Gümnaasiumisse sisse saamine.

sh teismelised
looreliis
Kontakt:

Gümnaasiumisse sisse saamine.

Postitus Postitas looreliis »

Tere!

küsin nõu ,kelle lapsed eelmisel aastal erinevatesse gümnaasiumitesse astusid.Kuidas olid hinded ja kas näiteks kolme kolmega on võimalus sisse saada või peavad olema kõik viied-neljad.Eriti huvitavad Tartu gümnaasiumid Tamme ja Poska.Aitäh kõigile,kes vastavad ja kogemusi jagavad.
looreliis
Kontakt:

Postitus Postitas looreliis »

See polnud vastus küsitule. Sina tee endale funktsionaalne lugemine palun selgeks.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

looreliis kirjutas: 13 Dets 2024 12:53 See polnud vastus küsitule. Sina tee endale funktsionaalne lugemine palun selgeks.
Lihtsalt ignoreeri neid trolle. Mind ka huvitab see, mis sa küsisid ja ma ei saa aru, mis neil inimestel viga on, kes siin mölisevad su kallal...
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 13:48
looreliis kirjutas: 13 Dets 2024 12:53 See polnud vastus küsitule. Sina tee endale funktsionaalne lugemine palun selgeks.
Postitus on kustutatud
Ma usun, et teema on teinud ikka lapsevanem. Ma vähemalt loodan.
Külaline

Mul enda aastase vanusevahega lastega see ralli just läbitud. Ütleks, et gümnaasiumidesse sissesaamine on täiesti korraldamata ja kaootiline asi. Märtsis-aprillis toimuvad mingid suured perede närvide saagimised, lapsed katsetavad hullumeelselt igale poole - kurioosumid on need, kus Tallinna kesklinnas elav ilma erivajaduseta tavalaps katsetab Tallinnast 60 kilomeetri kaugusel asuvasse suvalisse uugametsa gümnaasiumi, ilma et tal endal oleks vähimatki plaani sinna kunagi õppima asuda ja ta ei kujuta ettegi, kus ta seal majutuks või mismoodi hakkaks iga päev seda vahemaad sõitma (arvab vist, et vanemad autoga veavad).

Päris paljudele saadetakse sel perioodil äraütlemised. Lihtsalt, et nii on ja rohkem ära siia tule! Päris õudne tegelikult, noorte inimeste vaimset tervist silmas pidades. Rõhutan: jutt on täiesti tavalistest noortest, kes ei ole kõva peaga ega erivajadusega.

Ning siis, augusti viimasel nädalal, äkitselt lähevad need gümnaasiumikohad "lahti". Palun väga, asu ainult õppima! Minu tütrel oli ka tunnistusel paar kolme. Augusti viimaste päevadeni olime suures teadmatuses, et mis temast edasi saab. Ta ise oli täiesti ebaküps ametit õppima minema, pealegi oli ta teistest noorem kuna läks kooli kuueaastaselt. Paar päeva enne 1. septembrit hakkasime helistama. Noor sai sisse soovitud gümnaasiumi. Nüüd on ta seal klassi parimate seas, hinded on suuremalt osalt viied ja saab tunduvalt paremini hakkama kui nii mõnigi tema klassikaaslane, kes kohe märtsis esimese valikuga sisse sai. Ehk siis meie puhul oli jutt ka noorusest tingitud vajadusest pisut veel küpseda.
Külaline

Sellel aastal tuleb vist mõnevõrra teistsugune süsteem eelmistega võrreldes: https://www.err.ee/1609516408/koik-gumn ... ei-arvesta
"
Ka Tartu Tamme riigigümnaasium kavatseb võtta gümnaasiumisse sisseastumisel riigieksamite tulemusi arvesse.

"Kõik plaanid ei ole veel paigas, aga seda ma julgen küll öelda, et kui eksamitulemused on olemas, siis me kindlasti võtame neid arvesse," sõnas Tamme gümnaasiumi direktor Ain Tõnisson.

"Meie plaan Tartus on praegu selline, et teeme teste küll, aga me ei pea enam testima uuesti üle seda, mida juba eksamiga on tehtud. Me pigem näeme vajadust teha selliseid natuke eristavamaid ülesandeid," sõnas Tõnisson.

"Selles mõttes annab põhikooli riigieksamite tulemus kindlasti sellesse pilti oluliselt juurde," lisas Tõnisson."
Külaline

Arvestades konkurentsi ei usu, et Tamme saab puhtalt lõpueksamite põhjal valida. Liiga palju on 80+ tulemustega noori.

Aga minu laps läbis seda kõike eelmisel aastal. Tunnistusel olid neljad-viied pooleks (eesti keel ja mate neljad), üks 3 ühel trimestril (muusikas). Eesti ja mate test kokku 137 ja sai Poskasse. Aga mitte esimese ringi kutsega, vaid juunis.
Hettel
Kontakt:

Postitus Postitas Hettel »

Minu laps lõpetas kiitusega, eesti keele ja matemaatika test 135, Poskas oli ootenimekirjas 157. Sisse ei saanud.
Külaline

Hettel kirjutas: 30 Jaan 2025 09:33 Minu laps lõpetas kiitusega, eesti keele ja matemaatika test 135, Poskas oli ootenimekirjas 157. Sisse ei saanud.
Järelikult pole just kõige targem. Mõnes koolis saab ka rumal kiitusega lõpetatud. Koolide tase on erinev. Las läheb kutsekasse.
Hettel
Kontakt:

Postitus Postitas Hettel »

Ei läinud kutsekasse, läks Nõo reaalgümnaasiumi, sai probleemideta sisse.
Külaline

Hettel kirjutas: 30 Jaan 2025 12:30 Ei läinud kutsekasse, läks Nõo reaalgümnaasiumi, sai probleemideta sisse.
Tln reaal vs nõo kuskil tont teab kus auulis :lol: minu lapsed kõik tallinna eliit koolides. Sissesaamisega probleeme polnud
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 13:56
Hettel kirjutas: 30 Jaan 2025 12:30 Ei läinud kutsekasse, läks Nõo reaalgümnaasiumi, sai probleemideta sisse.
Tln reaal vs nõo kuskil tont teab kus auulis :lol: minu lapsed kõik tallinna eliit koolides. Sissesaamisega probleeme polnud
Loodame, et neist ei kasva sama enesekesksed kehkenpüksid nagu nende vanem. Kahju muidugi, et sa ise ei saanud eliitkoolis käia, siis poleks su tekstis nii palju kirjavigasid. Tõesti õnnelikud lapsed, et pole sinu geene saanud!
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 17:32
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 13:56
Loodame, et neist ei kasva sama enesekesksed kehkenpüksid nagu nende vanem. Kahju muidugi, et sa ise ei saanud eliitkoolis käia, siis poleks su tekstis nii palju kirjavigasid. Tõesti õnnelikud lapsed, et pole sinu geene saanud!
Minu elu on edukalt elatud nii et mul pole kirjaoskust vaja. Rasva niipalju et lapsed cõiksid maailma eliit ülikoolides õppida 10 a . Mis sinul peale kapakohilas koolis käiva lapse ja kirjaoskuse on?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 17:38Minu elu on edukalt elatud nii et mul pole kirjaoskust vaja. Rasva niipalju et lapsed cõiksid maailma eliit ülikoolides õppida 10 a . Mis sinul peale kapakohilas koolis käiva lapse ja kirjaoskuse on?
Räägi veel. Nii huvitav oleks teada, mis sul veel on. Appi kui põnev on teiste edulugusid lugeda!
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 17:38Minu elu on edukalt elatud nii et mul pole kirjaoskust vaja. Rasva niipalju et lapsed cõiksid maailma eliit ülikoolides õppida 10 a . Mis sinul peale kapakohilas koolis käiva lapse ja kirjaoskuse on?
Rasva? Mis rasva?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 18:11
Rasva? Mis rasva?
Kohalik meesjoodik juba hommikust saati umbes, ära pööra tähelepanu.
Külaline

Nagu Putini venemaa. Nagu reformierakondlik eestimaa. Kui midagi ei meeldi kohe halvustama ja kisama joodik, joodik. Putinist jne
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 15:14
Külaline kirjutas: 13 Dets 2024 13:48
Postitus on kustutatud
Ma usun, et teema on teinud ikka lapsevanem. Ma vähemalt loodan.
Miks peaks? Suur iniméne, gümnaasiumisse läheb ju.
Nõmmelill
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nõmmelill »

Proovides jätta tähelepanuta vahepealse suvalise lämina, siis ma olen mõelnud, mis on määrav sissesaamiste juures. Esiteks see, et testid peab hästi tegema 😄 Et Tartus see 70 eestis ja mates tõesti on piirikoht. Aga ühesuguste punktisummade juures on eelis neil, kelle hinne tunnistusel on rohkem kooskõlas testitulemusega (või on test paremini tehtud), noh et 65 p eesti keeles ja läbivad viied tunnistusel tekitavad küsimusi, kuidas need viied saadud on, ja pingereas võib tema ette sattuda keegi, kelle tunnistus on nõrgem.
Teiseks see, et noorel oleks mingi päris hobi - muusika, sport, fotografeerimine, vahet pole tegelikult, lihtsalt, et oleks näha, et inimene huvitub maailmast.
Kolmandaks see, kui 9. klassis on käidud mõnel aineolümpiaadil. Ei peagi olema üldse mingit tulemust, aga et potentsiaalne uus kool näeks, et see noor on valmis iseseisvalt panustama.
Ning viimaseks põhikooli lõpueksami tulemus. Vähemalt sel aastal Tartus kahtlen sügavalt, kas alla 70% tulemusega Treff, Poska ja Tamme üldse jutule võtavad (ametlikult seda piirangut muidugi pole, aga reaalselt on konkurents ju selline).
Edu igathes 9ndikele (ja vanematele)!
Külaline

Tere!

Esimene eksam tehtud noortel .Kuidas tulemused on?
Minu laps sai eesti keele eksami eest 86%.Aga ikka on mure,et kas piisab sellest ,et saada näiteks Poska gümnaasiumisse sisse.?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist