisundist tulenevalt tegelikult on küll olemas võimalused seda teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 08:35
Ühe probleemiks on näiteks lagunenud maja, mille remontimiseks puudub raha.
Ja selleks läks psühholoogi juurde, et see ta maja ära remondiks või mis sa tahad öelda?

Samuti väita, et psühholoog pidavat kuidagimoodi müstiliselt oskama viia sind sellisesse meeleseisundisse, et sa remondid ära oma maja, on paljas oletus. Enamasti see nii siiski ei ole. Inimene vajas abi ja läks sotsiaaltöötaja juurde küsima, kas neil KOV-is on pakkuda mingeid lahendusi, kuidas vähekindlustatud üksikema saaks soodustingimustel elamispinna. Sotsiaaltöötaja sõimas ta läbi ja käskis pöörduda psühholoogi poole. Olles tutvunud selle inimese looga ja dokumentidega, jääb mulje, et KOV sotsiaaltöötaja viskas enda tegematajäänud töö hoopis teise eluala esindaja kaela. Tegelikult oleks tal olnud võimalus aidata küll. Üleüldse on näha tendentsi - väga paljudes juhtumites -, et kui ei viitsita aidata, siis automaatselt visatakse õhku see "psühholoogi"-sõna ja hakatakse kahtlema abiküsija vaimses tervises. Psühholoogi juurde aetakse pikemalt mõtlemata kõik, keda aidata ei soovita või ei viitsita - isegi siis, kui endal ametiseisundist tulenevalt tegelikult on küll olemas võimalused seda teha.
Ohhhooo, jälle keegi "sõimas" ja "viskas". :roll:
Oled sa kunagi proovinud mõnda olukorda objektiivselt kirjeldada?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 12:18
Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 08:35

Ohhhooo, jälle keegi "sõimas" ja "viskas". :roll:
Oled sa kunagi proovinud mõnda olukorda objektiivselt kirjeldada?
No ja siis? Asju tuleb nimetada õigete nimedega. Või peaks väljenduma kuidagi läbi lillede stiilis "KOV sotsiaaltöötaja pani õrnalt ja tasakesi enda tegematajäänud töö teise eluala esindaja kaela." :D
Külaline

Kuidas sinu ümber küll kõik karjuvad, sõimavad, solvavad, irvitavad, ninale viskavad, välja viskavad, naeruvääristavad ja halvustavad? Võta hetk mõtlemisaega sellel teemal.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 16:50 Kuidas sinu ümber küll kõik karjuvad, sõimavad, solvavad, irvitavad, ninale viskavad, välja viskavad, naeruvääristavad ja halvustavad? Võta hetk mõtlemisaega sellel teemal.
Liiga allaheitlik. Ühel hetkel tuleb hakata vastu lööma.
Külaline

Läksin töötukassa suunatud psühholoogile kellele rääkisin oma mured: lapsepõlvetraumad, ahistamised, üksinduse, halvad pühapäevajoodikutest vanemad jne. Kuulas ära, pakkus välja rühmateraapiat. Järgmisel visiidil isegi ei teretanudm ega vaadanud näkku, näol oli kleebitud irve. Unustatud oli rühmateraapia, ja kõik muu. Ei kaastunnet, ei empaatiavõimet. Hakkas hoopis rääkima oma muredest, sellest kui häsi elavad rikasti erapsühholoogid, tupeseenest jmt. Sellest, et poeg saab sõjaväeealiseks jne. Ei mingit rühmateraapiat, ei mingeid nõuandeid, kirjutas välja peotäie narkootikume (antidepressante) ja saatis koju.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 17:42 Läksin töötukassa suunatud psühholoogile kellele rääkisin oma mured: lapsepõlvetraumad, ahistamised, üksinduse, halvad pühapäevajoodikutest vanemad jne. Kuulas ära, pakkus välja rühmateraapiat. Järgmisel visiidil isegi ei teretanudm ega vaadanud näkku, näol oli kleebitud irve. Unustatud oli rühmateraapia, ja kõik muu. Ei kaastunnet, ei empaatiavõimet. Hakkas hoopis rääkima oma muredest, sellest kui häsi elavad rikasti erapsühholoogid, tupeseenest jmt. Sellest, et poeg saab sõjaväeealiseks jne. Ei mingit rühmateraapiat, ei mingeid nõuandeid, kirjutas välja peotäie narkootikume (antidepressante) ja saatis koju.
See jutt on jälle kuskilt luulude vallast. Jälle see näkku irvitamine, kas oled sama, kellel seal Perekoolis kõik lapse kasvatajad näkku rivitasid? Psühholoog ei saa sulle mitte midagi välja kirjutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 18:00
Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 17:42 Läksin töötukassa suunatud psühholoogile kellele rääkisin oma mured: lapsepõlvetraumad, ahistamised, üksinduse, halvad pühapäevajoodikutest vanemad jne. Kuulas ära, pakkus välja rühmateraapiat. Järgmisel visiidil isegi ei teretanudm ega vaadanud näkku, näol oli kleebitud irve. Unustatud oli rühmateraapia, ja kõik muu. Ei kaastunnet, ei empaatiavõimet. Hakkas hoopis rääkima oma muredest, sellest kui häsi elavad rikasti erapsühholoogid, tupeseenest jmt. Sellest, et poeg saab sõjaväeealiseks jne. Ei mingit rühmateraapiat, ei mingeid nõuandeid, kirjutas välja peotäie narkootikume (antidepressante) ja saatis koju.
See jutt on jälle kuskilt luulude vallast. Jälle see näkku irvitamine, kas oled sama, kellel seal Perekoolis kõik lapse kasvatajad näkku rivitasid? Psühholoog ei saa sulle mitte midagi välja kirjutada.
Mulle tundub ka.
Külaline

Tundub, et sa ei pannud tähele, et teine kord läksid teise inimese juurde. Esimene kord oli sõbralik psühholoog, kes kuulas sind ära ja vaatas, et sul on tõsisemad probleemid, rühmateraapia siin ei aita. Sul on luululised kogemused, traumad, äkki ka psüühikaga midagi viltu. Siis saadeti psühhiaatri poole, kes siis rohtu kirjutas. Tema sulle rühmateraapiat ei soovitagi ja nõuandeid ei jaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 16:45No ja siis? Asju tuleb nimetada õigete nimedega. Või peaks väljenduma kuidagi läbi lillede stiilis "KOV sotsiaaltöötaja pani õrnalt ja tasakesi enda tegematajäänud töö teise eluala esindaja kaela." :D
Ei, nagu eespool postitaja ütles - võimalik on kirjeldada objektiivselt, mitte kasutada kahte äärmuslikku väljendusviisi.

Sõnaveeb:
Objektiivne
1
reaalsusel, käesoleval olukorral põhinev, sellele vastav või sellest tulenev

1.1
kellegi hinnangust, tegijast või teadvusest mitte sõltuv või tulenev; erapooletu, neutraalne
Sünonüümid
erapooletu, neutraalne
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 22:50 Postitus on kustutatud
Miks sa ise endale neid püstiseid pöidlaid paned?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 16:50 Kuidas sinu ümber küll kõik karjuvad, sõimavad, solvavad, irvitavad, ninale viskavad, välja viskavad, naeruvääristavad ja halvustavad? Võta hetk mõtlemisaega sellel teemal.
Tulin siia vahepeal vaatama ja näen, et väljenduslaad on teie arutelus jõudnud juba täitsa uuele tasandile.

Aga sinule vastates: saa kord juba aru, et see sinu kallis psühholoog ei ole veel kogu maailm (sinule ehk küll, aga mitte teistele). Sa püüad nui neljaks kasutada demagoogiavõtet, mis seisneb selles, et üritad iga hinna eest jätta mulje, nagu oleks sinu poolt ja sinu vaadetega nõus "kogu maailm", aga sinu vastaspool on mingisugune üksik hulluke, kes ise ei saa aru, kuidas asjad "tõeliselt" on. Ometi see nii ei ole - neid, kes julgevad psühholoogide praegust taset ja nende teenuse kvaliteeti kuidagi kritiseerida, on palju, ja tuleb üha juurde. Neid on tunduvalt rohkem kui mina või need teised, kes siin oma kogemusi jagavad ja sulle paljusid erinevaid näiteid toovad. Nii et ehk tasuks sul endal võtta hetk mõtlemisaega ja juurelda, miks see nii on.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 09:42
Tulin siia vahepeal vaatama ja näen, et väljenduslaad on teie arutelus jõudnud juba täitsa uuele tasandile.

Aga sinule vastates: saa kord juba aru, et see sinu kallis psühholoog ei ole veel kogu maailm (sinule ehk küll, aga mitte teistele). Sa püüad nui neljaks kasutada demagoogiavõtet, mis seisneb selles, et üritad iga hinna eest jätta mulje, nagu oleks sinu poolt ja sinu vaadetega nõus "kogu maailm", aga sinu vastaspool on mingisugune üksik hulluke, kes ise ei saa aru, kuidas asjad "tõeliselt" on. Ometi see nii ei ole - neid, kes julgevad psühholoogide praegust taset ja nende teenuse kvaliteeti kuidagi kritiseerida, on palju, ja tuleb üha juurde. Neid on tunduvalt rohkem kui mina või need teised, kes siin oma kogemusi jagavad ja sulle paljusid erinevaid näiteid toovad. Nii et ehk tasuks sul endal võtta hetk mõtlemisaega ja juurelda, miks see nii on.
Ei, minu väljenduslaad ei ole mingile teisele tasandile jõudnud.
See teema on seitse korda läbi nämmutatud juba. Ma ei hakka uuesti pihta, eriti selles õhkkonnas, mida üks ebastabiilne isik (kes tõenäoliselt on sama, kes siin räägib, kuidas maailm talle liiga teeb) oma rõvedustega tekitab. Jah, võtame kõik hetke mõtlemisaega selle teema üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 10:45
Vähe oled olnud siin siis.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 10:45

Ei, minu väljenduslaad ei ole mingile teisele tasandile jõudnud.
See teema on seitse korda läbi nämmutatud juba. Ma ei hakka uuesti pihta, eriti selles õhkkonnas, mida üks ebastabiilne isik (kes tõenäoliselt on sama, kes siin räägib, kuidas maailm talle liiga teeb) oma rõvedustega tekitab. Jah, võtame kõik hetke mõtlemisaega selle teema üle.
Maailm teeb liiga ainult sinule endale! Ja sinu väljenduslaad küll toimetuleva inimese muljet paraku ei jäta. Sestap mõistan, miks psühholoogid sulle nii tähtsad on - keegi ju peab sind vee peal hoidma, kui pärislähedasi võtta pole. Soovitaks panustada pigem oma peresuhetesse, tekitada endale ümber korralik tugivõrgustik - nii saad hakkama ka siis, kui psühholoog töölt lahkub või kui sul raha otsa lõppeb. Aga mõelda, miks inimesed soovivad psühholoogiteenust reformida, tekitada selle juurde tagasiside andmise võimalus ja tulemuse statistika, võiksid sa küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 13:44
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 06:47
Külaline kirjutas: 12 Veebr 2025 22:50 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Vabandan kõigi ees, kes vastavad solvanguteta, isiklikuks minemata,ja ilma epiteetideta: Teile ei ole minu roppused mõeldud. Aga Teid on siin suur vähemus, seega jään ropendama.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 13:49 Maailm teeb liiga ainult sinule endale! Ja sinu väljenduslaad küll toimetuleva inimese muljet paraku ei jäta. Sestap mõistan, miks psühholoogid sulle nii tähtsad on - keegi ju peab sind vee peal hoidma, kui pärislähedasi võtta pole. Soovitaks panustada pigem oma peresuhetesse, tekitada endale ümber korralik tugivõrgustik - nii saad hakkama ka siis, kui psühholoog töölt lahkub või kui sul raha otsa lõppeb. Aga mõelda, miks inimesed soovivad psühholoogiteenust reformida, tekitada selle juurde tagasiside andmise võimalus ja tulemuse statistika, võiksid sa küll.
Minu väljenduslaad? Maailm teeb mulle liiga? Mulle on psühholoogid tähtsad? Sa ajad segamini või teed nalja. Või saad asjadest valesti aru. Ja just seepärast ongi see teema mõttetuks muutunud.
Me ei räägi siin sellest, et üldiselt võiks olla psühholoogide töös tagasisidesüsteem ja statistika. Loomulikult olen ma sellega nõus. Me räägime konkreetse trolli väidetest, kus kõiges on süüdi kord psühholoogid ja kord sotsiaaltöötajad. Õpetajad ka. Kui inimene selliselt ümbritsevat tajub, et kõik talle halba soovivad ning keegi ei mõista, siis on tal tegelikult ka ikka mingi probleem ning ta justnimelt vajaks seda abi, mida ta naeruvääristab.
Vot sellest on teema. Mitte neist üllastest asjadest, millest sa räägid. Soovitasin juba eespool - enne kui teemasse sekkud, loe kõik läbi. Kõik. Mitte seitse viimast postitust.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 14:12
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 13:49 Maailm teeb liiga ainult sinule endale! Ja sinu väljenduslaad küll toimetuleva inimese muljet paraku ei jäta. Sestap mõistan, miks psühholoogid sulle nii tähtsad on - keegi ju peab sind vee peal hoidma, kui pärislähedasi võtta pole. Soovitaks panustada pigem oma peresuhetesse, tekitada endale ümber korralik tugivõrgustik - nii saad hakkama ka siis, kui psühholoog töölt lahkub või kui sul raha otsa lõppeb. Aga mõelda, miks inimesed soovivad psühholoogiteenust reformida, tekitada selle juurde tagasiside andmise võimalus ja tulemuse statistika, võiksid sa küll.
Minu väljenduslaad? Maailm teeb mulle liiga? Mulle on psühholoogid tähtsad? Sa ajad segamini või teed nalja. Või saad asjadest valesti aru. Ja just seepärast ongi see teema mõttetuks muutunud.
Me ei räägi siin sellest, et üldiselt võiks olla psühholoogide töös tagasisidesüsteem ja statistika. Loomulikult olen ma sellega nõus. Me räägime konkreetse trolli väidetest, kus kõiges on süüdi kord psühholoogid ja kord sotsiaaltöötajad. Õpetajad ka. Kui inimene selliselt ümbritsevat tajub, et kõik talle halba soovivad ning keegi ei mõista, siis on tal tegelikult ka ikka mingi probleem ning ta justnimelt vajaks seda abi, mida ta naeruvääristab.
Vot sellest on teema. Mitte neist üllastest asjadest, millest sa räägid. Soovitasin juba eespool - enne kui teemasse sekkud, loe kõik läbi. Kõik. Mitte seitse viimast postitust.
Need arvukad inimesed, kes siin toovad välja psühholoogidega esinevaid probleeme, ei ole trollid. Jah, mõne väljendus oma kogemuste jagamisel võib olla robustsem, teisel viisakam, kuid mõte on sama. Ning olen läbi lugenud siin teemas kõik postitused kõikidel lehekülgedel.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 14:23Need arvukad inimesed, kes siin toovad välja psühholoogidega esinevaid probleeme, ei ole trollid. Jah, mõne väljendus oma kogemuste jagamisel võib olla robustsem, teisel viisakam, kuid mõte on sama. Ning olen läbi lugenud siin teemas kõik postitused kõikidel lehekülgedel.
Aga loe veel üks kord.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 14:23
Külaline kirjutas: 13 Veebr 2025 14:12
Need arvukad inimesed, kes siin toovad välja psühholoogidega esinevaid probleeme, ei ole trollid. Jah, mõne väljendus oma kogemuste jagamisel võib olla robustsem, teisel viisakam, kuid mõte on sama. Ning olen läbi lugenud siin teemas kõik postitused kõikidel lehekülgedel.
Väljenduslaadist on mul ükskõik. Sisust räägime. Siin teemas on palju laimu, õigemini väga ühekülgset vaadet, erinevate spetsialistide süüdistamist, tõenäoliselt ka rääkimata jätmist, liialdamist ja moonutamist. Keegi pole ju eitanud, et kuskil on mõni psühholoog või sotsiaaltöötaja, kes ei tee oma tööd südamega. Loomulikult on. Siin teemas on jutt käinud ja alguse saanud siiski konkreetsete siin toodud näidete ümber ja need on olnud kõik mitmeti tõlgendatavad ning nõuavad konteksti teadmist ja ka teise osapoole vaadet.

Ilmekas on muidugi see, et juba sain ka mina siin mingi probleemse ja pahatahtliku inimese dimensiooni külge. Tegelikkuses olen mina siin teemas koos mõne üksiku teisega just tasakaalustav mõistuse hääl, mis proovib nähtavale tuua selle lintšimise teist, psühholoogi, õpetaja, sotsiaaltöötaja vaadet. Saage aru, need on olemas ja need ei pruugi absoluutselt ühtida sellega, mida siin kontrollimatult kirjutab nördinud kodanik, kellele maailm liiga teeb ja teda lakkamatult solvab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 9 külalist