Kas arst tohib nii teha?

Külaline

Kas arst tohib nii teha?

Postitus Postitas Külaline »

Kas arst tohib oma vastuvõtul patsiendile rääkida sellele patsiendile pakutava ravi kogemustest oma mõnede teiste patsientidega kui ta nende nimesid küll ei nimeta aga kui ta natuke ikkagi kirjeldab neid selles osas, et kas noorem või vanem, mis laadi probleemiga ja annab hinnangu nendele määratud ravi tulemuslikkusest? Kas see on tõesti seadusega kooskõlas, et sedasi tohib? Ma saan aru, et kui nime ei nimetata siis üldiselt ei peaks ära tundma kuid mõnikord võib keegi olla äratuntav ka väga lühikese kirjelduse alusel.
Külaline

Mis probleem sul on? Ei taha ravi tulemustest kellelgi teisel midagi teada? Nt vanus või kaal või mõni muu kaasnev haigus? Ainult tühja tulemuslikkuse protsenti tahad teada?
Külaline

Minule küll väga sobiks, kui arst natuke jagaks kogemusi ka teiste minu omaga sarnase diagnoosi ja raviga patsientide tagasisidest. See jätab mulje, et arst on ka huvitatud, et tema määratud ravi toimiks, ja ta kuulab patsientide tagasisidet ning teeb enda jaoks järeldusi.

Ei, nimeliselt ei või seda teha loomulikult mitte. Ning äratundmise võimaluse osas peab arst ise oskama esitada juttu nii, et liiga äratuntavad detailid jutus puuduksid.
Külaline

Minule just tundub, et arstid näeks nagu igat haigust esmakordselt. Ei mingit infot, et mis ravi on aidanud või mida teised arstid kasutanud on sellisel juhul.
Külaline

Kui isik pole tuvastatav, kellest räägib, siis tohib. Isik ei tohi olla ära tuntav. Kindel, et sa ära tunned, mitte ei arva, et ära tunned?
Külaline

sinu oletused äratundmise kohta jäävad kiiksuks või luuluks ja hiljem pläkutada äratuntud patsiendi haigusest on ülimalt labane.
arst tohib kommenteerida ravi tulemuslikkust, kui ei avalda isikuandmeid.
haigused käivad mööda inimesi mitte mööda kive, üks osa elu protsessist, mille üle pole alust üllatuse nimel silmaterasid punnitada.
Külaline

Ma mõtlesin, et tõepoolest arst otse kellestki läterdanud aga antud kirjeldusega juhtum küll kedagi ei kahjusta.
Mul endal on tõepoolest olnud kogemus, mil arst nimetaski nime ja kirjelas üksikasjalikult erviseprobleemi ja ravi. Ma sellest kellelegi rääkima ei läinud aga ise ka enam selle arsti juures ei käinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2025 20:42 Kas arst tohib oma vastuvõtul patsiendile rääkida sellele patsiendile pakutava ravi kogemustest oma mõnede teiste patsientidega kui ta nende nimesid küll ei nimeta aga kui ta natuke ikkagi kirjeldab neid selles osas, et kas noorem või vanem, mis laadi probleemiga ja annab hinnangu nendele määratud ravi tulemuslikkusest? Kas see on tõesti seadusega kooskõlas, et sedasi tohib? Ma saan aru, et kui nime ei nimetata siis üldiselt ei peaks ära tundma kuid mõnikord võib keegi olla äratuntav ka väga lühikese kirjelduse alusel.
Appi. Parakad?

Loomulikult tohib. See on väga hea, et räägib.
rako
Kontakt:

Postitus Postitas rako »

Kas apteeker tohib rääkida avalikult apteegis, et covid on välja mõeldud ja vaktsiinid on saatanast? Seisin apteegi järjekorras ja ei uskunud oma kõrvu!
Külaline

rako kirjutas: 31 Mär 2025 10:59 Kas apteeker tohib rääkida avalikult apteegis, et covid on välja mõeldud ja vaktsiinid on saatanast? Seisin apteegi järjekorras ja ei uskunud oma kõrvu!
Kas rako tohib postitada avalikult, mida ta kuulis või arvas kuulvat või lihtsalt mõtles ise välja? Uhhuusid leidub igal pool, kahjuks ka meditsiinis. Enamasti need nii uhhuud, kes avalikult räägivad midagi taolist nagi tsiteeritu kirjeldas, on ennast juba ammu reetnud ja teada.
Kui antud juhtum tõesti aset leidis, siis on ju võimalik esitada ravimiametile või terviseametile vastav kaebus selle asemel, et mingis foorumis oletusi õhku paisata.
Teemaalgatus puudutab siiski isiklike andmete jagamist ja jako vastus on teemast mööda.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Veebr 2025 20:42Kas arst tohib oma vastuvõtul patsiendile rääkida sellele patsiendile pakutava ravi kogemustest oma mõnede teiste patsientidega kui ta nende nimesid küll ei nimeta aga kui ta natuke ikkagi kirjeldab neid selles osas,
Ma arvan, et ikka tohib.
Külaline

rako kirjutas: 31 Mär 2025 10:59Kas apteeker tohib rääkida avalikult apteegis
Ükskord üks mees küsis apteegis kondoome, ta seisis minu ees. Apteeker kohe küsima, kas neid suuremaid või väiksemaid, et kui suur teil see asjandus kõvast peast on? Siis nägin küll, et mees kohe punastas.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 23:26
Ükskord üks mees küsis apteegis kondoome, ta seisis minu ees. Apteeker kohe küsima, kas neid suuremaid või väiksemaid, et kui suur teil see asjandus kõvast peast on? Siis nägin küll, et mees kohe punastas.
Niimoodi apteekrid küll küsimust ei sõnasta, ära luuleta.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 23:43Niimoodi apteekrid küll küsimust ei sõnasta, ära luuleta.
Kondoome on ju eri suurustes ja kuidagi peab ju apteeker välja selgitama nende õige suuruse.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2025 10:56
Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 23:43Niimoodi apteekrid küll küsimust ei sõnasta, ära luuleta.
Kondoome on ju eri suurustes ja kuidagi peab ju apteeker välja selgitama nende õige suuruse.
Ära valeta. Kohe päris kindlasti ei küsi mitte ükski apteeker eales nii nagu sina siin kirjeldad: "Apteeker kohe küsima, kas neid suuremaid või väiksemaid, et kui suur teil see asjandus kõvast peast on? Siis nägin küll, et mees kohe punastas."

Võimalik, et apteeker näitab käega kondoomiriiulile ja ütleb, et meil on erinevas suuruses, valige. See on usutav ja tavaline.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2025 12:10Ära valeta. Kohe päris kindlasti ei küsi mitte ükski apteeker eales nii nagu sina siin kirjeldad: "Apteeker kohe küsima, kas neid suuremaid või väiksemaid, et kui suur teil see asjandus kõvast peast on? Siis nägin küll, et mees kohe punastas."

Võimalik, et apteeker näitab käega kondoomiriiulile ja ütleb, et meil on erinevas suuruses, valige. See on usutav ja tavaline.
Vaata sind sel hetkel apteegis ei olnud, aga mina olin. Ni et mis me vaidleme, apteeker oli selline vanem proua.
rako
Kontakt:

Postitus Postitas rako »

Teemaalgatus puudutab siiski isiklike andmete jagamist ja jako vastus on teemast mööda.
Siin 99% vastuseid teemast mööda, nii et ma pole mingi erand. Aga tõestisündinud lugu. Ma sellesse apteeki enam oma jalga ei tõsta. Tead ju küll, lihtsam on kuskil foorumis end välja elada :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Apr 2025 12:50
Külaline kirjutas: 01 Apr 2025 12:10Ära valeta. Kohe päris kindlasti ei küsi mitte ükski apteeker eales nii nagu sina siin kirjeldad: "Apteeker kohe küsima, kas neid suuremaid või väiksemaid, et kui suur teil see asjandus kõvast peast on? Siis nägin küll, et mees kohe punastas."

Vaata sind sel hetkel apteegis ei olnud, aga mina olin. Ni et mis me vaidleme, apteeker oli selline vanem proua.
Siin pole tõesti midagi vaielda, tegemist on palju selgema valega kui Nigeeria kiri. Ma kahtlustan, et ka selle vale luuletaja ise ei tea kondoomidest midagi, infoks talle, et tegemist pole mingi sokiga, millel on suurus kirjas, põhimõtteliselt on vaid 2 suurust- tavaline ja suur ning siis kogemuse pealt õpid, et mõne tootja omad on väiksemad ja neid ei osta jne. Ei ole kondoomidel mingit standardiseeritud markeeringut S, M, L, XXL, apteekril poleks "asjanduse suuruse" infoga midagi peale hakata.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Mär 2025 23:26
Ja siis kõik plaksutasid?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2025 06:23Ja siis kõik plaksutasid?
Ei plaksutanud keegi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist