Ei ole mina kõiki neid ühelauselisi postitusi teinud. Tõsi, kaks tükki tulid küll järjestikku, mis oleks võinud koos olla, paraku ei ole võimalik postitust hiljem täiendada ja tekkis mõte, mida veel kirjutada. Aga mis see peaks sinu asi olema, mitmes postituses ma oma mõtteid väljendan, see on muidugi on mulle hämar. Kõik maailma asjad paistavad sinu asjad olema, kes pääseb ja kes ei pääse laulupeole, kes kuidas kirjutab jne jne. Kogu maailm võiks olla selline nagu sina tahad, nii võib seda kokku võtta vist küll.Külaline kirjutas: ↑07 Mär 2025 14:00 Sa postitad siin teemas järjest lühikesi lauseid, mille saaksid kokku võtta samahästi ühe postitusega.
Su väide oleks õige, kui sa lisaksid siia lausesse sõna "sünnipärased". Jah, need kurdid, kes pole kunagi rääkinud ega kuulnud, neil on tõesti ka normintellekti juures raske tekstide mõistmisel samale tasemele jõuda kui kuuljatel, eriti kui nad pole lapsepõlvest peale saanud õiget õpetust. Kuid sa unustad, et kurtide kogukond ei koosne ainult sünnipärastest kurtidest ja nende teksti mõistmise tasemes pole küll erinevusi kuuljatega võrreldes. Seega väita, et "kurdid ei oska normaalsel tasemel lugeda ega kirjutada" on väga üldistav. See, et nende jaoks tulemuse saavutamine on raskem kui kuuljatel, ei tähenda tingimata, et tulemus oleks nõrgem.P.S. Kas rahvas üldse teab, kust pagana kohast pärineb see väide, et kurdid ei oskavat normaalsel tasemel ei lugeda ega kirjutada? Seda infot levitavad viipekeelsed kurdid kahjuks ise.
Kurdid ise rääkigu endast kuidas tahes, sinu kui kõrvalseisja asi on jääda objektiivseks.