Rumal

vana hea klassika
Külaline

Rumal

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas öelda viisakalt kellelegi, et ta on rumal?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 15:07 Kuidas öelda viisakalt kellelegi, et ta on rumal?
Miks seda üldse ütlema peab?
Külaline

Mille järgi sa seda otsustad, et keegi on rumal? Sageli peab mõni inimene, kes ei saa naljadest aru, teisi inimesi rumalateks. Mäletate seda filmi "Tõlkes kaduma läinud"? Oli midagi taolist, et üks naine ütleb, et ta registreerib end naljapärast ühe kirjaniku nimega. Seejärel kõrgetes ülikoolides käinud Charlotte naeris - appi kui loll, ta ei tea, et see kirjanik on mees, kui naljakas, ta võtab endale mehe nime! Minul tekkis küll küsimus, kumb tegelikult rumal on.
Külaline

Sellist hinnangut viisakalt anda ei ole võimalik. Alati on robustne.
Teise öeldut saad hädaga rumalaks nimetada, aga mitte kunagi inimest ennast.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 22:37Teise öeldut saad hädaga rumalaks nimetada, aga mitte kunagi inimest ennast.
Viisakalt saab vaid tõestatult argumenteerida kellegi öeldu vastu, aga kas ta seda ka usub, on iseasi.
Emotsionaalseks ei tasu kunagi minna, kui kellelegi midagi seletada soovid. Seega pole ka põhjust kedagi lolliks nimetada. See on puhtalt emotsionaalne tunne, et nii arvad.
Tark inimene hoiab oma tunded endale.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mär 2025 15:07 Kuidas öelda viisakalt kellelegi, et ta on rumal?
See on sinu tunne sinu sees.
Külaline

Teisele inimesele ütleb nii ainult see, kes on ise rumal.
Külaline

Muidugi ei tasu õelda, sest umbes 70-80% inimestest ongi tõepoolest rumalad.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 06:46 Muidugi ei tasu õelda, sest umbes 70-80% inimestest ongi tõepoolest rumalad.
See on sinu subjektiivne arvamus, et sina oled jube tark ja teised on kõik rumalad. 68 protsenti inimestest on keskmise IQ-ga. Suure tõenäosusega kuulud ka sina nende hulka, Kui ei kuuluks, sa ilmselt sellise avaldusega ei esineks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 07:06
Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 06:46 Muidugi ei tasu õelda, sest umbes 70-80% inimestest ongi tõepoolest rumalad.
See on sinu subjektiivne arvamus, et sina oled jube tark ja teised on kõik rumalad. 68 protsenti inimestest on keskmise IQ-ga. Suure tõenäosusega kuulud ka sina nende hulka, Kui ei kuuluks, sa ilmselt sellise avaldusega ei esineks.
Üks asi on tõenäosus ja teine tegelikkus. Ei, selle 68 protsendi hulka ma kindlasti ei kuulu. Ja nii tark olen ka, et rumalatele nende lollust mitte nina peale määrida. Solvuvad ju.
Külaline

Sa pole just kirkam kriit karbis. Nii öeldakse päris sageli ja see näib ütlejale nagu viisakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 07:35
Üks asi on tõenäosus ja teine tegelikkus. Ei, selle 68 protsendi hulka ma kindlasti ei kuulu. Ja nii tark olen ka, et rumalatele nende lollust mitte nina peale määrida. Solvuvad ju.
Miski ei näita inimese tarkust nii selgelt kui selle kinnitamine võõrastele internetis.
Külaline

Su tilgkujuline aju....
Leidsin siit ühest teemast. A see pole viisakas, vaid ütlejal tekkis soov solvata.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 08:26

Miski ei näita inimese tarkust nii selgelt kui selle kinnitamine võõrastele internetis.
Ega kellelegi teisele kui võõrale internetis saagi öelda. Sellega on minu jaoks teema ammendunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 09:12 Su tilgkujuline aju....
Leidsin siit ühest teemast. A see pole viisakas, vaid ütlejal tekkis soov solvata.
Tilgakujuline aju - see on väga rumalasti väljendatud. Sest ka tohutu suur asi võib olla tilgakujuline. Õigem oleks öelda - tilgasuurune aju.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 10:11

Ega kellelegi teisele kui võõrale internetis saagi öelda. Sellega on minu jaoks teema ammendunud.
Väike saladus sulle. Inimene, kes - eriti sellises kontekstis - väidab korduvalt kui tark ta on, ei ole seda. Mitte kunagi. Ta on ainult ebaadekvaatse enesehinnanguga. Võta heaks! Pole tänu väärt! Nüüd oled veel natuke targem :)
Külaline

Arenguruumi on.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 10:19
Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 09:12 Su tilgkujuline aju....
Tilgakujuline aju - see on väga rumalasti väljendatud. Sest ka tohutu suur asi võib olla tilgakujuline. Õigem oleks öelda - tilgasuurune aju.
Oligi tilgasuurune. Eelnev kommenteerija mäletas valesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mär 2025 10:11

Sellised inimesed on nii naeruväärsed. Ma vaatan vahel dr Phil showd ja seal on need, kes saadavad oma eluarmastusele nigeeriast sadu tuhandeid. Need onud-tädid rõhutavad ka alati KUI targad nad tegelikult on. Sama stiil.
Külaline

Mina ütlen debiilik lihtsalt, sest see on hinnanguvaba meditsiiniline termin ja ei tohiks kedagi solvata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Tolmukübe ja 4 külalist