Sa ei saa aru, et seal vanglas ongi enamikus sellised, kelle väärtushinnangud on täiesti teistsugused kui meil siin. Kurjategijate tunneteskaala on enamikus väga kitsas, seal pole kohta empaatial ega nõrgemate eest hoolitsemisel. Või siis on neil need omadused pealtnäha justkui olemas, kuid väärastunud. Isikuvastaste kuritegude eest süüdi mõistetu avaldab tihtipeale umbes selliseid emotsioone, nagu "No aga mis ta ise siis käitus niimoodi," - ja kui ohvriks on vastsündinud beebi, kes ilmselgelt ei saa kedagi ennast tapma "ahvatleda", siis tuuakse süüdlasena esile külakoer. Seega ma ei usu, et vanglas lapsetapjat kaasvangide poolt kuidagi eriliselt koheldaks - need teised on seal ju samasuguse mõttemaailma ja väärtushinnangutega nagu see lapsetapjagi.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 09:03Just! Ja pedofiilid ka.Külaline kirjutas: ↑22 Veebr 2025 18:17Lapsetapjad saavad küll karistatud seal. Pole kahtlustki.Külaline kirjutas: ↑22 Veebr 2025 15:35See on linnalegend, et vangid hullemaid kinnipeetavaid kuidagi karistavad. Vanglas on hierarhia küll, aga see sõltub isiksuse tugevusel (vaimsel ja füüsilisel), mitte vähimalgi määral kuritöö tõsidusel.
Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?
-
Külaline
-
Külaline
Just! Ja täiesti vabalt võib minna ka vastupidi - mida võikam kuritegu, seda kõrgemal pulgal vangla hierarhias.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 09:21Sa ei saa aru, et seal vanglas ongi enamikus sellised, kelle väärtushinnangud on täiesti teistsugused kui meil siin. Kurjategijate tunneteskaala on enamikus väga kitsas, seal pole kohta empaatial ega nõrgemate eest hoolitsemisel. Või siis on neil need omadused pealtnäha justkui olemas, kuid väärastunud. Isikuvastaste kuritegude eest süüdi mõistetu avaldab tihtipeale umbes selliseid emotsioone, nagu "No aga mis ta ise siis käitus niimoodi," - ja kui ohvriks on vastsündinud beebi, kes ilmselgelt ei saa kedagi ennast tapma "ahvatleda", siis tuuakse süüdlasena esile külakoer. Seega ma ei usu, et vanglas lapsetapjat kaasvangide poolt kuidagi eriliselt koheldaks - need teised on seal ju samasuguse mõttemaailma ja väärtushinnangutega nagu see lapsetapjagi.
Aga loomulikult tahab normempaatiaga inimene uskuda, et pahad saavad vanglas rohkem karistatud. Ja keegi neid seal ei salli. Kahjuks päriselus jah nii ei ole.
-
Külaline
Seda on paljud vangis olnud inimesed ise rääkinud, et pedofiile karistatakse kaasvangide poolt.
-
Külaline
“Kes on lapsi näppinud, seda vanglas inimeste sekka ei võeta,” tõdeb justiitsministeeriumi vanglate osakonna karistuse täideviimise talituse juhataja Rain Pent.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 09:21Sa ei saa aru, et seal vanglas ongi enamikus sellised, kelle väärtushinnangud on täiesti teistsugused kui meil siin. Kurjategijate tunneteskaala on enamikus väga kitsas, seal pole kohta empaatial ega nõrgemate eest hoolitsemisel. Või siis on neil need omadused pealtnäha justkui olemas, kuid väärastunud. Isikuvastaste kuritegude eest süüdi mõistetu avaldab tihtipeale umbes selliseid emotsioone, nagu "No aga mis ta ise siis käitus niimoodi," - ja kui ohvriks on vastsündinud beebi, kes ilmselgelt ei saa kedagi ennast tapma "ahvatleda", siis tuuakse süüdlasena esile külakoer. Seega ma ei usu, et vanglas lapsetapjat kaasvangide poolt kuidagi eriliselt koheldaks - need teised on seal ju samasuguse mõttemaailma ja väärtushinnangutega nagu see lapsetapjagi.
https://www.ohtuleht.ee/94526/pedofiil- ... angikongis
-
Külaline
Nüüd nii peened eurovanglad, palju nad seal üldse kokku puutuvad?
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 10:43“Kes on lapsi näppinud, seda vanglas inimeste sekka ei võeta,” tõdeb justiitsministeeriumi vanglate osakonna karistuse täideviimise talituse juhataja Rain Pent.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 09:21Sa ei saa aru, et seal vanglas ongi enamikus sellised, kelle väärtushinnangud on täiesti teistsugused kui meil siin. Kurjategijate tunneteskaala on enamikus väga kitsas, seal pole kohta empaatial ega nõrgemate eest hoolitsemisel. Või siis on neil need omadused pealtnäha justkui olemas, kuid väärastunud. Isikuvastaste kuritegude eest süüdi mõistetu avaldab tihtipeale umbes selliseid emotsioone, nagu "No aga mis ta ise siis käitus niimoodi," - ja kui ohvriks on vastsündinud beebi, kes ilmselgelt ei saa kedagi ennast tapma "ahvatleda", siis tuuakse süüdlasena esile külakoer. Seega ma ei usu, et vanglas lapsetapjat kaasvangide poolt kuidagi eriliselt koheldaks - need teised on seal ju samasuguse mõttemaailma ja väärtushinnangutega nagu see lapsetapjagi.
Ma ei taha vaielda, sest ma saan aru, et seda on ilus uskuda. Aga kahjuks ei ole nii.
-
Külaline
Jutustatud vast pervertide hirmutamiseks.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 10:43“Kes on lapsi näppinud, seda vanglas inimeste sekka ei võeta,” tõdeb justiitsministeeriumi vanglate osakonna karistuse täideviimise talituse juhataja Rain Pent.
-
Külaline
Käivad tööl, söömas, teevad trenni, veedavad vaba aega. Ei istu üksikkongides 24/7.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 11:50 Nüüd nii peened eurovanglad, palju nad seal üldse kokku puutuvad?
-
Külaline
Vanglates kotroll on kõrgem kui ennemalt aga eks saab nüüdki seal asju juhtuda.
Tuleb meelde, juhus, kus kaasvang tappis noore poisi oma kambris. Sellel noorel poisil oli vaid nö kerged süüdistused(narko). Kaasvang oli psühho lihtsalt ja tegi seda mõnu pärast.
Tuleb meelde, juhus, kus kaasvang tappis noore poisi oma kambris. Sellel noorel poisil oli vaid nö kerged süüdistused(narko). Kaasvang oli psühho lihtsalt ja tegi seda mõnu pärast.
-
Külaline
Huvitav kas võimekam advokaat oleks ta puhtaks pesnud? meil ju suured narkoprotsessidki liiva jooksutatud.
-
Külaline
Selles artiklis ongi imelikke väiteid: Üks viiest tüdrukust ja üks seitsmest poisist langeb enne 18aastaseks saamist pedofiili ohvriks.
-
Külaline
Vanglates on kurjategijad, mitte mingid õilishinged. Ei tasu loota, et nad seal üksteise kuritegusid hukka mõistavad. Oi-oi purjus peaga sõitmine pole ilus, aga narkosmuugeldamine on ok.
Siin ilmselt pole mõeldud pikaajalist ahistamist või üldse suguühet lapsega. Arvesse tulevad ka kõik need onu Heinod, kes last põlve peale istuma kutsuvad, netis neile külje alla imbuvad jne. Ma kunagi käisin ühel koolitusel, kus lapseea kogemused teemaks olid. Osales 15 naist ja vist ainult kahel neist polnud lapsepõlvest mingit kogemust jutustada, kus keegi täisealine neile läheneda poleks püüdnud või kasvõi sobimatuid märkusi teinud. Mind ennast on võõras mees tänaval kaasa kutsunud, olin siis vast teises klassis. Õnneks teadsin, et ei tohi minna.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 12:30Selles artiklis ongi imelikke väiteid: Üks viiest tüdrukust ja üks seitsmest poisist langeb enne 18aastaseks saamist pedofiili ohvriks.
-
Külaline
Sellel pole midagi pistmise hukkamõistmisega, vaid tegu on vanglahierarhiga, mille põhjas pedofiilid ja lapsetapjad on. Need on ilmselt ka ühed n-ö mõkumat sorti kurjategijad, keda on lihtne hirmutada ja terroriseerida, sest nende ohvrid olid ju lapsed.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 13:44 Vanglates on kurjategijad, mitte mingid õilishinged. Ei tasu loota, et nad seal üksteise kuritegusid hukka mõistavad. Oi-oi purjus peaga sõitmine pole ilus, aga narkosmuugeldamine on ok.
-
Külaline
Täpselt nii. Oleneb küsimuse sõnastusest, kuid minagi võin olla see üks viiest tüdrukust, kuigi keegi pole mind kunagi vägistanud ega füüsiliselt ahistanud, samuti pole lapsena suguühtes olnud.Nätakas kirjutas: ↑23 Veebr 2025 14:56Siin ilmselt pole mõeldud pikaajalist ahistamist või üldse suguühet lapsega. Arvesse tulevad ka kõik need onu Heinod, kes last põlve peale istuma kutsuvad, netis neile külje alla imbuvad jne. Ma kunagi käisin ühel koolitusel, kus lapseea kogemused teemaks olid. Osales 15 naist ja vist ainult kahel neist polnud lapsepõlvest mingit kogemust jutustada, kus keegi täisealine neile läheneda poleks püüdnud või kasvõi sobimatuid märkusi teinud. Mind ennast on võõras mees tänaval kaasa kutsunud, olin siis vast teises klassis. Õnneks teadsin, et ei tohi minna.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 12:30Selles artiklis ongi imelikke väiteid: Üks viiest tüdrukust ja üks seitsmest poisist langeb enne 18aastaseks saamist pedofiili ohvriks.
-
Külaline
Kas sa töötad vanglas? Või oled ise vangis olnud? Ehk siis, kust sinu teadmised pärinevad?Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 11:51Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 10:43“Kes on lapsi näppinud, seda vanglas inimeste sekka ei võeta,” tõdeb justiitsministeeriumi vanglate osakonna karistuse täideviimise talituse juhataja Rain Pent.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 09:21
Sa ei saa aru, et seal vanglas ongi enamikus sellised, kelle väärtushinnangud on täiesti teistsugused kui meil siin. Kurjategijate tunneteskaala on enamikus väga kitsas, seal pole kohta empaatial ega nõrgemate eest hoolitsemisel. Või siis on neil need omadused pealtnäha justkui olemas, kuid väärastunud. Isikuvastaste kuritegude eest süüdi mõistetu avaldab tihtipeale umbes selliseid emotsioone, nagu "No aga mis ta ise siis käitus niimoodi," - ja kui ohvriks on vastsündinud beebi, kes ilmselgelt ei saa kedagi ennast tapma "ahvatleda", siis tuuakse süüdlasena esile külakoer. Seega ma ei usu, et vanglas lapsetapjat kaasvangide poolt kuidagi eriliselt koheldaks - need teised on seal ju samasuguse mõttemaailma ja väärtushinnangutega nagu see lapsetapjagi.
Ma ei taha vaielda, sest ma saan aru, et seda on ilus uskuda. Aga kahjuks ei ole nii.
Keegi ei arvagi, et kurjategijad üksteise kuritegusid hukka mõistavad, vaid jah, asi on hierarhias.
-
Külaline
Jah, vanglahierarhia on loomulikult olemas. Aga see pannakse paika isiksuse - nii vaimse kui füüsilise - tugevuse järgi ja mitte kuidagi ei mõjuta seda kuriteo olemus.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 14:56Sellel pole midagi pistmise hukkamõistmisega, vaid tegu on vanglahierarhiga, mille põhjas pedofiilid ja lapsetapjad on. Need on ilmselt ka ühed n-ö mõkumat sorti kurjategijad, keda on lihtne hirmutada ja terroriseerida, sest nende ohvrid olid ju lapsed.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 13:44 Vanglates on kurjategijad, mitte mingid õilishinged. Ei tasu loota, et nad seal üksteise kuritegusid hukka mõistavad. Oi-oi purjus peaga sõitmine pole ilus, aga narkosmuugeldamine on ok.
See loogika veel kuidagi läheb, et pedofiil on ise möku ja seetõttu on ta madalamal positsioonil. Jah, nii võib olla, aga seda siis 100% seetõttu, et ta on möku ja 0% seetõttu, et ta on pedofiil.
Vangid ei karista teisi vange kuritegude raskuse tõttu. Aga pehmodel isiksustel on muidugi vanglas raskem.
Ja ma kahtlustan ka, et antud loo peategelane eriti pehmo ei ole. (Aga seda viimast väidet ma ei tea, nii et see on subjektiivne.)
-
Külaline
Hierarhia saab olla vaid neil, kes väga kaua peavad vanglas istuma. Naiste hulgas neid väga palju pole. Vangla on koht, kus seltskond kogu aeg vahetub. Selleks, et olla kogu aeg kursis, kes millise karistusega tuli ja kauaks jääb ja kuhu me ta kusagil hierarhias paneme... no see on juba päris omaette töökoht. See on siiski otseselt teatud kuritegude hukka mõistmine. Ka kuritegelikus maailmas on reeglid, mitte kaos. Teatud kuriteod teevad kõvaks meheks ja teised jällegi põlualuseks.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 14:56Sellel pole midagi pistmise hukkamõistmisega, vaid tegu on vanglahierarhiga, mille põhjas pedofiilid ja lapsetapjad on. Need on ilmselt ka ühed n-ö mõkumat sorti kurjategijad, keda on lihtne hirmutada ja terroriseerida, sest nende ohvrid olid ju lapsed.Külaline kirjutas: ↑23 Veebr 2025 13:44 Vanglates on kurjategijad, mitte mingid õilishinged. Ei tasu loota, et nad seal üksteise kuritegusid hukka mõistavad. Oi-oi purjus peaga sõitmine pole ilus, aga narkosmuugeldamine on ok.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 9 külalist