Õhuniisutajad
-
Külaline
Õhuniisutajad
Soovitage head õhuniisutajat. Mul on tööl õhuniiskus 10 protsenti, normaalseks peetakse üle 40. See mõjub väga halvasti mu silmadele, need hakkavad kohe punetama. Olen ostnud juba kaks õhuniisutajat, töötasid hästi, aga siis äkitselt enam ei töötanud. Mõlema eluiga oli kuskil 4 kuud. Eks nad olid odavamapoolsed ka, üks oli mingi 24 eurot ja teine 40+ eurot. Aga kas siis kallim töötab kauem? Või miks nad niimoodi katki lähevad. Enam auru ei tule ja kogu moos.
-
Külaline
Kui enam auru ei tule, tuleb ikka viga tuvastada, mitte järjest uusi osta. Düüsid umbes? Küttekehaga midagi? Lihtsalt elektrooniline programm vale?
Mul on aga niisutamiseks - või siis mitte küll otseselt niisutamise eesmärgiga, kuid ka õhuniisutajana toimiv asi - pesukuivatusrest ülemise korruse läbikäidavas kohas. Samuti on esimesel korrusel klaveri sees kaks pooleks lõigatud ja veega täidetud auto klaasipesuvedeliku kanistrit. Lisaks veel duširuumist tulev aur.
Mul on aga niisutamiseks - või siis mitte küll otseselt niisutamise eesmärgiga, kuid ka õhuniisutajana toimiv asi - pesukuivatusrest ülemise korruse läbikäidavas kohas. Samuti on esimesel korrusel klaveri sees kaks pooleks lõigatud ja veega täidetud auto klaasipesuvedeliku kanistrit. Lisaks veel duširuumist tulev aur.
-
Külaline
Väga põnev kuulda, aga ega ma tööle pesukuivatusresti ei pane ju ja duširuumi auru sinna ka ei tule. Või mis on see põhjus, miks sa sellest praegu räägid?Mul on aga niisutamiseks - või siis mitte küll otseselt niisutamise eesmärgiga, kuid ka õhuniisutajana toimiv asi - pesukuivatusrest ülemise korruse läbikäidavas kohas. Samuti on esimesel korrusel klaveri sees kaks pooleks lõigatud ja veega täidetud auto klaasipesuvedeliku kanistrit. Lisaks veel duširuumist tulev aur.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 12:11 Kui enam auru ei tule, tuleb ikka viga tuvastada, mitte järjest uusi osta. Düüsid umbes? Küttekehaga midagi? Lihtsalt elektrooniline programm vale?
Oot, misasja? Sul on kodus klaver, mida on vaja veehoidlana? Päriselt? Klaver kardab väga vett. Teiseks, kas sa hoiad siis klaverikaant kogu aja lahti? Kui see kinni on, pole neist veekanistritest toaõhu niisutajatena erilist kasu, kogu neist tulev niiskus läheb üksnes muusikapilli rikkumiseks. Kas peale klaveri ühtki teist veehoiukohta majast ei leidnud?
-
Külaline
Äkki on klaver lihtsalt sisutuselement?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 12:11 Kui enam auru ei tule, tuleb ikka viga tuvastada, mitte järjest uusi osta. Düüsid umbes? Küttekehaga midagi? Lihtsalt elektrooniline programm vale?
Oot, misasja? Sul on kodus klaver, mida on vaja veehoidlana? Päriselt? Klaver kardab väga vett. Teiseks, kas sa hoiad siis klaverikaant kogu aja lahti? Kui see kinni on, pole neist veekanistritest toaõhu niisutajatena erilist kasu, kogu neist tulev niiskus läheb üksnes muusikapilli rikkumiseks. Kas peale klaveri ühtki teist veehoiukohta majast ei leidnud?
-
Külaline
Sencor firma õhuniisutaja: https://www.photopoint.ee/kodumasinad/8 ... ti-shf1010 töötas aastaid.
Mis vett kasutasid- kui tavalist katlakivist kraanivett, siis ilma filtrita teeb see varati masinale 1:0, pole ime, et ei töötanud. KUi nt kodus on kuivati, siis selle kondentsvesi on väga hea kasutada muudes masinates- triikraud, õhuniisutaja jne- pehme ilma kaltsiumita dest vesi.
Mis vett kasutasid- kui tavalist katlakivist kraanivett, siis ilma filtrita teeb see varati masinale 1:0, pole ime, et ei töötanud. KUi nt kodus on kuivati, siis selle kondentsvesi on väga hea kasutada muudes masinates- triikraud, õhuniisutaja jne- pehme ilma kaltsiumita dest vesi.
-
Külaline
Kasutan jah kraanivett, sest päeva jooksul kulub ära 3-5 liitrit vett, minu kuivati nii palju ei tooda. Destilleeritud vett nagu ka pole hakanud ostma poest ja seda kanistritega tööle tassima. Kas siis kraaniveega õhuniisutajad üle paari kuu ei töötagi? Ja sellest pole juhendis sõnagi öeldud, Ei tahaks nagu uskuda.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 10:51 Sencor firma õhuniisutaja: https://www.photopoint.ee/kodumasinad/8 ... ti-shf1010 töötas aastaid.
-
Külaline
Kõikidel masinatel filtrit pole. Ja kraaniveest tekib katlakivi, mis masinat rikub. Lingitud masinal on filter endal olemas sees juba.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 17:34Kasutan jah kraanivett, sest päeva jooksul kulub ära 3-5 liitrit vett, minu kuivati nii palju ei tooda. Destilleeritud vett nagu ka pole hakanud ostma poest ja seda kanistritega tööle tassima. Kas siis kraaniveega õhuniisutajad üle paari kuu ei töötagi? Ja sellest pole juhendis sõnagi öeldud, Ei tahaks nagu uskuda.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 10:51 Sencor firma õhuniisutaja: https://www.photopoint.ee/kodumasinad/8 ... ti-shf1010 töötas aastaid.
Äkki aitab, kui neil odavatel masinatel näitrks filterkannust(Brita) vesi läbi lasta ja seda siis kasutada. Päris destilleeritud ei ole aga puhtam ikka kui otse kraanist.
-
Külaline
Klaveri sisse pannakse veenõud, kuna klaver vajab ise niiskemat õhku. Seda räägib sulle iga klaverihäälestaja.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 12:11 Kui enam auru ei tule, tuleb ikka viga tuvastada, mitte järjest uusi osta. Düüsid umbes? Küttekehaga midagi? Lihtsalt elektrooniline programm vale?
-
Külaline
Paljudel töökohtadel on ka veeautomaadid või Saku Läte vms (kas keegi on nõus 3-5l päevas sulle kinni taguma kabienti niisutamiseks, iseasi. Kui sul kulub päevas 3-5l ehk 1-1,5 masinatäit vett ja ikka on õhuniiskus 10, oled kindel, et sa seda üldse õigesti mõõdad? Ka digi niisusemõõtjad annavad paari aastaga otsad ja näitavad palju vähem, muide, juushügromeeter on palju töökindlam.
Kui kasutad tavalist kraanivett ja masinal pole filtreid, no siis on müsteerium lahendatud, miks su masinad üles ütlevad.
Kui kasutad tavalist kraanivett ja masinal pole filtreid, no siis on müsteerium lahendatud, miks su masinad üles ütlevad.
-
Külaline
https://laasiklaverid.ee/index.php/KlaverKülaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Oot, misasja? Sul on kodus klaver, mida on vaja veehoidlana? Päriselt? Klaver kardab väga vett. Teiseks, kas sa hoiad siis klaverikaant kogu aja lahti? Kui see kinni on, pole neist veekanistritest toaõhu niisutajatena erilist kasu, kogu neist tulev niiskus läheb üksnes muusikapilli rikkumiseks. Kas peale klaveri ühtki teist veehoiukohta majast ei leidnud?
-
Külaline
Minu arust kardab klaver just liiga kuiva õhku.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Klaver kardab väga vett.
-
Külaline
Ega siis masina kasutamisel 10 pole, ikka siis, kui ma ei kasuta. Siis lähevad silmad kohe punaseks. Kui masin käib, on niiskus 40+ ja kõik on väga hästi.Kui sul kulub päevas 3-5l ehk 1-1,5 masinatäit vett ja ikka on õhuniiskus 10, oled kindel, et sa seda üldse õigesti mõõdad?
-
Külaline
Klaver kardab vett küll. Otsest vett. Aga klaveri töökorras hoidmiseks asetatakse sinna sisse tõesti anumaid veega, et tagada õige niiskus, kui see muudmoodi võimalik pole. Just kütteperioodil. Ja samas ka mõõdetakse seda, et oleks ikka õiges vahemikus.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Oot, misasja? Sul on kodus klaver, mida on vaja veehoidlana? Päriselt? Klaver kardab väga vett.
-
Külaline
Kust kohast seda osta saaks?Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 20:02juushügromeeter on palju töökindlam.
-
Külaline
Liiga kuiv õhk kütteperioodil mõjub halvasti kõigele- puitmööbel, taimed, inimesed, loomad, kõik võivad kannatada saada. Isegi põrandalauad võivad talvega lõhki kuivada. Liiga niiske õhk on oma miinustega (hallitus nt). Kuigi ma päris ei usu, et see 10% on õige, see on ebanormaalselt kuiv, tavaline kütteperioodil on langus kuni 20-30%.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 21:44Klaver kardab vett küll. Otsest vett. Aga klaveri töökorras hoidmiseks asetatakse sinna sisse tõesti anumaid veega, et tagada õige niiskus, kui see muudmoodi võimalik pole. Just kütteperioodil. Ja samas ka mõõdetakse seda, et oleks ikka õiges vahemikus.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Oot, misasja? Sul on kodus klaver, mida on vaja veehoidlana? Päriselt? Klaver kardab väga vett.
-
Külaline
Mäletan juba oma lapsepõlvest, mil muusikakoolis käisin, kuidas klaverihäälestaja soovitas klaveri sisse panna lahtise veepurgi. Klaver ei taha liiga kuiva õhku.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Külaline kirjutas: ↑23 Mär 2025 12:11 Kui enam auru ei tule, tuleb ikka viga tuvastada, mitte järjest uusi osta. Düüsid umbes? Küttekehaga midagi? Lihtsalt elektrooniline programm vale?
-
Külaline
Minu hügromeeter täpselt nii näitab. Kui hommikul tulen, on õhuniiskus 10-12. Nüüd ostsin taas uue masina, nüüd on 40-50 vahel. Kas see 10 on täpselt õige või ei ole, polegi nii tähtis, sest mina igatahes tunnen seda kohe, silmad lähevad punaseks, kui õhk on liiga kuiv. Kui teised inimesed näevad, et mul on õhuniisuti, siis hakkavad ise ka rääkima, et kurgus kriibib, nahk kuivab silmad hakkavad kipitama õhtuks. Minu arust meil lihtsalt ongi seal halb sisekliima.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 13:14Liiga kuiv õhk kütteperioodil mõjub halvasti kõigele- puitmööbel, taimed, inimesed, loomad, kõik võivad kannatada saada. Isegi põrandalauad võivad talvega lõhki kuivada. Liiga niiske õhk on oma miinustega (hallitus nt). Kuigi ma päris ei usu, et see 10% on õige, see on ebanormaalselt kuiv, tavaline kütteperioodil on langus kuni 20-30%.Külaline kirjutas: ↑25 Mär 2025 21:44Klaver kardab vett küll. Otsest vett. Aga klaveri töökorras hoidmiseks asetatakse sinna sisse tõesti anumaid veega, et tagada õige niiskus, kui see muudmoodi võimalik pole. Just kütteperioodil. Ja samas ka mõõdetakse seda, et oleks ikka õiges vahemikus.Külaline kirjutas: ↑24 Mär 2025 08:30Oot, misasja? Sul on kodus klaver, mida on vaja veehoidlana? Päriselt? Klaver kardab väga vett.
Õhu niiskus 10%, selleks peab kõvasti vaeva nägema. Inimene juba higistab ööpäeva jooksul nii palju, et see 10% ei ole eluliselt usutav, kui just sügavkülmkambris üksi ei tööta ja higistamisega eralduv niiskus viiakse ruumist välja riietega. Pigem ikka aparaat vigane.
Alla 40% niiskust on võimalik lihtsasti saavutada elektriga küttes ja talvel ja eriti nigela ventilatsiooniga.
Alla 40% niiskust on võimalik lihtsasti saavutada elektriga küttes ja talvel ja eriti nigela ventilatsiooniga.
-
Külaline
Inimene ei viibi töökoha KONTORIS ööpäeva juttiAnts kirjutas: ↑28 Mär 2025 19:50 Õhu niiskus 10%, selleks peab kõvasti vaeva nägema. Inimene juba higistab ööpäeva jooksul nii palju, et see 10% ei ole eluliselt usutav, kui just sügavkülmkambris üksi ei tööta ja higistamisega eralduv niiskus viiakse ruumist välja riietega. Pigem ikka aparaat vigane.
Sa ikka loed ka, või lahmid niisama?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline