Vahelduvpaast 16:8
-
Külaline
Vahelduvpaast 16:8
Alustasin sellega 3 nädalat tagasi, minu aken on 12.00-20.00 ja praegu ilusti kaalub kukub, üle poole kilo nädalas. Minu jaoks tundub üllatavalt lihtne, mul ei ole hommikul niikuinii erilist isu ja õhtul teha päeva kõige suurem söögikord sobib mulle samuti, siis ei lähe pärast enam kõht tühjaks.
Kui on siin keegi, kes on seda kauem teinud, jagage oma kogemusi.
Kui on siin keegi, kes on seda kauem teinud, jagage oma kogemusi.
-
Külaline
Mina (N42) teen ka, juba üle poole aasta, aga söön u kella 10-16-ni. Vahel on hommikusöök kuni pool tundi varem/hiljem ja mõnikord jääb päeva viimane eine pigem 15 kanti, aga enamvähem nii. Ja mul on ka lihtne. Sööngi 2 korda päevas, kõht saab normaalselt täis, muul ajal toidust mõtlema ei pea. Magusat tarbin minimaalselt, puuvilju samuti väga mõõdukalt. Kui on mingi õhtune oleng (kellegi sünnipäev vms), siis tarbin päeva teise söögikorra hästi tagasihoidliku ja söön ikka õhtul koos seltskonnaga, lihtsalt jälgin, et ei liialdaks ja järgmisel päeval jätkan oma intervallpaastu. Selliseid üritusi on kuus mõnel korral vast. Kaal alaneb suhteliselt aeglaselt, aga stabiilselt, olen kohe-kohe normaalkaalu ülemisse otsa jõudmas, sealt soovin veel 3-4 kilo allapoole liikuda, kui sellise ülileebe meetodiga peaks õnnestuma.
-
Külaline
Teemaalgataja siin. Mul tuleb ka tööpäeviti tavaliselt 2 toidukorda. Nädalavahetusel 3. Ja tõesti, muul ajal toidust ei mõtle ja see pidev "food noise" on kadunud. Mulle soovitas vahelduvpaastu perearst, nii et pean teda selle eest tänama.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 16:33 Sööngi 2 korda päevas, kõht saab normaalselt täis, muul ajal toidust mõtlema ei pea.
-
Külaline
Sul on siis mitte 16:8, vaid 18:6?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 16:33 Mina (N42) teen ka, juba üle poole aasta, aga söön u kella 10-16-ni.
-
Külaline
Mul on juba aastakümneid 14:10 ja vähemalt korra nädalas jääb 14 asemel 18h vahe. Samuti piiran süsivesikuid. Nii palju kasu on, et enam-vähem vormis olen, kui muidu ilmselt peaksin XXXXL suuruses riideid ostma, aga kaalu langetamiseks see mulle ei mõju. Selleks peaksin lisama palju suurema treeningkoormuse, kui mul hetkel on.
-
Külaline
Küsimus vahelduvaastujatele, kellel pere-lapsed ja kes peale kl 16 või 18 ei söö. Kas siis pere niiöelda koos õhtusööki ei söö? Lapsed söövad omaette või te istute lauas ja joote vett või teed?
-
Külaline
Meil on kõik pereliikmed söönud alati siis, kui neil nälg on. Laste trennid on olnud erineval ajal.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 23:18 Küsimus vahelduvaastujatele, kellel pere-lapsed ja kes peale kl 16 või 18 ei söö. Kas siis pere niiöelda koos õhtusööki ei söö? Lapsed söövad omaette või te istute lauas ja joote vett või teed?
Kel lõppes kell 7, kel algas kell 7. Mehe graafik oli täiesti suvaline. Vahel saabus kell 4 ja lahkus uuesti kell 6. Vahel jõudis koju enne südaööd.
Me kogunesime ühe laua taha vaid pühapäeva hommikuti, aga seda ka mitte alati.
Tänapäeva elu
Kes enne kl 10 v 12 ei söö, kas te siis teed või kohvi ka ei joo enne seda kella?
-
Külaline
Kohvi joon. Ainult sellepärast ma hea tujuga tõusengi.
-
Külaline
Aga siis mustalt ilmselt, ilma piimata.
-
Külaline
Ma see 42-aastane vastaja.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 23:18 Küsimus vahelduvaastujatele, kellel pere-lapsed ja kes peale kl 16 või 18 ei söö. Kas siis pere niiöelda koos õhtusööki ei söö? Lapsed söövad omaette või te istute lauas ja joote vett või teed?
Muidugi ülejäänud pereliikmed söövad. Mul kaks teismelist poissi, nad söövad südaööni välja.
Ühist õhtusööki meil tõesti pole, on hoopis enamvähem ühine hiline lõuna - siis kui poisid koolist tulevad, umbes kella 15-16 vahel, söömegi sooja söögi. Õhtuks soojendavad sama sööki või teeme midagi uut, mind teistele kokkamine ei häiri, ise ikkagi ei söö (ega maitse).
-
Külaline
Teemaalgataja olen. Ma joon enne kella 12 ainult vett. Kell 12 on hommikusöök: kohv piimaga ja võileivad (nt 2 rukkipala, makspasteet, juust, kurk).
-
Külaline
Olen proovinud umbes poole aasta jooksul, kuna kaal tõusis kahe aasta jooksul 63-lt kilolt 70-nele. Osalt enda süül, osalt muudel põhjustel. Kahetsen, et varem ei alustanud.
Kasu on niipalju, et kaal enam ei tõuse ja on langenud taas alla 70-ne. Ma ei ole hommikuinimene, seega enne kella 13.00 tavaliselt ei söö, pole eriti isugi. Küll joon 1-2 tassi piimaga kohvi, suhkrut ei pane. Viimane söögikord siis tavaliselt 17.00-20.00 vahel, olenevalt sellest, mis kell alustasin. Ei saa aru sellest peale 18.00 ei söö, mis kasu sellest on, kui alustad hommikul pontsikute ja pudruga.
Aga ma väga ei piira ennast, söön makarone, magusat, jne., aga mitte suurtes kogustes. Ei pea vajalikuks hulle piiranguid. Selle asemel püüan liikuda, ujumine, jalgrattasõit, jõutrenn, jala liikumine.
Kasu on niipalju, et kaal enam ei tõuse ja on langenud taas alla 70-ne. Ma ei ole hommikuinimene, seega enne kella 13.00 tavaliselt ei söö, pole eriti isugi. Küll joon 1-2 tassi piimaga kohvi, suhkrut ei pane. Viimane söögikord siis tavaliselt 17.00-20.00 vahel, olenevalt sellest, mis kell alustasin. Ei saa aru sellest peale 18.00 ei söö, mis kasu sellest on, kui alustad hommikul pontsikute ja pudruga.
Aga ma väga ei piira ennast, söön makarone, magusat, jne., aga mitte suurtes kogustes. Ei pea vajalikuks hulle piiranguid. Selle asemel püüan liikuda, ujumine, jalgrattasõit, jõutrenn, jala liikumine.
-
Külaline
14:10 ei ole mingi vahelduvpaast. Kaalu langetamiseks pead vähem sööma, treeningkoormus ei oma erilist tähtsust.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 22:03 Mul on juba aastakümneid 14:10 ja vähemalt korra nädalas jääb 14 asemel 18h vahe. Samuti piiran süsivesikuid. Nii palju kasu on, et enam-vähem vormis olen, kui muidu ilmselt peaksin XXXXL suuruses riideid ostma, aga kaalu langetamiseks see mulle ei mõju. Selleks peaksin lisama palju suurema treeningkoormuse, kui mul hetkel on.
-
Külaline
Need su 1-2 tassi piimaga kohvi katkestavad su nn vahelduvpaastu nagu naksti. Sama hästi võid öelda, et oled vegan, ehkki oled vega vaid tööpäevadel, kuid nädalavahetusel vitsutad seapraadi.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:37 Olen proovinud umbes poole aasta jooksul, kuna kaal tõusis kahe aasta jooksul 63-lt kilolt 70-nele. Osalt enda süül, osalt muudel põhjustel. Kahetsen, et varem ei alustanud.
-
Külaline
Selles võib sul õigus olla, s.p. üritangi piima mitte enam panna. Must kohv aitab rasvapõletusele kaasa, aga piim võib efekti rikkuda.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:49Need su 1-2 tassi piimaga kohvi katkestavad su nn vahelduvpaastu nagu naksti. Sama hästi võid öelda, et oled vegan, ehkki oled vega vaid tööpäevadel, kuid nädalavahetusel vitsutad seapraadi.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:37 Olen proovinud umbes poole aasta jooksul, kuna kaal tõusis kahe aasta jooksul 63-lt kilolt 70-nele. Osalt enda süül, osalt muudel põhjustel. Kahetsen, et varem ei alustanud.
-
Külaline
Tore, aga ma olen niigi pea kogu aeg näljas. Lihtsalt kõht on tühi. Eks natuke olen pika peale harjutanud ennast seda tunnet taluma, aga lõputult ei saa - hakkab keskendumist ja ülesandeid segama.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:4814:10 ei ole mingi vahelduvpaast. Kaalu langetamiseks pead vähem sööma, treeningkoormus ei oma erilist tähtsust.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 22:03 Mul on juba aastakümneid 14:10 ja vähemalt korra nädalas jääb 14 asemel 18h vahe. Samuti piiran süsivesikuid. Nii palju kasu on, et enam-vähem vormis olen, kui muidu ilmselt peaksin XXXXL suuruses riideid ostma, aga kaalu langetamiseks see mulle ei mõju. Selleks peaksin lisama palju suurema treeningkoormuse, kui mul hetkel on.
-
Külaline
14:10 tähendab lihtsalt, et tund enne ja peale magamist ei söö. Seda paastuks nimetada on tõepoolest veider.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:4814:10 ei ole mingi vahelduvpaast. Kaalu langetamiseks pead vähem sööma, treeningkoormus ei oma erilist tähtsust.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 22:03 Mul on juba aastakümneid 14:10 ja vähemalt korra nädalas jääb 14 asemel 18h vahe. Samuti piiran süsivesikuid. Nii palju kasu on, et enam-vähem vormis olen, kui muidu ilmselt peaksin XXXXL suuruses riideid ostma, aga kaalu langetamiseks see mulle ei mõju. Selleks peaksin lisama palju suurema treeningkoormuse, kui mul hetkel on.
-
Külaline
Miks sa arvad, et ta magab lausa 12h?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 14:1914:10 tähendab lihtsalt, et tund enne ja peale magamist ei söö. Seda paastuks nimetada on tõepoolest veider.Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:4814:10 ei ole mingi vahelduvpaast. Kaalu langetamiseks pead vähem sööma, treeningkoormus ei oma erilist tähtsust.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 22:03 Mul on juba aastakümneid 14:10 ja vähemalt korra nädalas jääb 14 asemel 18h vahe. Samuti piiran süsivesikuid. Nii palju kasu on, et enam-vähem vormis olen, kui muidu ilmselt peaksin XXXXL suuruses riideid ostma, aga kaalu langetamiseks see mulle ei mõju. Selleks peaksin lisama palju suurema treeningkoormuse, kui mul hetkel on.
14h söömata on soovitatav alates 40.a. Mis põhjusel see paastu alla siis ei sobi?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist