Käia saab seda mida oled. Sa ei saa käia kolmekümnendaid kui ise pole kolmekümnenegi.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid.
Rumalad küsimused
-
Külaline
-
Külaline
Pigem on see reegel, et uhkete ja kallite autode omanikud on pealinna liikluses suuremad vaheletrügijad.Külaline kirjutas: ↑21 Mär 2025 23:03 Miks just BMW ja Audide omanikud liikluses kõige hullemini käituvad?
-
Külaline
Jah, sa oled valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
Öeldakse "käib kolmandat kümmet"
-
Külaline
Kõik võivad teatud kontekstis olla õiged. See on ingelligentse inimese tunnus, et ta suudab oma reageeringuid ja mõtlemist vastavalt olukorrale kohandada. Rumal inimene õpib ühe reageeringu ära ja rakendab seda igas olukorras.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:25 Kumb suhtumine on te arust õigem?- Ära hakka parandama seda mida sa lõhkunud pole. Mõisa köis, las lohiseb. E pole mõtet kulutada oma aega ja vaeva, keskendu endale.
Või Kus viga näed laita, seal tule ja aita. Maailma parandamine algab sust endast. E panusta, kuluta oma aega ja vaeva et midagi muutuks.
-
Külaline
Ma ei tea mitte kedagi, kes nii ütleks. Ta on kahekümnendates ja see on täiesti piisav, mida öelda. Mingid muud veidrad väljendid võivad jäöda kõrvale.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:21Jah, sa oled valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
-
Külaline
Seda on näha jah, et su silmaring on ahtakene. Loe vabal ajal raamatuid, ilukirjandust ja Eesti algupärandeid, muidu mõjud varsti nagu Inimsööja Ellotshka 12 toolistKülaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:23Ma ei tea mitte kedagi, kes nii ütleks. Ta on kahekümnendates ja see on täiesti piisav, mida öelda. Mingid muud veidrad väljendid võivad jäöda kõrvale.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:21Jah, sa oled valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
-
Külaline
No shit?Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:22Kõik võivad teatud kontekstis olla õiged. See on ingelligentse inimese tunnus, et ta suudab oma reageeringuid ja mõtlemist vastavalt olukorrale kohandada. Rumal inimene õpib ühe reageeringu ära ja rakendab seda igas olukorras.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:25 Kumb suhtumine on te arust õigem?- Ära hakka parandama seda mida sa lõhkunud pole. Mõisa köis, las lohiseb. E pole mõtet kulutada oma aega ja vaeva, keskendu endale.
Või Kus viga näed laita, seal tule ja aita. Maailma parandamine algab sust endast. E panusta, kuluta oma aega ja vaeva et midagi muutuks.
Ei ole rumalaid küsimusi, on rumalad vastused.
Rumalad võivad olla nn. retoorilised küsimused.
Rumalad võivad olla nn. retoorilised küsimused.
-
Külaline
See pole mingi ilukirjanduslk väljend, targutad täiesti asjatult.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:41Seda on näha jah, et su silmaring on ahtakene. Loe vabal ajal raamatuid, ilukirjandust ja Eesti algupärandeid, muidu mõjud varsti nagu Inimsööja Ellotshka 12 toolist![]()
-
Külaline
Mis asi on "ilukirjanduslik väljend"? Kuidas sa seda defineerid?Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 13:40See pole mingi ilukirjanduslk väljend, targutad täiesti asjatult.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:41Seda on näha jah, et su silmaring on ahtakene. Loe vabal ajal raamatuid, ilukirjandust ja Eesti algupärandeid, muidu mõjud varsti nagu Inimsööja Ellotshka 12 toolistKülaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:23
Ma ei tea mitte kedagi, kes nii ütleks. Ta on kahekümnendates ja see on täiesti piisav, mida öelda. Mingid muud veidrad väljendid võivad jäöda kõrvale.![]()
-
Külaline
Käib kolmekümnendaid - see on sihi järgi. Käib ehk liigub kolmekümnendate eluaastate poole. Ise aga on kahekümnendates ehk tema vanus on 20-29 vahemikus. Minu jaoks täiesti loogika olemas.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
-
Külaline
Ei ole valesti õppinud. https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:21Jah, sa oled valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
-
Külaline
Pole olemas mingit absoluutset õiget suhtumist. Kõigepealt peab olema ees olulisuse filter. Iga pisiasja pole maailmas mingit mõtet parandama hakata. Samuti pole iga asja parandamiseks alati õige aeg või koht. Ammugi ei saa inimene eeldada, et ta on kõigis valdkondades ekspert, kelle hinnangud on kulda väärt.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 08:25 Kumb suhtumine on te arust õigem?- Ära hakka parandama seda mida sa lõhkunud pole. Mõisa köis, las lohiseb. E pole mõtet kulutada oma aega ja vaeva, keskendu endale.
Kui see filter on läbitud ja on leitud, et siiski on tegu olulise teemaga, õige ajaga ning pädeva parandajaga, siis muidugi on vaja käed külge lüüa.
Kõige haledam, mida teha saab, on kõrval vinguda, kui halvasti kõik on, aga ise mitte olla valmis panustama paremaks muutmiseks.
-
Külaline
Muidugi on. Väljend, mida kasutatakse kirjanduses. Erineb kõnekeelsest väljendist. See, et sina "ei tea kedagi, kes nii ütleks" tähendabki, et sa räägid kõnekeelest, mitte sellest keelest, mida kasutatakse raamatutes. Kõnekeeles muidugi keegi nii ei ütle.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 13:40See pole mingi ilukirjanduslk väljend, targutad täiesti asjatult.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:41Seda on näha jah, et su silmaring on ahtakene. Loe vabal ajal raamatuid, ilukirjandust ja Eesti algupärandeid, muidu mõjud varsti nagu Inimsööja Ellotshka 12 toolistKülaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:23
Ma ei tea mitte kedagi, kes nii ütleks. Ta on kahekümnendates ja see on täiesti piisav, mida öelda. Mingid muud veidrad väljendid võivad jäöda kõrvale.![]()
-
Külaline
See pole vastuolus minu poolt öelduga.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:06Ei ole valesti õppinud. https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:21Jah, sa oled valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
-
Külaline
Vabalt võib nii öelda ja öeldakse ka. Ja ka kirjandusteosed kasutavad kõnekeelt. Pole olemas mingeid eraldi väljendeid kirjanduse tarvis. Lugemine laiendab sõnavara ja silmaringi lihtsalt.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:14Muidugi on. Väljend, mida kasutatakse kirjanduses. Erineb kõnekeelsest väljendist. See, et sina "ei tea kedagi, kes nii ütleks" tähendabki, et sa räägid kõnekeelest, mitte sellest keelest, mida kasutatakse raamatutes. Kõnekeeles muidugi keegi nii ei ütle.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 13:40See pole mingi ilukirjanduslk väljend, targutad täiesti asjatult.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:41
Seda on näha jah, et su silmaring on ahtakene. Loe vabal ajal raamatuid, ilukirjandust ja Eesti algupärandeid, muidu mõjud varsti nagu Inimsööja Ellotshka 12 toolist![]()
-
Külaline
Selle sama pärast miks sõnas "fastfood" on sKülaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:56 Miks karastusjook, kui see pole kuidagi tervislik ega karastav?
-
Külaline
Õlu on tervislik ja karastab, väikestes kogustes.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 14:56 Miks karastusjook, kui see pole kuidagi tervislik ega karastav?
-
Külaline
Mida ma valesti õppinud olen? Kohe esimene Google´i vaste toob samasuguse näite - käib kolmekümnendaid: https://keeleabi.eki.ee/?leht=8&id=314Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:21Jah, sa oled valesti õppinud.Külaline kirjutas: ↑22 Mär 2025 11:10 Minus tekitab üks eestikeelne väljend suuri küsimusi. Ma tean, et inimene, kes on näiteks 26-aastane, on kahekümnendates, aga käib kolmekümnendaid. Ma oskan neid väljendeid korrektselt kasutada, aga see, et 26-aastane käib kolmekümnendaid, tundub mulle ikkagi kuidagi nii vale ja loogikavastane. Kuidas ta saab ikkagi kolmekümnendaid aastaid käia, kui ta ei ole veel kolmekümnendatesse jõudnud? Jah, mõistan, et 1.-10. eluaasta on esimene kümnend, 10.-20. aluaasta teine kümnend, 20.-30. eluaasta kolmas kümnend jne. Aga ikkagi kõlab see sellise väljendina minu jaoks nii valesti. Pigem peaks siis ütlema, et "käib kolmandat kümnendit".
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], xqwerty ja 5 külalist