Kolmas maailm..
Kolmas maailm..
Viibin hetkel kolmanda maailma riigis ja mulle tehti pakkumine, et kas ma sooviksin kohalikku last osta?! Ma arvutasin kohaliku kursi eurodeks see teeb 30 eurot! Ma ei teagi mida teha? Mis teie teeksite? Lastekaitset siin pole, seadusega on see lubatud
-
Juustup
See pole ju tegelikult TA süü, kui talle lapsi pähe määritakse. Indias saab neid vabalt osta, neid riike on ka Aafrikas palju. Minu hinnangul on need vanemad, kes oma lapsi müüvad palju rohkem süüdi kui TA.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2024 00:50 Sina hoia küll lastest eemale. Lapsed pole süüdi ja pole ära teeninud sinusguse läheduses viibimist. Nagu keemiarelv mis hävitab kõik mis läheduses. Ka vesipead.
/Juustup
-
Külaline
Egas teemaalgataja selles süüdi ole, et kolmanda maailma riikides vaesuses virelevad vanemad oma lapsi turistidele müüvad. Ühtlasi loodetakse anda oma lapsele sedasi parem elu.
Juhtusin kunagi nägema ETVst dokumentaalfilmi, kuidas Aafrikas üks pere müüs kaks oma last Põhjamaade paarile. Paaril tekkis kiindumusside noorema lapsega, ent vanema õega miskipärast mitte, ja neid põhjuseid ei olnud filmis välja toodud. Vahepeal näidati ka nende Aafrika sünniperet, kus ema ja isa avaldasid lootust, et lisaks ühekordsele rahasummale hakkavad nad ootama igakuist vabatahtlikku annetust endale tollelt Põhjamaade perelt, kuhu nad kaks oma last maha müüsid. Lisaks ütlesid nad, et loodetavasti naaseb nende poeg kodukülla, kui ta kasuvanemad on ta korralikult üles kasvatanud ja ära koolitanud, ning hakkab seal Aafrika kodukülas arstina töötama.
Perekoolis tekkis sellest filmist veel arutelu, enamus materdas seda Põhjamaade paari, et nii külmad inimesed, aga Aafrika peret kiideti taevani, et nii soojad inimesed, nii emotsionaalsed ja toredad. Ma mõtlesin, et toredad inimesed kasvatavad-koolitavad oma lapsed vast siiski ise, mitte ei jäta seda tööd teistele. Aga jah, lapsemüük on kolmandas maailmas kahjuks levinud.
Juhtusin kunagi nägema ETVst dokumentaalfilmi, kuidas Aafrikas üks pere müüs kaks oma last Põhjamaade paarile. Paaril tekkis kiindumusside noorema lapsega, ent vanema õega miskipärast mitte, ja neid põhjuseid ei olnud filmis välja toodud. Vahepeal näidati ka nende Aafrika sünniperet, kus ema ja isa avaldasid lootust, et lisaks ühekordsele rahasummale hakkavad nad ootama igakuist vabatahtlikku annetust endale tollelt Põhjamaade perelt, kuhu nad kaks oma last maha müüsid. Lisaks ütlesid nad, et loodetavasti naaseb nende poeg kodukülla, kui ta kasuvanemad on ta korralikult üles kasvatanud ja ära koolitanud, ning hakkab seal Aafrika kodukülas arstina töötama.
Perekoolis tekkis sellest filmist veel arutelu, enamus materdas seda Põhjamaade paari, et nii külmad inimesed, aga Aafrika peret kiideti taevani, et nii soojad inimesed, nii emotsionaalsed ja toredad. Ma mõtlesin, et toredad inimesed kasvatavad-koolitavad oma lapsed vast siiski ise, mitte ei jäta seda tööd teistele. Aga jah, lapsemüük on kolmandas maailmas kahjuks levinud.
-
Külaline
Kolmandates riikides müüakse oma lapsi turistidele, see on üldteada.
Aga minu küsimus on, et kui nüüd mõni turist peakski ostma endale sedasi lapse, kuidas siis edasi? Neid ei lasta ju lennukissegi, kuna lapsel puuduvad dokumendid. Või minnakse pärast müügitehingu sõlmimist kohaliku riigi ametniku juurde, kes siis rahumeeli dokumendid vormistab?
Samuti, kui keegi peakski ostetud lapsega kodumaale pääsema, mis siis edasi? Et astun aga lapsevankrit lükates perekonnaseisubüroosse, teatan, et siin on mu uus laps, ja tehaksegi talle ID-kaart ära? Tundub päris sürrealistlik...
Aga minu küsimus on, et kui nüüd mõni turist peakski ostma endale sedasi lapse, kuidas siis edasi? Neid ei lasta ju lennukissegi, kuna lapsel puuduvad dokumendid. Või minnakse pärast müügitehingu sõlmimist kohaliku riigi ametniku juurde, kes siis rahumeeli dokumendid vormistab?
Samuti, kui keegi peakski ostetud lapsega kodumaale pääsema, mis siis edasi? Et astun aga lapsevankrit lükates perekonnaseisubüroosse, teatan, et siin on mu uus laps, ja tehaksegi talle ID-kaart ära? Tundub päris sürrealistlik...
-
Eiteagi
Mul oli ka sama küsimus, et kuidas selle lapsega üle piiri saadakse. Aga olgem ausad, kui tegu on kohaga, kus saab osta lapsi, siis paberimajanduse ostmine ei saa väga palju keerulisem olla. Põhjamaade paar ja aafriklasest laps muidugi ei mängi välja, aga kui tegu on samast rassist inimesega, siis on ju ka võimalik, et oled nt aastakse seal kolmanda maailma riigis, tuled tagasi titt kaenlas ja kes tõestab, et ise seal ei sünnitanud.
-
Tutiga Täi
- Teerajaja
- Kontakt:
Olen kunagi ammu selleteemalist dokki näinud. See on korruptiivne süsteem tervest reast ametnikest, kellele makstes "vormistatakse" see laps sul ilusti ära. Lisaks mõned vanemad muretsevadki lapse teadmises, et saavad ta mõnele Euroopast pärit paarile maha müüa. Jube ja küüniline värk.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2024 10:00 Kolmandates riikides müüakse oma lapsi turistidele, see on üldteada.
-
Külaline
Ei kahtle üldse selliste skeemide olemasolus. Olen näinud ise ka videoid kus Aasia lapsed on tugevate uimastite all ja transporditakse kuskile teise riiki, (seks)orjaks.Tutiga Täi kirjutas: ↑07 Juul 2024 23:32Olen kunagi ammu selleteemalist dokki näinud. See on korruptiivne süsteem tervest reast ametnikest, kellele makstes "vormistatakse" see laps sul ilusti ära. Lisaks mõned vanemad muretsevadki lapse teadmises, et saavad ta mõnele Euroopast pärit paarile maha müüa. Jube ja küüniline värk.Külaline kirjutas: ↑28 Juun 2024 10:00 Kolmandates riikides müüakse oma lapsi turistidele, see on üldteada.
Aga jäin mõtlema et kui tasu 30 euri ja ametnikke ahelas rohkem kui 5, kas siis ca 5-6 euro eest per nägu? Ka tänapäeva kolmandas maailmas on see ikka pigem väike raha juba…
-
Külaline
Mina ka ei usu, et 30 euroga mingit last saab. Kus neid müüakse siis, ma võtaks küll ühe lapse.
-
Külaline
Ma ei usu, et selliste umbluu riikide pabereid on nii lihtne legaliseerida. See on isegi hästi, kui normaalne pere ostab ja kasvatab nagu oma last, aga need perverdid, rõve...
-
Külaline
Vaatasin üht dokfilmi, kus Põhjamaade pere endale kolmandatest riikidest ostis õe ja venna. Saates intervjueeriti ka nende laste bioloogilisi vanemaid, kes siis rõõmsalt unistasid, et lisaks konkreetsele ostuhinnale hakkab nüüd see Põhjamaade pere neid igakuiselt toetama ja Aafrikasse raha saatma, koolitab ülikoolis välja nende lapsed ja siis lapsed tulevad tagasi kodukülla ja tütar hakkab seal tööle arstina, poega aga juristina.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2024 00:04 Eks hakkavad raha pidevalt välja pressima.
Sel taustal ei imesta enam millegi üle. Ilmselt ongi käibel skeem, et algul maksad küll 30 eurot, ent seejärel pead dokumentide saamiseks maksma juba 300 jne.
-
Külaline
noh,, autori väljavisatud konksu otsa ka ei lähe, et teatud ühiskonnakorraga riikides saab last odavalt osta. nagu poes pudeli veini ostu sooritamine.
lapse ostutehing viimase vanematega võib olla mega lihtne ja odav, ent edasi algab ristiretk.
kui õnnestubki kaup koju toimetada, siis meil vähemalt on seadused, mis teevad ostjast labase kupeldaja.
kui sul on euroopalik kasvatus ja väärtused, sa ei lähe oriendi turule ostma last kui melonit.
lapse võtmiseks perre on vastavad seadused.
lapse ostutehing viimase vanematega võib olla mega lihtne ja odav, ent edasi algab ristiretk.
kui õnnestubki kaup koju toimetada, siis meil vähemalt on seadused, mis teevad ostjast labase kupeldaja.
kui sul on euroopalik kasvatus ja väärtused, sa ei lähe oriendi turule ostma last kui melonit.
lapse võtmiseks perre on vastavad seadused.
-
Külaline
Vastupidi, inimkaubandus ei ole seadusega lubatud.
Kas Vesipea on Juustupi teine konto?
-
Juustup
Ei ole, aga me oleme väga lähedased ja omavahel seotud. Vesipea on meessoost, juustup on naissoost.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 10:20Vastupidi, inimkaubandus ei ole seadusega lubatud.
Kas Vesipea on Juustupi teine konto?
/Juustup
-
Külaline
Selge siis. Aga mis häda teil on seadusevastaselt lapsendada, ametlikult saab seda teha ja lapsi on ootel liigagi palju.
-
Külaline
Vesipea on sinu mees või?Ei ole, aga me oleme väga lähedased ja omavahel seotud. Vesipea on meessoost, juustup on naissoost.
-
Külaline
Ja üks teeb teema, teine vastab. Omavahel omaette ei või rääkida või? Imelik.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 12:51Vesipea on sinu mees või?Ei ole, aga me oleme väga lähedased ja omavahel seotud. Vesipea on meessoost, juustup on naissoost.
-
Juustup
Ei ole soovi kedagi adopteerida.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 12:50Selge siis. Aga mis häda teil on seadusevastaselt lapsendada, ametlikult saab seda teha ja lapsi on ootel liigagi palju.
/Juustup
-
Külaline
Ei ole ma kumbki, kellest siin jutt, kuid tahan juhtida tähelepanu veidrale siin tekkinud kombele, milleks on kellelegi mingi teo külgepookimine ilma, et seda tegu üldse oleks toimunud. Nagu näiteks antud teemas: keegi jagab oma reisimuljeid, et näe käisin ühes kolmanda maailma riigis turismireisil ja seal tänaval keegi üritas mulle oma last müüa. Ja selle peale karjatatakse talle kohe, aga mis häda teil on seadusvastaselt lapsendada! Ometi ei maininud teemaalgataja poole sõnagagi mingit lapsendamissoovi. Selline omaloominguline edasiarendamine on sama liiki nagu näiteks keegi kirjeldab, et nägi pimedal tänaval kogemata pealt kuritegu, ja selle peale tembeldab keegi arutluskägu ta silmapilk kurjategijaks. Või kommenteerib keegi Delfi artiklit pedofiilist, nii siin karjutakse talle kohe, et sina ära ahista rohkem lapsi! Või mainib mõni ema väikeste laste foorumis, et tema lapsele ei maitse porgand, ja kohe karjutakse talle, et oi, miks sina siis porgandit vihkad! Ta ei kirjutanud ju endast, vaid oma lapsest hoopis.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 12:50Selge siis. Aga mis häda teil on seadusevastaselt lapsendada, ametlikult saab seda teha ja lapsi on ootel liigagi palju.
Nii ei julgegi enam keegi millestki kirjutada, kui see just tema endaga juhtunud ei ole. Mis sellist kommet küll põhjustab, kas äärmuslik süvenematus ja pealiskaudsus?
-
Külaline
Antud juhul poogid sina siin teistele kõiksugu tegevusi ja mõtteid külge. Kõik sul karjatavad, karjuvad... Ka antud postituses mõtled sa ridamisi asju välja.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 14:09Ei ole ma kumbki, kellest siin jutt, kuid tahan juhtida tähelepanu veidrale siin tekkinud kombele, milleks on kellelegi mingi teo külgepookimine ilma, et seda tegu üldse oleks toimunud. Nagu näiteks antud teemas: keegi jagab oma reisimuljeid, et näe käisin ühes kolmanda maailma riigis turismireisil ja seal tänaval keegi üritas mulle oma last müüa. Ja selle peale karjatatakse talle kohe, aga mis häda teil on seadusvastaselt lapsendada! Ometi ei maininud teemaalgataja poole sõnagagi mingit lapsendamissoovi. Selline omaloominguline edasiarendamine on sama liiki nagu näiteks keegi kirjeldab, et nägi pimedal tänaval kogemata pealt kuritegu, ja selle peale tembeldab keegi arutluskägu ta silmapilk kurjategijaks. Või kommenteerib keegi Delfi artiklit pedofiilist, nii siin karjutakse talle kohe, et sina ära ahista rohkem lapsi! Või mainib mõni ema väikeste laste foorumis, et tema lapsele ei maitse porgand, ja kohe karjutakse talle, et oi, miks sina siis porgandit vihkad! Ta ei kirjutanud ju endast, vaid oma lapsest hoopis.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 12:50Selge siis. Aga mis häda teil on seadusevastaselt lapsendada, ametlikult saab seda teha ja lapsi on ootel liigagi palju.
Nii ei julgegi enam keegi millestki kirjutada, kui see just tema endaga juhtunud ei ole. Mis sellist kommet küll põhjustab, kas äärmuslik süvenematus ja pealiskaudsus?
Teemaalgataja kirjutas: "Viibin hetkel kolmanda maailma riigis ja mulle tehti pakkumine, et kas ma sooviksin kohalikku last osta?! Ma arvutasin kohaliku kursi eurodeks see teeb 30 eurot! Ma ei teagi mida teha? Mis teie teeksite? Lastekaitset siin pole, seadusega on see lubatud". Mida imet seal teha või foorumist küsida, vastadki, et tänan ei soovi osta! teemaalgataja tuleb aga teeb postituse "mida teie teeksite", millest on päris loogiline, et foorumilugejad arvavad, et ta küsib kas osta või mitte. Kõik järgnevad vastused on postitusest otseselt lähtuvad, va sinu oma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: manaña ja 5 külalist