Kas kandideerite ka siis, kui kõik nõudmised kuulutuses pole täidetud?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 12:34
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 11:45 Öeldakse, et kui kõikidele nõudmistele vastad, siis just ei tohikski kandideerida, sest sul hakkaks tööl ruttu igav ja ei ole arengut.
Naised pidavat olema enda suhtes kriitilisemad, mehed kandideerivad sageli ka siis, kui neil ainult 1 nõudmine täidetud on.
Naised kandideerivad töökohtadele kus pole vaja teha kiireid ja julgeid otsuseid. Kus kõik reeglid paigas ja hea turvaline.
P.s Miks mingit personalimutrikest juhuks nimetatakse ma ei mõista
Kas need personalimutrikesed on sulle järjest eitavaid vastuseid saatnud, et nii tige nende peale oled? Personalipoliitika väljatöötamine on asutuses üks kõige olulisemaid asju, kui seda targasti teed, hoiad palju raha kokku. Inimeste motiveerimine võimalikult väikese summa eest on keeruline asi. Personalivalik on samuti üks tähtsamaid asju organisatsioonis. Aga noh, mis sina sellest ka tead, sinu pea võtab ainult väga primitiivseid asju kinni ja neidki mitte kõige paremini. Jää ikka oma mutikeste põrutamise ja naiste sõimamise juurde edasi, teistesse teemadesse pole sul väga asja.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2025 12:10
Külaline kirjutas: 27 Mär 2025 11:45 Öeldakse, et kui kõikidele nõudmistele vastad, siis just ei tohikski kandideerida, sest sul hakkaks tööl ruttu igav ja ei ole arengut.
Naised pidavat olema enda suhtes kriitilisemad, mehed kandideerivad sageli ka siis, kui neil ainult 1 nõudmine täidetud on.
Naised kandideerivad töökohtadele kus pole vaja teha kiireid ja julgeid otsuseid. Kus kõik reeglid paigas ja hea turvaline.
Kas need personalimutrikesed on sulle järjest eitavaid vastuseid saatnud, et nii tige nende peale oled? Personalipoliitika väljatöötamine on asutuses üks kõige olulisemaid asju, kui seda targasti teed, hoiad palju raha kokku. Inimeste motiveerimine võimalikult väikese summa eest on keeruline asi. Personalivalik on samuti üks tähtsamaid asju organisatsioonis. Aga noh, mis sina sellest ka tead, sinu pea võtab ainult väga primitiivseid asju kinni ja neidki mitte kõige paremini. Jää ikka oma mutikeste põrutamise ja naiste sõimamise juurde edasi, teistesse teemadesse pole sul väga asja.
Aga siiski assisteeriv töö ja personalitöötaja on sama kergesti asendatav kui lihttöö tegija.
Külaline

Ahhh, et tuled kohe tööle ja hakkad kellegile teisele kuuluvas ettevõttes märatsema. Uusi reegleid kehtestama. Sest oled nüüd suud "juht" Nähtyd, tehtud ja vallandatud selliseid küll ja küll. Kuipalju on suurettevõtteid 1000 ja enam töötajat kus on vaja midagi sellist millest suure suuga jahvatad. Sinu tase see pole. Seega ära vahuta siin. Sinu tase on mõni riigiamet kus raha tuleb seina seest. Jää oma liistude juurde ja juhi siin :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 02:11

Aga siiski assisteeriv töö ja personalitöötaja on sama kergesti asendatav kui lihttöö tegija.
Loomulikult on asendatav väga lihtsasti. Ja siit tulebki küsimus. Miks neid juhtideks nimetatakse. Ja miks nad ise ennast juhtideks peavad. Nüüd on uus peen nimi. Partner
Külaline

Meil on riigiametites, kov-des ja mis seal salata suuurte rahvusvaheliste kontsernide/kolhooside kontorites neis suure ja tühja juttu ajavaid igasuguseid juhikesi liiga palju. K.a need personalijuhikesed kes arvavad, et on mingid tegijad.
Külaline

Kandideeriks ikka. Näiteks sõbranna on ülikoolis õppenõustaja ja teine õpetaja ning kumbki pole päevagi ülikoolis õppinud. Kusjuures mõlemal ametikohal on nõutud kõrgharidus.
rako
Kontakt:

Postitus Postitas rako »

Töötukassa konsultant rääkis, et tal üks klient oli kasutanud motivatsioonikirja jaoks tehisaru. Mingis töökuulutuses olnud nõue, et kandideerija peab olema superhea suhtleja ja selle motkirjaga olla ta tööle saanudki. Pärast mõningast töötamist ei olnud töötulemused kuigi hiilgavad, tuli välja, et inimene on väga kinnine. No siis hakati uurima, et mis lahti, töötaja tunnistas üles ja sai kohe kinga.
rako
Kontakt:

Postitus Postitas rako »

Mul mitu kogemust, toon välja värvikamad.

1) Kandideerisin ühte firmasse, pooltele nõudmistele vastasin, pooltele mitte, väga ei uskunud sellesse, aga suur oli üllatus, kui kutsuti kontorisse. Seal oli kohal veel seitse kandideerijat. Räägiti, mis töö see selline on ja et me kõik kaheksa oleme väga erinevad kandidaadid, kuid kõigis meis on olemas see miski, mis selle töö jaoks sobib ja see on väga äge! :D Anti kodune kirjalik ülesanne kindlaks tähtajaks ära teha. Ma tegin seda terve päeva, sõbrants aitas veel timmida. Ja tuli vastus, et väga ok, oled määratud kohtuma juhatuse liikmega. Läksin siis kohale, boss selline heatujuline ja räägib, et mu kodutöö oli hiilgav, ta võtaks mu kohe tööle, aga mul pole nõutud haridust ja seega ma ei sobi. WTF??? Ei saanud seda siis CVst aru v? Tulin sealt ära suht oimetuna, ei teagi, kuidas koju jõudsin.

2) Kandideerisin riigiasutusse spetsialistiks, juhatajaks oli mu kursavend, seega julgesin küsida, et sa ju tead mind küll ja et kas mul on mõtet kandideerida. Tema vastu, et sa ju väga hea inimene, proovi loomulikult. Saatsin siis CV nagu kord ette näeb. Tüüp saatis mulle koduseks tööks mingi ELi määruse eesti keelde tõlkida selliselt, et ka tädi Maali aru sellest saaks. Jälle nägin kõvasti vaeva. Saabus pikem vaikus ja me kõik teame, mida see tähendab.. Vaatasin mingi aja pärast, et kes sinna siis tööle võeti ja tuli välja, et tüüp oli oma tüdruksõbra sellele kohale pannud. Pidi olema riigiametites tavaline, et tehakse avalik konkurss, sest seadus nõuab, aga tegelikult on inimene juba paika valitud.

3) Kandideerisin tanklasse, kutsuti grupivestlusele. Pealtnäha 40 kanti personaliassistent lasi kõigepealt meil kõigil, tollal 20-25a noortel, end tutvustada ning seejärel küsis kõigilt samasuguse küsimuse - kuidas käituksid olukorras, kui magad sisse, auto ei lähe käima, buss jääb hiljaks, hilined tööle, kolleegid on kõik haigeks jäänud ja oled üksinda, järjekord jube pikk ja kõik sõimavad, kaubatooja toob kaupa, peldikupott on umbes, burks läheb kõrbema... Mida sa ikka vastad - kõik panid kui plaadilt, et loomulikult ei lähe närvi ja püüad kõike teha järjekorras ära, vabandades klientide ees ette ja taha.. Personaliassistent võttis seejärel teema kokku: wow, te olete kõik pealtnäha ikka väga head pingetalujad, mina oleksin sellises olukorras kohe ennast oksa tõmmanud! Misasjaaa, nii kohe ütledki?? Ükskõik, kas sa mõtled seda otseselt või sõnakõlksuna, oled meist ju vanem ja kogenum, peaksid näitama eeskuju? Ja oligi kõik, rohkem ta ei küsinud. Ma ei teagi, kuidas ta sellises olukorras, kus kõik ühesuguseid vastuseid andsid ja ta endast suht napaka mulje jättis, üldse kellegi kindlani välja jõudis.

4) Kandideerisin vaibapoodi klienditeenindajaks, otsiti töötajat ainult laupäevadeks. Mõtlesin, et oleks hea lisatöö, aga telefoneerides ei olnud poeomanik sugugi vaimustuses, et mul ka põhitöö on - tema tahtvat inimest, kes ainult tema juures laupäeviti töötaks ja mitte kusagil mujal. Ta ei soovinud, et tema töötaja oleks tööl väsinud ilmega.. :oops:
Külaline

rako kirjutas: 01 Apr 2025 13:41 Töötukassa konsultant rääkis, et tal üks klient oli kasutanud motivatsioonikirja jaoks tehisaru. Mingis töökuulutuses olnud nõue, et kandideerija peab olema superhea suhtleja ja selle motkirjaga olla ta tööle saanudki. Pärast mõningast töötamist ei olnud töötulemused kuigi hiilgavad, tuli välja, et inimene on väga kinnine. No siis hakati uurima, et mis lahti, töötaja tunnistas üles ja sai kohe kinga.
Tööandja ka siis natuke ullike ju. Vestluse käigus ei tulnud välja, et tegu kinnise inimesega? Vestlused tänapöeval väga pikad ja põhjalikud, umbes tund aega.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2025 10:23
rako kirjutas: 01 Apr 2025 13:41 Töötukassa konsultant rääkis, et tal üks klient oli kasutanud motivatsioonikirja jaoks tehisaru. Mingis töökuulutuses olnud nõue, et kandideerija peab olema superhea suhtleja ja selle motkirjaga olla ta tööle saanudki. Pärast mõningast töötamist ei olnud töötulemused kuigi hiilgavad, tuli välja, et inimene on väga kinnine. No siis hakati uurima, et mis lahti, töötaja tunnistas üles ja sai kohe kinga.
Tööandja ka siis natuke ullike ju. Vestluse käigus ei tulnud välja, et tegu kinnise inimesega? Vestlused tänapöeval väga pikad ja põhjalikud, umbes tund aega.
Eks "personalijuhi" sõelast pääses läbi
Külaline

Ma nagu üldse ei saa aru, miks siin niimoodi personalijuhti maha tehakse? Et see siis nagu on nõme ja mõttetu amet?

Võib-olla tänapäeval nimetatakse seda teise nimega aga minu arvates suures firmas(50+ töötajat) on see siiski vajalik.
Kui sellist kohta pole, kes siis töötajate asjadega(puhkused, lepingud jne) tegeleb?
Surutakse kellegi ebapädeva kaela eks ja no vot siis ongi firmas töötajatega jamad, kui oskamatu seda tööd teeb.
Külaline

Jagasin mõnda aega tagasi ühes ettevõttes personalitöötajaga tuba. Minu arust oli tema töömaht ikka väga suur. Lisaks töölepingutele, puhkuste vormistamisele jms. pidi ta korras hoidma ja uuendama ohutusjuhendeid, tema peal oli töölistele tööriiete ja kaitsevahendite tellimine ja arvestuse pidamine. Kasutati palju ka hooajalisi töötajaid ja renditööjõudu, nende üle arvestuse pidamine ja kontaktis olemine on omaette väljakutse.
Kui mina sain endale lubada ka kodukontori päevi, siis temal seda võimalust ei olnud.
Ei ütleks, et mõttetu töökoht, mida vaja pole,
Külaline

Ei usu väga seda AI võimet nii suurepärane motivatsioonikiri koostada. Töötan AI-ga pea igapäevaselt ja ikka aru on saada, kui AI on mängus olnud. Päris palju tuleb ise panustada, et AI koostatud toorikust asja saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2025 17:43 Jagasin mõnda aega tagasi ühes ettevõttes personalitöötajaga tuba. Minu arust oli tema töömaht ikka väga suur. Lisaks töölepingutele, puhkuste vormistamisele jms. pidi ta korras hoidma ja uuendama ohutusjuhendeid, tema peal oli töölistele tööriiete ja kaitsevahendite tellimine ja arvestuse pidamine. Kasutati palju ka hooajalisi töötajaid ja renditööjõudu, nende üle arvestuse pidamine ja kontaktis olemine on omaette väljakutse.
Kui mina sain endale lubada ka kodukontori päevi, siis temal seda võimalust ei olnud.

Lisaks veel koolitused jms töötajatele on personalijuhi pädevuses.
Ega see personalijuht nimetus ju pole niisama. Kõik töötajate muredega tegeleb see üks isik.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2025 18:10
Külaline kirjutas: 03 Apr 2025 17:43 Jagasin mõnda aega tagasi ühes ettevõttes personalitöötajaga tuba. Minu arust oli tema töömaht ikka väga suur. Lisaks töölepingutele, puhkuste vormistamisele jms. pidi ta korras hoidma ja uuendama ohutusjuhendeid, tema peal oli töölistele tööriiete ja kaitsevahendite tellimine ja arvestuse pidamine. Kasutati palju ka hooajalisi töötajaid ja renditööjõudu, nende üle arvestuse pidamine ja kontaktis olemine on omaette väljakutse.

Lisaks veel koolitused jms töötajatele on personalijuhi pädevuses.
Ega see personalijuht nimetus ju pole niisama. Kõik töötajate muredega tegeleb see üks isik.
Ja mis ta siis teeb nende töötajate muredega? Annab palka juurde või vaba päeva.
Külaline

Siin käis jutt selles, et personalijuht pidi olema peaaegu nagu omanik või siis vähemasti nagu juhatuse liige. Ta pidi hirmsasti kõike juhtima (tõsi mõnes firmas topivadki oma nina kuhu vaja pole) ja otsustama. Pidi asendamatu olema. Aga nagu kirjeldad siis ongi tavaline assisteeriv kontoritöö.
Mina ei leia kuskilt, et maha tehakse. Pigem vaieldakse selle üle kas ikka on nii tähtis juht nagu siin osad praalivad.
Külaline

Suurfirmade grupitööd ja kodused tööd jne. Lapsik. Raamatu targuste kasutamine. Vestlus, cv, haridus ja piisaks. Aga meil need asendamatud jua suvalise kaupluse müüjatele teevad neid mänge :twisted:
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 13:40 Kandideeriks ikka. Näiteks sõbranna on ülikoolis õppenõustaja ja teine õpetaja ning kumbki pole päevagi ülikoolis õppinud. Kusjuures mõlemal ametikohal on nõutud kõrgharidus.
Õppenõustaja puhul ehk tõesti kama kaks, aga õpetaja töö on väga raske. Tehakse aastane leping, kui kvalifikatsiooni pole ja iga aasta pead uuesti kandiderima. Kui samale kohale leitakse parema kvalifikatsiooniga töötaja, sa enam töötada ei saa. Kui sa ei oska ennast kehtestada, õpetada, siis sind keegi tagasi ei võta. Koolis on väga lihtne kellegagi tülli minna, kas vanematega, koolis mõne teise õpetajaga, õpilased võivad iga kell kaevata, et sa teed midagi valesti. Kui sa pole õpetajaks õppinud, ei oska sa materjale teha, õpetada ega ei kujuta eriti üldse ette, mida õpetajatöö tähendab. Töötan ise koolis tugispetsialistina ja näen kogu aeg, kui hädas need kvalfikatsioonita õpetajad on. Neid kasutatakse ka ära, pannakse kõige hullemad klassid, muudkui mingeid asendusi, lisatöid, tunniplaanis nendega ei arvestata, neil puudub ka võimalus enda eest seista, sest kvalifikatsiooni pole. Mina ise küll nii õpetaja olla ei tahaks. Kui kvalifikatsioon on, saad tööga hästi hakkama, saad õpetamisega hakkama, sind hinnatakse koolis, siis on selle tööga võimalik päris hästi teenida ja ka endale paremaid tingimusi nõuda.
Külaline

Ja mis ta siis teeb nende töötajate muredega? Annab palka juurde või vaba päeva.
Kõige suurem töö on ebasobivast töötajast lahti saamine. Seda tuleb teha nii, et see oleks juriidiliselt vettpidav, võimalikult odav ja et töötaja oleks ise rahul ka veel. Nii mõnelgi juhul on see paras kunsttükk ja vajab nutti.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Apr 2025 20:29 Suurfirmade grupitööd ja kodused tööd jne. Lapsik. Raamatu targuste kasutamine. Vestlus, cv, haridus ja piisaks. Aga meil need asendamatud jua suvalise kaupluse müüjatele teevad neid mänge :twisted:
Isegi klienditoe töötajalt küsitakse 2 soovitajat, peavad olema tööalased kontaktid ja max 5 aasta taguse kokkupuutega. Ehk et suure tõenäosusega praeguse tööandja juurest. Praegune tölandja võibolla soovib seda head töötajat just enda juures hoida, miks ta teda teisele tööandjale üles kiitma peaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist