Menopaus
-
Külaline
Menopaus
Küsimus küpses eas naistele. Kas räägite oma abikaasadega, elukaaslasega või lihtsalt austajatega sellest teemast? Või on see on tabu?
Rääkimise all pean silma seda, et kas hoiate mehi kursis, kuidas teil parasjagu sellega on? Näiteks, et päevad on lõppenud või et kannatate mingite vaevuste all, et peate asendusravi tegema jne.
Või naised, kellel on emakas eemaldatud, kas teie mehed teavad seda?
Küsin sellepärast, et siit foorumist, aga osaliselt ka päriselust olen teada saanud, et paljud meeste jaoks on see kui punane rätik - et sellised naised ei ole enam naised ja on kui sootud inimesed - need ei ole enam naisena aktsepteeritud, neist tuleb eemale hoida.
Ühesõnaga, kui usalduslikult te suhtlete oma kaasaga sellistel teemadel? Kas oleks parem vaikida?
P S Revolvri arvamus ei ole oodatud.
Rääkimise all pean silma seda, et kas hoiate mehi kursis, kuidas teil parasjagu sellega on? Näiteks, et päevad on lõppenud või et kannatate mingite vaevuste all, et peate asendusravi tegema jne.
Küsin sellepärast, et siit foorumist, aga osaliselt ka päriselust olen teada saanud, et paljud meeste jaoks on see kui punane rätik - et sellised naised ei ole enam naised ja on kui sootud inimesed - need ei ole enam naisena aktsepteeritud, neist tuleb eemale hoida.
Ühesõnaga, kui usalduslikult te suhtlete oma kaasaga sellistel teemadel? Kas oleks parem vaikida?
-
Külaline
Mul eemaldati emakas vanuses 53, eelmisel aastal. Mees teab. Mida ma veel peaksin rääkima või ma ei saa hetkel aru? Mul pole mingeid vaevuseid.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:32
-
Külaline
Mingi naljateema või? Küsid küpses eas naiste kohta, aga miskipärast arvad, et mehed pole kunagi menopausist kuulnud ja see tuleb neile üllatusena, et "küpses eas" naine enam lapsi ei saa?Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:32Küsin sellepärast, et siit foorumist, aga osaliselt ka päriselust olen teada saanud, et paljud meeste jaoks on see kui punane rätik - et sellised naised ei ole enam naised ja on kui sootud inimesed - need ei ole enam naisena aktsepteeritud, neist tuleb eemale hoida.
Kui mul peaks olema vajalik emaka eemaldamine, kuidas kujutad ette, et mu abikaasa sellest operatsioonist teada ei saa?
Loomulikult räägin oma mehega kõigest, ka tema räägib minuga oma andropausi tunnustest. Ega ma 16-aastasega ela, et inimeste füsioloogiat pole veel koolis õppinud.
-
Külaline
Kõigest räägin mehega, see on ju nagunii näha, et mul kuumahood on. Mul tegelikult on kuidagi raske aru saada, et üldse on olemas teemasid, millest oma mehega rääkida ei saa. Kui teil ikka ühine vananemine plaanis on, siis menopaus on ikka päris süütu asi selle võimaluse juures, et üks või teine teist jääb voodihaigeks ja hooldust vajab.
-
Külaline
Misasja? 30 aastat abielu, lapsed üles kasvatatud, mõnus kodu ehitatud/loodud, lapselapsed toredad - ja siis saab mees järsku teada, et naisel tekkis "täiesti ootamatult" menopaus ja temast peab hakkama eemale hoidma?Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:32et sellised naised ei ole enam naised ja on kui sootud inimesed - need ei ole enam naisena aktsepteeritud, neist tuleb eemale hoida.
Nii kummalist küsimust pole ammu lugenud. Küpses eas naiste kohta
-
Külaline
Kui rumal saab üks inimene olla?Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:32 Küsimus küpses eas naistele. Kas räägite oma abikaasadega, elukaaslasega või lihtsalt austajatega sellest teemast? Või on see on tabu?
-
Külaline
Miks naljateema?Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:54Mingi naljateema või? Küsid küpses eas naiste kohta, aga miskipärast arvad, et mehed pole kunagi menopausist kuulnud ja see tuleb neile üllatusena, et "küpses eas" naine enam lapsi ei saa?Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:32Küsin sellepärast, et siit foorumist, aga osaliselt ka päriselust olen teada saanud, et paljud meeste jaoks on see kui punane rätik - et sellised naised ei ole enam naised ja on kui sootud inimesed - need ei ole enam naisena aktsepteeritud, neist tuleb eemale hoida.
Kui mul peaks olema vajalik emaka eemaldamine, kuidas kujutad ette, et mu abikaasa sellest operatsioonist teada ei saa?
Loomulikult räägin oma mehega kõigest, ka tema räägib minuga oma andropausi tunnustest. Ega ma 16-aastasega ela, et inimeste füsioloogiat pole veel koolis õppinud.
Küsimus ei ole üldse selles, kas mehed teavad, mis on menopaus - muidugi teavad! Ja teavad ka seda, et see tabab kõiki naisi. Küsimuse rõhuasetus oli ju hoopis mujal - kas ja kui palju teie räägite oma meestega sel teemal iseendaga seoses. Kas teil on mees, kellele saab öelda, et mul on nüüd menopaus käes, päevad on lõppenud, kuumahood käivad jne.
Küsin sellepärast, et osade meeste puhul on jäänud tunne, et nad põlgavad sellises vanuses naisi. Ka siin foorumis on vähemalt kahe mehe arvamust kuulda olnud.
Mina näiteks oma eksabikaasale ei saanud ühtegi delikaatset naistemuret kurta. Ta ei oleks mind ära põlanud või maha jätnud, aga ta kippus väga oma sõpradega arutama selliseid asju. Ja mingil momendil ma ei rääkinud talle mitte ühtegi asja, mis minu intiimtervist puudutas. Sealhulgas ei saanud ta teada ka seda, et ma käisin emaka eemaldamise operatsioonil vanuses 47. Teda ei oleks see eemale peletanud. Aga ta oleks kohe kindlasti oma sõpradele sellest rääkinud. Ja, kuna meie tutvusringkonnas oli üks naine käinud selle sama teekonna läbi, siis ma olin kuulnud, mida need mehed sellest arvasid. Jah, saan aru, et nõmedad mehed, minu eksmees samuti. Aga, miks nad peaksid minust mingeid selliseid detaile teadma?
Nüüd on mul umbes aasta olnud uus austaja. Ta on väga hea ja väga usaldusväärne mees. Me ei ela koos, vaid kohtume aegajalt. Millegipärast küsis aga hiljuti, et kas mul on menopaus juba alanud. Ma vastasin, et ma ei tea. Selle peale ta küsis, et kas mul on menstruatsioon juba ära jäänud, kas mul on kuumahood... Keerutasin vastusest kõrvale. Ehkki ma usaldan teda 100% - tean, et ta ei räägiks teiste meestega sellest ja tean, et ta ei muudaks oma suhtumist minusse, siis millegipärast ma ei taha ikka talle seda avaldada. Ma olen täna 53-aastane. Ma ei ole talle ka seda öelnud, et mul emakat enam ei ole.
-
Külaline
Kuidas need kuumahood välja paistavad? Ei paista ju tegelikult. Me ise arvame, et see paistab kuidagi välja, aga ei paista. Kui sul just higi mööda nägu alla ei sorise.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 21:55 Kõigest räägin mehega, see on ju nagunii näha, et mul kuumahood on. Mul tegelikult on kuidagi raske aru saada, et üldse on olemas teemasid, millest oma mehega rääkida ei saa. Kui teil ikka ühine vananemine plaanis on, siis menopaus on ikka päris süütu asi selle võimaluse juures, et üks või teine teist jääb voodihaigeks ja hooldust vajab.
-
Külaline
Noh, kui uus austaja, siis ma kõigest küll vatrama ei hakkaks. Ja see, kas sul on emakas või mitte, pole tema jaoks ka oluline. Sama, kas sul on pimesool ära opereeritud või mitte. Mingit vahet pole selles vanuses mehe jaoks. Ja vaevalt et ta ka sind põlgama hakkaks vaid seepärast, et sul emakat pole. Ta ju teab niigi, et su fertiilne iga on lõppenud.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 22:50Ma olen täna 53-aastane. Ma ei ole talle ka seda öelnud, et mul emakat enam ei ole.
Need mehed, kes siin foorumis naisi mõnitavad, pole olulised, nende sõnavõtte ära pane üldse tähele, puhas jama ju.
Kui leidsid sõbra 50+ vanuses, pole sul vaja temaga oma intiimseid probleeme jagada.
Aga küsisid ju abikaasade kohta, mitte suht värske suhte kohta?
No loomulikult räägin oma pikaajalise abikaasa/kaaslasega kõigest, mis on oluline.
Kuumahood minu jaoks olulised polnud, väga leebed. Aga tuletasin talle vahel meelde küll, et võin vahel pisut närvilisem olla - andku ta mulle teada, kui tundub, et lähen üle piiri hormoonidest tingitult
-
Külaline
Ma ei saa küll öelda, et ma otse räägiksin sellest mehega - mis sellest rääkida on? Mingit pidevat aruannet asjade seisust ei pea ma vajalikuks anda, kui mees küsiks, siis muidugi vastaks (aga ta ei küsi). Kui on mingid terviseprobleemid, siis muidugi räägin. Emaka eemaldamisest vaikimine ei tuleks pähegi. See ju tähendab, et olen haiglas, järelikult peab mees ka teadma, mis toimub?
-
Külaline
No tõesti, see oli täiega nõme mees ja kogu tema sõpruskond samuti.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 22:50Mina näiteks oma eksabikaasale ei saanud ühtegi delikaatset naistemuret kurta. Ta ei oleks mind ära põlanud või maha jätnud, aga ta kippus väga oma sõpradega arutama selliseid asju. Ja mingil momendil ma ei rääkinud talle mitte ühtegi asja, mis minu intiimtervist puudutas. Sealhulgas ei saanud ta teada ka seda, et ma käisin emaka eemaldamise operatsioonil vanuses 47. Teda ei oleks see eemale peletanud. Aga ta oleks kohe kindlasti oma sõpradele sellest rääkinud. Ja, kuna meie tutvusringkonnas oli üks naine käinud selle sama teekonna läbi, siis ma olin kuulnud, mida need mehed sellest arvasid. Jah, saan aru, et nõmedad mehed, minu eksmees samuti. Aga, miks nad peaksid minust mingeid selliseid detaile teadma?
Mida need mehed siis täpsemalt arvasid, kui nt 47-aastane naine emakakaela vähki haigestus?
Mu mees ei arutaks oma lähedaste tervist sõpradega iialgi ja saan temaga kõigest rääkida. Eriti, kui oleks vaja mingi operatsioon teha! Emakat ei eemaldata ju niisama, peab ikka mingi haiguslik põhjus olema. Loomulikult oleksin sellest rääkinud. Kohe, kui oleksin diagnoosi saanud.
Mu mehele on ka operatsioon tehtud - mis tabuteema see on abikaasade vahel? Ja miks see mehe suhtumist oma naisesse peaks muutma, kui emakas eemaldatakse tervislikel näidustustel vanemas eas? Peaks ju õnnelik olema, et naine terveks sai ja oht tervisele eemaldati!
Ma väga ei kipu su juttu uskuma...
-
Külaline
Ma olin haiglas 2 ööpäeva. Ja ma konkreetselt ei öelnud talle, miks. Ta sai aru, et oli operatsioon, sest kodus olin algul päris hädine - üsna suured valud olid veel tükk aega ja käia oli valus. Aga naine võib ükskõik, mis operatsioonil käia.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 23:12 Ma ei saa küll öelda, et ma otse räägiksin sellest mehega - mis sellest rääkida on? Mingit pidevat aruannet asjade seisust ei pea ma vajalikuks anda, kui mees küsiks, siis muidugi vastaks (aga ta ei küsi). Kui on mingid terviseprobleemid, siis muidugi räägin. Emaka eemaldamisest vaikimine ei tuleks pähegi. See ju tähendab, et olen haiglas, järelikult peab mees ka teadma, mis toimub?
-
Külaline
Nojah. Siis su abikaasa polnudki mingi ABIkaasa. Hea ju, et "eks" on.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 23:40Ma olin haiglas 2 ööpäeva. Ja ma konkreetselt ei öelnud talle, miks. Ta sai aru, et oli operatsioon, sest kodus olin algul päris hädine - üsna suured valud olid veel tükk aega ja käia oli valus. Aga naine võib ükskõik, mis operatsioonil käia.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 23:12 Ma ei saa küll öelda, et ma otse räägiksin sellest mehega - mis sellest rääkida on? Mingit pidevat aruannet asjade seisust ei pea ma vajalikuks anda, kui mees küsiks, siis muidugi vastaks (aga ta ei küsi). Kui on mingid terviseprobleemid, siis muidugi räägin. Emaka eemaldamisest vaikimine ei tuleks pähegi. See ju tähendab, et olen haiglas, järelikult peab mees ka teadma, mis toimub?
Mu mees on alati mu tervisega kursis olnud ja mina tema omaga. Alati abistame üksteist, kui kummalgi mingi mure.
Aga oma uuele austajale ei pea sa küll midagi rääkima. Pole mingit põhjust ju.
-
Külaline
Emakat ei eemaldata (ainult) emakakaelavähi pärast.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 23:37No tõesti, see oli täiega nõme mees ja kogu tema sõpruskond samuti.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 22:50Mina näiteks oma eksabikaasale ei saanud ühtegi delikaatset naistemuret kurta. Ta ei oleks mind ära põlanud või maha jätnud, aga ta kippus väga oma sõpradega arutama selliseid asju. Ja mingil momendil ma ei rääkinud talle mitte ühtegi asja, mis minu intiimtervist puudutas. Sealhulgas ei saanud ta teada ka seda, et ma käisin emaka eemaldamise operatsioonil vanuses 47. Teda ei oleks see eemale peletanud. Aga ta oleks kohe kindlasti oma sõpradele sellest rääkinud. Ja, kuna meie tutvusringkonnas oli üks naine käinud selle sama teekonna läbi, siis ma olin kuulnud, mida need mehed sellest arvasid. Jah, saan aru, et nõmedad mehed, minu eksmees samuti. Aga, miks nad peaksid minust mingeid selliseid detaile teadma?
Mida need mehed siis täpsemalt arvasid, kui nt 47-aastane naine emakakaela vähki haigestus?
Mu mees ei arutaks oma lähedaste tervist sõpradega iialgi ja saan temaga kõigest rääkida. Eriti, kui oleks vaja mingi operatsioon teha! Emakat ei eemaldata ju niisama, peab ikka mingi haiguslik põhjus olema. Loomulikult oleksin sellest rääkinud. Kohe, kui oleksin diagnoosi saanud.
Mu mehele on ka operatsioon tehtud - mis tabuteema see on abikaasade vahel? Ja miks see mehe suhtumist oma naisesse peaks muutma, kui emakas eemaldatakse tervislikel näidustustel vanemas eas? Peaks ju õnnelik olema, et naine terveks sai ja oht tervisele eemaldati!
Ma väga ei kipu su juttu uskuma...
Mida sa ei usu? Et mehed võivad menopausis naisesse või emakata naisesse põlglikult suhtuda? Miks? Sinu mees ei ole selline, aga leidub mehi, kes on.
Mul mehe sõbra naisel oli raske sünnitus ning edasised rasedused teatud põhjusel keelatud. Küsiti, et kas mõlemad - naine kui ka mees on nõus, et keisrilõike ajal naine steriliseeritakse. Mõlemad olid nõus.
Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
-
Külaline
No 40-aastast võib ju veel fertiilseks pidada küll. Mu sugulane sünnitas esiklapse 40-aastasena ja tuttav naine oma kolmanda 45-sena.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 23:48Mul mehe sõbra naisel oli raske sünnitus ning edasised rasedused teatud põhjusel keelatud. Küsiti, et kas mõlemad - naine kui ka mees on nõus, et keisrilõike ajal naine steriliseeritakse. Mõlemad olid nõus.
Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
Aga kas see mees, keda kirjeldasid, oli ka muidu super abikaasa pikki aastaid? Või kui palju lapsi ta siis lootis saada veel ca 40-aastase naisega? Väga imelik mees siis. Ma ei ise soovikski sellisega koos elada.
-
Külaline
Aga siiski mingi haiguse pärast. Sellest räägiksin mehega kohe.Külaline kirjutas: ↑26 Mär 2025 23:48Emakat ei eemaldata (ainult) emakakaelavähi pärast.
-
Külaline
Abikaasa või elukaaslasega peaks olema seda lihtne rääkida. Minu keha vananeb, tekivad muutused. Sama teeb ka tema keha. Kuigi tema ootused võivad ju olla et naine jääb igavesti nooreks, hormoonitase samaks. Võib tekkida sisimas pettumus, et nüüd ongi naine vanaks jäänud. Aga eks ta peab sellega leppima. Seda see koos vananemine tähendab ka, millest algul mõeldakse kui millestki romantilisest asjast ja ega ei mõtle mehed siis menopausile, kuumahoogudele, kaalutõusule. Ikka vaimule mõeldakse. Aga ka vaim võib muutuda, sest need kuumahood ja närvilisus pole kuigi toredad. Seksisoov muutub, õigemini sagedus.
-
Külaline
Ilmselgelt see mees naist ei armastanud ja see fertiilsuse jama oli vaid ettekääne. Mahajätmine oleks toimunud nagunii. Ja et selline mees oli muidu tore ja hooliv, seda ka kohe üldse ei usu. Parem ongi sellisest lahti saada võimalikult kiiresti. 40 aastane on veel noor naine ja leiab uue hea mehe, milleks raisata oma elu ebameeldiva mehe peale.Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
-
Külaline
Kui vana naine pole enam noor ja uut head meest seega ei leia?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 08:26Ilmselgelt see mees naist ei armastanud ja see fertiilsuse jama oli vaid ettekääne. Mahajätmine oleks toimunud nagunii. Ja et selline mees oli muidu tore ja hooliv, seda ka kohe üldse ei usu. Parem ongi sellisest lahti saada võimalikult kiiresti. 40 aastane on veel noor naine ja leiab uue hea mehe, milleks raisata oma elu ebameeldiva mehe peale.Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
-
Külaline
Eks 70 aastaselt on juba raskem leida, sest eakaaslastest mehed on kõik juba surnud või puruhaiged.Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 08:46Kui vana naine pole enam noor ja uut head meest seega ei leia?Külaline kirjutas: ↑27 Mär 2025 08:26Ilmselgelt see mees naist ei armastanud ja see fertiilsuse jama oli vaid ettekääne. Mahajätmine oleks toimunud nagunii. Ja et selline mees oli muidu tore ja hooliv, seda ka kohe üldse ei usu. Parem ongi sellisest lahti saada võimalikult kiiresti. 40 aastane on veel noor naine ja leiab uue hea mehe, milleks raisata oma elu ebameeldiva mehe peale.Kui see tehtud oli, jättis mees naise maha. Oma sõpradele tunnistas, et ta lihtsalt ei suutnud oma naist näha enam naisena. Ehk siis tema silmis ei olnud viljatu naine tema jaoks enam piisavalt atraktiivne. Sorri, aga nii on, kinnitas ta seda kõikidele oma tuttavatele. Naine oli siis vast 40.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline