Talveaeg versus suveaeg
-
Külaline
Mul ei ole vahet, peaasi, et kella enam keerama ei peaks.
Mul täiskasvanuna ei ole olulist vahet aga ma näen, kui raskelt kellakeeramine mõjub lastele, eriti väikelastele ja ka vanematele inimestele.
Mul täiskasvanuna ei ole olulist vahet aga ma näen, kui raskelt kellakeeramine mõjub lastele, eriti väikelastele ja ka vanematele inimestele.
-
Külaline
Mitte minu lapsed vaid teie lapsed...Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 13:40Kella keeramise vastu on üldiselt kõik.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 13:31Sina jalutad või jooksed, aga lapsed, kes paari nädala pärast kella 6 asemel kell 5 tõusma peavad, et kella kaheksaks kooli jõuda, ei loe.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:10 Soovin, et õhtul oleks kauem valge - palju meeldivam jalutada või joosta. Hommikul pole väga vahet.
Nii et suveajale minu hääl.
Ehk jääme suveaega.
Aga miks su lapsed niivara tõusma peavad?
Lase ikka magada ka.
Meie koolis algavad tunnid kell 8 ja gümnaasiumiõpilased, kes kaugemalt käivad, peavad hommikul varakult teele asuma.
Mina olen õpetaja ja ka mul on kevaditi paar nädalat hommikuti raske end käima saada. Mis siis veel lastest rääkida.
Just lapsed saavadki suveajast rohkem kasu, okei, see üks kord on küll raske korraks varem ärgata mõnel päeval peale kellakeeramist, aga see-eest on peale koolipäeva lõppu kohe tund aega valget aega juures.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 15:55Mitte minu lapsed vaid teie lapsed...Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 13:40Kella keeramise vastu on üldiselt kõik.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 13:31
Sina jalutad või jooksed, aga lapsed, kes paari nädala pärast kella 6 asemel kell 5 tõusma peavad, et kella kaheksaks kooli jõuda, ei loe.
Ehk jääme suveaega.
Aga miks su lapsed niivara tõusma peavad?
Lase ikka magada ka.
Meie koolis algavad tunnid kell 8 ja gümnaasiumiõpilased, kes kaugemalt käivad, peavad hommikul varakult teele asuma.
Mina olen õpetaja ja ka mul on kevaditi paar nädalat hommikuti raske end käima saada. Mis siis veel lastest rääkida.
-
Külaline
Miks lapsed peavad niivara kooli minema?Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 15:55 Meie koolis algavad tunnid kell 8
Ebainimlik aeg kell 8. See on hullem kui kellakeeramine 2 x aastas.
-
Külaline
See on muidugi uus teema, aga täiesti nõus. Kell 8 on liiga-liiga vara. Ja sellet ka ammu räägitud, aga ei midagi.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 16:36Miks lapsed peavad niivara kooli minema?
Ebainimlik aeg kell 8. See on hullem kui kellakeeramine 2 x aastas.
-
Külaline
Täiskasvanud Eesti inimene võiks juba aru saada, et meil on suvel õhtuti alati valge ja talvel õhtuti alati pime - vahet pole, kas on suveaeg või talveaeg. Pole mingit vahet, kas suvel läheb valgeks öösel kell 2, 3 või 4 - igal juhul on aknad kaetud, sest me magame kõigil neil kellaaegadel. Hispaanias läheb ka suvel õhtul kell 22 pimedaks ja keegi kurda, et on pime ja midagi ei saa teha. Kõik on poole ööni väljas ja elu keeb.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:10 Soovin, et õhtul oleks kauem valge - palju meeldivam jalutada või joosta. Hommikul pole väga vahet.
-
Külaline
Täiskasvanud inimene võiks teada, st enne ja peale suve on ka mitu kuud. Hispaanias on sooja aega ka mitu korda rohkem. Siin kui päike ära läheb, siis üldiselt ka kohe jahedam ja poole ööni vàljas ei olda.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 20:58 Täiskasvanud Eesti inimene võiks juba aru saada, et meil on suvel õhtuti alati valge ja talvel õhtuti alati pime - vahet pole, kas on suveaeg või talveaeg. Pole mingit vahet, kas suvel läheb valgeks öösel kell 2, 3 või 4 - igal juhul on aknad kaetud, sest me magame kõigil neil kellaaegadel. Hispaanias läheb ka suvel õhtul kell 22 pimedaks ja keegi kurda, et on pime ja midagi ei saa teha. Kõik on poole ööni väljas ja elu keeb.
-
Külaline
Loomulik, et lõunamaades elu keeb ka pimedas. Miks ei peaks? Soe ju.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 21:26Hispaanias läheb ka suvel õhtul kell 22 pimedaks ja keegi kurda, et on pime ja midagi ei saa teha. Kõik on poole ööni väljas ja elu keeb.
Jah, aga kui olla inimene, kes peale tööd või kooli ka muudel aastaaegadel kui südasuvi sooviks õues viibida (mis on ka tervisele väga oluline), siis annab justnimelt see õhtune lisavalgusetund selleks oluliselt parema võimaluse ju! Ma ei saa töölt ega laps koolist varem ära tulla, et seda vähest päevavalgust maksimaalselt kasutada, mis meie laiuskraadidel on, kui aga tööpäev algab ja lõppebki tund aega varem, siis on enamikul ajal aastast siiski valget töövaba aega maksimaalselt palju.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 20:58Täiskasvanud Eesti inimene võiks juba aru saada, et meil on suvel õhtuti alati valge ja talvel õhtuti alati pime - vahet pole, kas on suveaeg või talveaeg. Pole mingit vahet, kas suvel läheb valgeks öösel kell 2, 3 või 4 - igal juhul on aknad kaetud, sest me magame kõigil neil kellaaegadel. Hispaanias läheb ka suvel õhtul kell 22 pimedaks ja keegi kurda, et on pime ja midagi ei saa teha. Kõik on poole ööni väljas ja elu keeb.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2025 10:10 Soovin, et õhtul oleks kauem valge - palju meeldivam jalutada või joosta. Hommikul pole väga vahet.
Kes see talvel külmaga ikka nii väga soovib väljas viibida? Kui läheb pimedamaks, istub toas ja mängib lauamänge, või vaatab telekat. Ja libe ka veel, võib oma kondid ära murda. Läheb talvel varem pimedaks, paneb toas tule põlema.
-
Külaline
Talvel polegi vahet. Sügiseti ja kevadeti võiks küll kauem valgem olla.
-
Külaline
Mulle ka meeldib päike/valgus ja soe(mitte kuum) väga. Aga sügise ja talve juures ma naudin seda, et saab küünlaid põletada. Teeb kohe tuju paremaks ja olemise õdusaks. Valgel ajal ei ole küünaldest nii suurt effekti.
Eks see sopane ja sombune aeg sügisel meeldiv ei ole aga mina teen selle meeldivaks küünaldega.
Ja kes siin lõunamaad näiteks tõid. Läheb ka seal ilm jahedaks, kui päike ära kaob. Isegi suveperioodil. Kreekas näiteks okt-nov oli juba kell 20 kottpime ja temperatuur ka 10-15 kraadi jahedam.
Eks see sopane ja sombune aeg sügisel meeldiv ei ole aga mina teen selle meeldivaks küünaldega.
Ja kes siin lõunamaad näiteks tõid. Läheb ka seal ilm jahedaks, kui päike ära kaob. Isegi suveperioodil. Kreekas näiteks okt-nov oli juba kell 20 kottpime ja temperatuur ka 10-15 kraadi jahedam.
-
Külaline
Küünal toas on räige õhureostus. Sama hea kui suitsetamineKülaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 12:00 Mulle ka meeldib päike/valgus ja soe(mitte kuum) väga. Aga sügise ja talve juures ma naudin seda, et saab küünlaid põletada. Teeb kohe tuju paremaks ja olemise õdusaks. Valgel ajal ei ole küünaldest nii suurt effekti.
-
Külaline
AhsooKülaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 15:04Küünal toas on räige õhureostus. Sama hea kui suitsetamineKülaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 12:00 Mulle ka meeldib päike/valgus ja soe(mitte kuum) väga. Aga sügise ja talve juures ma naudin seda, et saab küünlaid põletada. Teeb kohe tuju paremaks ja olemise õdusaks. Valgel ajal ei ole küünaldest nii suurt effekti.
Pane palun mingi viide ka, mis seda kinnitab.
NB! Lõhnaküünlaid ei kasuta kasside pärast.
Tavalised teeküünlad ja ka pulberküünlad on kasutusel.
-
Külaline
Kas oled guuglist bänni saanud? Parafiinist lenduvaid aineid hingad sisse, pideva hapniku defitsiidi tingimustes. Hari ennast!Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 16:02AhsooKülaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 15:04Küünal toas on räige õhureostus. Sama hea kui suitsetamineKülaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 12:00 Mulle ka meeldib päike/valgus ja soe(mitte kuum) väga. Aga sügise ja talve juures ma naudin seda, et saab küünlaid põletada. Teeb kohe tuju paremaks ja olemise õdusaks. Valgel ajal ei ole küünaldest nii suurt effekti.
Ja kes siin lõunamaad näiteks tõid. Läheb ka seal ilm jahedaks, kui päike ära kaob. Isegi suveperioodil. Kreekas näiteks okt-nov oli juba kell 20 kottpime ja temperatuur ka 10-15 kraadi jahedam.![]()
-
Külaline
Ei ole. Aga mind huvitab just sinu allikas, mille põhjal seda väidad.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 16:23Kas oled guuglist bänni saanud? Parafiinist lenduvaid aineid hingad sisse, pideva hapniku defitsiidi tingimustes. Hari ennast!
Pulberküünlas ei ole parafiini!
-
Külaline
Minu silmaring põhineb laialdasel lugemusel ja aastakümnete pikkusel enese harimisel erinevatel elualadel, mitte ühel "allikal".Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 16:27Ei ole. Aga mind huvitab just sinu allikas, mille põhjal seda väidad.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 16:23Kas oled guuglist bänni saanud? Parafiinist lenduvaid aineid hingad sisse, pideva hapniku defitsiidi tingimustes. Hari ennast!Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 16:02
Ahsoo![]()
Pulberküünlas ei ole parafiini!
Usu mind, midagi head ega organismile kasulikku küünaldest ei aurustu ja hapniku põletamine eluruumist on lihtsalt rumal.
Mina pooldan pidevat vahetamist. Siis saab iga kord tund aega kauem magada, kui toimub talveaja peale üleminek.
-
Külaline
Tund nagu maast leitud, eksole!
-
Külaline
Nojah. Räägi seda ahiküttega majade või kaminate omanikele. Iga päev kütan ahju ja mitu korda päevas pliiti. Vahel ka kaminat. Seda hapnikku ikka kulub!Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2025 17:01ja hapniku põletamine eluruumist on lihtsalt rumal.
Paljudes korterites on ka gaasipliidid (või gaasi-elektri segapliidid).
Kui ventilatsioon on normaalne, siis mingi paari küünla põletamine selle kõrval on täitsa kökimöki.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist