Suure-Lähtru lugu, kuidas võiks lõppeda?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Lugesin mitu lehekülge vastuseid läbi, kuskil keegi kirjutas, et tal sündis hiljuti lapselaps ja ei mõista, et kuidas keegi nii saab teha. Mul sündis ka. Ja üldse mitte kõige õigemal hetkel. Oma tütar on vast täisealiseks saanud, haridustee pooleli. Küll aga tõesti ei kujuta ma ette, et kuidas keegi saab nii teha. Selle Kairi pere pole ka mingid asotsiaalid, kellest poleks abi olnud Kairile, vaid eduka mahetalu omanikud. Natuke kummaline muidugi see ema jutt on, et nende peres pole kombeks uurida, et millega välismaal elav tütar tegeleb ja kas tal keegi ka on. Ma ise olen mõelnud, et seal taga ilmselt on mingi vägistamine või muu sarnane ja Kairil pani katus sõitu peale seda. Aga see ei õigusta siiski sellist tegu, tal oleks olnud kümneid muid humaanseid võimalusi soovimatust lapsest vabaneda.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 23:38 Lugesin mitu lehekülge vastuseid läbi, kuskil keegi kirjutas, et tal sündis hiljuti lapselaps ja ei mõista, et kuidas keegi nii saab teha. Mul sündis ka. Ja üldse mitte kõige õigemal hetkel. Oma tütar on vast täisealiseks saanud, haridustee pooleli. Küll aga tõesti ei kujuta ma ette, et kuidas keegi saab nii teha. Selle Kairi pere pole ka mingid asotsiaalid, kellest poleks abi olnud Kairile, vaid eduka mahetalu omanikud. Natuke kummaline muidugi see ema jutt on, et nende peres pole kombeks uurida, et millega välismaal elav tütar tegeleb ja kas tal keegi ka on. Ma ise olen mõelnud, et seal taga ilmselt on mingi vägistamine või muu sarnane ja Kairil pani katus sõitu peale seda. Aga see ei õigusta siiski sellist tegu, tal oleks olnud kümneid muid humaanseid võimalusi soovimatust lapsest vabaneda.
Lisan veel, et mul on sellest perest tegelikult väga kahju. Usun, et nad ei teadnud kuna peres pole kombeks lähedaselt suhelda. Selliseid peresid on, tunnen isegi paari sellist. Selle riigikogu pildi peal tegelikult Kairil ongi lõpuraseda kohta väike kõht ja kui tütar elab enamus ajast välismaal ja küsimuste peale vastab, et ta on hea toidu peal olnud lihtsalt, siis ema, kellel pole tütrega kombeks lähedaselt suhelda usubki, et nii on. Keegi ei tule selle pealegi, et otse selliselt näkku valetatakse. Arvestades, et selleks hetkeks Kairi juba teadis, et rase on, aga otsustas seda pere eest varjata. Väga kahju, sest terve pere maine on rikutud asja eest, milles nad tegelikult süüdi pole. Väikeses külakeses ikka väga raske niimodi edasi elada..
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Mär 2025 00:43
Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 23:38 Lugesin mitu lehekülge vastuseid läbi, kuskil keegi kirjutas, et tal sündis hiljuti lapselaps ja ei mõista, et kuidas keegi nii saab teha. Mul sündis ka. Ja üldse mitte kõige õigemal hetkel. Oma tütar on vast täisealiseks saanud, haridustee pooleli. Küll aga tõesti ei kujuta ma ette, et kuidas keegi saab nii teha. Selle Kairi pere pole ka mingid asotsiaalid, kellest poleks abi olnud Kairile, vaid eduka mahetalu omanikud. Natuke kummaline muidugi see ema jutt on, et nende peres pole kombeks uurida, et millega välismaal elav tütar tegeleb ja kas tal keegi ka on. Ma ise olen mõelnud, et seal taga ilmselt on mingi vägistamine või muu sarnane ja Kairil pani katus sõitu peale seda. Aga see ei õigusta siiski sellist tegu, tal oleks olnud kümneid muid humaanseid võimalusi soovimatust lapsest vabaneda.
Lisan veel, et mul on sellest perest tegelikult väga kahju. Usun, et nad ei teadnud kuna peres pole kombeks lähedaselt suhelda. Selliseid peresid on, tunnen isegi paari sellist. Selle riigikogu pildi peal tegelikult Kairil ongi lõpuraseda kohta väike kõht ja kui tütar elab enamus ajast välismaal ja küsimuste peale vastab, et ta on hea toidu peal olnud lihtsalt, siis ema, kellel pole tütrega kombeks lähedaselt suhelda usubki, et nii on. Keegi ei tule selle pealegi, et otse selliselt näkku valetatakse. Arvestades, et selleks hetkeks Kairi juba teadis, et rase on, aga otsustas seda pere eest varjata. Väga kahju, sest terve pere maine on rikutud asja eest, milles nad tegelikult süüdi pole. Väikeses külakeses ikka väga raske niimodi edasi elada..
Ei pruugi olla, et nad tütre elust ei hoolinud ja huvi ei tundnud. Lihtsalt kui mõni inimene näib niivõrd edukas ja tegeleb asjadega, millest sa ise mitte midagi aru ei saa, siis sa ei hakka üksikasju pärima. Mäletan, kuidas isa seletas, et tema ka täpselt ei tea, aga tütar tegeleb mingite europrojektidega ja reisib mööda ilma.
Külaline

Ma selle lähedase suhtluse kommentaariks ütleks, et ka täiesti tavalistes tavalise suhtlusega peredes on igal pereliikmel omad saladused. Seega ei pruugi olla mõttekas liigitada peresid "lähedasteks" ja "mittelähedasteks". Tean ise omast kogemusest, et kui juhtub mingi väga vapustav sündmus, siis ma võin minna lihtsalt lukku ega suuda sellest rääkida kellelegi, ka oma lähedastele mitte. Lihtsalt teengi masinlikult omi asju ja jätan kõigile mulje, et minuga on korras. Tegelikult ei ole. Eks natuke kardan seda ahhetamist ja ohhetamist, teisalt mõtlen, et kuidas siis lähedased seda mu konkreetset probleemi lahendada saaksid. Et ikka ise pean kuidagi toime tulema ja selle ära lahendama - selline kinnisidee istub peas. Eriti, kui perekonnale ja sõpradele olen jätnud endast kuvandi, et olen jube vingelt hakkama saav ja teen kusagil kaugel välismaal mingeid jube ägedaid asju. Perekonnal võivad omad kahtlused tekkida, kuid kui inimene ise eitab ja sellest rääkida ei soovi, siis ju vägisi infot välja ei nõua.
Külaline

Võimalik, aga paneb mõtlema, et kas sa julgeksid peale sellist juhtumit minna Marokosse, mis on konservatiivne ja meestekeskne keskkond, nii julgelt seiklema? Isegi Palestiinast vabastatud Iisraeli pantvangidele saadetakse piirile vastu eelkõige naissõdurid ja haiglas vaatavad neid üle naisarstid, et pehmendada traumat, mis saadud kurjade meeste maailmas.
Külaline

See lugu läheb aga muudkui edasi. Väga huvitav, kas Riigikohus võtab selle menetlusse või ei? 🤔

"Oma lapse tapmises ringkonnakohtus süüdi mõistetud Kairi Kuusemaa kaitsja esitas vaide riigikohtule, kirjutas Lääne Elu laupäeval.

Riigikohtu pressiesindaja Arno Põdra sõnul taotleb kaitsja kas Kuusemaa õigeksmõistmist lapse tapmises, kergema karistuse määramist või asja madalama astme kohtule uuesti arutamiseks saatmist, vahendas Lääne Elu."
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 11:46 See lugu läheb aga muudkui edasi. Väga huvitav, kas Riigikohus võtab selle menetlusse või ei? 🤔
Tead unusta juba ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 11:50
Külaline kirjutas: 07 Juun 2025 11:46 See lugu läheb aga muudkui edasi. Väga huvitav, kas Riigikohus võtab selle menetlusse või ei? 🤔
Tead unusta juba ära.
Sellist lugu ei tuleks mitte kunagi lasta unustada. See naine peaks elu lôpuni kandma imikumõrvari tiitlit ja nii on!
Külaline

Guest kirjutas: 07 Juun 2025 11:50
Tead unusta juba ära.
Miks peaks unustama? Perekond kaitseb lapse tapnud tütart, neil pole häbi teda õigustada ja süüdimõistvat kohtuotsust edasi kaevata lasta. Loomulikult huvitab avalikkust, mis sellest loost edasi saab. Seda enam, et Kairi ja tema perekond oma suhtumisega ei pane ühestki otsast neile kaasa tundma.
Külaline

"Oma lapse tapmises süüdimõistetud Kairi Kuusemaa palkas uue kaitsja ja vaidlustab otsuse riigikohtus."
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2025 18:03 "Oma lapse tapmises süüdimõistetud Kairi Kuusemaa palkas uue kaitsja ja vaidlustab otsuse riigikohtus."
tegemist on tehnilise teemaga - Riigikohtusse esindajata ei pääse ja esindajaks võib olla vaid vandeadvokaat. Ka ei aruta riigikohus enam asja sisuliselt - kes tegi ja kuidas, vaid arutatakse eelmise astme kohtuvigade parandamist. Seega võidakse materjal riigikohtust tagasi uuele arutamisele saata ning kogu kohtusaaga jätkub.
Külaline

Kas lõplikku kohtuotsust ootav inimene veedab oma päevi vanglas nagu teised või on neil mingi eraldi koht? Eelvangistatutel on igastahes rohkem õigusi.
Külaline

Arusaamatu, mida on selle juhtumi puhul enam vaidlustada?! Täiesti uskumatu naine.
Külaline

Sellist loo lõppu poleks küll uskunud:

https://elu24.postimees.ee/8431198/ptui ... ad-puhtalt
Külaline

... ja veel:

https://tartu.postimees.ee/8436878/kart ... uhat-eurot
Külaline

See ei pruugigi veel lõpp olla, trahvitud kommentaatorid võivad ju samuti edasi kaevata jne.
Külaline

Eile Kuuuurijas kajastati seda teemat. Summad olid päris suured. Kusjuures see nõue nii väga suur ei olnudki võrreldes advokaadikuludega, mis mõisteti samuti kommentaatorilt välja. Miks mõned puhtalt pääsevad ja mõned mitte? Teadmata asjade sisu, pakun, et mõni kommentaator kommenteeris ehk räigemalt ja mõni ütles leebemalt ümber nurga. Aga tasub sellest loost õppida ja isegi anonüümsena kuskil kommenteerides jääda vaoshoituks. Näoraamatus oma nime all sõna võttes on jälle lihtsam sinule kohtukutse esitada.
Külaline

Nii huvitav pere https://www.ohtuleht.ee/778025/mihkel-k ... ei-valuta-
https://www.facebook.com/mihkel.kunnus/ ... 541032965/
Külaline

Kuidas see pere antud teemaga seotud on?
Külaline

Selle peres suhtlemisega seoses meenus. Hakkasin kodus suurest rõõmust rääkima, et täna ometi ka minuga koolis suheldi, sain ometi teistega koos joosta, mängida ja üks kaaslane ütles mulle NOTSU. Olin kuskil algklassis ja ei osanud ilmselt seletada, et see oli pigem hellitlevalt öeldud. Issand milline kisa, tüli sellest tõusus, et keegi nii julges minule öelda. Aastaid meenutati seda ja räägiti seda peret halvasti aga. Pärast seda ma enam midagi enda elust ei rääkinudki kodus. Küsiti kuidas läks, mis juhtus-tavaliselt, ei midagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu, Kirile ja 9 külalist