Mirena

sh kaaluga seotud teemad
Kaire49
Kontakt:

Mirena

Postitus Postitas Kaire49 »

Tere!

Kas 44- aastaselt on mõtekas uut Mirenat panna? Mirenaga kadusid päevad ära, vererohkete päevade tõttu sai pandud günekoloogi soovitusel.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ei saa aru, miks siis 44-aastasele ei peaks Mirena järsku enam sobima?
Külaline

Ma alles 48-aastaselt esimest korda panin. Enne oli tavaline vask. Lihtsalt nii hea on, kui päevade pärast ei pea muretsema. Mul on küll kõrvalnähuks kaalutõus, kuid selle elan üle.
Kaire49
Kontakt:

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 11:04 Ei saa aru, miks siis 44-aastasele ei peaks Mirena järsku enam sobima?
Kui menopaus nähtused juba.
Külaline

Kaire49 kirjutas: 09 Mär 2025 11:54
Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 11:04 Ei saa aru, miks siis 44-aastasele ei peaks Mirena järsku enam sobima?
??? Jätkuvalt ei saa aru.
Külaline

Kas siis, kui on menopausi nähtused, ei tohi enam rasestumisvastaseid vahendeid kasutada?
Külaline

Küsi arstilt. Meie ei tea sinu tervist. Kui loodad, et nüüd kohekohe tuleb menopaus ja suured verekogused lõpevad, siis see võib siiski veel aastaid ja aastaid kesta.
Kaire49
Kontakt:

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 18:52verekogused
Lähen naistearstile. Siis tuleb ikka uus spiraal panna, mugavam. Enne Mirenat oli päevad väga vererohked.
Külaline

Mul on hoopis küsis, et kas kellelgi on Mirena või muu hormonaalne spiraal põhjustanud kaalutõusu?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Mär 2025 13:49 Mul on hoopis küsis, et kas kellelgi on Mirena või muu hormonaalne spiraal põhjustanud kaalutõusu?
Ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mär 2025 18:52
Küsi arstilt. Meie ei tea sinu tervist. Kui loodad, et nüüd kohekohe tuleb menopaus ja suured verekogused lõpevad, siis see võib siiski veel aastaid ja aastaid kesta.
Isegi, kui menopausile lähenemise (perimenopausi) sümtomeid esineb, võivad päevad 6-8a veel edasi käia. Keskmine vanus, kus päevad ära jäävad, on 51a.
Külaline

Kaugelt liiga vara on rasestumisvastaseid vahendeid ära jätta, ära jandi! Eriti just menopausieelsel ajal on Mirena mõttekas, sest siis võivad päevad olla ebaregulaarsed, vererohked, müoomioht jnejne. Perimenopausivaevused võivad kesta 10a enne kui päevad päriselt ära jäävad. Mu arst küll ütles, et mingil juhul ei tohi riskida rasedusega ja muude jamadega, et vahendid lihtsalt ära jätta, sest "oh, ma juba nii vana, ega ei jää!"
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2025 17:20 Kaugelt liiga vara on rasestumisvastaseid vahendeid ära jätta, ära jandi! Eriti just menopausieelsel ajal on Mirena mõttekas, sest siis võivad päevad olla ebaregulaarsed, vererohked, müoomioht jnejne. Perimenopausivaevused võivad kesta 10a enne kui päevad päriselt ära jäävad. Mu arst küll ütles, et mingil juhul ei tohi riskida rasedusega ja muude jamadega, et vahendid lihtsalt ära jätta, sest "oh, ma juba nii vana, ega ei jää!"
Minu arust ka. 44 ei ole veel üldse "vana" spiraali jaoks.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Mär 2025 17:20 Kaugelt liiga vara on rasestumisvastaseid vahendeid ära jätta, ära jandi! Eriti just menopausieelsel ajal on Mirena mõttekas, sest siis võivad päevad olla ebaregulaarsed, vererohked, müoomioht jnejne. Perimenopausivaevused võivad kesta 10a enne kui päevad päriselt ära jäävad. Mu arst küll ütles, et mingil juhul ei tohi riskida rasedusega ja muude jamadega, et vahendid lihtsalt ära jätta, sest "oh, ma juba nii vana, ega ei jää!"
Arst ütles, et kindlasti uus spiraal panna🙂
HeleLiis
Kontakt:

Postitus Postitas HeleLiis »

Muidugi pane uus. Praegu lubatakse Mirenat kasutada 7a. Ma ise olen 49a ja arst ütles et see leevendab ka menopausi vaevusi. Ma lasin just 1a tagasi uue panna.
Külaline

HeleLiis kirjutas: 22 Apr 2025 20:40 Muidugi pane uus. Praegu lubatakse Mirenat kasutada 7a. Ma ise olen 49a ja arst ütles et see leevendab ka menopausi vaevusi. Ma lasin just 1a tagasi uue panna.
Kui tihe on sinu suguelu HeleLiis? Selles vanuses naised üle ühe korra kuus ei viitsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 21:45Selles vanuses naised üle ühe korra kuus ei viitsi.
Ega ei viitsiks küll, aga mees on hea ja tuleb talle vastu tulla.
PS. Ei ole see kelle käest küsisid.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 19:06
Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 21:45Selles vanuses naised üle ühe korra kuus ei viitsi.
Ega ei viitsiks küll, aga mees on hea ja tuleb talle vastu tulla.
PS. Ei ole see kelle käest küsisid.
Kellel mis mured on. Ma viitsiks vägagi ja abikaasaga viitsisime mõlemad - mingit vastu tulemist ei eksisteerinud. A tal olid nooruses sarved maha jooksmata ja nüüd vaja see elueesmärk ka ära täita. Muidugi eriti innukalt. Loomulikult ilma minuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 19:12Kellel mis mured on. Ma viitsiks vägagi
Kas sul on ka Mirena?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 21:41
Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 19:12Kellel mis mured on. Ma viitsiks vägagi
Kas sul on ka Mirena?
Jah.
Vasta

Kes on foorumil