Kas kandideerite ka siis, kui kõik nõudmised kuulutuses pole täidetud?

Külaline

Kas kandideerite ka siis, kui kõik nõudmised kuulutuses pole täidetud?

Postitus Postitas Külaline »

Kas kandideerite ka töökohale siis, kui kõik nõudmised kandidaadile ei ole 100% täidetud.
Mul endal nii mõnegi tööpakkumise osas huvi kandideerida, aga 100% nende oodustest küll alati täidtud pole. Ei pea siin silmas mingeid spetsiifilisi ameteid a la nagu arst.
Külaline

Olen kuulnud, et kui juba 50% töökuulutuses olevatest nõudmistest on täidetud, siis tasub kandideerida ikka.
Külaline

Kui nõutud spetsiifilised tegurid on täidetud (haridus, keeled, kindlad oskused jm) on täidetud, siis kandideeriks ikka. Igasugust "sära silmis", "suurepärane tiimimängija" jm jamast vaataks mööda.
Külaline

Mina kandideerisin töökohale, kus nõuti vastavat haridust või õpingud pooleli. Mul polnud, aga lubasin kohe sügisest õppima minna. Sain tööle ja läksin õppima ka. Nüüd on erialane haridus käes.
Külaline

Ma olen küllalt näinud avaldusi, kus baaridaam, taksojuht või laotööline arvavad, et on pädevad kandideerima näiteks finantsanalüütiku ametikohale. Sellisel avaldusel muidugi pole mõtet. Kui aga on nõue, et peab olema magistrikraad rahanduses, kuid sul on kraad raamatupidamises, kuid pikk kogemus rahanduses töötamises, siis küll kandideeriks. Ja alati võib ju ka küsida, mingi spetsialisti kontakt on kuulutuses olemas. Kui kenasti küsid, võib see ka sulle plussiks tulla, jääd asjatundliku küsimusega meelde.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Veebr 2025 20:11Ma olen küllalt näinud avaldusi, kus baaridaam, taksojuht või laotööline arvavad, et on pädevad kandideerima näiteks finantsanalüütiku ametikohale.
Finantsanalüütikuks on kohe kandideerinud. Ohoh, kas aastatel 90?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Veebr 2025 21:56
Külaline kirjutas: 20 Veebr 2025 20:11Ma olen küllalt näinud avaldusi, kus baaridaam, taksojuht või laotööline arvavad, et on pädevad kandideerima näiteks finantsanalüütiku ametikohale.
Finantsanalüütikuks on kohe kandideerinud. Ohoh, kas aastatel 90?
Ei, aastatel 2015 ja rohkem.
Külaline

Püüan aru saada, millised nõuded on põhjendatud ja millised mitte. No ilma keeleoskuseta hotelli administraatoriks ei kandideeriks, samas mingile kontroitööle, kus võõrkeelt tegelikult selgelt vaja ei lähe, kandideeriks küll.
Külaline

Minu eelmisel töökohal olid väga kõrged nõudmised. Magistrikraad, vene keel, inglise keel, analüütiline mõtlemine ja jumal teab mis kõik. Tegelikult oli tegu igava kontroritööga, mingit magistrikraadi poleks küll vaja olnud, vene keelt ei rääkinud kordagi, inglise keele oskuse koha pealt piisas ka mingite lihtsate e-meilide saatmisest.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Siin kehtib mõistlikkuse põhimõte. Ma ise otsisin kunagi töötajat ühele ametikohale, kus oli vaja liikuda linnas tihti ühelt objektilt teisele. Sel põhjusel panin töökuulutusse kirja, et vajalik autojuhiloa olemasolu. Lõpuks valisin 18 kandidaadi seast välja selle ainukese, kel juhiluba puudus. Sest just tema jättis mulje, et oleks kõige kompetentsem neid tööülesandeid täitma. Ja ma ei pidanud temas pettuma. Ta liikus ühistranspordiga harjunult ja sama kiiresti kui teine autoga ja oli igati tubli.

Samas, kui ikkagi otsitakse keeletoimetajat, siis ma tõesti tahaksin leida päriselt keeletoimetaja eriharidusega inimest, mitte kedagi, kellele lihtsalt "meeldib väga raamatuid lugeda".
Külaline

Värban ise ka, kõige olulisem on kirjutada kaaskiri ja motivatsioon. Samuti põhjendada, kui mõnda kogemust ei ole, et oled valmis õppima ja on huvi. CV kaaskirjata jääb kahjuks tahaplaanile, kuna ei ava inimese olemust yldse
Külaline

Katerin kirjutas: 22 Veebr 2025 22:10 Samas, kui ikkagi otsitakse keeletoimetajat, siis ma tõesti tahaksin leida päriselt keeletoimetaja eriharidusega inimest, mitte kedagi, kellele lihtsalt "meeldib väga raamatuid lugeda".
Mina olen keeletoimetajana töötanud ligi 15 aastat ja mul ei ole keeletoimetaja eriharidust, st ma ei ole ülikooli lõpetanud eesti filoloogina. Õppisin hoopis kirjandust, kuid meie õppekavas oli kohustuslik eesti filoloogia moodul, kuna see õppekava eraldus kunagi filoloogia õppekavast. Erihariduse puudumine ei ole kandideerimisel takistuseks osutunud, kuna reeglina lastakse proovitöö teha ja oskused räägivad enda eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Veebr 2025 13:27
Katerin kirjutas: 22 Veebr 2025 22:10 Samas, kui ikkagi otsitakse keeletoimetajat, siis ma tõesti tahaksin leida päriselt keeletoimetaja eriharidusega inimest, mitte kedagi, kellele lihtsalt "meeldib väga raamatuid lugeda".
Mina olen keeletoimetajana töötanud ligi 15 aastat ja mul ei ole keeletoimetaja eriharidust, st ma ei ole ülikooli lõpetanud eesti filoloogina. Õppisin hoopis kirjandust, kuid meie õppekavas oli kohustuslik eesti filoloogia moodul, kuna see õppekava eraldus kunagi filoloogia õppekavast. Erihariduse puudumine ei ole kandideerimisel takistuseks osutunud, kuna reeglina lastakse proovitöö teha ja oskused räägivad enda eest.
No aga sa oled ometi õppinud ülikoolitasemel kirjandust. Samuti oli teie õppekavas kohustuslik eesti filoloogia moodul. Sellest piisab täiesti.

Takistuse all on mõeldud siiski seda, kui näiteks põhiharidusega inimene kandideerib keeletoimetajaks, sest talle "väga meeldib raamatuid lugeda". Samuti ei võtaks keeletoimetajana tööle inimest, kelle ainus eriharidus on näiteks põllumajandusülikool - see jääb nimetatud erialast ikka üpris kaugele. Üks tuttav kunagi esitles uhkusega oma esimest raamatut, mainis ainult, et kahjuks leidis ta esimeselt leheküljelt 76 viga. Lähemalt uurima hakates selgus, et ta oli oma raamatu keeletoimetajaks palganud enda personaaltreeneri.
Külaline

Personalijuhiks võib ikka kandideerida. Seal olevad nõudmised pole tõsiselt võetavad kuna selle assisteeriva tölga saab igaüks hakkama.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Veebr 2025 13:00 Personalijuhiks võib ikka kandideerida. Seal olevad nõudmised pole tõsiselt võetavad kuna selle assisteeriva tölga saab igaüks hakkama.
Sa ei saa isegi kirjutamisega hakkama. Muidugi tase omaette on igasse teemasse ronida ja endale naerumärke ka panna :D
Külaline

Südamearstiks mitte.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Veebr 2025 13:00 Personalijuhiks võib ikka kandideerida. Seal olevad nõudmised pole tõsiselt võetavad kuna selle assisteeriva tölga saab igaüks hakkama.
Keda see personalijuht assisteerib? Meie asutuses juhib ta personaliosakonda.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Mär 2025 12:21
Keda see personalijuht assisteerib? Meie asutuses juhib ta personaliosakonda.
Ja millega see osakond siis tegeleb? Sõlmib töölepinguid. Tavaline assisteeriv töö.
Külaline

Öeldakse, et kui kõikidele nõudmistele vastad, siis just ei tohikski kandideerida, sest sul hakkaks tööl ruttu igav ja ei ole arengut.
Naised pidavat olema enda suhtes kriitilisemad, mehed kandideerivad sageli ka siis, kui neil ainult 1 nõudmine täidetud on.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 11:45 Öeldakse, et kui kõikidele nõudmistele vastad, siis just ei tohikski kandideerida, sest sul hakkaks tööl ruttu igav ja ei ole arengut.
Naised pidavat olema enda suhtes kriitilisemad, mehed kandideerivad sageli ka siis, kui neil ainult 1 nõudmine täidetud on.
Naised kandideerivad töökohtadele kus pole vaja teha kiireid ja julgeid otsuseid. Kus kõik reeglid paigas ja hea turvaline.
P.s Miks mingit personalimutrikest juhuks nimetatakse ma ei mõista
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist