Kodu vahetus kui lapsed juba suured

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Apr 2025 10:55
Tolmukübe kirjutas: 10 Apr 2025 08:02No kui teised lapsed on ka vanemaid aidanud, siis peaks testament olema selline, et sees elav laps, kes on majja panustanud, korras hoidnud, vanemaid eeldatavasti rohkem hoidnud jne, see saab testamendiga suurema osa, ja ülejäänud väiksema osa, et ilma ei jää keegi, aga vastavalt panusele tuleb ka pärandus.
No oletame, et kinnisvara (maja) maksab 300 000. Kolm last on pärijad. Sees elanud laps saab pool ja teised näiteks veerand. Sees elav laps peab leidma kuskilt 150 000, et õele ja vennale nende osa tasuda (75 000+75 000). Sees elav laps on 55 aastane. Kust ta võtab selle raha, paluks variante?
55 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema. Mõnel vanamehepässil võibolla pole aga normaalsetel on ikka võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2025 22:0955 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema. Mõnel vanamehepässil võibolla pole aga normaalsetel on ikka võtta.
Hea fantaasia.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 00:01
Külaline kirjutas: 10 Apr 2025 22:0955 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema. Mõnel vanamehepässil võibolla pole aga normaalsetel on ikka võtta.
Hea fantaasia.
Mis fantaasia? Minu tutvusringkonnas haritud inimesed heade töökohtadega on suutnud palju enam kõrvale panna. Tavaline eesti elu ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 08:28
Hea fantaasia.
Mis fantaasia? Minu tutvusringkonnas haritud inimesed heade töökohtadega on suutnud palju enam kõrvale panna. Tavaline eesti elu ju.
sa oled see ärinaine, kel on kinnisvara mitmes riigis ja kodus on 16 aastat noorem mees? Mina näiteks ei tea, kui palju mu tuttavatel pangaarvel raha on s.t kui palju nad kõrvale pannud on. kas see just tavaline eesti elu on, selles ma kindel pole. Vaata vahel Taavi Libeda saadet ja seal kuvab sulle tõelist eesti elu :D
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 10 Apr 2025 17:42
Tolmukübe kirjutas: 10 Apr 2025 11:45

Küll see Tolmukübe on meil tark inimene, teab täpselt, kuidas keegi elab ja peaks elama, oskab kõikide inimeste panust täpselt rahasse arvestada ja tema jaoks on kõik siin elus nii lihtne ja sirgjooneline. Nagu lihtsake veidi.
Võib ka nii vaadata, et elu ongi lihtne, inimesed ise elavad selle keeruliseks. Nagu antud näide. Kui varusid pole, millest maksta, siis igavesti majas ka laiutada ei saa. Ja kui sa tead, et veel on pärijaid ja oled Jumal teab kui palju majja raha matnud, siis vist tõesti vaimse puudega. Võib ka öelda sel juhul, et ahnus, inimesel on kindlad ideed peas, et tema on ainupärija ja kõik jääb talle, teised ärgu saagu midagi. Kui siis teised välja ilmuvad, siis on kiun lahti. Aga see sõltub vanematest, millised inimesed nad on, ja kuidas lapsi hindavad ja kuidas nende lapsed on. Kus on ikka vaesemad riigid, seal inimesed on rõõmsad, ei vingu ega halise jne. Olen lugenud, soovitan sul ka silmaringi arendada. Et siit saab vaadata, elu on nagunii, nagu on, aga kuidas sellesse suhtud, see iseasi. Ega elu ei ole meelakkumine, ütleb eesti rahva vanasõna.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 10:56

Hea fantaasia.
sa oled see ärinaine, kel on kinnisvara mitmes riigis ja kodus on 16 aastat noorem mees? Mina näiteks ei tea, kui palju mu tuttavatel pangaarvel raha on s.t kui palju nad kõrvale pannud on. kas see just tavaline eesti elu on, selles ma kindel pole. Vaata vahel Taavi Libeda saadet ja seal kuvab sulle tõelist eesti elu :D
See on teise, kolmanda eesti probleem. Mina ühtegi sellist ei tea. Ka Taavi Libet ei tea. Miks peaksingi?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 12:15

See on teise, kolmanda eesti probleem. Mina ühtegi sellist ei tea. Ka Taavi Libet ei tea. Miks peaksingi?
Ise küsid ja ise vastad. Tase :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2025 22:09
Tolmukübe kirjutas: 10 Apr 2025 08:02No kui teised lapsed on ka vanemaid aidanud, siis peaks testament olema selline, et sees elav laps, kes on majja panustanud, korras hoidnud, vanemaid eeldatavasti rohkem hoidnud jne, see saab testamendiga suurema osa, ja ülejäänud väiksema osa, et ilma ei jää keegi, aga vastavalt panusele tuleb ka pärandus.
No oletame, et kinnisvara (maja) maksab 300 000. Kolm last on pärijad. Sees elanud laps saab pool ja teised näiteks veerand. Sees elav laps peab leidma kuskilt 150 000, et õele ja vennale nende osa tasuda (75 000+75 000). Sees elav laps on 55 aastane. Kust ta võtab selle raha, paluks variante?
55 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema. Mõnel vanamehepässil võibolla pole aga normaalsetel on ikka võtta.
Minul näiteks küll pole. Maja mul on, uuem auto kah, igapäevaeluga tulen toime. Aga säherdusest rahasummast võib tänapäeva Eesti elukalliduse juures vaid und näha. Sain su kirjast nüüd siis teada, et olen ebanormaalne vanamehepäss :D
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 14:53

Minul näiteks küll pole. Maja mul on, uuem auto kah, igapäevaeluga tulen toime. Aga säherdusest rahasummast võib tänapäeva Eesti elukalliduse juures vaid und näha. Sain su kirjast nüüd siis teada, et olen ebanormaalne vanamehepäss :D
On need kõik siis laenu ja liisinguga, et maha müües oleksid nullis? Või ikkagi oleks 150 000 või enam?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 14:16
Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 12:15

Ise küsid ja ise vastad. Tase :lol:
Jäta järgi. See on nõme mida sa siin korraldad.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 15:1655 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema.
Ei ole kogunenud, aga maha müües oma korteri ja maakodu, siis muidugi tuleb oma 500 000 ära.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 19:25
Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 15:1655 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema.
Ei ole kogunenud, aga maha müües oma korteri ja maakodu, siis muidugi tuleb oma 500 000 ära.
Õige jutt.
Kogunemine on lai mõiste: kinnisvara tegelased ju alati toonitavad, onn pole oluline, tähtis on asukoht ja veelkord asukoht. Kui ikka puhtalt asukoha tõttu on viimase 15 aastaga korteri väärtus tõusnud ca 3x siis on see 150 000 köömes.
Miks peaks üldsegi hakkama laste lahkudes oma eluaset müüma? Mina teen näiteks ühest toast endale täiemahulise töötoa eraldi sissepääsuga klientidele, teise tuppa spordi vaatamise toa, et mitte segada kaasat kolmandas toas oma tikkimise ja lugemise ja muu taolisega.
Külaline

Ants kirjutas: 11 Apr 2025 19:44teise tuppa spordi vaatamise toa, et mitte segada kaasat kolmandas toas oma tikkimise ja lugemise ja muu taolisega.
Kas sporti muidu tikkimise toas ei kannataks vaadata? :D
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 21:21
Ants kirjutas: 11 Apr 2025 19:44teise tuppa spordi vaatamise toa, et mitte segada kaasat kolmandas toas oma tikkimise ja lugemise ja muu taolisega.
Kas sporti muidu tikkimise toas ei kannataks vaadata? :D
Ikka, tube ju hulgim, aga MMA-d ma ei vaataks.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 15:16

On need kõik siis laenu ja liisinguga, et maha müües oleksid nullis? Või ikkagi oleks 150 000 või enam?
Ei ole mul ühtki laenu ega liisingut kaelas. Kuid kodu ja auto pole mõeldud müümiseks, vaid ikka kasutamiseks. Ning lõpuks väljendusid sa oma kommentaaris nii: "55 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema. Mõnel vanamehepässil võibolla pole aga normaalsetel on ikka võtta." Selline väljendus jätab igatahes mulje, et sa pidasid silmas konkreetselt raha. Mitte aga kellegi kodu ega autot.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 23:03
Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 15:16

Ei ole mul ühtki laenu ega liisingut kaelas. Kuid kodu ja auto pole mõeldud müümiseks, vaid ikka kasutamiseks. Ning lõpuks väljendusid sa oma kommentaaris nii: "55 aastasel peaks olema see 150 000 küll elu jooksul kogunenud olema. Mõnel vanamehepässil võibolla pole aga normaalsetel on ikka võtta." Selline väljendus jätab igatahes mulje, et sa pidasid silmas konkreetselt raha. Mitte aga kellegi kodu ega autot.
See ei olnud minu kommentaar, küll aga käis jutt inimesest, kes pole pidanud eluasemele kulutama ning sellega seoses peaks see raha olema 55 aastasel küll. Näe, tuleb välja, et sul on ka, nagu paljudel teistel. Kui poleks eluasemes, oleks niisama. Net worth.
Külaline

Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
Rääkimata paljudest lihtsamate ametite pidajatest, keda meil kõigil on vaja.
No mis veel rääkida riigipalgal olijatest - ole kui haritud tahes, ega kontoris tööd tehes ei teeni suurt midagi. Ja siis säästad paarsada tuhat? Arvestades kõiki EVs elatud ca 30 aastat?!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 23:31 Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
Rääkimata paljudest lihtsamate ametite pidajatest, keda meil kõigil on vaja.
No mis veel rääkida riigipalgal olijatest - ole kui haritud tahes, ega kontoris tööd tehes ei teeni suurt midagi. Ja siis säästad paarsada tuhat? Arvestades kõiki EVs elatud ca 30 aastat?!
Odav Tallinna korter maksab 100 000-150 000. Kõigil, kel selline, on see võtta. Jutt oli välja ostmisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 23:33Odav Tallinna korter maksab 100 000-150 000. Kõigil, kel selline, on see võtta.
Huvitav, miks siis selliseid "odavaid" kortereid kohe välja ei osteta, ikka laenu taotletakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Apr 2025 00:13
Külaline kirjutas: 11 Apr 2025 23:33Odav Tallinna korter maksab 100 000-150 000. Kõigil, kel selline, on see võtta.
Huvitav, miks siis selliseid "odavaid" kortereid kohe välja ei osteta, ikka laenu taotletakse?
Sest Tallinnas on kinnisvarahinnad väga kõrged. Odava otsa korterid on sellise hinnaga, mitte midagi pole teha. Maksad laenu ära ja on enda oma. Ega laenu võeta seetõttu, et endal pole. Kodulaen on läbi aegade olnud kõige kasulikum laen, olematu intressiga. Vaba raha saab rahumeeli tulusamalt pööritada või ettevõtlusse paigutada. Sama ka liisinguga. Kuni mõni aasta taguse ajani oli euribor pea null, seega mingi 1,9 prossane liising oli täiesti mõistlik tehing, olenemata sellest, kui palju vaba raha parasjagu on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline