Töökoht ja palk
Töötan iseenese ettevõttes saekaatri operaatorina ja saan miinimumpalka. Ega pole jah palgaga rahul võiks rohkem saada, aga kuna saan ka dividende siis saan hakkama.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mina töötan ITs ja minu palk on umbes 6000 eurot. Minu jaoks oli see alguses ulmesumma kuna olen enamuse elust üsna vaene olnud.
Praeguseks olen harjunud, aga enamus rahast jääb üle kuna kulud on väikesed. Ma ei tunne lihtsalt vajadust millegi järgi. Nõnda ta niisama vaikselt koguneb.
Praeguseks olen harjunud, aga enamus rahast jääb üle kuna kulud on väikesed. Ma ei tunne lihtsalt vajadust millegi järgi. Nõnda ta niisama vaikselt koguneb.
-
Külaline
Töötan samuti ITs, aga palka saan pea poole vähem. Alguses tundus ka see summa ulmena, sest ma samamoodi suurema osa elust vaeselt elanud.
-
Külaline
Ma töötasin varem Eesti firmas, siis sain ka poole vähem. Aga avastasin pooljuhuslikult, et välismaale tööle kandideerimine on lihtne. Töö remote, vabadust palju ja palk 2-3 korda suurem kui Eestis. Umbes kaks kuud läks aega enne kui uue koha leidsin.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:22 Töötan samuti ITs, aga palka saan pea poole vähem. Alguses tundus ka see summa ulmena, sest ma samamoodi suurema osa elust vaeselt elanud.
Ma pole midagi erilist, lihtsalt enamik eesti it inimesi ilmselt lihtsalt ei tea, et nii saab ka.
-
Külaline
Töötan ka kodust. Ametlikult olen teises linnas tööl, aga kohal ei käi. Samas võiks tõesti siis teise linna asemel juba teises riigis töötada, ilma kodust välja minemata, aga ma soovin, et mu töökeel oleks eesti keel.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:47Ma töötasin varem Eesti firmas, siis sain ka poole vähem. Aga avastasin pooljuhuslikult, et välismaale tööle kandideerimine on lihtne. Töö remote, vabadust palju ja palk 2-3 korda suurem kui Eestis. Umbes kaks kuud läks aega enne kui uue koha leidsin.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:22 Töötan samuti ITs, aga palka saan pea poole vähem. Alguses tundus ka see summa ulmena, sest ma samamoodi suurema osa elust vaeselt elanud.
Ma pole midagi erilist, lihtsalt enamik eesti it inimesi ilmselt lihtsalt ei tea, et nii saab ka.
-
Külaline
No eesti keel jah töökeel ei ole. Seda küll välismaa firmalt ei saa kuidagi. Haigekassat ka ei ole. Aga nt minul makstakse kinni mingi rahvusvaheline tervisekindlustus, mis mul on küll siiani väga hästi töötanud. Kasutan kõiki tasulisi teenuseid ja kindlustus maksab kinni. Nii et haigekassast puudust ei tunne.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:00Töötan ka kodust. Ametlikult olen teises linnas tööl, aga kohal ei käi. Samas võiks tõesti siis teise linna asemel juba teises riigis töötada, ilma kodust välja minemata, aga ma soovin, et mu töökeel oleks eesti keel.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:47Ma töötasin varem Eesti firmas, siis sain ka poole vähem. Aga avastasin pooljuhuslikult, et välismaale tööle kandideerimine on lihtne. Töö remote, vabadust palju ja palk 2-3 korda suurem kui Eestis. Umbes kaks kuud läks aega enne kui uue koha leidsin.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:22 Töötan samuti ITs, aga palka saan pea poole vähem. Alguses tundus ka see summa ulmena, sest ma samamoodi suurema osa elust vaeselt elanud.
Veel see ka, et oleneb kuidas sul lepingud ja asjad oleks, aga võimalik, et pead maksma ise ka tulumaksu. Seda peab alati palga läbirääkimistel silmas pidama.
Ja veel, et mõnes riigis (loe USAs) on nende puhkusepäevadega veidi.. noh.. naeruväärne
Samas kui Saksamaalt tööd leiad, võid isegi 4päevase töönädala ja 2 kuud puhkust saada. Kõik oleneb.
-
Külaline
Ma tõsiselt ei saa aru kuidas USAs saab üldse lapsi saada. Puhkust pole, lapsepuhkust pole, kõikide protseduuride eest maksad hingehinda (sh raseduse ajal). Õudne!
-
Külaline
Ei tea jah. Seal vist hullult oleneb, mis töö sul on. Mõnelpool on neid lisasid korralikult. No vähemalt tervise kinnimaksmise osas. Aga puhkusega on nad kyll tõesti imelikud. 10 päeva aastas on juba kõva sõna.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:33Ma tõsiselt ei saa aru kuidas USAs saab üldse lapsi saada. Puhkust pole, lapsepuhkust pole, kõikide protseduuride eest maksad hingehinda (sh raseduse ajal). Õudne!
Ja no kui laps, siis pead ikka töölt ära tulema ja mees peab üleval. Kahenädalase tite kõrvalt töötada ei ole lihtsalt normaalne.
-
keegi kägu
Töötan rahvusvahelises ettevõttes ja olen midagi, mida vist võib nimetada tippspetsialistiks. Palk on umbes nagu sel vähem teenival IT-tegelasel.
-
noneh
Ma olen IT õpetaja ja ülikoolis õppejõud.Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 23:37 Mina töötan ITs ja minu palk on umbes 6000 eurot.
Kahest töökohast kokku saan peale viimast palgatõusu kuus vaid 2800 bruto.
Äkki peaks õpetamisest üldse loobuma ja päris it alale suunduma...
-
Külaline
Ma olen ka õpetaja ja mõlgutan mõtteid, kas peaks mõne tasuvama töö võtma. Istuks (kodu)kontoris, kohvitass kõrval ja teeks rahus oma tööd. Ja peamine - palk oleks suurem.
-
Külaline
Mind koondati ära ja otsin praegu tööd. Väga meeleheitele ajab, pakutavad palgad on nii väiksed, mingi 2000 eurot heal juhul, magistrikraadi nõudvad kohad kõik. Ja sinnagi sada kandidaati igale poole. Masendav.
-
Külaline
Hetkel 1300 neto, töötan 50% kuna laps alles väike. Kui sügisest lähen täiskohaga, siis poole suurem palk. Pole midagi ulmelist arvestades hinnatõususid, kuid täitsa ok, elab ära.
Olen riigiteenistuja siseturvalisuse valdkonnas (ekspert).
Olen riigiteenistuja siseturvalisuse valdkonnas (ekspert).
-
Leevike
Tööl ei käi, olen ühtpidi kodune, samas läksin ka tagasi magistrantuuri. Mees kannab igakuiselt 1500 või 2000 (kui mingid suuremad kulutused ees) euri toidu, riiete jms lastele vajaliku eest, kust nt kommunaalmakse ei maksa, aga maksan oma ülikooli tasu sealt ka.
Mõnikord, piinlik küll, olen kuu lõpus ikka miinuses, kuigi eriline shoppaja pole. Toidupoes otseselt hindu ei vaata, samas ostan tihti soodustooteid ja sööme lihtsaid koduseid toite. Kui kuu lõpus vaatan kui palju toidupoes raha läks siis tekib kerge masendus ja mõtlen nt üksikemadele peale kelle neto sissetulek poole väiksem.
Mõnikord, piinlik küll, olen kuu lõpus ikka miinuses, kuigi eriline shoppaja pole. Toidupoes otseselt hindu ei vaata, samas ostan tihti soodustooteid ja sööme lihtsaid koduseid toite. Kui kuu lõpus vaatan kui palju toidupoes raha läks siis tekib kerge masendus ja mõtlen nt üksikemadele peale kelle neto sissetulek poole väiksem.
-
Marukaru
mul pole lapsi, aga olen isegi 1500 ära kulutanud, sh isegi üüri pole. Kuhu see raha kaob, ei tea, sest riideid, kosmeetikat, elektroonikat max 20 eur kuus kulutanLeevike kirjutas: ↑03 Juun 2024 14:24 Tööl ei käi, olen ühtpidi kodune, samas läksin ka tagasi magistrantuuri. Mees kannab igakuiselt 1500 või 2000 (kui mingid suuremad kulutused ees) euri toidu, riiete jms lastele vajaliku eest, kust nt kommunaalmakse ei maksa, aga maksan oma ülikooli tasu sealt ka.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist