Viiplejate koor jms
-
Külaline
Mina? Ei, kus? Enese ületähtsustamist ja maailmanabaks pidamist halvustan, mitte lauljaid.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 13:20 Ja nüüd hakkad lauljaid mõnitama?
-
Külaline
Mida lauljad arvavad, näeme laulupeolKülaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 13:20 Ja nüüd hakkad lauljaid mõnitama?
-
Külaline
Jeah, suhtumist, et ärge mind segage, mul on siin tähtis asi ajada, mind on Eesti rahva poolt välja valitud, ärge vehkige siin mu kõrval kätega ja üleüldse tehke ruumi, mind on siin vaja, teid mitte.
-
Külaline
Kulla WD40.
Ma saan aru sinu parimatest kavatsustest, olen meditsiiniliselt kurt ja oskan ka ise viipekeelt. Viipekeel on väga lahe keel ja laulda saab selles üliedukalt tegelikult. Lisaks olen mina ise ka laulukaare all olnud (häälega lauldes) ja tean, kui tihe on valikusõel ja kui pikad ning närvesöövad on need korduvad komisjoni ees esinemised. See on rahva pidu tõesti, kuid rahva pidu ei tähenda veel, et laulukaare alla pääseksid kõik soovijad vaid mõnekuulise harjutamise järel. Ja mulle jääb väga hämaraks, et millal viiplejate laulukoor siis õieti loodi - see näikse olema üks suur riigisaladus.
Selleks et anda hinnangut olukorrale, tuleks kõigepealt teada, et kui palju laule viiplejad üldse laulda kavatsevad? Ilmselgelt ei jõua nad 4-5 kuu jooksul õppida ära ca 14 laulu. Kui jutt on vaid 1-2 olulisemast laulust, siis väga okei ju. Need jõutakse ära õppida. Ent rohkemate laulude laulmiseks tuleks ikkagi kolm aastat harjutada. Muidu lähevad laulud sassi - täpselt samamoodi nagu kuuljatelgi juhtub. See oleks üsna hirmus, kui üks viipleb "mesipuu" ja teine täpselt samal ajal "lendab". Harjutada on vaja täpselt sama palju nagu kuuljadki lauljad harjutavad.
Mulle teeb muret Sinu agressiivsus siin teemas. Kasutad palju väljendeid, mis on demagoogilised ega aita koostöö saavutamisele kuidagi kaasa. Pigem ässitavad rahvast kurtide ja viipekeele vastu üles, neil tekib trots. Viipekeel on hästi lahe keel, kuid riiuga tõmbad sa viipekeele ja kurtide maine alla. Me saame aru, et suvalisele inimesele tänavalt ongi see viipekeele-jutt üsna kauge teema, kuid iga teema tutvustamisel ongi märksõnaks sõbralikkus ja arvestamine teiste inimeste meie omast erineva infoväljaga.
Ma saan aru sinu parimatest kavatsustest, olen meditsiiniliselt kurt ja oskan ka ise viipekeelt. Viipekeel on väga lahe keel ja laulda saab selles üliedukalt tegelikult. Lisaks olen mina ise ka laulukaare all olnud (häälega lauldes) ja tean, kui tihe on valikusõel ja kui pikad ning närvesöövad on need korduvad komisjoni ees esinemised. See on rahva pidu tõesti, kuid rahva pidu ei tähenda veel, et laulukaare alla pääseksid kõik soovijad vaid mõnekuulise harjutamise järel. Ja mulle jääb väga hämaraks, et millal viiplejate laulukoor siis õieti loodi - see näikse olema üks suur riigisaladus.
Selleks et anda hinnangut olukorrale, tuleks kõigepealt teada, et kui palju laule viiplejad üldse laulda kavatsevad? Ilmselgelt ei jõua nad 4-5 kuu jooksul õppida ära ca 14 laulu. Kui jutt on vaid 1-2 olulisemast laulust, siis väga okei ju. Need jõutakse ära õppida. Ent rohkemate laulude laulmiseks tuleks ikkagi kolm aastat harjutada. Muidu lähevad laulud sassi - täpselt samamoodi nagu kuuljatelgi juhtub. See oleks üsna hirmus, kui üks viipleb "mesipuu" ja teine täpselt samal ajal "lendab". Harjutada on vaja täpselt sama palju nagu kuuljadki lauljad harjutavad.
Mulle teeb muret Sinu agressiivsus siin teemas. Kasutad palju väljendeid, mis on demagoogilised ega aita koostöö saavutamisele kuidagi kaasa. Pigem ässitavad rahvast kurtide ja viipekeele vastu üles, neil tekib trots. Viipekeel on hästi lahe keel, kuid riiuga tõmbad sa viipekeele ja kurtide maine alla. Me saame aru, et suvalisele inimesele tänavalt ongi see viipekeele-jutt üsna kauge teema, kuid iga teema tutvustamisel ongi märksõnaks sõbralikkus ja arvestamine teiste inimeste meie omast erineva infoväljaga.
-
Külaline
Ja kui lubatakse üks koor, siis mis saab ülejäänud puuetega inimeste kollektiividest aastal 2025, kes ka väga tahaks, aga kellel pole püünele trügivat, tutvuste omavat ja tutvuste kaudu asju ajavat ja meedialembest dirigenti? Et võrdsete seas on veel võrdsemaid (jättes nüüd välja laulukoorid, vaid rääkides erivajadustega inimeste kogukonnast)?
-
Külaline
Mõnel siin on isiklik agenda ja tänuväärne võimalus "õiglast" viha välja elada leitud lihtsalt.
Minu meelest see koor, laulupeo korraldajad ja teised on ka juba kokku leppinud ja teadmiseks võtnud, et jah, korraldame, võimaldame, teeme reeglid ja otsime hindajad, parandame ligipääsetavust jne- aga järgmiseks laulupeoks, kohe ei saa.
Minu meelest see koor, laulupeo korraldajad ja teised on ka juba kokku leppinud ja teadmiseks võtnud, et jah, korraldame, võimaldame, teeme reeglid ja otsime hindajad, parandame ligipääsetavust jne- aga järgmiseks laulupeoks, kohe ei saa.
-
Külaline
Vaevalt, et asjaosalised seda saladuseks peavad, lihtsalt küsige järele, kui huvitab? See, et nad pole oma tegevuse täpset alguspunkti kuskil välja öelnud, pole ju mingi kuritegu, kindlasti pole nad veel paljusid asju öelnud, mida pole küsitud.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 14:19 Ja mulle jääb väga hämaraks, et millal viiplejate laulukoor siis õieti loodi - see näikse olema üks suur riigisaladus.
-
Külaline
Mina nüüd küll kaitseks WD-d, agressiivne oli kogu see teema algusest peale, mitte ei toonud agressiivsust siia sisse WD. Su jutt on tuhat korda õige muidugi ning kannatlikkuse ja rahumeelega jõuab sõnum paremini kohale, kuid siin pole tegu siiski mingi kommunikatsiooniüritusega, vaid tavalise laadaplatsiga, kus inimesed räägivad ja avaldavad arvamust. Kui keegi paneb käed puusa ja hakkab tulistama teemal, mida ei valda, siis ega paljud meist ei suuda jätkata malbe naeratusega - selleks on ikka spetsiaalset koolitust vaja. Siin teemas on ju algusest peale naeruvääristatud viiplejate laulupeole pääsemist, mõni ime, et minnakse vahepeal ägedaks ka vastaspoolel, nii ka mina lisaks WD-le? Me kõik oleme inimesed, ei ole siin ühel vaidluspoolel suuremat kohustust viisakas olla kui teisel.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 14:19 Kulla WD40.
..
..
Erivajadustega inimeste kaasamine ühiskonda pole midagi enam nii uus teema, et siin kaasinimestelt juba mingit mõistmist eeldada ei võiks.
-
Külaline
Eks laadaplatsilgi ole igasuguseid inimesi- kes sõimleb vahkvihas, kes suudab viisakaks jääda.
-
Külaline
Teemaalgatus ise pani tõesti oma tooniga juba paugu rahumeelsele ja konstruktiivsele arutelule...
Tõsi on, et läksin emotsionaalseks. Nagu peakski minema, sest minu tugev veendumus on, et minu Eestis kaaslast maha ei jäeta.
See on nii kuradi enesestmõistetav eeldus, et miks seda üleüldse kellelegi peaks üle kordama?
Meie läheme lahingusse selle eeldustega, ilma kaaslase peale 100% lootmata seda teha ei saakski.
Olen sellise lubaduse andnud ja hästi valmistunud.
Et laulupeol laulame "need on minu inimesed ja ma ei unustanud mitte kedagi", aga sisu on see et ikka unustame, et lihtsalt mängime publikule ja valetame tegelikult?
Me ei räägi siin mingist "puudega inimeste kaasamisest" vaid me peaksime mõtlema lihtsalt nii et kõigil oleks võimalikult hea. Või teie peres jäetakse vanaisa või vanaema peo ajaks kohale toomata, sest "nagunii ta hästi ei kuule ja samm on vaevaline"? Et "äkki tuleb välismaa külalisi ja siis on piinlik"? Nii või?
Annaks jumal, et Eestis ei juhtuks iialgi mitte midagi sarnast kui Ukrainas, aga kahjuks täiesti välistada seda enam ei saa. Ukrainas on tuhandeid inimesi, kes on kaotanud kuulmise. Selleks pole palju vaja, uskuge mind, üldse mitte palju. Täna kuulad ja laulad, homme oled "puudega isik", üks tüütu, kes "nõuab eriõigusi"... Et siis kui lahingud on läbi ütlen oma võitluspaarile, et "meil siin tuleb laulupidu, sa mine seniks sinna teisele väljale, värdjate kokkutulek on seal!" ? Või ütleb tema mulle, kellel rohkem veab
Pange ennast ise sinna olukorda, kui empaatia võimaldab ja paluge saatust, et päriselt nii ei juhtuks.
See on nii kuradi enesestmõistetav eeldus, et miks seda üleüldse kellelegi peaks üle kordama?
Meie läheme lahingusse selle eeldustega, ilma kaaslase peale 100% lootmata seda teha ei saakski.
Et laulupeol laulame "need on minu inimesed ja ma ei unustanud mitte kedagi", aga sisu on see et ikka unustame, et lihtsalt mängime publikule ja valetame tegelikult?
Me ei räägi siin mingist "puudega inimeste kaasamisest" vaid me peaksime mõtlema lihtsalt nii et kõigil oleks võimalikult hea. Või teie peres jäetakse vanaisa või vanaema peo ajaks kohale toomata, sest "nagunii ta hästi ei kuule ja samm on vaevaline"? Et "äkki tuleb välismaa külalisi ja siis on piinlik"? Nii või?
Annaks jumal, et Eestis ei juhtuks iialgi mitte midagi sarnast kui Ukrainas, aga kahjuks täiesti välistada seda enam ei saa. Ukrainas on tuhandeid inimesi, kes on kaotanud kuulmise. Selleks pole palju vaja, uskuge mind, üldse mitte palju. Täna kuulad ja laulad, homme oled "puudega isik", üks tüütu, kes "nõuab eriõigusi"... Et siis kui lahingud on läbi ütlen oma võitluspaarile, et "meil siin tuleb laulupidu, sa mine seniks sinna teisele väljale, värdjate kokkutulek on seal!" ? Või ütleb tema mulle, kellel rohkem veab
Pange ennast ise sinna olukorda, kui empaatia võimaldab ja paluge saatust, et päriselt nii ei juhtuks.
-
Külaline
WD40 kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:21 Tõsi on, et läksin emotsionaalseks. Nagu peakski minema, sest minu tugev veendumus on, et minu Eestis kaaslast maha ei jäeta.
Annaks jumal, et Eestis ei juhtuks iialgi mitte midagi sarnast kui Ukrainas, aga kahjuks täiesti välistada seda enam ei saa. Ukrainas on tuhandeid inimesi, kes on kaotanud kuulmise. Selleks pole palju vaja, uskuge mind, üldse mitte palju. Täna kuulad ja laulad, homme oled "puudega isik", üks tüütu, kes "nõuab eriõigusi"... Et siis kui lahingud on läbi ütlen oma võitluspaarile, et "meil siin tuleb laulupidu, sa mine seniks sinna teisele väljale, värdjate kokkutulek on seal!" ? Või ütleb tema mulle, kellel rohkem veab![]()
Kui juba päriselt lahingutest juttu, siis kas te konkreetselt kujutate ette, et keegi saadaks kurdid ja pimedad eesliiinile, sest "kaasatus ja võrdsus ja empaatia" peavad olema???
-
Külaline
WD on küll viimane inimene empaatiast jutlustama. Loe oma ettasteid, häbi võiks olla.
Kurt ja pime võib sinust saada 10 sekundiga.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:43WD40 kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:21 Tõsi on, et läksin emotsionaalseks. Nagu peakski minema, sest minu tugev veendumus on, et minu Eestis kaaslast maha ei jäeta.
Annaks jumal, et Eestis ei juhtuks iialgi mitte midagi sarnast kui Ukrainas, aga kahjuks täiesti välistada seda enam ei saa. Ukrainas on tuhandeid inimesi, kes on kaotanud kuulmise. Selleks pole palju vaja, uskuge mind, üldse mitte palju. Täna kuulad ja laulad, homme oled "puudega isik", üks tüütu, kes "nõuab eriõigusi"... Et siis kui lahingud on läbi ütlen oma võitluspaarile, et "meil siin tuleb laulupidu, sa mine seniks sinna teisele väljale, värdjate kokkutulek on seal!" ? Või ütleb tema mulle, kellel rohkem veab![]()
Pange ennast ise sinna olukorda, kui empaatia võimaldab ja paluge saatust, et päriselt nii ei juhtuks.keegi teine siin mingist "värdjate kokkutulekust" küll rääkinud pole.
Kui juba päriselt lahingutest juttu, siis kas te konkreetselt kujutate ette, et keegi saadaks kurdid ja pimedad eesliiinile, sest "kaasatus ja võrdsus ja empaatia" peavad olema???
-
Külaline
Vasta parem küsimusele.WD40 kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:50Kurt ja pime võib sinust saada 10 sekundiga.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:43WD40 kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:21 Tõsi on, et läksin emotsionaalseks. Nagu peakski minema, sest minu tugev veendumus on, et minu Eestis kaaslast maha ei jäeta.
Pange ennast ise sinna olukorda, kui empaatia võimaldab ja paluge saatust, et päriselt nii ei juhtuks.keegi teine siin mingist "värdjate kokkutulekust" küll rääkinud pole.
-
Külaline
Sellise nimetusega mitte, aga suhtumine oli küll sarnane - et neil erivajadustega inimestel ju on juba laulupidu, las käivad seal, mis nad meie juurde suurele laulupeole ronivad, tekitavad veel ebamugavustunnet pealtvaatajatele ja osalejatele oma imeliku olekuga ja kitsas on ka. Oli küll selline toon.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:43keegi teine siin mingist "värdjate kokkutulekust" küll rääkinud pole.
-
Külaline
Jääb mulje, et dirigendihärra püüdis vähese vaevaga (veel enne viiplejate koorile millegi õpetamist) sellega palju au ja kuulsust saada, et viib koori 100% laulupeole. Jättis targu õigel ajal mainimata, et registreeritud "segakoor" üldse häältki ei tee (kes oleks võinud seda ette näha?) ja siis püüdis hiljem eritingimustel koori peole sokutada. Hea plaan kahjuks nurjus ja siis tekkis isegi parem plaan saada veel rohkem au ja kuulsust sellega, et näitab kõigile, kuidas ta on kõikidest teistest koorijuhtidest palju kaasavam ja empaatilisem ja küll need närukaelad veel saavad näha, mida tähendab talle EI öelda. Viiplejate koor on lihtsalt tema vingete ambitsioonide vahele ohvriks sattunud. Ja nüüd ongi nii, et rääkigu kaasajad nii palju kui tahavad, sõnadel "ligipääsetavus" ja "kaasamine" on järjekordselt manipulatsiooni oksemaik juures. See koor peaks oma dirigendi üle parda viskama ja mingi hea inimese asemele võtma. Erakordselt nõmedalt on praegune dirigent asju ajanud.
-
Külaline
Ilmselgelt me võtame laulupeole kaasa oma vanaisad ja vanaemad! Hangime neile hea koha heas sektoris, kust nad saavad lauljatele kaasa elada ja vihma puhuks oleme neile hankinud keebidki ja kõik muu vajaliku, et nemadki saaksid normaalselt rahvapidu nautida. Kus sinu jaoks see probleem on?WD40 kirjutas: ↑20 Veebr 2025 17:21
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Mortal ja 10 külalist