Pakendid ja raiskamine

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Mär 2025 16:02
Külaline kirjutas: 14 Mär 2025 15:54
Külaline kirjutas: 14 Mär 2025 11:09

Väiksemad pakendid on tavaliselt 1,5 või koguni 2 korda kallima kilohinnaga. Ei ole nii rikas, et nii kallilt osta ja sama probleem, mis TA-l. Armastan väga näiteks kala, aga kalatoodete pakenditel on peal märge - kolme päevaga olgu söödud. Seepärast ostan kala harva.
Kanamunadega on sama lugu. Peab iga päev vohmima sisse vähemalt ühe muna, et parim enne tähtajaks söödud saaks. Miks ei võiks munad olla ka neljastes pakkides. 15% rahvast elab meil üksinda ja jubedalt tüütud on need suurpakendid.
Vot munad on küll sellised asjad mida minul ei ole õnnestunud pahaks saada minna.
Poes on nad soojas aga mina kodus hoian külmkapis. Mõnikord seisavad lausa mitu kuud üle tähtaja aja mitte kunagi pole halvaks läinud muna tekkinud. Ma ei ole isegi kunagi neil kuupäeva jälginud.
6-sed pakid on ju täitsa olemas.
Mina ka varem kuupäeva ei jälginud, aga ühel päeval läksin poodi ja tahtsin võtta sellist pakki, mis oleks kõige värskem, ja hakkasin vaatama, mis värk on - kõigil väga lühike tähaeg, ükski polnud kuu aega. Uurisin müüjal asja - kas mingi viga või juhtusin tulema poodi, mil viimase otsa jäägid. Ei-ei, munadel polegi kuuajalist parim ennet.
Külaline

Paar nädalat on munade tähtajad ikka, ja nendega tõesti ei juhtu ka üle aja mitte midagi, pole ühtegi muna õnnestunud kodus pahaks ajada, et oleks mingit maitsevahet. Ja kuuesed munakarbid on ju olemas ometi, turult võid ühekaupa osta...
Minu meelest on üskikutele inimestele täiesti olemas kõik- poolikud leiavd, 150gr juustud, 0,5l piim jnejne (et selle kilohind on kallim, on loogiline, pakend ja transport maksab samuti), samamoodi suurperedele mõeldud suured pakendid, 2L piimad ja hulgipakendid, pole küll nagu põhjust kiruda.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 12:41 Paar nädalat on munade tähtajad ikka, ja nendega tõesti ei juhtu ka üle aja mitte midagi, pole ühtegi muna õnnestunud kodus pahaks ajada, et oleks mingit maitsevahet. Ja kuuesed munakarbid on ju olemas ometi, turult võid ühekaupa osta...
Minu meelest on üskikutele inimestele täiesti olemas kõik- poolikud leiavd, 150gr juustud, 0,5l piim jnejne (et selle kilohind on kallim, on loogiline, pakend ja transport maksab samuti), samamoodi suurperedele mõeldud suured pakendid, 2L piimad ja hulgipakendid, pole küll nagu põhjust kiruda.
Normaalne inimene ei söö tähtaja ületanud tooteid. Sina oled seda tüüpi, kes vaatab, et kommikotil on küll tähtaeg kukkunud juba aastal 2023, aga ah, maitsel pole häda midagi!?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 10:57
Külaline kirjutas: 17 Mär 2025 12:41 Paar nädalat on munade tähtajad ikka, ja nendega tõesti ei juhtu ka üle aja mitte midagi, pole ühtegi muna õnnestunud kodus pahaks ajada, et oleks mingit maitsevahet. Ja kuuesed munakarbid on ju olemas ometi, turult võid ühekaupa osta...
Normaalne inimene ei söö tähtaja ületanud tooteid. Sina oled seda tüüpi, kes vaatab, et kommikotil on küll tähtaeg kukkunud juba aastal 2023, aga ah, maitsel pole häda midagi!?
Võtab ümbrise ära kus on kuupäev peal ja pakub külalistele.
Mu tuttav rääkis kuidas ta maitsevõid sünnipäeva puhul tegi. Et noh ikka jääb kappi seisma neid võisid. Kasutas kõik ära, pani maitseaineid sisse ja "oli ju hea, "küsis...
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Mina usaldan oma nägemis-, haistmis- ja maitsemeelt rohkem kui mingit pakendile märgitud kuupäeva.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Arutleja kirjutas: 20 Mär 2025 15:58 Mina usaldan oma nägemis-, haistmis- ja maitsemeelt rohkem kui mingit pakendile märgitud kuupäeva.
Sama. Ma ei julgenud seda esimesena kirjutada 😃

Küll aga külalistele ma pakun alati värsket kraami. Ise ma tõesti võin süüa ka kuupäeva ületanud aineid, kui tundub maitse ja lõhn normaalne.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 10:57Normaalne inimene ei söö tähtaja ületanud tooteid.
Munade säilimisajaks on ELs kokku lepitud aeg. See pole tegeliku säilivusega üldse seoses. Kuna mune müüakse poes toatemperatuuril, siis külmkapis säilitades on see hoopis erinev.
Normaalne inimene ikka lähtub oma lõhna- ja maitsetundest, mitte suvalisest lambist pandud kuupäevast.
Külaline

Töötasin kunagi ühes väikeses toitlustusettevõttes ja nägin pealt, kuidas see aegumistähtaegade kindlakstegemine/väljamõtlemine käis. Valmistoodang saadeti laborisse, kus seda hoiti erinevates tingimustes, vaadati, kaua vastu peab ja millal bakterid vohama hakkavad. Ning pandi sellele alati veel mingi n-ö varuaeg otsa. Ehk et, kui vorst muutus roheliseks ütleme kümnendal päeval, siis tuli pakendile ametlikult märkida säilivusajaks kuus päeva. Mitte kunagi ei tohtinud märkida säilivusajaks päeva, mil toit tegelikult riknema hakkas.

Seega on kõik need viimast kuupäeva kandvad pakendid tegelikult varuajaga ega tohiks samal ega ka järgmisel päeval veel halvaks läinud olla. Hästi palju oleneb ka hoidmistingimustest. Viimase kuupäevaga tooted rändavad poest tooduna silmapilk külmikusse, ei tohi jätta neid laua peale isegi siis, kui plaanis neid õhtusöögiks valmistada. Ja näiteks kala ei julge ma hästi osta ka sama kuupäevaga mitte - säilivus võib oluliselt lüheneda juba siis, kui kalakast on jäetud poe tagaruumis suvisel ajal paariks tunniks põrandale seisma.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 10:57
Ära liialda. Kõike mõistlikult ikka! Aastate 2023 ja 2025 vahel on tükk tühja maad, mille jooksul kommid on täiesti söömiskõlblikud ja täpselt sama head. Lihatoode tuleks ära kasutada lähipäevade jooksul pakendile märgitud tähtaja kukkumisest, aga kuivained ja kommid säilivad vabalt mitu kuud kauemgi. Kusjuures need tähtajad pannakse tootja poolt tihti tegelikkusest lühemad, kuna kardetakse kohtukeisse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist