Lennuhirm

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Lennuhirm

Postitus Postitas Külaline »

Mis te arvate, kas Xanaxi saamiseks piisab perearsti poole pöördumisest või tuleb psühhiaatri juurde minna?

Vaja ei oleks igapäevaseks kasutamiseks, vaid ainult lennusõidu ajaks. Lähiajal on tulemas neli pikka lendu.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 21:47 Mis te arvate, kas Xanaxi saamiseks piisab perearsti poole pöördumisest või tuleb psühhiaatri juurde minna?

Vaja ei oleks igapäevaseks kasutamiseks, vaid ainult lennusõidu ajaks. Lähiajal on tulemas neli pikka lendu.
Mida sa täpsemalt kardad? Võta endale pähe, et alla kukkuda on parem kui ükskõik milline muu surm ja pole enam mingit hirmu.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 22:02Võta endale pähe, et alla kukkuda on parem kui ükskõik milline muu surm
Kuidas võtta, kõik on ju suhteline. Istud lennukis ja see kukub alla ning sa tead, et sul on elada jäänud veel kaks minutit. Mis selles head on? Äkksurm on kõige parem viis surra. Aga nüüd teemasse tagasi. Kui inimene kardab lennata, siis ta valib mõne teise transpordi viisi. Rong, lennuk, laev ning kauged maad jäävad tal nägemata.
Külaline

Mispärast sa arvad, et just Xanax sind aitaks? Oled seda varem juba kasutanud ja tundsid, et oli mingit abi?
Xanax on üks ohtlikumaks peetavaid ravimeid, mis puutub vaimse tervisega seotud medikamentidesse - nimelt tekitab ta sõltuvust ja ka kõrvaltoimed on levinud, kasuteguri osas aga vaieldakse. Olles seda ravimit mõnda aega tarvitanud, tekitab iga püüd ära jätta kohutavalt jubeda enesetunde, mis jätab mulje, justnagu oleksid sa saanud sellest xanaxist enne kasu. Tegelikult kasu polnud, sul on lihtsalt võõrutusnähud ja seetõttu rohust loobumisel enesetunne halb.

Parem püüa oma lennuhirmust vähem ohtlikute vahenditega üle saada. Mind ennast on ärevusttekitavates olukordades aidanud, kui võtan mingi pool tundi enne sisse käsimüügis leiduvate rahustava toimega ainete kokteili: Klaasi sisse AntiStress tilkasid (u 20 tilka vette), 3 tbl palderjani ja vahetult enne situatsiooni veel 3 tbl glütsiini. Tegelikult aitab sama hästi kui xanaxki, aga kõrvaltoimed puuduvad ja sõltuvust ei tekita.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 22:25 Mispärast sa arvad, et just Xanax sind aitaks? Oled seda varem juba kasutanud ja tundsid, et oli mingit abi?
Xanax on üks ohtlikumaks peetavaid ravimeid, mis puutub vaimse tervisega seotud medikamentidesse - nimelt tekitab ta sõltuvust ja ka kõrvaltoimed on levinud, kasuteguri osas aga vaieldakse. Olles seda ravimit mõnda aega tarvitanud, tekitab iga püüd ära jätta kohutavalt jubeda enesetunde, mis jätab mulje, justnagu oleksid sa saanud sellest xanaxist enne kasu. Tegelikult kasu polnud, sul on lihtsalt võõrutusnähud ja seetõttu rohust loobumisel enesetunne halb.

Parem püüa oma lennuhirmust vähem ohtlikute vahenditega üle saada. Mind ennast on ärevusttekitavates olukordades aidanud, kui võtan mingi pool tundi enne sisse käsimüügis leiduvate rahustava toimega ainete kokteili: Klaasi sisse AntiStress tilkasid (u 20 tilka vette), 3 tbl palderjani ja vahetult enne situatsiooni veel 3 tbl glütsiini. Tegelikult aitab sama hästi kui xanaxki, aga kõrvaltoimed puuduvad ja sõltuvust ei tekita.
Mihkel Raua jutu põhjal. Temal on ka lennufoobia. Õige, ma nimetaks seda mitte lihtsalt hirmuks, vaid foobiaks. Ja selle puhul ei aita jutt, et ah, mis sa kardad!

Mida puutub siia see, et Xanax on ohtlik ja tekitab sõltuvust? Ma olen selle ravimi kõrvaltoimetega täiesti kursis. Ma teemaalgatuses rõhutasin, et jutt käib vaid neljast lennusõidust, mitte regulaarsest ja igapäevasest tarvitamisest. Seega, piisaks vaid neljast tabletist. Ja sellest sõltuvusse ei jää.
Külaline

Xanaxit loetakse kangeks rahustiks ja minu perearst ütles et seda ravimit ta mulle küll ei kirjuta. Ja kirjutas Diazepeksi.Olen selle ravimiga väga rahul.Ravimi mõju kestab 24 tundi.
Ma arvan et niisama lambist perearst ei kirjuta välja ühtegi rahustit.Peab olema näidustus.Lennuhirm ei pruugi olla seisund kus ilmtingimatta on vaja võtta enne lendu rahusti.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 23:14 Xanaxit loetakse kangeks rahustiks ja minu perearst ütles et seda ravimit ta mulle küll ei kirjuta. Ja kirjutas Diazepeksi.Olen selle ravimiga väga rahul.Ravimi mõju kestab 24 tundi.
Ma arvan et niisama lambist perearst ei kirjuta välja ühtegi rahustit.Peab olema näidustus.Lennuhirm ei pruugi olla seisund kus ilmtingimatta on vaja võtta enne lendu rahusti.
Kas hirm ja paanika ei ole näidustus?
Diazepam pole sugugi leebem ja vähem sõltuvusttekitavam rahusti kui Xanax.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 23:21Diazepam pole sugugi leebem ja vähem sõltuvusttekitavam rahusti kui Xanax.
No kui sel on sama toime, siis pole vist probleemi - seda tahtis mu perearst mulle kohe kirjutada, kui korraks kurtsin, et väike ärevus, mis ei lase hästi uinuda. Keeldusin.
cat
Kontakt:

Postitus Postitas cat »

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 23:21
Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 23:14 Xanaxit loetakse kangeks rahustiks ja minu perearst ütles et seda ravimit ta mulle küll ei kirjuta. Ja kirjutas Diazepeksi.Olen selle ravimiga väga rahul.Ravimi mõju kestab 24 tundi.
Kas hirm ja paanika ei ole näidustus?
Diazepam pole sugugi leebem ja vähem sõltuvusttekitavam rahusti kui Xanax.
Diazepeks on nõrk rahusti sest pidevalt võtmisel ravimi toime kaob.Samahästi võiks võtta ka klaas vett.
Külaline

cat kirjutas: 17 Mär 2025 23:39Diazepeks on nõrk rahusti sest pidevalt võtmisel ravimi toime kaob.Samahästi võiks võtta ka klaas vett.
Pole ju vaja pidevalt võtta, kui ainult 4 lendu ees. Nendel üksikutel kordadel toime küll veel ei kao.
Külaline

Ma olen saanud perearstilt retsepti xanaxile lendamiseks. Kirjutati välja 10 tabletti. Olen proovinud ära. Toime on selline, et uniseks ei tee. Teeb rahulikumaks. Ainult aeg liigub õiges tempos, ja lend tundub nii pikk nagu ta reaalselt ka on. Alkoholiga läheb aeg kuidagi kiiremini ja lend tundub, et saab rutem läbi.
Alkohol tõstab mul tuju. Xanaxiga seda pole. On nagu täitsa tavaline tuju, vast päris sügava paanika eest kaitseb. Ma pigem eelistan alkoholi. Xanax on lendudeks, kus pole kindel kas lennukis pakutakse alkoholi või äkki ei lubata juua.
Külaline

Jah, milleks Xanax. Lapik konjak kotti ja enne sõitu 100 sisse. Tõmbab vägagi lõdvaks.
Külaline

Mis sest siis on, kui alla kukkuda? Surm on surm.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Mär 2025 18:51 Jah, milleks Xanax. Lapik konjak kotti ja enne sõitu 100 sisse. Tõmbab vägagi lõdvaks.
Mitte 100 vaid 500 sisse. Seda lennujaamas peale turvakontrolli.
Külaline

Lennuhirmud on neil, kes kardavad paaniliselt surma. Selle järgi saab aru, et see inimene pole seda tüüpi, kes teeks enesetappu. Isegi kui ta seletab pidevalt depressioonist.
Külaline

Miks ma Xanaxi ei soovita lennuhirmu ravimiseks? Sest tegemist on sõltuvust tekitava ravimiga. Ja sõltuvustega on nii, et need kipuvad ajaga süvenema. Kõik sõltlased on kunagi alustanud enesevabandusega, et "see on ainult mõni harv kord, kui mul on eriliselt raske eluperiood/eriliselt keeruline sündmus elus". Algul võetakse lennuhirmu puhul, siis aga seisab ees nt esinemine ja pabistamise vältimiseks neelad kah seda Xanaxit, järgmiseks jääb lähedane haigeks ja võtad eneserahustuseks taas Xanaxit ja nii ta läheb... Ei märkagi, mil saabub aeg, kui mugid Xanaxit iga jumala päev ja kui seda ei saa, siis oled hulluks minemas. Ja lahti sellest sõltuvusest enam ei saagi. Tean isiklikult inimesi, kelle narkomaania sai alguse just ravimisõltuvusest. Kui arst keeldus kirjutamast Xanaxit 5 tabletti päevas, aga tekkinud sõltuvus nõudis oma, siis läks see sõltlane tänavale ja ostis sealt, mida leidis.
Külaline

Alprasolaam (xanax) ja diasepaam (diazepeks) on mõlemad bensodiasepiinid, mõlemad tekitavad sõltuvust ühtemoodi. Xanax on lihtsalt uuem ja uhkem ravim, mida kõik teavad. Diasepaam ja nitrasepaam on vanakooliravimid, kuid täpselt sellessesamasse ravimirühma nagu xanax.
Ka alprasolaamil on 24h kestva toimega variant olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 09:04 Miks ma Xanaxi ei soovita lennuhirmu ravimiseks? Sest tegemist on sõltuvust tekitava ravimiga.
Sõltuvuse tekkimiseks peab olema soodumus. Mulle on kirjutatud jubedate seljavaludega terve hunnik erinevaid sõltuvust tekitavaid valuvaigisteid ja on ka Xanaxit kirjutatud, mul ei ole mingit isu neid võtta. St paar korda olen kunagi sihtotstarbeliselt võtnud, natuke aega oli tore ja oligi kõik. Ei tekkinud mingit isu neid suuremas koguses või kauem võtta. Kõik karbid seisavad sahtlis ega tekita mingit ahvatlust. Sama on mul alkoholiga. Ei kujuta ette, kuidas alkohoolikud päevi kaanivad. Ma saan vaevu peo puhul ühe klaasi ära libistatud kord kvartalis. Mingit isu ei tekita.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 18:56
Külaline kirjutas: 19 Mär 2025 09:04 Miks ma Xanaxi ei soovita lennuhirmu ravimiseks? Sest tegemist on sõltuvust tekitava ravimiga.
Sõltuvuse tekkimiseks peab olema soodumus. Mulle on kirjutatud jubedate seljavaludega terve hunnik erinevaid sõltuvust tekitavaid valuvaigisteid ja on ka Xanaxit kirjutatud, mul ei ole mingit isu neid võtta. St paar korda olen kunagi sihtotstarbeliselt võtnud, natuke aega oli tore ja oligi kõik. Ei tekkinud mingit isu neid suuremas koguses või kauem võtta. Kõik karbid seisavad sahtlis ega tekita mingit ahvatlust. Sama on mul alkoholiga. Ei kujuta ette, kuidas alkohoolikud päevi kaanivad. Ma saan vaevu peo puhul ühe klaasi ära libistatud kord kvartalis. Mingit isu ei tekita.
Nii on.
Külaline

Need sõltuvuse tekkimisest kõnelejad, TA ei lähe piloodiks ega stjuuatdessiks, vaid soidab reisijana sihtkohta ja tagasi. Mõnest tabletist ei teki mingit sõltuvust. (Olen arsti ettekirjutuse kohaselt 14pv votnud 2x päevas ja siis loobunud - ei mingit soltuvust)
TA - helistad perearstile voi õele voi lähed vastuvõtule ja palud lennuhirmu jaoks ning lisad, et palderjanist jääb väheks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, kaegu ja 2 külalist