Teisiti on see, et selleks ajaks on viiplejate koorid jõudnud juba aastaid harjutada - täpselt nii nagu kuuljadki. Nad on käinud koos, küpsenud, laulud on lihvitud-viimistletud. Laulupeole minekuks tehakse tööd ikkagi mitu head aastat. Viiplejad aga panid oma grupi esmakordselt kokku alles mõned nädalad tagasi ja hakkasid alles nüüd harjutama. Ehk siis - nemad tahavad laulupeole pääseda vaid viiekuulise harjutamise järel, sellal kui kuuljad on harjutanud palju aastaid. See ei ole aus.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 23:14Vasta palun küsimusele, ära patra. Mis on aastal 2028 teisiti, siis lubatakse viiplejad lavale, miks sa siis rahul oled? Siis tekivad mingid eeldused?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 22:36Ma ei saa aru, kuidas on nii raske mõista, et nende koor ei pääse laulupeole sel lihtsal põhjusel, et neil ei ole selleks eeldusi. Kas minul on neist kahju või mitte, ei puutu asjasse! Samamoodi võib mul kahju olla koorist, kes sõelast läbi ei pääse, ehkki nad on väga kõvasti harjutanud.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 20:59 Aga palun sina selgita, mis sinu jaoks on teisiti 2028. aasta laulupeol, kus sa vägagi tõenäoliselt siiski näed viiplejate koore juba? Kas siis on ka hing haige, et mis nad tulid siia ruumi ära võtma? Kas sama tunne on ka ratastoole nähes - need ju võtavad lausa mitme inimese kohad? Saadaks nad kuhugi Vändra metsa, las lauavad seal, siis on Normaalsetel rohkem ruumi kõrge kaare all laulda?
Saad aru, su mõtteviis on väga kole, kuigi sa ise seda ehk ei adu. Sa ilmselt ei ole halb inimene, sa lihtsalt ei ole neid asju enda jaoks läbi mõelnud, nagu ka suur osa meie ühiskonnast. Viipekeel rikastab sinu elu, mitte ei võta sellest tükki ära. Nii on see nii Eurovisioonil kui ka laulupeol.
Viiplejate koor jms
-
Külaline
-
Külaline
Täielik bs, ei kannata mingit kriitikat. Ma olen laulu (ja tantsu) pidudel osalenud 12 korda ja võin teile teatada, et IGA inimene on tahtmise korral võimeline saama nii laulu- kui tantsupeole. Igas kooris on lauljaid, kes ei tunne noodikirja ja kes laulavad ainult naabri toel, kellel palutakse vait olla teise häälerühma läheduses.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 00:21Teisiti on see, et selleks ajaks on viiplejate koorid jõudnud juba aastaid harjutada - täpselt nii nagu kuuljadki. Nad on käinud koos, küpsenud, laulud on lihvitud-viimistletud. Laulupeole minekuks tehakse tööd ikkagi mitu head aastat. Viiplejad aga panid oma grupi esmakordselt kokku alles mõned nädalad tagasi ja hakkasid alles nüüd harjutama. Ehk siis - nemad tahavad laulupeole pääseda vaid viiekuulise harjutamise järel, sellal kui kuuljad on harjutanud palju aastaid. See ei ole aus.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 23:14Vasta palun küsimusele, ära patra. Mis on aastal 2028 teisiti, siis lubatakse viiplejad lavale, miks sa siis rahul oled? Siis tekivad mingid eeldused?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 22:36
Ma ei saa aru, kuidas on nii raske mõista, et nende koor ei pääse laulupeole sel lihtsal põhjusel, et neil ei ole selleks eeldusi. Kas minul on neist kahju või mitte, ei puutu asjasse! Samamoodi võib mul kahju olla koorist, kes sõelast läbi ei pääse, ehkki nad on väga kõvasti harjutanud.
Pillimeestest ma ei räägi üldse, peale saavad KÕIK soovijad, mingit nimelistki konkurentsi pole. Ma ise olen mitme kollektiivi nimekirjas, kuid laulupeol on mind ikkagi ainult üks
Ja muide, kes teile ütles, et kurtide koor pole aastaid harjutanud? Need on ainult 12 inimest ja nende keelamine on puhas kius.
Kui dirigendid ja peo korraldajad sellest aru saada ei soovi, siis smugeldatakse kurdid kohale niikuinii. Ja see saab olema korraldajatele piinlik hetk.
-
Külaline
Täpselt selles põhjus oligi. Naised ei kvalifitseeru, sest nende kriiskamine on kõrvale valus kuulata. Pole eeldusiKülaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 20:33Ma loodan, et see on tegelikult iseenesestmõistetav, aga ilmselgelt ei olnud põhjus selles, et mehed oleksid naisi laulmisvõimetuteks pidanud.
-
Külaline
Vot seda viha-trummi pole küll tarvis taguma hakata, see ei vasta tõele aga on alatu vahend, millega maha teha kõiki, kes pole nõus laulupeotraditsiooni prügikasti lennutama ainult seetõttu, et üks vähemustegrupp seda nõuab.WD40 kirjutas: ↑18 Veebr 2025 09:51 Kuulasin just Vikerraadiost laulupeo üldjuhi intekat ja paistab et tõmmati tagasi juba see otsus. Viiplejad pääsevad laulupeole, kui nad on mõne teise koori koosseisus.
Nii et kogu viha oli ainult selle ühe koori suhtes![]()
Mis muudab kogu "argumentatsiooni" veel naljakamaks.
Keegi ei vihka kurt-tummi. Laulupeole läheb rahvas aga laulma ja laulu KUULAMA.
Selleks on aastaid vaeva nähtud, et laulukaare alla pääseda sest pääsevad paremad lauljad. Laulu saab hinnata ainult heli läbi. Täiesti ok on, et on laulupidu, kus saab viibeldes laule esitada. See on samuti olemas. Miks peab siis algse, meie püha ja pikaajalise traditsiooniga peo väiklaste nõudmistega ära rikkuma?
Teiseks - viiplemiseks ei pea laulukaare alla ronima. Viiplejate koor võib vabalt viibelda ka kus iganes laulupeo alal sest teised neid ei kuule. Laulupeo lauljaid aga peab olema kuulda, selleks teevad nad tööd, et oleks hästi kuulda. Teised ostavad pileti ja tulevad kuulama.
Millest siin nii raske aru on saada?
Kui aga sellisel moel end laulupeole suruda siis tekitavad kurttummad enda vastu lõpuks tõepoolest viha ja ebatolerantsi. Kellele seda tarvis on?
Aa, et nüüd on siis laulukaare alla pääsemise uueks kriteerumiks, et saatus peab olema julmalt kohelnud? Siis pole kurttummadel küll sinna asja sest laulukaare alune saab täis neid, keda saatus veelgi julmemalt kohelnud on.WD40 kirjutas: ↑18 Veebr 2025 09:56Saatus on juba piisavalt julmalt neid inimesi kohelnud.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 09:25Kus see võrdsus on, kui ühed peavad aasta otsa hommikust õhtuni harjutama, et õiges noodis püsida ja pälvida õigus laulukaare all seista, ja teised tulevad lihtsalt niisama kohale, et rahvale lehvitada? Minu arust on see nende esimeste suhtes karjuvalt ülekohtune, eriti nende suhtes, kes seda vaeva nägid, aga valituks ei osutunud.
-
Külaline
Koor, kus mõned lauljad ei laula, ei läbi laulupeole pääsemise kriteeriume. Isegi need kõik ei pääse, kus lauljad päris hästi laulavad. Konkurents on tugev!WD40 kirjutas: ↑18 Veebr 2025 10:32Ta ütles, et kui viipleja on koori liige, siis probleeme pole. Võib viibelda, ei ole probleemi et häält ei teeKülaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 10:22JOKK süsteem, millega jälle rahul ei ole siis. Koori, kes ei laula, ei saa lasta laulupeole. Ja viiplejad lastakse laululava juurde hümni kaasa viiplema, mitte laulma täies ulatuses. Sa vist ei saanud tegelikult jutust aru, mida Toomla rääkis.WD40 kirjutas: ↑18 Veebr 2025 09:51 Kuulasin just Vikerraadiost laulupeo üldjuhi intekat ja paistab et tõmmati tagasi juba see otsus. Viiplejad pääsevad laulupeole, kui nad on mõne teise koori koosseisus.
Nii et kogu viha oli ainult selle ühe koori suhtes![]()
Mis muudab kogu "argumentatsiooni" veel naljakamaks.
-
Külaline
Ei, ta ei mõtle seda, seda mõtlesid (ja panid kirja) sina.WD40 kirjutas: ↑18 Veebr 2025 20:19Ütle siis juba otse välja kõigile kurtidele, mis sa öelda tahad: te olete värdjad! Te pole nagu meie, normaalsed, teil pole meie hulka asja! Seda sa ju mõtled.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 17:29Pisar tuleb silma, nii hale, nii hale... neil on oma laulupidu, üritused, kus nad saavad osaleda, eelmise aasta augustis oli Viljandis laulupidu! Teatud asjad on elus kättesaamatud, taha palju tahad! Mind ei võta keegi kiiruisutamise tiimi olümpiale, aga ma tahan! Absurd on ju nõuda, kõike peab saama ja kohe. Saab ju- kui üldse on näiteks leitud keegi, kes viiplemise koori kvaliteeti suudab hinnata, nagu keegi siin kenasti seletas- rütmi, sünkroonsust jnejne.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 15:23 Ehk siis teisisõnu - leppige sellega, mis on, ärge unistage, ärge proovige unistusi täide viia. Siis on teistel parem olla.
-
Külaline
Kõik inimesed on nimekirjades, kõik on üle loetud ja sellega, et paljud on mitmes nimekirjas, loomulikult arvestatakse. Ei teki ühtegi vaba kohta. Loomulikult ei pääse IGA inimene laulu-ja tantsupeole esinema. Kui mõnel on ka kolm koori, millest ükski ei pääse laulupeole, peab ta ikkagi pileti ostma ja publiku hulgas kaasa elama.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 01:04
Täielik bs, ei kannata mingit kriitikat. Ma olen laulu (ja tantsu) pidudel osalenud 12 korda ja võin teile teatada, et IGA inimene on tahtmise korral võimeline saama nii laulu- kui tantsupeole. Igas kooris on lauljaid, kes ei tunne noodikirja ja kes laulavad ainult naabri toel, kellel palutakse vait olla teise häälerühma läheduses.
Pillimeestest ma ei räägi üldse, peale saavad KÕIK soovijad, mingit nimelistki konkurentsi pole. Ma ise olen mitme kollektiivi nimekirjas, kuid laulupeol on mind ikkagi ainult üksehk mitu kohta jääb juba vakantseks.
Ja muide, kes teile ütles, et kurtide koor pole aastaid harjutanud? Need on ainult 12 inimest ja nende keelamine on puhas kius.
Kui dirigendid ja peo korraldajad sellest aru saada ei soovi, siis smugeldatakse kurdid kohale niikuinii. Ja see saab olema korraldajatele piinlik hetk.
-
Külaline
See on emotsionaalse väljapressimise ekstraklass, mitte mingi argument. Kui te ei anna mulle kohe ja kõike, mida ma tahan, siis te vihkate mind, tühistate jne. Kas sellele peaks keegi alluma või?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 17:29 Ehk siis teisisõnu - leppige sellega, mis on, ärge unistage, ärge proovige unistusi täide viia. Siis on teistel parem olla.
Oleks lauluaval ruumi, ma karjuks nagu Sõnajalad: Tulge kõik- noored ja vanad! Aga EI OLE. ja see, et "no meie, me ikka ära mahume oma 13inimesega"- see tähendabki eelistamise nurumist, sest et keegi muu 13 liikmeline koor jääb kõrvale, kes on samamoodi harjutanud ja tahavad samamoodi osa võtta, see on neile samamoodi tähtis- muidu ei viitsiks keegi omast vabast ajast harjutada.
-
Külaline
Kohe näha, et sa ei tea kuidas osalejate arvestus käib.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 06:56Kõik inimesed on nimekirjades, kõik on üle loetud ja sellega, et paljud on mitmes nimekirjas, loomulikult arvestatakse. Ei teki ühtegi vaba kohta. Loomulikult ei pääse IGA inimene laulu-ja tantsupeole esinema. Kui mõnel on ka kolm koori, millest ükski ei pääse laulupeole, peab ta ikkagi pileti ostma ja publiku hulgas kaasa elama.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 01:04
Täielik bs, ei kannata mingit kriitikat. Ma olen laulu (ja tantsu) pidudel osalenud 12 korda ja võin teile teatada, et IGA inimene on tahtmise korral võimeline saama nii laulu- kui tantsupeole. Igas kooris on lauljaid, kes ei tunne noodikirja ja kes laulavad ainult naabri toel, kellel palutakse vait olla teise häälerühma läheduses.
Pillimeestest ma ei räägi üldse, peale saavad KÕIK soovijad, mingit nimelistki konkurentsi pole. Ma ise olen mitme kollektiivi nimekirjas, kuid laulupeol on mind ikkagi ainult üksehk mitu kohta jääb juba vakantseks.
Kui sa oled veel ka pillimees ( nagu mina), siis pead ette mängimisel vahest "keha tegema" üsna mitmes kollektiivis. Kõik kollektiivid annavad oma osalejate arvu, kuid mitte nimesid. Neid ei tea enamasti keegi peale kollektiivi enda ja need võivad muutuda. Tegelikult peol esinen mina (ja paljud, paljud teised) mitmes rollis. Kuid üldkooride ajal on mind üks
Keegi jääb haigeks, kellelgi on vaja matustele minna või hakkab naine sünnitama: üldkooris on ALATI oluliselt vähem osalejaid kui üles antud.
-
Külaline
Aa räägid ülbe näoga, nagu teaksid asjast, aga ajad täielikku jama. Esiteks, ka rahvamuusikaansambleid, (sümfoonia)orkestreid ja pillimehi on registreerunud rohkem kui kuhugi mahub, ka neile on konkurss. Teiseks- ilmselgelt on paljud lauljad mitme koori koosseisus, sa pole mingi ilmaime, sellega on aastaid arvestatud ja osalejakaardi saad ikka ainult ühe, sest sa oled ühena kirjas. Mingeid kohti "vakantseks" ei jää. Ja sina räägid nõrkadest lauljatest (muidugi on neid igas isetegevuslikus ja mitteprofessionaalses kooris), aga jutt on inimestest, kes üldse ei laula versus koorilauljad. Ja kurtide koor on õhinapõhine alles laulupeo registreerimise ajaks kokku aetud koor, seda infot on ometi kerge leida.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 06:56 Täielik bs, ei kannata mingit kriitikat. Ma olen laulu (ja tantsu) pidudel osalenud 12 korda ja võin teile teatada, et IGA inimene on tahtmise korral võimeline saama nii laulu- kui tantsupeole. Igas kooris on lauljaid, kes ei tunne noodikirja ja kes laulavad ainult naabri toel, kellel palutakse vait olla teise häälerühma läheduses.
-
Külaline
Kas mõni koor, orkester või tantsurühm EI OLE õhinapõhine?Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:06Aa räägid ülbe näoga, nagu teaksid asjast, aga ajad täielikku jama. Esiteks, ka rahvamuusikaansambleid, (sümfoonia)orkestreid ja pillimehi on registreerunud rohkem kui kuhugi mahub, ka neile on konkurss. Teiseks- ilmselgelt on paljud lauljad mitme koori koosseisus, sa pole mingi ilmaime, sellega on aastaid arvestatud ja osalejakaardi saad ikka ainult ühe, sest sa oled ühena kirjas. Mingeid kohti "vakantseks" ei jää. Ja sina räägid nõrkadest lauljatest (muidugi on neid igas isetegevuslikus ja mitteprofessionaalses kooris), aga jutt on inimestest, kes üldse ei laula versus koorilauljad. Ja kurtide koor on õhinapõhine alles laulupeo registreerimise ajaks kokku aetud koor, seda infot on ometi kerge leida.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 06:56 Täielik bs, ei kannata mingit kriitikat. Ma olen laulu (ja tantsu) pidudel osalenud 12 korda ja võin teile teatada, et IGA inimene on tahtmise korral võimeline saama nii laulu- kui tantsupeole. Igas kooris on lauljaid, kes ei tunne noodikirja ja kes laulavad ainult naabri toel, kellel palutakse vait olla teise häälerühma läheduses.
-
Külaline
Ei ole "kohe näha, et sa ei tea...", ma tean ju. Seekord on ju veel eriti pingsalt jälgitud, kes milliselt ettelaulmiselt puudub, kes kui mitmes kollektiivis osaleb (kooris on kindel % inimesi, kes tohivad olla mitmes kollektiivis, aga kogu koor ei saa koosneda mingitest tegelikult mujal laulvatest inimestest), laulupeole pääsejate arv sõltub sellest, kui palju on ettelaulmise ajal tegelikult inimesi kohal. Jah, Tallinnas on loomulikult lihtne oma sõber kehaks kutsuda, vajalik lauljate hulk kokku saada ja natuke petta, aga väikesed maakoorid ei saa endale sellist pulli lubada. Neil ongi nii, et kui keegi läheb "matusele või sünnitama", on neil vähem rahvast kohal, pead loetakse üle ja saabki 17 inimese asemel laulupeole 11 (kui üldse!!!).Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:00Kohe näha, et sa ei tea kuidas osalejate arvestus käib.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 06:56Kõik inimesed on nimekirjades, kõik on üle loetud ja sellega, et paljud on mitmes nimekirjas, loomulikult arvestatakse. Ei teki ühtegi vaba kohta. Loomulikult ei pääse IGA inimene laulu-ja tantsupeole esinema. Kui mõnel on ka kolm koori, millest ükski ei pääse laulupeole, peab ta ikkagi pileti ostma ja publiku hulgas kaasa elama.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 01:04
Kui sa oled veel ka pillimees ( nagu mina), siis pead ette mängimisel vahest "keha tegema" üsna mitmes kollektiivis. Kõik kollektiivid annavad oma osalejate arvu, kuid mitte nimesid. Neid ei tea enamasti keegi peale kollektiivi enda ja need võivad muutuda. Tegelikult peol esinen mina (ja paljud, paljud teised) mitmes rollis. Kuid üldkooride ajal on mind üks![]()
Keegi jääb haigeks, kellelgi on vaja matustele minna või hakkab naine sünnitama: üldkooris on ALATI oluliselt vähem osalejaid kui üles antud.
-
Külaline
Osalejate kaarte antakse täpselt niipalju kui kooris, orkestris on liikmeid. Keegi ei võrdle nimekirju. Mitte keegi. Kui see endale eesmärgiks seada, ma võiksin saada vähemalt 8 osaleja kaarti, kõik väljastatud isiklikult mulleKülaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:21Ei ole "kohe näha, et sa ei tea...", ma tean ju. Seekord on ju veel eriti pingsalt jälgitud, kes milliselt ettelaulmiselt puudub, kes kui mitmes kollektiivis osaleb (kooris on kindel % inimesi, kes tohivad olla mitmes kollektiivis, aga kogu koor ei saa koosneda mingitest tegelikult mujal laulvatest inimestest), laulupeole pääsejate arv sõltub sellest, kui palju on ettelaulmise ajal tegelikult inimesi kohal. Jah, Tallinnas on loomulikult lihtne oma sõber kehaks kutsuda, vajalik lauljate hulk kokku saada ja natuke petta, aga väikesed maakoorid ei saa endale sellist pulli lubada. Neil ongi nii, et kui keegi läheb "matusele või sünnitama", on neil vähem rahvast kohal, pead loetakse üle ja saabki 17 inimese asemel laulupeole 11 (kui üldse!!!).Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:00Kohe näha, et sa ei tea kuidas osalejate arvestus käib.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 06:56
Kõik inimesed on nimekirjades, kõik on üle loetud ja sellega, et paljud on mitmes nimekirjas, loomulikult arvestatakse. Ei teki ühtegi vaba kohta. Loomulikult ei pääse IGA inimene laulu-ja tantsupeole esinema. Kui mõnel on ka kolm koori, millest ükski ei pääse laulupeole, peab ta ikkagi pileti ostma ja publiku hulgas kaasa elama.
Kui sa oled veel ka pillimees ( nagu mina), siis pead ette mängimisel vahest "keha tegema" üsna mitmes kollektiivis. Kõik kollektiivid annavad oma osalejate arvu, kuid mitte nimesid. Neid ei tea enamasti keegi peale kollektiivi enda ja need võivad muutuda. Tegelikult peol esinen mina (ja paljud, paljud teised) mitmes rollis. Kuid üldkooride ajal on mind üks![]()
Olen osalenud korraga ka laulu- ja tantsupeol. Ja need toimuvad eri kohtades
-
Külaline
No see on nüüd küll selge, et "keegi ei võrdle nimekirju" on valeväide.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:34Osalejate kaarte antakse täpselt niipalju kui kooris, orkestris on liikmeid. Keegi ei võrdle nimekirju. Mitte keegi. Kui see endale eesmärgiks seada, ma võiksin saada vähemalt 8 osaleja kaarti, kõik väljastatud isiklikult mulleKülaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:21Ei ole "kohe näha, et sa ei tea...", ma tean ju. Seekord on ju veel eriti pingsalt jälgitud, kes milliselt ettelaulmiselt puudub, kes kui mitmes kollektiivis osaleb (kooris on kindel % inimesi, kes tohivad olla mitmes kollektiivis, aga kogu koor ei saa koosneda mingitest tegelikult mujal laulvatest inimestest), laulupeole pääsejate arv sõltub sellest, kui palju on ettelaulmise ajal tegelikult inimesi kohal. Jah, Tallinnas on loomulikult lihtne oma sõber kehaks kutsuda, vajalik lauljate hulk kokku saada ja natuke petta, aga väikesed maakoorid ei saa endale sellist pulli lubada. Neil ongi nii, et kui keegi läheb "matusele või sünnitama", on neil vähem rahvast kohal, pead loetakse üle ja saabki 17 inimese asemel laulupeole 11 (kui üldse!!!).Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 08:00
Kohe näha, et sa ei tea kuidas osalejate arvestus käib.
Keegi jääb haigeks, kellelgi on vaja matustele minna või hakkab naine sünnitama: üldkooris on ALATI oluliselt vähem osalejaid kui üles antud.![]()
Olen osalenud korraga ka laulu- ja tantsupeol. Ja need toimuvad eri kohtades![]()
Osalejate kaarte ei anta täpselt nii palju, kui palju kooris liikmeid on, vaid kui ettelaulmistele jõuab iga kord vähem, antakse ka osalejakaarte vähem (ja ettelaulmisel osalejate arv pannakse kirja!). Kõige paremad koorid saavad rohkem, keskpärasemad võivad saada vähem kaarte kui ettelaulmisel osalejaid. Mõned lauljad n-ö praagitakse välja. Kui koor kehvapoolselt laulab, ei anta osalejakaarte üldse. Ja muidugi on need koorid ka olemas, kus kõik lauljad peole pääsevad (ja niisuguseid on suhteliselt palju), aga pisikesed maakoorid, nõrga tasemega koolikoorid jne nende hulka ei kuulu.
-
Külaline
Lisan sellele väitele, et keegi võiks hea tahtmise korral saada ka 8 osalejakaarti, et see on muidugi petukaupa tehes võimalik - öelda igas kollektiivis, et just mina tulen just teie kooriga peole, võtta oma käepaelad ja jagada 8-st 7 sõpradele, aga see tähendab ikka, et 7 koorilauljat jääb seetõttu ukse taha. Peole saajate hulk on kindlaks määratud ja pääsmeid jagatakse kindel arv, mitte igaks juhuks tuhat tükki rohkem.
-
Külaline
Kas sa siis saad aru, kui ma trükitähtedega kirjutan- EELDUS ON, ET KOOR ON MUUSIKALISELT TASEMEL! Mingit muud eeldust ei eksisteeri, ja seda ühtainust ei suuda viiplejate koor tänasel päeval täita, sest muid "eeldusi" pole neile veel välja mõeldud. Kui mõeldakse konkursitingimused ja võimalused, siis saavad-2028.a.
-
Külaline
Tõmba nüüd paar kraadi vähemaks, palun. Päris kindlasti ei ole iga inimene võimeline saama ei laulu- ega tantsupeole. Jah, seda usun, et rühmas võib leiduda üksikuid nõrgemaid lauljaid, aga kui koori tase üldises plaanis on siiski tugev, nii pääseb see koor laulupeole. Ent siin on vaks vahet sees, kas on kooris mõni üksik nõrgem laulja või lähebki terve rühm esinema ilma konkurssi läbimata.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 01:04Täielik bs, ei kannata mingit kriitikat. Ma olen laulu (ja tantsu) pidudel osalenud 12 korda ja võin teile teatada, et IGA inimene on tahtmise korral võimeline saama nii laulu- kui tantsupeole. Igas kooris on lauljaid, kes ei tunne noodikirja ja kes laulavad ainult naabri toel, kellel palutakse vait olla teise häälerühma läheduses.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 00:21Teisiti on see, et selleks ajaks on viiplejate koorid jõudnud juba aastaid harjutada - täpselt nii nagu kuuljadki. Nad on käinud koos, küpsenud, laulud on lihvitud-viimistletud. Laulupeole minekuks tehakse tööd ikkagi mitu head aastat. Viiplejad aga panid oma grupi esmakordselt kokku alles mõned nädalad tagasi ja hakkasid alles nüüd harjutama. Ehk siis - nemad tahavad laulupeole pääseda vaid viiekuulise harjutamise järel, sellal kui kuuljad on harjutanud palju aastaid. See ei ole aus.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 23:14 Vasta palun küsimusele, ära patra. Mis on aastal 2028 teisiti, siis lubatakse viiplejad lavale, miks sa siis rahul oled? Siis tekivad mingid eeldused?
Ja see jutt, et pillimeeste osas pidavat peale saama kõik soovijad ja mitte mingisugust konkurssi siin üldse polevatki, ajab juba täitsa hirmu nahka.
Kes ütles, et kurtide koor polevat aastaid harjutanud?
Mina nägin ise oma silmaga kuulutust, kus öeldi, et loomisel on EPIKu koor, kus viibeldakse ja et sinna kutsutakse kurte viipekeeles laulma ning esimene kooriproov toimub 31. jaanuaril 2025. Kas ma olen millestki valesti aru saanud? Palun paranda mind, kui esimene kooriproov ei toimunud jaanuaris, ja informeeri, millal viipekeelne koor kollektiivina esimest korda kokku tuli? Ilmselgelt olen valmis enda teadmust parandama, juhul kui minul seni oli valeinfo.
-
Külaline
Kus sa võtad, et ma siis rahul olen? Ei, ma ei arva, et ka 2028. a peaks viiplejad laulupeole "laulma" laskma.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 23:14Vasta palun küsimusele, ära patra. Mis on aastal 2028 teisiti, siis lubatakse viiplejad lavale, miks sa siis rahul oled? Siis tekivad mingid eeldused?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 22:36Ma ei saa aru, kuidas on nii raske mõista, et nende koor ei pääse laulupeole sel lihtsal põhjusel, et neil ei ole selleks eeldusi. Kas minul on neist kahju või mitte, ei puutu asjasse! Samamoodi võib mul kahju olla koorist, kes sõelast läbi ei pääse, ehkki nad on väga kõvasti harjutanud.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 20:59 Aga palun sina selgita, mis sinu jaoks on teisiti 2028. aasta laulupeol, kus sa vägagi tõenäoliselt siiski näed viiplejate koore juba? Kas siis on ka hing haige, et mis nad tulid siia ruumi ära võtma? Kas sama tunne on ka ratastoole nähes - need ju võtavad lausa mitme inimese kohad? Saadaks nad kuhugi Vändra metsa, las lauavad seal, siis on Normaalsetel rohkem ruumi kõrge kaare all laulda?
Saad aru, su mõtteviis on väga kole, kuigi sa ise seda ehk ei adu. Sa ilmselt ei ole halb inimene, sa lihtsalt ei ole neid asju enda jaoks läbi mõelnud, nagu ka suur osa meie ühiskonnast. Viipekeel rikastab sinu elu, mitte ei võta sellest tükki ära. Nii on see nii Eurovisioonil kui ka laulupeol.
-
Külaline
Udujutt. Ei oska sa praegu ega oska aastal 2028 hinnata, kas kurdid viiplevad lihvitumalt või vähem lihvitult. Mis mõttes "panid viiplejad grupi kokku mõned nädalad tagasi"? Koor loodi eelmisel aastal, kuna laulupeole registreeruti septembris, järelikult pidi loomine olema enne seda. Sinu tähelepanuvälja jõudsid nad jõulude paiku (ja sinnagi pole mitte paar nädalat, vaid kaks kuud).Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 00:21 Teisiti on see, et selleks ajaks on viiplejate koorid jõudnud juba aastaid harjutada - täpselt nii nagu kuuljadki. Nad on käinud koos, küpsenud, laulud on lihvitud-viimistletud. Laulupeole minekuks tehakse tööd ikkagi mitu head aastat. Viiplejad aga panid oma grupi esmakordselt kokku alles mõned nädalad tagasi ja hakkasid alles nüüd harjutama. Ehk siis - nemad tahavad laulupeole pääseda vaid viiekuulise harjutamise järel, sellal kui kuuljad on harjutanud palju aastaid. See ei ole aus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: rucola ja 6 külalist