Tasuta saamine

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Tasuta saamine

Postitus Postitas Külaline »

Kas te kiidate heaks asjade lõpuni tarbimise? Ilmselt.
Mõned tarbivad lõpuni, mõned saadavad teisele ringile. See on ka tervitatav tegevus. Mõned, mulle tundub, on täiesti elustiiliks võtnud asjade lõpuni tarbimise.
Loen mitmeid gruppe tasuta ära antavatest asjadest. Pool pakki komme, pool shampooni, veerand pesuvahendit pudelis. Ei saa olla et inimesed on nii vaesed? See on ikka elustiil?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Apr 2025 09:45 Kas te kiidate heaks asjade lõpuni tarbimise? Ilmselt.
Mõned tarbivad lõpuni, mõned saadavad teisele ringile. See on ka tervitatav tegevus. Mõned, mulle tundub, on täiesti elustiiliks võtnud asjade lõpuni tarbimise.
Loen mitmeid gruppe tasuta ära antavatest asjadest. Pool pakki komme, pool shampooni, veerand pesuvahendit pudelis. Ei saa olla et inimesed on nii vaesed? See on ikka elustiil?
Keegi annab, keegi võtab. Mis sinul sellest? Ei puutu sinusse. Ära vahi ja astu edasi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See on vist ikka elustiil. Ihnurile sobib kõik, mis ilma tuleb, isegi, kui tal seda vaja pole. Või on selline haigus, asjade kokku korjamine.
Külaline

Vägagi kiidan heaks. Aga mul on pigem selline kiiks, et kui mul midagi vaja on, kas või nt ühte kindlat tolmuimeja otsikut, siis viirsin küll asja ajada ja kas või teise Tallinna otsa järgi minna. Aga ise ära andmist vajavate esemetega tegeleda ei viitsi, kuigi oleks ka tarvis.
Külaline

Njaa. Kui nii võtta siis küll, kui tegemist on kalli asjaga. Ka mina olen kogemata valanud täis mikseri mootori osa hooletu kannu maha keeramisega. Aga teisel võib olla et läks kann katki. Mõlemal on kodus kasutu asi. Aga nii saaks ühe terve asja ühele inimesele.
Või on vaja mingit värvi natuke. Teisel see üle. Hea lahendus. Ega see purk värvi ka odav pole osta. Eriti tobe, kui seda läheb vaja vaid natuke.
Mingi kallis sgampoon ei sobinud juustele. Annan ära.
Aga antakse ja võetakse ka odavaid asju. Pakk komme on u 2 euri. See peab olema ikka elustiil. Roheline mõtlemine.
Preili
Kontakt:

Postitus Postitas Preili »

Mina olen ühes välisriigis vabatahtlik organisatsioonis, mis kogub tasuta asjad kokku ning jagab tasuta kõigile soovijale. See organisatsioon on tekkinud tudengite vajadusest - ühikates on erineva sisustusega ruumid/korterid ning mõnel juhul puudub nendes mööbel täielikult. Tänapäeval on palju Erasmuse tudengeid kes õpivad pool aastat muus riigis - äärmiselt mõttetu oleks see kui iga üks neist hakkaks omale selleks ajaks asju ostma. Sisuliselt kõik peale riiete on meie teema, ka toit, kui see on kinnistes pakendites. Kõik tarbitakse ära.
Seega mina näen väga palju seda taaskasutust kõrvalt ja järjest rohkem hakkab see mulle ka meeldima. Kui tean, et mul on midagi, mida ma ise ei kasuta aga kellelgi teisel läheks seda vaja, siis annan ära (või kallima asja müün).
Külaline

Mul on lühiajalise rendi korter.
Sinna jäetakse väga tihti poolikuid pesemisvahendeid ja toiduaineid maha. Kahju on neid ära visata. Kogun mingi portsu kokku ja viin maale ühele suurperele. Neil on alati hea meel ja ütlevad, et see on põnev ka. Alati on midagi uut ja huvitavt nende jaoks.
Loomulikult toiduainete suhtes olen väga valiv mitte ei tassi kõike neile ära. Poolikud vorsti- ja juustupakid jne viin tuttava kanadele.
Külaline

Mind on lausa nii kasvatatud, et uusi asju ei osteta, kuni eelmine õhtal pole. Näiteks siin ootan juba paar kuud, millal arvuti aku lõplikult saba annab, et saaks uue osta. See sinder muudkui vindub, aga kestab. Sama on mul nutikellaga näiteks, hullusti tahaks uut, aga vana ju töötab.. Toidud püüan ka lõpuni tarbida, aga siiski juhtub, et viskan sügavkülma ja mingi aja pärast ära, sest sinna nad ongi ununenud. Puhastusvahendite osas ma nii valiv pole, et lihtsalt ei meeldi ja veerand pudelit jääb üle. Mingit kosmeetika kraami olen sõbrannadele jaganud, ikka huvitav, kui keegi midagi proovida toob.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2025 14:46 Mind on lausa nii kasvatatud, et uusi asju ei osteta, kuni eelmine õhtal pole. Näiteks siin ootan juba paar kuud, millal arvuti aku lõplikult saba annab, et saaks uue osta. See sinder muudkui vindub, aga kestab. Sama on mul nutikellaga näiteks, hullusti tahaks uut, aga vana ju töötab.. Toidud püüan ka lõpuni tarbida, aga siiski juhtub, et viskan sügavkülma ja mingi aja pärast ära, sest sinna nad ongi ununenud. Puhastusvahendite osas ma nii valiv pole, et lihtsalt ei meeldi ja veerand pudelit jääb üle. Mingit kosmeetika kraami olen sõbrannadele jaganud, ikka huvitav, kui keegi midagi proovida toob.
Kohutav elu, mis jube närutamine ja äärmuslik koonerdus. Sul on siis 1 jope, 1 paar kingi, 1 teksad jne?
Külaline

Olen üksikema laps ja saanud nooruses kõva koolituse majandamisoskuse teemal. Ning ütlen, ega see tegelikult mööda külgi maha jooksnud pole. Oskan vajadusel hakkama saada päris piskuga ja sealjuures nõnda, et pereliikmed ei saa sellest midagi aru - kõhud on kõigil täis ja millestki justkui puudu pole.

Ka minul on põhimõte, et asju tuleks kasutada ikka lõpuni. Lapseriided muidugi jäävad väikseks ja tuleb edasi kinkida või müüa. Kuid poolikut seepi avalikus netis pakkuma küll ei hakka. Väga tihti kiirustavad inimesed asjadest lahtisaamisega liialt, tegelikult oleks majapidamises kasutust küll. Minu jaoks on kõige kummalisem olnud avastus, et mu teismelised tütred tahavad kanda minu vanu riideid, ja vähe sellest - isegi isa rõivad kõlbavad. Mina ise tahtsin need ära visata, kuid piigad tuhnisid kotid läbi ja tõmbasid mu 30 aastat vana kampsuni ja kleidi endale selga. Hiljuti viskasin mõned oma riided minema ja siis läksid tüdrukud Humanasse ja ostsid sealt täpselt samasuguse T-särgi nagu ma ära olin visanud. No sel juhul pole tõesti mõtet äraviskamisega väga kiirustada :)

Ema õpetas mind omal ajal märkama ka varjatud kulusid ja minu meelest on tihti just see probleemiks. Siinses teemas pakutakse näiteks poolikut kommipakki väärtusega ca 2 eurot. Kuid kohaleminek kulutab bensiini palju rohkema raha eest ju. (Kui just pole tegu naabriga.) Samuti postikulu: FB-s lõi mulle ette reklaam, kus seemneid müüakse soodusprotsendiga. Hakates tellima, selgus aga, et tellimuse eest kokku pean ma maksma 12 eurot, kusjuures poole sellest ehk siis 6 eurot moodustab postikulu. Hakates arvutama selgus, et ostes kodukandi poest needsamad seemned ilma soodustuseta, maksaksin 8,50 eurot. Seega saaksin ma tolle e-poe "soodusprotsendi" järele joostes tegelikult kahju. Oma teismeline tütar tahtis kord osta pitsat, kuna olevat "ilge soodukas!!!", kuid lähemalt uurides selgus, et neid pitsasid müüdi Keilas, mis jääb meie kodust 45 km kaugusele. Bensiin maksab, samuti kulutab 90 km sõitmine aega rohkem kui asi väärt.
Külaline

Pole sellist aega ja raha raisata, et mööda Eestit tasuta asjadele järgi sõita. Telefone, sotsmeediaga servereid kohtumiste kokku leppimiseks koormata, et siis õnnelik olla pooliku šampooni üle, kui kogu tegevus tekitas palju suurema jalajälje. Pese munaga pead, mis sul kodus on, mitte ära kurna maakera lollustega. Pseudotegevus kuni jutt ei käi vähemalt rattast, voodist vms.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 5 külalist