Milleks täispiim?
Milleks täispiim?
Vaatan et poes väga paljud ostavad ülirammusat täispiima.Ikka 3-4 liitrit korraga. Mis te teete selle täispiimaga? Mingit spets toitu või? Küpsetised?
Samas rasvased piimatooted on ju kolesterooli tõstjad. Ja tekitavad rasvumist.
Samas rasvased piimatooted on ju kolesterooli tõstjad. Ja tekitavad rasvumist.
-
Külaline
See on täielik müüt, mis ammu ümber lükatud. Teatud rasvad koos lihtsüsivesikute, eriti suhkrutega on need, mis tervisega pahandust teevad. Kui suhkrud toidust valdavalt välja jätta, võid vabalt rasva süüa.
Paljud ju ostavad kohvi peale kohvikoort. Ju siis teised kasutavad mitte koort, aga täispiima.
See on ju 2,8 - 3,5% piim - mis ta nüüd nii ülirammus on?!
-
Külaline
Väga paljudes toiduretseptides peab kasutama lausa kohvi- või isegi vahukoort. Näiteks köögivilja-ahjuvorm soovitatakse üle kallata terve pakitäie 35% vahukoorega. Vot see on rammus! Selle kõrval on 3% piim täiega lahja ju. Täispiima peetakse kasulikuks, kuna aitab kaltsiumi omastada, lisaks on seal alles muud head asjad.
Sul on mingid vananenud teadmised, isegi või müük on tõusnud, sest on aru saadud, et piimarasv ei ole saatanast. Mis küpsetisi tehakse 3-4 liitri piimaga? Ikka joogipiim, lastele nt pole mõtetki mingit 0,1% valget vett osta ju, täispiimal on piima maitse ikka juures.
-
Külaline
Kasutan nagu tavalist piima- putrude tegemiseks, müsliga söömiseks, lapsed niisama joomiseks jne. Kaaluga probleeme meil peres pole kellegi, kolesterooliga samuti mitte.
-
Külaline
Ei joo üldse piima, elan ammu mujal, aga ei joonud ka Eestis elades.
Piima joomine on mulle alati kahtlane tundunud, samuti igasuguste rammusate piimatoodete suurtes kogustes tarbimine, nagu magustatud jogurtid, kohupiimakreemid. Saan aru, kui inimene paneb kohvi peale piima, sööb vahel juustu ja keedab piimaga putru, aga sellega ka asi piirdub.
Arvan, et see on üks põhjus, miks Eestis on inimestel kehahaaluga nii suuri probleeme, nii meestel kui naistel. Riigis, kus ma elan, on ainukesed joogid vesi, kohv, vein ja noortel ka kokakoola. Suvel veel värskelt pressitud mahl ja limonaad, mida tehakse kohapeal. On meilgi paksukesi, aga no Eestiga ei anna võrrelda. Ei ole vaja lürpida piima, kui isegi juba kehakaalu või tervisega probleeme. Pange miinuseid, aga nii see on.
Piima joomine on mulle alati kahtlane tundunud, samuti igasuguste rammusate piimatoodete suurtes kogustes tarbimine, nagu magustatud jogurtid, kohupiimakreemid. Saan aru, kui inimene paneb kohvi peale piima, sööb vahel juustu ja keedab piimaga putru, aga sellega ka asi piirdub.
Arvan, et see on üks põhjus, miks Eestis on inimestel kehahaaluga nii suuri probleeme, nii meestel kui naistel. Riigis, kus ma elan, on ainukesed joogid vesi, kohv, vein ja noortel ka kokakoola. Suvel veel värskelt pressitud mahl ja limonaad, mida tehakse kohapeal. On meilgi paksukesi, aga no Eestiga ei anna võrrelda. Ei ole vaja lürpida piima, kui isegi juba kehakaalu või tervisega probleeme. Pange miinuseid, aga nii see on.
-
Külaline
Ma loodan, et sa ei jooda oma lastele piima.Barbara kirjutas: ↑24 Veebr 2025 11:11Sul on mingid vananenud teadmised, isegi või müük on tõusnud, sest on aru saadud, et piimarasv ei ole saatanast. Mis küpsetisi tehakse 3-4 liitri piimaga? Ikka joogipiim, lastele nt pole mõtetki mingit 0,1% valget vett osta ju, täispiimal on piima maitse ikka juures.
-
Külaline
Ülesöömine teeb paksuks, mitte konkreetne toiduaine.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 15:14 Ei joo üldse piima, elan ammu mujal, aga ei joonud ka Eestis elades.
-
Külaline
Muidugi kui sa kusagil arengumaal elad, siis seal piima ei jooda. Arenenud riikides on praktiliselt igal pool ülekaalulisust kordades rohkem kui Eestis.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 15:14 Ei joo üldse piima, elan ammu mujal, aga ei joonud ka Eestis elades.
-
Külaline
Varem jah, aga mitte enam. Nüüd on juba lapsedki kohati korralikud paksukesed. Maakohtades eriti, Tallinnas on paremad lood.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 17:35Muidugi kui sa kusagil arengumaal elad, siis seal piima ei jooda. Arenenud riikides on praktiliselt igal pool ülekaalulisust kordades rohkem kui Eestis.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 15:14 Ei joo üldse piima, elan ammu mujal, aga ei joonud ka Eestis elades.
Lõuna-Euroopas elan, ei ole nn. arengumaa. Inimesed on siin kindlasti kõhnemad, kui Eestis. Toit väga hea ja kokakunst kõrgel tasemel. Aga vot piima joomas ei ole küll kedagi näinud.
-
Külaline
-
Külaline
Toiduliidu arvates kindlasti. Ameerika farmerite arvates on ka GMO kasulik.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 18:11 Piim on kasuulik.
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/72776 ... piima-juua
-
Külaline
Hispaanias piim ei kõlbagi juua, mingi kosmonaudipiim. Loomulikult siis ei jooda piima. Normaalne piim ongi üks neist asjadest asjadest, millest ma olen Hispaanias puudust tundnud. Normaalne leib on teine asi. Ja kilu!! Kilu võileiva eest võiks tappa!Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 17:57Varem jah, aga mitte enam. Nüüd on juba lapsedki kohati korralikud paksukesed. Maakohtades eriti, Tallinnas on paremad lood.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 17:35Muidugi kui sa kusagil arengumaal elad, siis seal piima ei jooda. Arenenud riikides on praktiliselt igal pool ülekaalulisust kordades rohkem kui Eestis.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 15:14 Ei joo üldse piima, elan ammu mujal, aga ei joonud ka Eestis elades.
Lõuna-Euroopas elan, ei ole nn. arengumaa. Inimesed on siin kindlasti kõhnemad, kui Eestis. Toit väga hea ja kokakunst kõrgel tasemel. Aga vot piima joomas ei ole küll kedagi näinud.
Itaalias on küll hea toit. Hispaanias paras sodi, ma praktiliselt väljas söömas ei käi.
Portugali ei tea.
Inimeste kaal on sama, mis Eestis. Ma mingit silmatorkavat erinevust pole märganud.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 15:14
Riigis, kus ma elan, on ainukesed joogid vesi, kohv, vein ja noortel ka kokakoola. Suvel veel värskelt pressitud mahl ja limonaad, mida tehakse kohapeal.
-
Külaline
Oled mõnes vaeses külakeses või, meil pressitakse talvel ka lausa toidupoodides värsket mahla.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 15:14 Suvel veel värskelt pressitud mahl ja limonaad, mida tehakse kohapeal.
-
Külaline
Minu perearst ja kardioloog ütlesid et piimarasv tõstavad kolesterooli ja kehakaalu.Barbara kirjutas: ↑24 Veebr 2025 11:11Sul on mingid vananenud teadmised, isegi või müük on tõusnud, sest on aru saadud, et piimarasv ei ole saatanast. Mis küpsetisi tehakse 3-4 liitri piimaga? Ikka joogipiim, lastele nt pole mõtetki mingit 0,1% valget vett osta ju, täispiimal on piima maitse ikka juures.
-
Külaline
Mida sa kardioloogi juures teed kui nii teadlik oled?
-
Külaline
Kui juba oled paks ja südamehaige, siis pead muidugi väga ettevaatlik olema, aga tavalisel inimesel 2,5-3,8 protsendiline piim küll mingit rasvumist ei tekita. Üks siin on eriline naljanina, kes arvab, et vein ja kokakoola on paremad joogid kui piim. Piim pole muidugi janukustutaja, vaid ikka toidu eest.Külaline kirjutas: ↑24 Veebr 2025 20:21Minu perearst ja kardioloog ütlesid et piimarasv tõstavad kolesterooli ja kehakaalu.Barbara kirjutas: ↑24 Veebr 2025 11:11Sul on mingid vananenud teadmised, isegi või müük on tõusnud, sest on aru saadud, et piimarasv ei ole saatanast. Mis küpsetisi tehakse 3-4 liitri piimaga? Ikka joogipiim, lastele nt pole mõtetki mingit 0,1% valget vett osta ju, täispiimal on piima maitse ikka juures.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist