Mis eesmärgil neid siis on vaja mainida? Peale ärapanemise? Kas vait olla on absoluutselt võimatu, et PEAD neid siis naisterahvastele kindlasti mainima? Ei pea, kedagi su tähelepanekud ei huvita, seega ongi ainuke viisakas moodus olla vait selle koha pealt. Tänan, kui selle nüüdsest teadmiseks võtad, parem hilja kui mitte kunagi. Vanus pole normaalsetele naistele mingi valus teema ja kehakaal on igaühe enda asi.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 09:15 Näiteks kehakaal ja vanus, on teatud naisterahvastele nii solvavad andmed, et neid ei tasu isegi kaude mainida![]()
Vanusega otsekoheseks
-
Külaline
-
Külaline
Äkki on teemaalgataja isegi jõudnud sinna ikka, kus just kõik hakkabki närvidele käima ja töökaaslane pole niipalju muutunud?
Vaikne ja tagasihoidlik eluaeg olnuna võib tõepoolest keskeas tulla arusaamine, et nii astutakse sellisele inimesele lihtsalt pähe, ja ongi viimane aeg hakata ütlema, mis ei meeldi ja kui ei meeldi, mitte viisaka virila naeratusega kõike alla neelama.
-
Külaline
Ja milles täpsemalt seisneb see "solvang" või "ära panemine", kui mainida, et see või teine madaam on 34 aastat vana ja kaalub 108 kilo? Juhul kui ta tõepoolest on 34 ja 108 kg?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:13Mis eesmärgil neid siis on vaja mainida? Peale ärapanemise? Kas vait olla on absoluutselt võimatu, et PEAD neid siis naisterahvastele kindlasti mainima? Ei pea, kedagi su tähelepanekud ei huvita, seega ongi ainuke viisakas moodus olla vait selle koha pealt. Tänan, kui selle nüüdsest teadmiseks võtad, parem hilja kui mitte kunagi. Vanus pole normaalsetele naistele mingi valus teema ja kehakaal on igaühe enda asi.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 09:15 Näiteks kehakaal ja vanus, on teatud naisterahvastele nii solvavad andmed, et neid ei tasu isegi kaude mainida![]()
-
Külaline
Milleks seda kangesti mainida on vaja ja kust sina tema kaalu täpselt tead, et seda faktina esitad? Munadega uss selline. Ära arva, et kõikidele naistele kehakaal mingi mureteema on, et seda solvanguna sul kasutada õnnestub.
-
Külaline
No näiteks kaitseväe teenistusse astudes neid seiku mainitakse kõva häälega, vahel paarisaja isiku juuresviibidesKülaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:32 Milleks seda kangesti mainida on vaja ja kust sina tema kaalu täpselt tead, et seda faktina esitad? Munadega uss selline. Ära arva, et kõikidele naistele kehakaal mingi mureteema on, et seda solvanguna sul kasutada õnnestub.
-
Külaline
Mis sind kaitseväe puhul niiväga naerma ajab, et neid itsitavaid nägusid pead kirjavahemärkide asemel kasutama?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:38No näiteks kaitseväe teenistusse astudes neid seiku mainitakse kõva häälega, vahel paarisaja isiku juuresviibidesKülaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:32 Milleks seda kangesti mainida on vaja ja kust sina tema kaalu täpselt tead, et seda faktina esitad? Munadega uss selline. Ära arva, et kõikidele naistele kehakaal mingi mureteema on, et seda solvanguna sul kasutada õnnestub.Kuivad faktid. Ei ole tähele pannud, et kasvõi üks meesterahvas neist ärrituks
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Salastatud andmedKülaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:52Mis sind kaitseväe puhul niiväga naerma ajab, et neid itsitavaid nägusid pead kirjavahemärkide asemel kasutama?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:38No näiteks kaitseväe teenistusse astudes neid seiku mainitakse kõva häälega, vahel paarisaja isiku juuresviibidesKülaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:32 Milleks seda kangesti mainida on vaja ja kust sina tema kaalu täpselt tead, et seda faktina esitad? Munadega uss selline. Ära arva, et kõikidele naistele kehakaal mingi mureteema on, et seda solvanguna sul kasutada õnnestub.Kuivad faktid. Ei ole tähele pannud, et kasvõi üks meesterahvas neist ärrituks
![]()
![]()
![]()
Mõni võib küsida, et kas olen paks, ja ootab, et sa talle näkku valetaksid. Ja on kange solvuja. Kuidas siis öelda - sorry, paks ei ole, aga täissale oled küll.. ? Kui ikka on paks ja mina näen ka, et on paks, mis siis öelda? Siis ütledki nii, kuidas on, ongi otsekohesus. Ja kui hakkab solvuma, tuleb sellisest eemale hoida, ei pea ma ju endale ka valetama hakkama. Või siristab, et ega ma vana ju ei ole, aga tegelikult on krimpsus ja krõmpsus ja mulle näib küll vanana.. Mis siis teha, tuleb talle takka kiita või?! Minu arvamus on ju ka olemas, ega ma ei pea talle takka kiitma hakkama. Teda minu arvamus ei huvita, aga mind talle valetamine ka ei huvita. Ise teemad püstitas, ise teise arvamust küsis, olgu siis daamest niigi palju asja, et jaksaks kuulata, mis tast arvatakse. Ma saan aru, kui ei küsi, ega mina ka ise ei hakka midagi paksusest või vanadusest seletama, oleme kõik, nagu oleme.
-
Külaline
100%nõusTolmukübe kirjutas: ↑13 Mär 2025 14:22 Mõni võib küsida, et kas olen paks, ja ootab, et sa talle näkku valetaksid. Ja on kange solvuja. Kuidas siis öelda - sorry, paks ei ole, aga täissale oled küll.. ? Kui ikka on paks ja mina näen ka, et on paks, mis siis öelda? Siis ütledki nii, kuidas on, ongi otsekohesus. Ja kui hakkab solvuma, tuleb sellisest eemale hoida, ei pea ma ju endale ka valetama hakkama. Või siristab, et ega ma vana ju ei ole, aga tegelikult on krimpsus ja krõmpsus ja mulle näib küll vanana.. Mis siis teha, tuleb talle takka kiita või?! Minu arvamus on ju ka olemas, ega ma ei pea talle takka kiitma hakkama. Teda minu arvamus ei huvita, aga mind talle valetamine ka ei huvita. Ise teemad püstitas, ise teise arvamust küsis, olgu siis daamest niigi palju asja, et jaksaks kuulata, mis tast arvatakse. Ma saan aru, kui ei küsi, ega mina ka ise ei hakka midagi paksusest või vanadusest seletama, oleme kõik, nagu oleme.
-
Külaline
See on jah eriti eesti naiste seas väga levinud komme: öelda enda kohta miskit negatiivset ja jääda siis maia näoga ootama, et sa selle negatiivse nüüd ümber lükkaksid, st teda kiitma kukuksid. Nt: "Oi, ma olen nii paks!" Ja jääb siis ootama, et sa ütleks talle: "Oh ei, sa pole üldse paks, väga sale oled!" Või: "Oi, mu kodu on nii segamini!" Ja jälle see ootamine, et sa vastaksid talle: "Oh ei, su kodu näeb välja nii ilus ja korras!"Tolmukübe kirjutas: ↑13 Mär 2025 14:22 Mõni võib küsida, et kas olen paks, ja ootab, et sa talle näkku valetaksid. Ja on kange solvuja. Kuidas siis öelda - sorry, paks ei ole, aga täissale oled küll.. ? Kui ikka on paks ja mina näen ka, et on paks, mis siis öelda? Siis ütledki nii, kuidas on, ongi otsekohesus. Ja kui hakkab solvuma, tuleb sellisest eemale hoida, ei pea ma ju endale ka valetama hakkama. Või siristab, et ega ma vana ju ei ole, aga tegelikult on krimpsus ja krõmpsus ja mulle näib küll vanana.. Mis siis teha, tuleb talle takka kiita või?! Minu arvamus on ju ka olemas, ega ma ei pea talle takka kiitma hakkama. Teda minu arvamus ei huvita, aga mind talle valetamine ka ei huvita. Ise teemad püstitas, ise teise arvamust küsis, olgu siis daamest niigi palju asja, et jaksaks kuulata, mis tast arvatakse. Ma saan aru, kui ei küsi, ega mina ka ise ei hakka midagi paksusest või vanadusest seletama, oleme kõik, nagu oleme.
Ma võin kiita küll, kuid selline kiitmise vägisi pealepressimine on ebameeldiv. Sestap olengi õppinud, et niisugustele survestamistele ma ei allu ja kui keegi hakkab ennast maha tegema, olen vait. Solvugu, kui tahab.
-
Külaline
Aga, mis selles siis halba on, kui inimene on palju alla võtnud ja ma ta välimust kiidan?
-
Külaline
Minu arust rääkisid kunagi, et oled ka ise paks. Mis sinul siis kritiseerida.Tolmukübe kirjutas: ↑13 Mär 2025 14:22 Mõni võib küsida, et kas olen paks, ja ootab, et sa talle näkku valetaksid. Ja on kange solvuja. Kuidas siis öelda - sorry, paks ei ole, aga täissale oled küll.. ? Kui ikka on paks ja mina näen ka, et on paks, mis siis öelda? Siis ütledki nii, kuidas on, ongi otsekohesus. Ja kui hakkab solvuma, tuleb sellisest eemale hoida, ei pea ma ju endale ka valetama hakkama. Või siristab, et ega ma vana ju ei ole, aga tegelikult on krimpsus ja krõmpsus ja mulle näib küll vanana.. Mis siis teha, tuleb talle takka kiita või?! Minu arvamus on ju ka olemas, ega ma ei pea talle takka kiitma hakkama. Teda minu arvamus ei huvita, aga mind talle valetamine ka ei huvita. Ise teemad püstitas, ise teise arvamust küsis, olgu siis daamest niigi palju asja, et jaksaks kuulata, mis tast arvatakse. Ma saan aru, kui ei küsi, ega mina ka ise ei hakka midagi paksusest või vanadusest seletama, oleme kõik, nagu oleme.
-
Külaline
Mina ei saa ka selle kehakaalu mainimisest aru. Paks saab ise ju ka väga hästi aru, et ta on paks(või paksuks läinud). Inimene ju ometi ise ka näev peeglist mis toimub. See on nagu haavale soola raputamine või haavas noa keeramine, kui keegi kõva häälega otse seda kommenteerib.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:13Mis eesmärgil neid siis on vaja mainida? Peale ärapanemise? Kas vait olla on absoluutselt võimatu, et PEAD neid siis naisterahvastele kindlasti mainima? Ei pea, kedagi su tähelepanekud ei huvita, seega ongi ainuke viisakas moodus olla vait selle koha pealt. Tänan, kui selle nüüdsest teadmiseks võtad, parem hilja kui mitte kunagi. Vanus pole normaalsetele naistele mingi valus teema ja kehakaal on igaühe enda asi.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 09:15 Näiteks kehakaal ja vanus, on teatud naisterahvastele nii solvavad andmed, et neid ei tasu isegi kaude mainida![]()
Sama ka kõhnade kohta. Ahhetavad, et oh kas sa üldse sööd ka midagi...
See ei ole otsekohesus vaid labane ebaviisakus.
Mina tean kahte kõhnat, üks sööb korra päevas ja magusat ei söö üldse ja teine tihtipeale unustab hoopis söömise ära. Nii et see "kas sa ei söö midagi" on elust võetud. Inimene võib lihtsalt huvi pärast küsida, see ei ole veel ebaviisakus, tahab ehk ise samasuguseks muutuda, siis uuribki, kuidas teine nii kõhna on. Ma saan aru, kui ütleb niiviisi, et "sa oled nagu piibuork", et see on küll ebaviisakas ja vbl solvav, aga niisama uurida, ei pea halba tähendama. Ja kolmandat kõhnat tean ka, see sööb šokolaadi nagu leiba ja joob cocat peale, kõik tuleb ruttu välja.
-
Külaline
Eesti keeles on palju nn keelt rikastavaid kujundlikke väljendeid. Piibuork, paistad läbi, kaks keppi ja kusehais, tuul viib ära, pane triikraud taskusse. Mõni eesti keele hoidja võib olla küll uhke nende väljendite säilitamise üle? Ja mida vanemasse aega mõelda, seda enam on neid väljendeid iga asja kohta olnud.
-
Külaline
Kaitseväkke vist raskelt ülekaalulisi ei võeta. Huvi pärast küsin, kuidas sellega on? Kas väga paksud määratletakse terviseseisundi hindamisel kui puudega isikuteks ja kaitseväkke ei võeta?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:38No näiteks kaitseväe teenistusse astudes neid seiku mainitakse kõva häälega, vahel paarisaja isiku juuresviibidesKülaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:32 Milleks seda kangesti mainida on vaja ja kust sina tema kaalu täpselt tead, et seda faktina esitad? Munadega uss selline. Ära arva, et kõikidele naistele kehakaal mingi mureteema on, et seda solvanguna sul kasutada õnnestub.Kuivad faktid. Ei ole tähele pannud, et kasvõi üks meesterahvas neist ärrituks
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Seal ikka oluliselt raskemaid isikuid kui 108 kgKülaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 08:38Kaitseväkke vist raskelt ülekaalulisi ei võeta. Huvi pärast küsin, kuidas sellega on? Kas väga paksud määratletakse terviseseisundi hindamisel kui puudega isikuteks ja kaitseväkke ei võeta?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:38No näiteks kaitseväe teenistusse astudes neid seiku mainitakse kõva häälega, vahel paarisaja isiku juuresviibidesKülaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:32 Milleks seda kangesti mainida on vaja ja kust sina tema kaalu täpselt tead, et seda faktina esitad? Munadega uss selline. Ära arva, et kõikidele naistele kehakaal mingi mureteema on, et seda solvanguna sul kasutada õnnestub.Kuivad faktid. Ei ole tähele pannud, et kasvõi üks meesterahvas neist ärrituks
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Ehk siis sa ei tea. Küsimus ei olnud kaalu, vaid KMI kohta.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 08:56Seal ikka oluliselt raskemaid isikuid kui 108 kgKülaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 08:38Kaitseväkke vist raskelt ülekaalulisi ei võeta. Huvi pärast küsin, kuidas sellega on? Kas väga paksud määratletakse terviseseisundi hindamisel kui puudega isikuteks ja kaitseväkke ei võeta?Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 13:38
No näiteks kaitseväe teenistusse astudes neid seiku mainitakse kõva häälega, vahel paarisaja isiku juuresviibidesKuivad faktid. Ei ole tähele pannud, et kasvõi üks meesterahvas neist ärrituks
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Ei olnud. Küsimust ei olnudki.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 09:06Ehk siis sa ei tea. Küsimus ei olnud kaalu, vaid KMI kohta.Külaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 08:56Seal ikka oluliselt raskemaid isikuid kui 108 kgKülaline kirjutas: ↑14 Mär 2025 08:38
Kaitseväkke vist raskelt ülekaalulisi ei võeta. Huvi pärast küsin, kuidas sellega on? Kas väga paksud määratletakse terviseseisundi hindamisel kui puudega isikuteks ja kaitseväkke ei võeta?![]()
![]()
![]()
Kui sa oled rõvedalt paks, siis nii sulle komisjonis öeldaksegi. Peab olema sügavam tervislik põhjus, kui liigne õgimine.
Vähem sööki, rohkem liikumist vabas õhus ja paksukesest võib saada inimene
-
Külaline
Siin sõltub jälle, kuidas sa seda teed. Ütlen ise tihti tuttavatele kohtumisel: "Oi, tere! Sa näed nii hea välja!" Ja mitte kunagi pole keegi tundunud selle peale solvuvat - vastupidi, nägu lööb kohe särama ja edasi on palju mõnusam jutelda.Külaline kirjutas: ↑13 Mär 2025 18:42 Aga, mis selles siis halba on, kui inimene on palju alla võtnud ja ma ta välimust kiidan?
Teine tera oleks, kui vahid teda hindava pilguga ülevalt alla nagu poes letil olevat lihatükki, ja kommenteerid üleolevalt: "Noojaah, oled suutnud ennast lõpuks ikka kokku võtta ja paar kilo alla saada, tubli." See ei ole kiitus, vaid solvang.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist