Jah.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 16:14Kas riist on mõõdetud tikutopsi meetodil? See käib nii. Tikutops laua peale ja mees hakkab seda oma riistaga edasi lükkama kuni veel saab lükata. Mingi hetk jäävad kotid laua ääre taha kinni. Siis mõõdetakse joonlauaga kui kaugel tikutops laua servast on. See on kõige õiglase ja nii mõnedki 20 cm riistad osutuvad tegelikkuses 16 cm riistadeksKülaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 13:5020 cm riistaga ei tunne. Suurema kohta andmed puuduvad.![]()
Hormoonspiraali kõrvaltoimed päris naistel
-
Külaline
-
Külaline
Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:15Sa juba ootad, millal sul menopaus algab? Ausalt, on ikka kummalisi inimesi olemas! Sa ju saad ikka aru, et menstruatsiooni lõpp tähendab naise jaoks seda, et keha hakkab kiiresti vananema. Suure tõenäosusega kaasnevad menopausiga kaasnevad vaevused. Lisaks algab luude hõrenemine, naha lõtvumine, juuste hõrenemine.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 06:38 Päris lootusetu lugemine ikka, et mõnel veel 50.aastasrlt ka päevad. Ise saan 48, päevad siiani kui kellavärk ja mingeid menopausi tunnuseid ei ole.
Mul on spiraali koha pealt hoopis selline küsimus ja kahtlus, kas mees seda ei tunne juhul kui tegemist on keskmisest paremini varustatud mehega?
See on tõesti asi, mida igatseda! Ja ainult sellepärast, et neid "tüütuid päevi" enam ei oleks.
-
Külaline
Naljajutt? Loomulikult hakkad sa kiirelt vananema peale menopausi algust. Eelnimetatud hädadele lisaks kasvab hüppeliselt oht südamehaiguste tekkeks, lihtsamas keeles infarktioht. Loomulikult ei saa sinust kahe aastaga rauka, aga kõik need protsessid algavad KOHE kui enam hormoonid kaitset ei korralda. Sest hormoonid, mis sind viljakana, õigemini ovuleeruvana hoiavad, hoiavad ka neid nimetatud tahkusid sinu organismis korras. Jah, tore on olla ilma päevadeta, aga seda saab saavutad ka hormoonspiraali või tablettidega. Menopaus pole küll asi, mida oodata.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:24Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:15Sa juba ootad, millal sul menopaus algab? Ausalt, on ikka kummalisi inimesi olemas! Sa ju saad ikka aru, et menstruatsiooni lõpp tähendab naise jaoks seda, et keha hakkab kiiresti vananema. Suure tõenäosusega kaasnevad menopausiga kaasnevad vaevused. Lisaks algab luude hõrenemine, naha lõtvumine, juuste hõrenemine.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 06:38 Päris lootusetu lugemine ikka, et mõnel veel 50.aastasrlt ka päevad. Ise saan 48, päevad siiani kui kellavärk ja mingeid menopausi tunnuseid ei ole.
Mul on spiraali koha pealt hoopis selline küsimus ja kahtlus, kas mees seda ei tunne juhul kui tegemist on keskmisest paremini varustatud mehega?
See on tõesti asi, mida igatseda! Ja ainult sellepärast, et neid "tüütuid päevi" enam ei oleks.
-
Külaline
Sul on nii? Mul ei ole.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:51Naljajutt? Loomulikult hakkad sa kiirelt vananema peale menopausi algust. Eelnimetatud hädadele lisaks kasvab hüppeliselt oht südamehaiguste tekkeks, lihtsamas keeles infarktioht. Loomulikult ei saa sinust kahe aastaga rauka, aga kõik need protsessid algavad KOHE kui enam hormoonid kaitset ei korralda. Sest hormoonid, mis sind viljakana, õigemini ovuleeruvana hoiavad, hoiavad ka neid nimetatud tahkusid sinu organismis korras. Jah, tore on olla ilma päevadeta, aga seda saab saavutad ka hormoonspiraali või tablettidega. Menopaus pole küll asi, mida oodata.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:24Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:15
Sa juba ootad, millal sul menopaus algab? Ausalt, on ikka kummalisi inimesi olemas! Sa ju saad ikka aru, et menstruatsiooni lõpp tähendab naise jaoks seda, et keha hakkab kiiresti vananema. Suure tõenäosusega kaasnevad menopausiga kaasnevad vaevused. Lisaks algab luude hõrenemine, naha lõtvumine, juuste hõrenemine.
-
Külaline
Sul on nii? Mul ei ole.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:51Naljajutt? Loomulikult hakkad sa kiirelt vananema peale menopausi algust. Eelnimetatud hädadele lisaks kasvab hüppeliselt oht südamehaiguste tekkeks, lihtsamas keeles infarktioht. Loomulikult ei saa sinust kahe aastaga rauka, aga kõik need protsessid algavad KOHE kui enam hormoonid kaitset ei korralda. Sest hormoonid, mis sind viljakana, õigemini ovuleeruvana hoiavad, hoiavad ka neid nimetatud tahkusid sinu organismis korras. Jah, tore on olla ilma päevadeta, aga seda saab saavutad ka hormoonspiraali või tablettidega. Menopaus pole küll asi, mida oodata.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:24Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:15
Sa juba ootad, millal sul menopaus algab? Ausalt, on ikka kummalisi inimesi olemas! Sa ju saad ikka aru, et menstruatsiooni lõpp tähendab naise jaoks seda, et keha hakkab kiiresti vananema. Suure tõenäosusega kaasnevad menopausiga kaasnevad vaevused. Lisaks algab luude hõrenemine, naha lõtvumine, juuste hõrenemine.
-
Külaline
Sina küll ei hakka pärast menopausi vananema? Jah, kuumahooge ja tujukõikumisi ja muud jama ei pruugi kõikidel tulla, aga vananemine nii seesmiselt kui ka välimiselt algab kiires taktis kindlasti.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:24Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:15Sa juba ootad, millal sul menopaus algab? Ausalt, on ikka kummalisi inimesi olemas! Sa ju saad ikka aru, et menstruatsiooni lõpp tähendab naise jaoks seda, et keha hakkab kiiresti vananema. Suure tõenäosusega kaasnevad menopausiga kaasnevad vaevused. Lisaks algab luude hõrenemine, naha lõtvumine, juuste hõrenemine.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 06:38 Päris lootusetu lugemine ikka, et mõnel veel 50.aastasrlt ka päevad. Ise saan 48, päevad siiani kui kellavärk ja mingeid menopausi tunnuseid ei ole.
-
Külaline
Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18 Sul on nii? Mul ei ole.
-
Külaline
Kõik vananevad, see on paratamatus. Teha nüüd menopausist mingi koll, on liig. Mehed on samas eas hullemadki.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:31Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18 Sul on nii? Mul ei ole.
-
Külaline
Kui rumal jutt!Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18Sul on nii? Mul ei ole.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:51Naljajutt? Loomulikult hakkad sa kiirelt vananema peale menopausi algust. Eelnimetatud hädadele lisaks kasvab hüppeliselt oht südamehaiguste tekkeks, lihtsamas keeles infarktioht. Loomulikult ei saa sinust kahe aastaga rauka, aga kõik need protsessid algavad KOHE kui enam hormoonid kaitset ei korralda. Sest hormoonid, mis sind viljakana, õigemini ovuleeruvana hoiavad, hoiavad ka neid nimetatud tahkusid sinu organismis korras. Jah, tore on olla ilma päevadeta, aga seda saab saavutad ka hormoonspiraali või tablettidega. Menopaus pole küll asi, mida oodata.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:24
Mõnel on võib-olla tõesti nii, kuid ära seda kõikidele küll laienda. Enamik elavad täiesti tavaliselt oma elu edasi.
Olen nõus eelkõnelejaga, kes ütles sa ajad kaks asja omavahel segi. Pealegi! Sul ei ole veel ju menopaus alanudki. Kuidas sa juba ette tead, et sul küll nii ei ole...
-
Külaline
Koll või mitte, aga täielik rumalus on väita, et see naise keha halvemuse poole mitte kuidagi ei mõjuta. Või et mõni naine on nii eriline, et tema tervisega rohkem midagi muud ei juhtugi kui et tüütud päevad jäävad ära.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:41Kõik vananevad, see on paratamatus. Teha nüüd menopausist mingi koll, on liig. Mehed on samas eas hullemadki.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:31Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18 Sul on nii? Mul ei ole.
-
Külaline
Huvitav, millised üldse on need moodsad spiraalid?Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:12Tohoh! Noomid siin kedagi, et ta ei tutvu ravivahendi infolehega. Aga ise sa ei ole ju ka ei loe infolehti. Vastasel juhul sa ei ajaks umbluud teemal, et moodsad hormoonspiraalid ei oma kõrvalnähte (näiteks kehakaalu tõus ja libiido langus). Spiraalide infolehel on väga selgelt need kõrvaltoimed välja toodud, ja just sageli esinevate kõrvaltoimete all.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 14:03Tohoh. Ega su kogemused 30 aasta vanused ei ole? Moodsad hormoonspiraalid seda kõike siiski enamasti ei tee. Pigem mõjutavad meeleolu. Kui üldse midagi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 08:50 Minule teadaolevalt võtavad hormoonidega mängivad vahendid enamustel isu vähemaks ja/või tõstavad kehakaalu. Lihtsalt naised ise ei pruugi nendest sümptomitest alati aru saada või kahtlustavad muud põhjust.Sul pole 50-selt veel tekkinud harjumust kõigi ravimite ja ravivahendite infolehte läbi lugeda? Seal on absoluutselt kõik kirjas. Arst ei pea ju ometi sulle seda ette lugema. Eks nad mainivad mõjusid, mida nemad ise tervise vaatest olulisemaks peavad. Muu on mugavus ja selle kohta loed ise.Aga sellest arstid tõesti ei räägi (et libiido võib väheneda või tuju muutuda apaatsemaks), ometi see mõjutab elukvaliteeti ju üsna olulisel määral.
Kui juba sinu harimiseks läks, siis tuleb öelda, et 30+ aastat tagasi olid spiraalid küll olemas, aga ainult vaskspiraal või siis tavaline plastspiraal. Kumbki hormoone ei sisaldanud. Seega kumbki neist ei põhjustanud ka kehakaalutõusu või libiidolangust.
Just need nn "moodsad" spiraalid on selliste kõrvaltoimetega, kuna sisaldavad hormoone.
-
Külaline
https://novaator.err.ee/249051/sudameha ... e-menopausKülaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:31Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18 Sul on nii? Mul ei ole.
Kui menopaus algab enne 45. eluaastat, kasvab oluliselt risk haigestuda kroonilistesse tõbedesse. Näiteks on osteoporoosirisk suur varases menopausis ja suitsetajatel. Lisaks mõjuvad pärilikud tegurid, toitumisharjumused (ebapiisav kaltsiumi ja D-vitamiini saamine toiduga) vähene kehaline aktiivsus ja teised tegurid.
https://perejakodu.delfi.ee/artikkel/49 ... e-protsess
Mõnele siin on menopaus nagu mingi koll. Kas tegu samade inimestega, kes ühes teises teemas suremisele mõtlevad ja enam elust rõõmu ei tunne?
-
Külaline
Kaua sa nendest päevadest ometi jaurad- kes päevi ei soovi, kasutavad enne menopausi nagunii hormonaalseid vahendeid.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:46Koll või mitte, aga täielik rumalus on väita, et see naise keha halvemuse poole mitte kuidagi ei mõjuta. Või et mõni naine on nii eriline, et tema tervisega rohkem midagi muud ei juhtugi kui et tüütud päevad jäävad ära.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:41Kõik vananevad, see on paratamatus. Teha nüüd menopausist mingi koll, on liig. Mehed on samas eas hullemadki.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:31 Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.
-
Külaline
Mitte mina ei jaura, vaid konkreetne jutulõim sai alguse kellegi kommentaarist, kes ohkis, et kui jube, et veel 50+ vanuses on mõnel päevad. Ju siis tema jaoks on see nii hirmus ja ta ei kasuta vastavaid vahendeid. Ta eelistaks pigem menopausis olla, kui päevadega "tegeleda".Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:50Kaua sa nendest päevadest ometi jaurad- kes päevi ei soovi, kasutavad enne menopausi nagunii hormonaalseid vahendeid.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:46Koll või mitte, aga täielik rumalus on väita, et see naise keha halvemuse poole mitte kuidagi ei mõjuta. Või et mõni naine on nii eriline, et tema tervisega rohkem midagi muud ei juhtugi kui et tüütud päevad jäävad ära.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:41
Kõik vananevad, see on paratamatus. Teha nüüd menopausist mingi koll, on liig. Mehed on samas eas hullemadki.
-
Külaline
Mul oli ka 53-sena. Võib-olla oleks siiani, kui poleks emakat eemaldanud.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 06:38 Päris lootusetu lugemine ikka, et mõnel veel 50.aastasrlt ka päevad. Ise saan 48, päevad siiani kui kellavärk ja mingeid menopausi tunnuseid ei ole.
-
Külaline
Sa ei saa vist üldse aru, millele ja mida vastad? Mine nüüd oma vastuseid pidi tagasi ja vaata järele, millest teema algas. Sina väitsid, et sina küll ei hakka kiiremini vananema kohe menopausi saabudes? Ei olnud sina? No igal juhul sellest väitest jutt algas.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:49https://novaator.err.ee/249051/sudameha ... e-menopausKülaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:31Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18 Sul on nii? Mul ei ole.
Kui menopaus algab enne 45. eluaastat, kasvab oluliselt risk haigestuda kroonilistesse tõbedesse. Näiteks on osteoporoosirisk suur varases menopausis ja suitsetajatel. Lisaks mõjuvad pärilikud tegurid, toitumisharjumused (ebapiisav kaltsiumi ja D-vitamiini saamine toiduga) vähene kehaline aktiivsus ja teised tegurid.
Mõnele siin on menopaus nagu mingi koll. Kas tegu samade inimestega, kes ühes teises teemas suremisele mõtlevad ja enam elust rõõmu ei tunne?
Faktide teadmine ei ole kolli nägemine. Hakkad küll vananema, tervis muutub hüppeliselt nõrgemaks. Selles pole loomulikult midagi kohutavat, normaalne elu.
-
Külaline
Ma ka ei saa aru, mille üle sa vaidled?Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:49https://novaator.err.ee/249051/sudameha ... e-menopausKülaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:31Ma ei hakka sinuga vaidlema, aga on selge, et sa ajad segi kaks asja - menopausi kui protsessi sümptomid (kuumahood, unetus, naha kuivus jne), mis võivad tõesti inimeseti erineda, ja tagajärjed, mis hormoonide toime muutumine menopausis sinu kehale teeb. Viimastest ma räägingi, need tulevad absoluutselt kõigile ja ära tee end naeruväärseks väites, et sinu luud ei hõrene ega südametervis halvene peale menopausi.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18 Sul on nii? Mul ei ole.
Kas sa ise üldse avasid need lingid, mille siia panid?
-
Külaline
Mis tähendab, et ei ole? On ja juba tükk aega tagasi. Mitte midagi pole muutunud, elu on täpselt sama hea, kui varem. Tervis hea, väljanägemine hea, meel rõõmus, magan nagu nott, mida veel tahta?Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:43Kui rumal jutt!Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 20:18Sul on nii? Mul ei ole.Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 19:51 Naljajutt? Loomulikult hakkad sa kiirelt vananema peale menopausi algust. Eelnimetatud hädadele lisaks kasvab hüppeliselt oht südamehaiguste tekkeks, lihtsamas keeles infarktioht. Loomulikult ei saa sinust kahe aastaga rauka, aga kõik need protsessid algavad KOHE kui enam hormoonid kaitset ei korralda. Sest hormoonid, mis sind viljakana, õigemini ovuleeruvana hoiavad, hoiavad ka neid nimetatud tahkusid sinu organismis korras. Jah, tore on olla ilma päevadeta, aga seda saab saavutad ka hormoonspiraali või tablettidega. Menopaus pole küll asi, mida oodata.
Olen nõus eelkõnelejaga, kes ütles sa ajad kaks asja omavahel segi. Pealegi! Sul ei ole veel ju menopaus alanudki. Kuidas sa juba ette tead, et sul küll nii ei ole...
-
Külaline
Kas sa seda meeste ja naiste vahelist asja ka veel teed või on sellega juba kõik ühelpool?Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2025 22:41Tervis hea, väljanägemine hea, meel rõõmus, magan nagu nott, mida veel tahta?
-
Külaline
Mingid naljatilgad koos? Võta tekk ümber ja hakka surnuaia poole astuma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline