Selge pilt. Sinuga polegi siis mõtet rohkem rääkida. Kui sul validool lähedal on, siis võta see lähedale ning äkki julged vaadata Läti eelmise aasta laulupeo viiplejate laulmist (mis kohe kindlasti ei ole laulmine). Muidugi ma ei usu, et sa vaatama hakkad, miks sa peaksidki, pole ju sinu asi https://www.youtube.com/watch?v=zNDiLe4-Bi4Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:04Kus sa võtad, et ma siis rahul olen? Ei, ma ei arva, et ka 2028. a peaks viiplejad laulupeole "laulma" laskma.Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 23:14Vasta palun küsimusele, ära patra. Mis on aastal 2028 teisiti, siis lubatakse viiplejad lavale, miks sa siis rahul oled? Siis tekivad mingid eeldused?Külaline kirjutas: ↑18 Veebr 2025 22:36
Ma ei saa aru, kuidas on nii raske mõista, et nende koor ei pääse laulupeole sel lihtsal põhjusel, et neil ei ole selleks eeldusi. Kas minul on neist kahju või mitte, ei puutu asjasse! Samamoodi võib mul kahju olla koorist, kes sõelast läbi ei pääse, ehkki nad on väga kõvasti harjutanud.
Viiplejate koor jms
-
Külaline
-
Külaline
Ja kui laulupeole registreeruti septembris, oleks viiplejate koori lugupeetud dirigent pidanud seks ajaks selgelt märku andma, mis koori ta täpsemalt laulupeole registreerib, eks?Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:05Udujutt. Ei oska sa praegu ega oska aastal 2028 hinnata, kas kurdid viiplevad lihvitumalt või vähem lihvitult. Mis mõttes "panid viiplejad grupi kokku mõned nädalad tagasi"? Koor loodi eelmisel aastal, kuna laulupeole registreeruti septembris, järelikult pidi loomine olema enne seda. Sinu tähelepanuvälja jõudsid nad jõulude paiku (ja sinnagi pole mitte paar nädalat, vaid kaks kuud).Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 00:21 Teisiti on see, et selleks ajaks on viiplejate koorid jõudnud juba aastaid harjutada - täpselt nii nagu kuuljadki. Nad on käinud koos, küpsenud, laulud on lihvitud-viimistletud. Laulupeole minekuks tehakse tööd ikkagi mitu head aastat. Viiplejad aga panid oma grupi esmakordselt kokku alles mõned nädalad tagasi ja hakkasid alles nüüd harjutama. Ehk siis - nemad tahavad laulupeole pääseda vaid viiekuulise harjutamise järel, sellal kui kuuljad on harjutanud palju aastaid. See ei ole aus.
-
Külaline
Oled küll valesti aru saanud.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:03 Kes ütles, et kurtide koor polevat aastaid harjutanud?
Mina nägin ise oma silmaga kuulutust, kus öeldi, et loomisel on EPIKu koor, kus viibeldakse ja et sinna kutsutakse kurte viipekeeles laulma ning esimene kooriproov toimub 31. jaanuaril 2025. Kas ma olen millestki valesti aru saanud? Palun paranda mind, kui esimene kooriproov ei toimunud jaanuaris, ja informeeri, millal viipekeelne koor kollektiivina esimest korda kokku tuli? Ilmselgelt olen valmis enda teadmust parandama, juhul kui minul seni oli valeinfo.
-
Külaline
Me rääkisime koori vanusest ja sellest, et koor ei ole paar nädalat vana. Kui koori sai septembris registreerida, siis oli koor tollal juba olemas, kas pole.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:08 Ja kui laulupeole registreeruti septembris, oleks viiplejate koori lugupeetud dirigent pidanud seks ajaks selgelt märku andma, mis koori ta täpsemalt laulupeole registreerib, eks?
-
Külaline
Aga palun:Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:11Me rääkisime koori vanusest ja sellest, et koor ei ole paar nädalat vana. Kui koori sai septembris registreerida, siis oli koor tollal juba olemas, kas pole.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:08 Ja kui laulupeole registreeruti septembris, oleks viiplejate koori lugupeetud dirigent pidanud seks ajaks selgelt märku andma, mis koori ta täpsemalt laulupeole registreerib, eks?
"Koor on olemas" ei ole sama, mis "koor on saavutanud laulupeole registreerumiseks vajalikud eeldused ja taseme". Selleks peab ikka kauem vaeva nägema kui "eelmisel aastal tuli vahva idee"."Eelmisel aastal tuldi mu juurde, et Edmar, me võiksime nüüd päriselt ühe koori kokku panna ja selle asja ära teha," meenutas dirigent.
-
Külaline
Ehk siis lihtlabane kius.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 09:43Kas sa siis saad aru, kui ma trükitähtedega kirjutan- EELDUS ON, ET KOOR ON MUUSIKALISELT TASEMEL! Mingit muud eeldust ei eksisteeri, ja seda ühtainust ei suuda viiplejate koor tänasel päeval täita, sest muid "eeldusi" pole neile veel välja mõeldud. Kui mõeldakse konkursitingimused ja võimalused, siis saavad-2028.a.
-
Külaline
Mis juttu sa nüüd ajad. Pooled koorid pannakse kokku ja registreeritakse laulupeole umbes üheaegselt, mitte saavuta eelnevalt mingit taset ja eeldusi. Su vimm hakkab sul silmanägemist võtma vist juba. Kas Läti koori esinemist vaatasid?Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:16Aga palun:Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:11Me rääkisime koori vanusest ja sellest, et koor ei ole paar nädalat vana. Kui koori sai septembris registreerida, siis oli koor tollal juba olemas, kas pole.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:08 Ja kui laulupeole registreeruti septembris, oleks viiplejate koori lugupeetud dirigent pidanud seks ajaks selgelt märku andma, mis koori ta täpsemalt laulupeole registreerib, eks?"Koor on olemas" ei ole sama, mis "koor on saavutanud laulupeole registreerumiseks vajalikud eeldused ja taseme". Selleks peab ikka kauem vaeva nägema kui "eelmisel aastal tuli vahva idee"."Eelmisel aastal tuldi mu juurde, et Edmar, me võiksime nüüd päriselt ühe koori kokku panna ja selle asja ära teha," meenutas dirigent.
-
Külaline
On näiteks hulk põhjuseid, miks ma arstiteaduskonda ei kandideerinud. Need põhjused võib lühidalt kokku võtta lausega "mul pole selleks piisavalt eeldusi". Minu IQ, omandatud keskhariduse kvaliteet ja isikuomadused ei võimalda heaks arstiks saada. Ma ei nimeta seda kiusuks, et mind niikuinii poleks vastugi võetud, kui oleksin avalduse esitanud.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:23Ehk siis lihtlabane kius.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 09:43Kas sa siis saad aru, kui ma trükitähtedega kirjutan- EELDUS ON, ET KOOR ON MUUSIKALISELT TASEMEL! Mingit muud eeldust ei eksisteeri, ja seda ühtainust ei suuda viiplejate koor tänasel päeval täita, sest muid "eeldusi" pole neile veel välja mõeldud. Kui mõeldakse konkursitingimused ja võimalused, siis saavad-2028.a.
-
Külaline
Kui koor pannakse kokku ja registreeritakse laulupeole üheaegselt, koosneb ta kas juba kogenud koorilauljatest, kellele see pole esimene ega teine kord laulupeol osaleda, või ei pääse see koor laulupeole.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:26Mis juttu sa nüüd ajad. Pooled koorid pannakse kokku ja registreeritakse laulupeole umbes üheaegselt, mitte saavuta eelnevalt mingit taset ja eeldusi. Su vimm hakkab sul silmanägemist võtma vist juba. Kas Läti koori esinemist vaatasid?Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:16Aga palun:Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:11 Me rääkisime koori vanusest ja sellest, et koor ei ole paar nädalat vana. Kui koori sai septembris registreerida, siis oli koor tollal juba olemas, kas pole."Koor on olemas" ei ole sama, mis "koor on saavutanud laulupeole registreerumiseks vajalikud eeldused ja taseme". Selleks peab ikka kauem vaeva nägema kui "eelmisel aastal tuli vahva idee"."Eelmisel aastal tuldi mu juurde, et Edmar, me võiksime nüüd päriselt ühe koori kokku panna ja selle asja ära teha," meenutas dirigent.
-
Külaline
Sinul on siis raskekujuline "privileegipimedus".Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:23 Ehk siis lihtlabane kius.
Kes ei laula, ei saa osaleda laulupeol. Dirigendi ego soolo lihtsalt, ilma lisainfot andmata registreerida paberil olemasolev koor (kes igatahes detsembris veel ei suutnud esineda iseenda koja kontserdil, vaid viiples TTÜ naiskoor) ja siis minna nõudma, sest "kui me oleksime lihtsalt ettelaulmisele kohale läinud, oleks eegadust palju tekkinud". Nudaa...
-
Külaline
Mida lollust sa räägid!?Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:26 Pooled koorid pannakse kokku ja registreeritakse laulupeole umbes üheaegselt, mitte saavuta eelnevalt mingit taset ja eeldusi.
-
Külaline
Ei räägigi lollust. Pooled on ehk liialdus, kuid aasta enne laulupidu kokku pandav laulukoor pole küll midagi erandlikku või seniolematut.
Võin mürki võtta, et ka need viiplejate kooris osalejad on kogenud viiplejad, nii umbes eluaegse kogemusega või nii.
-
Külaline
Samamoodi on need inimesed, kes eelneva koorilaulukogemuseta uue koori registreerivad. laulupeole pääseda püüavad ja lõpuks ukse taha jäetakse, eluaegse rääkimis-, ümisemis- ja vahel ka laulmiskogemusega. See, et keegi on eluaeg rääkinud, ei tähenda, et ta mõne kuuga laulupeoküpseks lauljaks muutub. Viipekooriga on täpselt sama lugu.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 11:28Võin mürki võtta, et ka need viiplejate kooris osalejad on kogenud viiplejad, nii umbes eluaegse kogemusega või nii.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:39
Kui koor pannakse kokku ja registreeritakse laulupeole üheaegselt, koosneb ta kas juba kogenud koorilauljatest, kellele see pole esimene ega teine kord laulupeol osaleda, või ei pääse see koor laulupeole.
-
Külaline
Samamoodi võib väita, et laulupeole peavad pääsema kõik, kes oskavad kogenult eesti keelt ja on eluaeg eesti keeles rääkinud. See, kui inimene on sündinud kurdina ja tema emakeel on viipekeel, ei tähenda ju kuidagi, et ta viipekeeles ka laulda oskab - ehk siis viibelda täpselt õiges rütmis ja sünkroonis kaaslastega nii, et tekiks nauditav elamus. Selleks kõigeks on vaja harjutada täpselt samamoodi nagu kuuljadki koos laulmist harjutavad.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 11:28Ei räägigi lollust. Pooled on ehk liialdus, kuid aasta enne laulupidu kokku pandav laulukoor pole küll midagi erandlikku või seniolematut.Võin mürki võtta, et ka need viiplejate kooris osalejad on kogenud viiplejad, nii umbes eluaegse kogemusega või nii.
-
Külaline
Mõni siin ei saa vist üldse aru, mida KOORIlaul tähendab, see pole mitte niisama "eluaeg ju tehtud" üksikümisemine, püha nüristus küll. Ja sellise lolluse rääkija tahab meid uskuma panna, et on tasemel laulja...
-
Külaline
Selge, olen valesti aru saanud. Aga ehk oleksid siis nii kena ja annaksid teada, millal kõnealune viipekoor loodi, st millal toimus neil esimene kooriproov? Tundub, et tegemist on suure riigisaladusega, mida miskipärast kiivalt varjatakse. Igal kooril, tantsurühmal jts on olemas loomisaeg, mil esmakordselt tuldi kokku ja hakati harjutama. Ning siis, mingil hetkel, kui tundus, et läheb hästi ja huvi püsib, tekkis ka soov proovida jõuda ka laulu- või tantsupeole. Seni pole kuulnud, et Andmekaitseseadus sellise info salastaks.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:09Oled küll valesti aru saanud.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 10:03 Kes ütles, et kurtide koor polevat aastaid harjutanud?
Mina nägin ise oma silmaga kuulutust, kus öeldi, et loomisel on EPIKu koor, kus viibeldakse ja et sinna kutsutakse kurte viipekeeles laulma ning esimene kooriproov toimub 31. jaanuaril 2025. Kas ma olen millestki valesti aru saanud? Palun paranda mind, kui esimene kooriproov ei toimunud jaanuaris, ja informeeri, millal viipekeelne koor kollektiivina esimest korda kokku tuli? Ilmselgelt olen valmis enda teadmust parandama, juhul kui minul seni oli valeinfo.
-
Külaline
Asi on väga lihtne. Kui see kius jätkub, siis vähemalt TTÜ meeskoor (60 inimest) üldkooride esinemisel ei osale.
Võimalik et nendega ühineb veel koore.
Siin on arvatavasti mitu erinevat inimest, kellest üks on laulja ja pillimees ja tantsu-ning laulupeol (korraga) osaleja, kes arvab, et laulupeol on alati ruumi rohkematele lauljatele. "Eluaeg ju viibeldud" postitaja on tõenäoliselt keegi teine.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 11:37 Mõni siin ei saa vist üldse aru, mida KOORIlaul tähendab, see pole mitte niisama "eluaeg ju tehtud" üksikümisemine, püha nüristus küll. Ja sellise lolluse rääkija tahab meid uskuma panna, et on tasemel laulja...
-
Külaline
Eks laulupeol osalemine ongi ses mõttes vabatahtlik, et kes ümber mõtleb, võib ka koju jääda.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2025 11:46 Asi on väga lihtne. Kui see kius jätkub, siis vähemalt TTÜ meeskoor (60 inimest) üldkooride esinemisel ei osale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tigger ja 5 külalist