Kes õigustab? Absoluutselt terve Euroopa taunib.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04Miks peaks keegi sellise asja üle rõõmustama? Pigem on mul kahju, et alles nüüd lõpuks hakkavad Euroopal silmad avanema. Need, kes siin varasemalt praegust olukorda ette on ennustanud tembeldati koheselt putinistideks. Mina aga loen väga palju välismeediat ja mulle oli ammu selge, et läheb täpselt nii nagu läks. Seetõttu on mul lausa vastik vaadata-kuulata, kuidas mõned "eksperdid" ikka veel USA käitumisele õigustust otsida püüavad. Selline hämamine käib, et lihtsalt jube.
Trump on president
-
Külaline
-
Külaline
Trump ei ole veel USA. Tema käitumisele tõesti õigustust pole. Mis Ukrainasse puutub, siis ma loodan, et Zelenski ei võta mistahes kompromissettepanekut vastu.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04Miks peaks keegi sellise asja üle rõõmustama? Pigem on mul kahju, et alles nüüd lõpuks hakkavad Euroopal silmad avanema. Need, kes siin varasemalt praegust olukorda ette on ennustanud tembeldati koheselt putinistideks. Mina aga loen väga palju välismeediat ja mulle oli ammu selge, et läheb täpselt nii nagu läks. Seetõttu on mul lausa vastik vaadata-kuulata, kuidas mõned "eksperdid" ikka veel USA käitumisele õigustust otsida püüavad. Selline hämamine käib, et lihtsalt jube.
Mida saab Trump pakkuda? Seda, et Venemaale jäävad need alad, mis ta juba on vallutanud.
Kui siis Venemaa hakkab valmistuma uueks sõjaks, ega siis ei jää Ukrainal ja Euroopalgi muud üle. Mis sõjast Euroopa vastu siin räägitakse, kui jõud ei käi isegi Ukrainast üle, tuleb onu Donaldi selja taha pugeda. Kui tulebki uus sõda, siis loomulikult taaskord Ukraina vastu, see on P...leril juba kinnisideeks saanud.
Muide, moslemid on juba Vene suurlinnu üle võtmas, rohkem kui "roiskuvas" Läänes, aga vaenlane on ikka Ukraina. Venemaa käib põhja, ja USA kipub tasapisi sama teed minema Donaldi juhtimisel. Hiina peab peenikest naeru kindlasti.
Muide, mida Euroopa oleks pidanud teisi tegema? Putiniga sõbrustama või? Naer saalis.
-
Külaline
See tauniv Euroopa oleks pidanud Ukrainat aitama. Päriselt aitama mitte tilgutama abi jupi kaupa. USA on teisel kontigendil ja mis ta üldse peaks ühe variserliku Euroopa pärast muretsema. Euroopa näpu viitamine ei vuvita USA-d. Kus siis sõjaprintsess Kaja Kallas on? Kui peremehed käskisid röökis mis hull. Sai tasu kätte ehk ameti ja hetkel peremehed käskinud vait olla vist.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:27Kes õigustab? Absoluutselt terve Euroopa taunib.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04Miks peaks keegi sellise asja üle rõõmustama? Pigem on mul kahju, et alles nüüd lõpuks hakkavad Euroopal silmad avanema. Need, kes siin varasemalt praegust olukorda ette on ennustanud tembeldati koheselt putinistideks. Mina aga loen väga palju välismeediat ja mulle oli ammu selge, et läheb täpselt nii nagu läks. Seetõttu on mul lausa vastik vaadata-kuulata, kuidas mõned "eksperdid" ikka veel USA käitumisele õigustust otsida püüavad. Selline hämamine käib, et lihtsalt jube.
-
Külaline
Mis on tarkpeade lahendus? Soojas toas rölkida gogo Ukraina. Slava ukraina. Kui sõda kestab tapab tibla kõik Ukraina sõdurid lõpuks. Kui sõjaväge pole kaob ka Ukraina iseseisvus. Venemaa alahindamine siinses meedias oli naeruväärne. Kas tahate, et ukrainlased sureksid edasi?
-
Külaline
Kuule valitsusevihkaja, tänu Kajale on Ukraina toetus nii suur.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 12:45See tauniv Euroopa oleks pidanud Ukrainat aitama. Päriselt aitama mitte tilgutama abi jupi kaupa. USA on teisel kontigendil ja mis ta üldse peaks ühe variserliku Euroopa pärast muretsema. Euroopa näpu viitamine ei vuvita USA-d. Kus siis sõjaprintsess Kaja Kallas on? Kui peremehed käskisid röökis mis hull. Sai tasu kätte ehk ameti ja hetkel peremehed käskinud vait olla vist.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:27Kes õigustab? Absoluutselt terve Euroopa taunib.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04
Miks peaks keegi sellise asja üle rõõmustama? Pigem on mul kahju, et alles nüüd lõpuks hakkavad Euroopal silmad avanema. Need, kes siin varasemalt praegust olukorda ette on ennustanud tembeldati koheselt putinistideks. Mina aga loen väga palju välismeediat ja mulle oli ammu selge, et läheb täpselt nii nagu läks. Seetõttu on mul lausa vastik vaadata-kuulata, kuidas mõned "eksperdid" ikka veel USA käitumisele õigustust otsida püüavad. Selline hämamine käib, et lihtsalt jube.
-
Külaline
Kaja on miljon korda targem ja parem inimene kui sina, kelle üle igal normaalsel inimesel on piinlik.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 12:45See tauniv Euroopa oleks pidanud Ukrainat aitama. Päriselt aitama mitte tilgutama abi jupi kaupa. USA on teisel kontigendil ja mis ta üldse peaks ühe variserliku Euroopa pärast muretsema. Euroopa näpu viitamine ei vuvita USA-d. Kus siis sõjaprintsess Kaja Kallas on? Kui peremehed käskisid röökis mis hull. Sai tasu kätte ehk ameti ja hetkel peremehed käskinud vait olla vist.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:27Kes õigustab? Absoluutselt terve Euroopa taunib.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04
Miks peaks keegi sellise asja üle rõõmustama? Pigem on mul kahju, et alles nüüd lõpuks hakkavad Euroopal silmad avanema. Need, kes siin varasemalt praegust olukorda ette on ennustanud tembeldati koheselt putinistideks. Mina aga loen väga palju välismeediat ja mulle oli ammu selge, et läheb täpselt nii nagu läks. Seetõttu on mul lausa vastik vaadata-kuulata, kuidas mõned "eksperdid" ikka veel USA käitumisele õigustust otsida püüavad. Selline hämamine käib, et lihtsalt jube.
-
Külaline
Praegu USA teeb Euroopale külma dushi, et nad iseennast rohkem kaitsma hakkaks, et nad ainult ei tegeleks igasugu nö. "heast elus lolliks läinud" probleemidega. Kuidas seda võtta, et kas siis USA üldse ei muretse/just muretseb, on tõlgendamise küsimus.Venemaa omakorda loodab, et Euroopa tõmbab nagu noomida saanud laps näo mossi ja ütleb, et me siis ei tahagi sellist õiendajat, lähme otsime endale uue ema.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 12:45See tauniv Euroopa oleks pidanud Ukrainat aitama. Päriselt aitama mitte tilgutama abi jupi kaupa. USA on teisel kontigendil ja mis ta üldse peaks ühe variserliku Euroopa pärast muretsema. Euroopa näpu viitamine ei vuvita USA-d. Kus siis sõjaprintsess Kaja Kallas on? Kui peremehed käskisid röökis mis hull. Sai tasu kätte ehk ameti ja hetkel peremehed käskinud vait olla vist.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:27Kes õigustab? Absoluutselt terve Euroopa taunib.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04
Mis USA Ukrainaga kavatseb/ei kavatse, selle koha pealt on kaval nägu ees ja hoitakse pinget. Mingit oma tahtmist Euroopal (mida USA sugugi ei tahaks ja töötaks vastu) Ukraina koha pealt läbi suruda ei ole võimalik, see on küll õige.
-
Külaline
Kae, või kogunisti ainsana Eestis välismeediat loed.Külaline kirjutas: ↑13 Veebr 2025 17:04Miks peaks keegi sellise asja üle rõõmustama? Pigem on mul kahju, et alles nüüd lõpuks hakkavad Euroopal silmad avanema. Need, kes siin varasemalt praegust olukorda ette on ennustanud tembeldati koheselt putinistideks. Mina aga loen väga palju välismeediat ja mulle oli ammu selge, et läheb täpselt nii nagu läks. Seetõttu on mul lausa vastik vaadata-kuulata, kuidas mõned "eksperdid" ikka veel USA käitumisele õigustust otsida püüavad. Selline hämamine käib, et lihtsalt jube.
Ja üleüldse - Vanga mis Vanga. Nostradamuse mõõtu veel välja ei anna.
-
Külaline
No täna on pilt juba natuke parem kui eile. Trump, või õigemini asepresident Vance, on ka Putinit ähvardanud, ja karmilt.
Ilmselt nad loodavad sellise kuuma ja külma mänguga panna osapooli nõustuma kompromissiga ja sõda enam-vähem realistliku plaaniga lõpetama. Ehk siis, Venemaale jäävad juba vallutatud alad, ja Ukrainale iseseisvuse garantii.
Paraku ei pruugi ei Putler ega Zelenski sellise plaaniga nõus olla ja kõik läheb vanaviisi edasi. Ainuke kasu ähvardustest võib olla Euroopa kaitsekulude tõus, sest selles on Tumpil ju õigus, et lõputult ei saa ainult Ameerika onu peale loota.
Ilmselt nad loodavad sellise kuuma ja külma mänguga panna osapooli nõustuma kompromissiga ja sõda enam-vähem realistliku plaaniga lõpetama. Ehk siis, Venemaale jäävad juba vallutatud alad, ja Ukrainale iseseisvuse garantii.
Paraku ei pruugi ei Putler ega Zelenski sellise plaaniga nõus olla ja kõik läheb vanaviisi edasi. Ainuke kasu ähvardustest võib olla Euroopa kaitsekulude tõus, sest selles on Tumpil ju õigus, et lõputult ei saa ainult Ameerika onu peale loota.
-
Külaline
Huvitav on Kunnase arvamus.
*mingisuguse relvarahuni jõudmise tõenäosus on umbes 40%
*Ukraina on ka sel aastal võimeline sõda samamoodi jätkama, kui nad nii otsutavad ja territooriumi kaotus oleks halvemal juhul 1%, mis ei muudaks strateegiliselt midagi
*mingisuguse relvarahuni jõudmise tõenäosus on umbes 40%
*Ukraina on ka sel aastal võimeline sõda samamoodi jätkama, kui nad nii otsutavad ja territooriumi kaotus oleks halvemal juhul 1%, mis ei muudaks strateegiliselt midagi
-
Külaline
No ära aja naerma, tõesti.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 15:17 No täna on pilt juba natuke parem kui eile. Trump, või õigemini asepresident Vance, on ka Putinit ähvardanud, ja karmilt.
USA ja Venemaa teevad kõigi silme all omavahel diili, jagades piirkondi sulle-mulle- meetodil. USA k*seb kõrgelt Euroopale pähe ja väike tubli Eesti pakub neile veel oma haruldasi muldmetalle. Täielik lömitamise meistriklass.
-
Külaline
Aga kuidas sina teeksid?Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2025 23:02No ära aja naerma, tõesti.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 15:17 No täna on pilt juba natuke parem kui eile. Trump, või õigemini asepresident Vance, on ka Putinit ähvardanud, ja karmilt.Ähvardanud? Karmilt?
USA ja Venemaa teevad kõigi silme all omavahel diili, jagades piirkondi sulle-mulle- meetodil. USA k*seb kõrgelt Euroopale pähe ja väike tubli Eesti pakub neile veel oma haruldasi muldmetalle. Täielik lömitamise meistriklass.
-
Külaline
Milline toetus siis? Sõnadevaht. EL-s on 23 riiki. Samapalju on veel riike Euroopas. Ja näe ei saanud nad kambaga niipalju aidatud, et tiblad Ukrainast välja peksta. Esimesel poolel aastal kui tibla peksa sai oli see võimalus reaalne. Nüüd enam pole. Nende sõjamasin on nüüdseks hoo sisse saanud ja kui pole just soovi lasta ära tappa kõik 20-60 a ukraina mehed tuleb see valus kaotus vastu võtta. Kui mehed tapetud on lakkab ka see riik. Kaja muidugi jagas ära isegi meie elektrijaamade katlad. Igasugused tarod, tsahkad saavad kõvasti feimi röökides slava ukraine. Trumpi ei tasu ka siin maal nii väga kõvasti poliitlimukatel sõimata. Huvitav kust relvad ostetakse kui ameerimaaa valitseja ära solvubKülaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 13:35Kuule valitsusevihkaja, tänu Kajale on Ukraina toetus nii suur.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 12:45See tauniv Euroopa oleks pidanud Ukrainat aitama. Päriselt aitama mitte tilgutama abi jupi kaupa. USA on teisel kontigendil ja mis ta üldse peaks ühe variserliku Euroopa pärast muretsema. Euroopa näpu viitamine ei vuvita USA-d. Kus siis sõjaprintsess Kaja Kallas on? Kui peremehed käskisid röökis mis hull. Sai tasu kätte ehk ameti ja hetkel peremehed käskinud vait olla vist.
-
Külaline
-
Külaline
Rahunege nüüd maha "sallijad" Kõik kes pole teie moodi on kohe vaenlased, halvad, poetagused ja kolmas eesti. Kõik kes ei vali reformi, sotse, eesti200 on kohe madalama klassi hälvikud. Kõik on õige, et Euroopa nendelt kõnelustelt üle parda visatakse. Ainult segavad. Tegelegu oma vihakõnede, sallivusega jne. Kehtestagu veel reegleid. Nohhh kes nüüd faktikontrolli teeb? Muideks see läheb nüüd kinni kuna reaalsuses maksis USAID propagandistide faktikontrolli kinni. Kus on siis autoritaarne ja armastatud liider Kaja Kallas? Pole teise häält kuulda enam. Kas peremehed ei luba enam röökida.
Ühena vähestest tunnistas Leedu endine välisminister Gabrielius Landsbergis, et kuigi meile, eurooplastele on president Trumpi rahusaadiku juttu väga valus kuulata on see kahjuks tõde: „Ma mõistan pettumust, et Euroopa ei ole läbirääkimiste laua taga, kuid põhjuseks on see, et Euroopal on tegelikult väga vähe mida pakkuda. Kui me suudaksime pakkuda vägesid ja raha siis võiks meil oma laud olla. Ja siis võiksime kutsuda ukrainlasi, Putinit, Trumpi ja keda iganes rahust nii rääkima nagu seda Euroopa ja Ukraina mõistavad. Nüüd oleme kahjuks kaasajooksikud , aga kui sa oled lihtsalt kaasajooksik, siis sa sõltud kellegist ning see kellest sa sõltud kirjutab reeglid.“
Postimees
INTERVJUU MÜNCHENIST ⟩ Kaljulaid: ei, USA ei müünud meid maha
Ühena vähestest tunnistas Leedu endine välisminister Gabrielius Landsbergis, et kuigi meile, eurooplastele on president Trumpi rahusaadiku juttu väga valus kuulata on see kahjuks tõde: „Ma mõistan pettumust, et Euroopa ei ole läbirääkimiste laua taga, kuid põhjuseks on see, et Euroopal on tegelikult väga vähe mida pakkuda. Kui me suudaksime pakkuda vägesid ja raha siis võiks meil oma laud olla. Ja siis võiksime kutsuda ukrainlasi, Putinit, Trumpi ja keda iganes rahust nii rääkima nagu seda Euroopa ja Ukraina mõistavad. Nüüd oleme kahjuks kaasajooksikud , aga kui sa oled lihtsalt kaasajooksik, siis sa sõltud kellegist ning see kellest sa sõltud kirjutab reeglid.“
Postimees
INTERVJUU MÜNCHENIST ⟩ Kaljulaid: ei, USA ei müünud meid maha
-
Külaline
Jahh. Sul on õigus. Aga milles sul veel õigus on?
Euroopa Liidu eesmärgid ja väärtused
Kõik Euroopa Liidu riigid teevad koostööd,et hoolitseda selle eest,
et Euroopas on rahu,
et inimestel on hea elu,
et kõik on õiglane ja kedagi ei jäeta üksi,
et kõikide inimeste keelt ja kultuuri
austatakse,
et Euroopa majandus on tugev
ja et riikides on käibel sama raha,
et nad saaksid koos töötada.
Euroopa Liidu riikidel on ühised väärtused.
Näiteks soovivad nad, et kõikidel inimestel on võrdsed tingimused ja et nende õigusi austatakse.
Rahu Euroopas
Pärast Euroopa Liidu moodustamist ei ole Euroopa Liitu kuuluvateriikide vahel enam sõdu olnud.
Tänu Euroopa Liidule teevad kõik Euroopa riigid koostööd.
Euroopa Liit on 27 Euroopa riigist koosnev ühendus. Need riigid ühinesid, et muuta elu inimeste jaoks paremaks, lihtsamaks ja turvalisemaks.
Nad leppisid kokku, et hakkavad tegema koostööd ja üksteist aitama.
Kõik Euroopa Liidu riigid teevad koostööd,
et hoolitseda selle eest,
et Euroopas on rahu, et inimestel on hea elu, et kõik on õiglane ja kedagi ei jäeta üksi, et kõikide inimeste keelt ja kultuuri
austatakse,
et Euroopa majandus on tugev ja et riikides on käibel sama raha, et nad saaksid koos töötada.
Näiteks soovivad nad, et kõikidel inimestel on võrdsed tingimused ja et nende õigusi austatakse.
-
Külaline
Võta palderjani või midagi.Külaline kirjutas: ↑16 Veebr 2025 13:23Jahh. Sul on õigus. Aga milles sul veel õigus on?
Euroopa Liidu eesmärgid ja väärtused
Kõik Euroopa Liidu riigid teevad koostööd,et hoolitseda selle eest,
et Euroopas on rahu,
et inimestel on hea elu,
et kõik on õiglane ja kedagi ei jäeta üksi,
et kõikide inimeste keelt ja kultuuri
austatakse,
et Euroopa majandus on tugev
ja et riikides on käibel sama raha,
et nad saaksid koos töötada.
Rahu Euroopas
Pärast Euroopa Liidu moodustamist ei ole Euroopa Liitu kuuluvateriikide vahel enam sõdu olnud.
Tänu Euroopa Liidule teevad kõik Euroopa riigid koostööd.
Euroopa Liit on 27 Euroopa riigist koosnev ühendus. Need riigid ühinesid, et muuta elu inimeste jaoks paremaks, lihtsamaks ja turvalisemaks.
Nad leppisid kokku, et hakkavad tegema koostööd ja üksteist aitama.
Kõik Euroopa Liidu riigid teevad koostööd,
et hoolitseda selle eest,
et Euroopas on rahu, et inimestel on hea elu, et kõik on õiglane ja kedagi ei jäeta üksi, et kõikide inimeste keelt ja kultuuri
austatakse,
et Euroopa majandus on tugev ja et riikides on käibel sama raha, et nad saaksid koos töötada.
-
Külaline
Kutsuks Kaja Kallase appiKülaline kirjutas: ↑15 Veebr 2025 23:31Aga kuidas sina teeksid?Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2025 23:02No ära aja naerma, tõesti.Külaline kirjutas: ↑14 Veebr 2025 15:17 No täna on pilt juba natuke parem kui eile. Trump, või õigemini asepresident Vance, on ka Putinit ähvardanud, ja karmilt.Ähvardanud? Karmilt?
-
Külaline
-
Külaline
Ei ole. Ta on nüüd väljavalitu kes sai omale tasuks korraliku käitumise eest ametikoha kus temast mitte midagi ei sõltu. Küll aga on ta kuupalk ca 30 000 €Külaline kirjutas: ↑16 Veebr 2025 15:10 Kajake on oma kõrges ametis nüüd täiega pažas.
Sellele lisanduvad:
Eluasemetoetus – 15% põhipalgast. Ca 5000 eur
Majapidamistoetus – 192,78 eurot + 2% põhipalgast. Ca 1000 €.
Meelelahutustoetus – ca 700 €
Lapsetoetus – ca 500 eurot.
Haridustoetus – lastele.
Pensionimakseteks läheb põhipalgast 10,10% ca 3200 €.
Tervisekindlustusmakse on 1,70% põhipalgast, ca 550 €.
Õnnetuskindlustusmakse on 0,10% põhipalgast, ca 30 eurot.
Töötuskindlustusmakse on 0,81% põhipalgast ca 250
Ja ärgem unustagem ülikõrget pensioni, üleminuku aastaid peale kinga saamist kus palk jookseb jne
Ma arvan, et ta naudib oma elu.
Eesti peaminister Kaja Kallas teenib praegusel ametikohal 8759 eurot kuus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], dmy, Krissse, Piusa, taivopalm ja 9 külalist