Koduste tööde jaotus mehe ja naise vahel

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

kägu kirjutas: 03 Juun 2024 08:23
Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 23:03
Ma jätan selle teie eest saladuseks kuidas tegelikult on.
Tegelikult on nii nagu meie pereski, totaalne seapesa. Kui mõni külaline ootamatult sisse astuks, oleks :oops: (klassikut tsiteerides) tuhat aastat häbi.
Jajah. Pidid sa selle saladuse nüüd välja rääkima.
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

Minu arust nii seksistlik ja vanamoodne teema. Kas siis tõesti on kodutöid tegev mees "progressiivne"? Minu arust on see elementaarne, et mõlemad teevad kodus kõiki kodutöid.

Imelik, et tänapäeval veel mõni naine leiab, et kui mees peseb pesu, siis on ta kuidagi väga tubli ja kiitmistväärt.

Kahju, et naised ISE võtavad selle hoiaku, et kodutööd ongi nende endi eralõbu. Ja et kui mees selles osaleb, siis on see midagi ülierilist.
Teemaalgataja

Postitus Postitas Teemaalgataja »

Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 13:04 Minu arust nii seksistlik ja vanamoodne teema. Kas siis tõesti on kodutöid tegev mees "progressiivne"? Minu arust on see elementaarne, et mõlemad teevad kodus kõiki kodutöid.

Imelik, et tänapäeval veel mõni naine leiab, et kui mees peseb pesu, siis on ta kuidagi väga tubli ja kiitmistväärt.

Kahju, et naised ISE võtavad selle hoiaku, et kodutööd ongi nende endi eralõbu. Ja et kui mees selles osaleb, siis on see midagi ülierilist.
Minu hoiak selline pole, aga tajun, et üldsuse oma siiski on. Lugege kasvõi naisteka kommentaariume, mehi kes kodutöid teevad peetakse naiselikuks ja mitte meesteks, instagramis kommentaarid sarnased. See paraku siiski paljudel nii.
Vastus

Postitus Postitas Vastus »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 13:14 Mis selles siis on kui meest eriliseks peetakse? Eestis kiidetakse naisi iga asja eest, tegi ta ettevõtte, ronis kuhugi mäeotsa, sõitis rattaga... eriti veel kui naine juhib traktorit või metsamasinat, kohe eriline naine, meestest parem lausa jne jne. Lehes on igapäev selliseid artikleid. Ise olete nii kadedad meest kiitma.
Sry omale muna keetmine ja oma trussikute ise pesemine ja kuivamapanek ei vaja normaalse täiskasvanu puhul suurt kummardust ja aplausi.
Kes neid naisi kiidab? Mina ei kiidaks, tavalised asjad ju, ettevõtte tegemine näiteks. Mehi ja naisi kiidetakse mõlemaid eduka ettevotte voi kuhugi everesti tippu ronimise eest. Vb filtreerid meestega seotud artiklid valja mottes ja silma jaavad vaid naised
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 13:14 Mis selles siis on kui meest eriliseks peetakse? Eestis kiidetakse naisi iga asja eest, tegi ta ettevõtte, ronis kuhugi mäeotsa, sõitis rattaga... eriti veel kui naine juhib traktorit või metsamasinat, kohe eriline naine, meestest parem lausa jne jne. Lehes on igapäev selliseid artikleid. Ise olete nii kadedad meest kiitma.
Kodutööd on elu igapäevane osa. Ja kodutöid peavad kõik inimesed tegema, sõltumata sellest, kas ta on mees või naine.

Kiitmises ei ole mitte midagi halba, kuid tunnustamine on ok juhul, kui inimene teebki midagi erilist. Mitte pole vaja kiita mingi asja eest, mis on elementaarne. Ja kodutöid teha ongi elementaarne. Sama elementaarne, kui näiteks iga päev hambaid pesta või duši all käia. Selle eest me ju ei oota ometi kiitust?
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Teemaalgataja kirjutas: 03 Juun 2024 13:18
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 13:04 Minu arust nii seksistlik ja vanamoodne teema. Kas siis tõesti on kodutöid tegev mees "progressiivne"? Minu arust on see elementaarne, et mõlemad teevad kodus kõiki kodutöid.

Minu hoiak selline pole, aga tajun, et üldsuse oma siiski on. Lugege kasvõi naisteka kommentaariume, mehi kes kodutöid teevad peetakse naiselikuks ja mitte meesteks, instagramis kommentaarid sarnased. See paraku siiski paljudel nii.
Jah, tean, et üldine hoiak kipub selline olema. Sellepärast ma kuidagi oponeeringi ja leian, et naised võiksid ise mitte sellele hoogu juurde anda. Seda võiks siiski enesestmõistetavaks pidada, et mehed teevad kodutöid. Mitte pidada nõusid pesevat meest eriliseks ja teda kiita selle eest (minu arust kiitmine on veel eriti nõme - nagu mees oleks laps või äpu).

Osadel inimestel on vist tõesti ka mingi soo (seksuaalsuse) teema nende kodutöödega. Perekoolist mäletan kord sarnast teemat, kus üks naine ütles, et tema ei vaheta mitte kunagi lambipirni, kuna see oleks väga ebanaiselik töö. Tema tahab ikka, et oleks meestetööd ja naistetööd. Ja lambipirni vahetamine on ikka puhtalt meestetöö. Kui ma ei eksi, siis ta isegi ütles, et ta ei oskakski lambipirni vahetada - sest no.... on ju nii tohutult keeruline töö.
Koduperenaine

Postitus Postitas Koduperenaine »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:12
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:06
Kodutööd on elu igapäevane osa. Ja kodutöid peavad kõik inimesed tegema, sõltumata sellest, kas ta on mees või naine.

Kiitmises ei ole mitte midagi halba, kuid tunnustamine on ok juhul, kui inimene teebki midagi erilist. Mitte pole vaja kiita mingi asja eest, mis on elementaarne. Ja kodutöid teha ongi elementaarne. Sama elementaarne, kui näiteks iga päev hambaid pesta või duši all käia. Selle eest me ju ei oota ometi kiitust?
Sa ise ju ootad seda kiitust küll mehelt, lillede või kommikarbi näol... mees ikka märkaks sinu tublisid tegemisi kodus, kas ei ole sedasi?
Ei oota, ma pole aastast 1950. Lilled ja kommikarp, et pesin nõusid ve :lol:
Koduperenaine

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:18
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:15

Jah, tean, et üldine hoiak kipub selline olema. Sellepärast ma kuidagi oponeeringi ja leian, et naised võiksid ise mitte sellele hoogu juurde anda. Seda võiks siiski enesestmõistetavaks pidada, et mehed teevad kodutöid. Mitte pidada nõusid pesevat meest eriliseks ja teda kiita selle eest (minu arust kiitmine on veel eriti nõme - nagu mees oleks laps või äpu).

Osadel inimestel on vist tõesti ka mingi soo (seksuaalsuse) teema nende kodutöödega. Perekoolist mäletan kord sarnast teemat, kus üks naine ütles, et tema ei vaheta mitte kunagi lambipirni, kuna see oleks väga ebanaiselik töö. Tema tahab ikka, et oleks meestetööd ja naistetööd. Ja lambipirni vahetamine on ikka puhtalt meestetöö. Kui ma ei eksi, siis ta isegi ütles, et ta ei oskakski lambipirni vahetada - sest no.... on ju nii tohutult keeruline töö.
Sa tahad lihtsalt tülitseda. Inimesed on õnnelikumad kui neid kiidetakse, siis keda kiidetakse, kiidavad ise samuti, sest mõistavad tunnustust.
Sul just paar kommentaari tagasi oli suur mure, et naisi kiidetakse liiga palju. Otsusta ära juba, vasturääkivused su jutus. :lol:
Koduperenaine

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:19
Koduperenaine kirjutas: 03 Juun 2024 14:19
Sa ise ju ootad seda kiitust küll mehelt, lillede või kommikarbi näol... mees ikka märkaks sinu tublisid tegemisi kodus, kas ei ole sedasi?
Ei oota, ma pole aastast 1950. Lilled ja kommikarp, et pesin nõusid ve :lol:
Ma ei tsiteerinud sind!
Ma vastasin ikka :lol: vaevalt see keda sa tsiteerisid iga kord lilli ootab, kui pesumasina tööle lülitas. Ma ammu läbi närinud, et sulle meeldib reaktsiooni saada oma vastustega. ;)
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:06

Sinu mees siis kiidab sind kodutööde tegemise eest lillede ja kommikarbiga? Minu mees küll mitte. Ja seda ma ei soovigi. Sinu kodus on siis kõik kodutööd sinu kaelas? Ja selle tasuks toob sulle mees lilli? Ja, kui tema kord aastas võtab vaevaks nõusid pesta, siis sina kiidad ja tänad teda? Mina küll sellise eluga rahul ei oleks.

Me teeme mõlemad kodutöid ja kumbki ei kiida üksteist selle eest - sest nende tööde tegemine on elementaarne ja MEIE MÕLEMA KOHUSTUS. Erandiks vaid söögi tegemine. Siis me küll täname ja sageli ka kiidame üksteist - emb-kumb meist siis selle söögi valmistas.

Mees toob lilli ikka. Ja mõnikord üllatab ka mind. Aga kindlasti ei ole see tänu, või veel hullem - tasu, tehtud kodutööde eest.
Pikkpoiss

Postitus Postitas Pikkpoiss »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:31
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:25
Sinu mees siis kiidab sind kodutööde tegemise eest lillede ja kommikarbiga? Minu mees küll mitte. Ja seda ma ei soovigi. Sinu kodus on siis kõik kodutööd sinu kaelas? Ja selle tasuks toob sulle mees lilli? Ja, kui tema kord aastas võtab vaevaks nõusid pesta, siis sina kiidad ja tänad teda? Mina küll sellise eluga rahul ei oleks.

Me teeme mõlemad kodutöid ja kumbki ei kiida üksteist selle eest - sest nende tööde tegemine on elementaarne ja MEIE MÕLEMA KOHUSTUS. Erandiks vaid söögi tegemine. Siis me küll täname ja sageli ka kiidame üksteist - emb-kumb meist siis selle söögi valmistas.

Mees toob lilli ikka. Ja mõnikord üllatab ka mind. Aga kindlasti ei ole see tänu, või veel hullem - tasu, tehtud kodutööde eest.
Miks sa siis nii ärevil oled sellest teemast? Miski sulle ei meeldi, midagi ei taha, mehele kiitust ka ei raatsi anda. Kumbki üksteist ei kiida, tähtpäevi siis ka ei pea? Siis ikka väidad kuidas söögitegemise eest kiidate üksteist... tundub, et sul on pereelu kiivas ja elad seda siin välja. Tööl käid siis ka preemiat vastu ei võta, sest töötegemine ongi sinu kohus? oehhhhh, raske midagi tarka arvata, olete 20 aastased?
Troll detected. Jah, mees ei too mulle lilli kuna pesin nõud äa, eks see lahkuminek on ukse taga ja tegelikult me ei armasta üksteist ja kohee neelab päike maa, ma ütlen apppii :lol:
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:18
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:15
Sa tahad lihtsalt tülitseda. Inimesed on õnnelikumad kui neid kiidetakse, siis keda kiidetakse, kiidavad ise samuti, sest mõistavad tunnustust.
Ei taha tülitseda, aga siiralt imestan, et kedagi teeb sedalaadi kiitmine õnnelikuks. Oi kallis! Täna oled sa ikka eriti ilusti nõud ära pesnud. Ausalt, mind ei kõigutaks selline kiitmine üldse. Ja ma tõesti ei vaja kodutööde tegemise eest kiitust. Pole küll küsinud, aga olen veendunud, et mu mehel oleks ka tohutult ükskõik, kui ma talle ütleks, et ta on ikka nii ülitubli, et pani pesu pesema.
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:25

Miks sa siis nii ärevil oled sellest teemast? Miski sulle ei meeldi, midagi ei taha, mehele kiitust ka ei raatsi anda. Kumbki üksteist ei kiida, tähtpäevi siis ka ei pea? Suhe on nagu mingi kohustused? Siis ikka väidad kuidas söögitegemise eest kiidate üksteist... tundub, et sul on pereelu kiivas ja elad seda siin välja. Tööl käid siis ka preemiat vastu ei võta, sest töötegemine ongi sinu kohus? oehhhhh, raske midagi tarka arvata, olete 20 aastased?
Aga, miks sina nii ärevil oled?

Ja ära hakka trollima! Jutt käib kodutööde tegemise eest kiitmisest, mitte sellest, et meie peres mitte kumbki üksteist mitte kunagi ei täna, kiida ega meelest pea.

Miks me 20-aastased peaksime olema?
Pikpoiss

Postitus Postitas Pikpoiss »

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:37 Siis on ju kõik korras, sina ei vaja kiitmist, su mees ei vaja kiitmist. Milleks siin siis ägedalt žestikuleerida?
https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=%C ... ikuleerima

Päris ull lugu juba kui ekraanitaga foorumitegelased lausa zhesthikulheerivad. ohh öudu
Pikkpoiss

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:39
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:38
Miks sa siis nii ärevil oled sellest teemast? Miski sulle ei meeldi, midagi ei taha, mehele kiitust ka ei raatsi anda. Kumbki üksteist ei kiida, tähtpäevi siis ka ei pea? Suhe on nagu mingi kohustused? Siis ikka väidad kuidas söögitegemise eest kiidate üksteist... tundub, et sul on pereelu kiivas ja elad seda siin välja. Tööl käid siis ka preemiat vastu ei võta, sest töötegemine ongi sinu kohus? oehhhhh, raske midagi tarka arvata, olete 20 aastased?

Ja ära hakka trollima! Jutt käib kodutööde tegemise eest kiitmisest, mitte sellest, et meie peres mitte kumbki üksteist mitte kunagi ei täna, kiida ega meelest pea.

Ma selgitasin sulle oma arvamust, ometi sulle ei meeldi teiste arvamused. Sa ise trollid, minu jaoks teema selge ja läbi, aga sa ei suuda leppida. Tahad edasi tülitseda, sest see oligi sinu eesmärk?
kle veits absurdsed ja meelevaldsed võrdlused olid. te ei täna yksteist iga pestud nõu eest. Kunagi ei kiida? Ei armastagi teineteist.
No halloo, marile ei meeldi mannapuder järelikult ta ema vihkab tervislikku toitu, mingid absurdijäreldused, miinusta mönuga
Pikkpoiss

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:41
Pikpoiss kirjutas: 03 Juun 2024 14:40
Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:37 Siis on ju kõik korras, sina ei vaja kiitmist, su mees ei vaja kiitmist. Milleks siin siis ägedalt žestikuleerida?
https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=%C ... ikuleerima

Päris ull lugu juba kui ekraanitaga foorumitegelased lausa zhesthikulheerivad. ohh öudu
Troll! See oli kujundlik väljendus. Aga okei, siin saab lõpuks sõimlejaid ära ignoreerida.
Kujundlik. Kas nagu see, et liiderlik thendab liidriomadustega olema :lol: kusagil kuulsin
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Revolver kirjutas: 03 Juun 2024 14:39
Roonja kirjutas: 03 Juun 2024 14:38

Ma selgitasin sulle oma arvamust, ometi sulle ei meeldi teiste arvamused. Sa ise trollid, minu jaoks teema selge ja läbi, aga sa ei suuda leppida. Tahad edasi tülitseda, sest see oligi sinu eesmärk?
Minu arust olid sina see, kes mulle "sisse sõitis" ja hakkas selgeks tegema, et meest tuleb ikka kiita ja tänada, kui ta suvatseb kodus midagi liigutada.

Mina nii ei arva! See, et mina arvan sinust erinevalt, ei tähenda, et ma olen tülinorija.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Vanema põlvkonna meestel on see ikka väga sügavalt sees, et kodutööd, söögitegemine ja lapsed on naiste rida, mitte midagi pole teha. Just eile rääkisin ühe sõbraga, et olen kurb, kui poeg kodust ära kolib, et ei taha küll üksi olla. Ja tema ütles, et ta oli ka väga kurb, kui tutar kodust ära kolis, et tutar tegi pärast ema äraminekut kõik kodutööd, nüüd pole kedagi, kes teeks. Ometi elab ta 16 aastase pojaga ja pole kedagi, kes süüa ja kodutöid teeks, sest mõlemad on mehed ju. Mõtlesin, et no väga tore, sisendab pojale ka siis seda mentaliteeti. Ja ta on alles neljakümnendates mees, mitte igivana. Mu isa sõbra osas mäletasin küll, et tal suri naine ära, minu isa küsis, et kuidas läheb, kuidas oled kohanenud ja ta ütles, et muidu on okei, aga sooja söögita on ikka raske elada. Mõtlesin siis, et püha jumal, kas endal siis kukuvad käest ära, kui endale süüa teed, mida sa ise soovid.
juss

Postitus Postitas juss »

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 15:35 Vanema põlvkonna meestel on see ikka väga sügavalt sees, et kodutööd, söögitegemine ja lapsed on naiste rida, mitte midagi pole teha. Just eile rääkisin ühe sõbraga, et olen kurb, kui poeg kodust ära kolib, et ei taha küll üksi olla. Ja tema ütles, et ta oli ka väga kurb, kui tutar kodust ära kolis, et tutar tegi pärast ema äraminekut kõik kodutööd, nüüd pole kedagi, kes teeks. Ometi elab ta 16 aastase pojaga ja pole kedagi, kes süüa ja kodutöid teeks, sest mõlemad on mehed ju. Mõtlesin, et no väga tore, sisendab pojale ka siis seda mentaliteeti. Ja ta on alles neljakümnendates mees, mitte igivana. Mu isa sõbra osas mäletasin küll, et tal suri naine ära, minu isa küsis, et kuidas läheb, kuidas oled kohanenud ja ta ütles, et muidu on okei, aga sooja söögita on ikka raske elada. Mõtlesin siis, et püha jumal, kas endal siis kukuvad käest ära, kui endale süüa teed, mida sa ise soovid.
Appike, 40 aastane, pojal läheb raskeks. Sellised mehed, kes ootavad, et naised käiks tööl, maksaksid arveid pooleks, teeks kõik söögid ja kodused tööd saadetakse ikka väga ruttu pikalt. Tinderis sellise mentaliteediga mehed saavad unmatchi. :evil:
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Juun 2024 15:35 Vanema põlvkonna meestel on see ikka väga sügavalt sees, et kodutööd, söögitegemine ja lapsed on naiste rida, mitte midagi pole teha. Just eile rääkisin ühe sõbraga, et olen kurb, kui poeg kodust ära kolib, et ei taha küll üksi olla. Ja tema ütles, et ta oli ka väga kurb, kui tutar kodust ära kolis, et tutar tegi pärast ema äraminekut kõik kodutööd, nüüd pole kedagi, kes teeks. Ometi elab ta 16 aastase pojaga ja pole kedagi, kes süüa ja kodutöid teeks, sest mõlemad on mehed ju. Mõtlesin, et no väga tore, sisendab pojale ka siis seda mentaliteeti. Ja ta on alles neljakümnendates mees, mitte igivana. Mu isa sõbra osas mäletasin küll, et tal suri naine ära, minu isa küsis, et kuidas läheb, kuidas oled kohanenud ja ta ütles, et muidu on okei, aga sooja söögita on ikka raske elada. Mõtlesin siis, et püha jumal, kas endal siis kukuvad käest ära, kui endale süüa teed, mida sa ise soovid.
Seda kehvem on lugeda, et osad naised ise annavad hagu alla seisukohale, et on meestetööd ja naistetööd. Ja, kui siis mees teeb mõnd nn naistetööd, siis tuleb teda eriliselt kiita ja tänada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist