Kodu vahetus kui lapsed juba suured
-
Külaline
-
Külaline
Et nagu, mida sa nüüd siis öelda tahadki? Et ma pean oma kodu maha müüma ja ise minema kuhu? Kuuse alla? Ma pean ju siis kusagilt uue korteri hankima, ehk siis kulutama sellesama summa lihtsalt teise samasuguse korteri ostuks. Mis oleks point?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:33Odav Tallinna korter maksab 100 000-150 000. Kõigil, kel selline, on see võtta. Jutt oli välja ostmisest.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:31 Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
Rääkimata paljudest lihtsamate ametite pidajatest, keda meil kõigil on vaja.
No mis veel rääkida riigipalgal olijatest - ole kui haritud tahes, ega kontoris tööd tehes ei teeni suurt midagi. Ja siis säästad paarsada tuhat? Arvestades kõiki EVs elatud ca 30 aastat?!
-
Külaline
Enamus ostavad väiksemadki asjad nagu autod laenu peale.
1% pidi olema kel 200 000 kontol
-
Külaline
Sest enamus maksab mitukümmend aastat kodulaenu ja need summad on päris suured. Kui kogu elu saab elada vanemate majas, siis peaks ikka raha üle jääma küll.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 10:21 Enamus ostavad väiksemadki asjad nagu autod laenu peale.
-
Külaline
Aga kui isegi jääb üle, siis kas on mõistlik seda summat kontol lihtsalt seista.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 10:57 Kui kogu elu saab elada vanemate majas, siis peaks ikka raha üle jääma küll.
-
Külaline
Kuidas sa ometi nii rumal oled? Sinust polegi jutt. Jutt oli inimesest, kes pole pidanud eluasemesse panustama, temal jääb see raha kõik järgi. Sul, nagu tavalisel inimesel on see ju olemas-Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 08:52Et nagu, mida sa nüüd siis öelda tahadki? Et ma pean oma kodu maha müüma ja ise minema kuhu? Kuuse alla? Ma pean ju siis kusagilt uue korteri hankima, ehk siis kulutama sellesama summa lihtsalt teise samasuguse korteri ostuks. Mis oleks point?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:33Odav Tallinna korter maksab 100 000-150 000. Kõigil, kel selline, on see võtta. Jutt oli välja ostmisest.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:31 Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
Rääkimata paljudest lihtsamate ametite pidajatest, keda meil kõigil on vaja.
No mis veel rääkida riigipalgal olijatest - ole kui haritud tahes, ega kontoris tööd tehes ei teeni suurt midagi. Ja siis säästad paarsada tuhat? Arvestades kõiki EVs elatud ca 30 aastat?!
-
Külaline
AutodKülaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 10:21Enamus ostavad väiksemadki asjad nagu autod laenu peale.
-
Külaline
Et peaks müüma, miks?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 19:25Ei ole kogunenud, aga maha müües oma korteri ja maakodu, siis muidugi tuleb oma 500 000 ära.
-
Külaline
Tänapäeval ei ela ju mitu põlvkonda koos. Millest küll jutustad?Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 10:57Kui kogu elu saab elada vanemate majas, siis peaks ikka raha üle jääma küll.
-
Külaline
Loe teemat. Jutt ongi sellest, et kas on õiglane pärandada maja sellele lapsele, kes seal ise 50-60 aastat elanud on, remontinud ja aeda harinud ja vanemaid hooldanud ja jätta õed-vennad ilma, sest neil on oma majad ammu olemas.
Või pärandada kõigile võrdselt, nii et terve elu majas elanud laps peaks teiste osa välja ostma. Või oma kodu veel pensionieelikuna maha müüma, kui raha pole, et õdedele tasuda.
Elavad küll põlvkonnad koos, kui on suured majad ja ruumi piisavalt.
Kodu vahetusest on teema jõudnud õiglase pärimiseni. Sic!
Üldiselt, minu arvates, kui laps on 60 aastat vanematekodu remontinud, hooldanud, jne ja seda teadmata, et ta pole kinnisvara omanik ka tuleviku mõttes, siis vanemad on selle 60 aastase lapse kasvatuses ikka kõvasti mööda pannud.
Üldiselt, minu arvates, kui laps on 60 aastat vanematekodu remontinud, hooldanud, jne ja seda teadmata, et ta pole kinnisvara omanik ka tuleviku mõttes, siis vanemad on selle 60 aastase lapse kasvatuses ikka kõvasti mööda pannud.
-
Külaline
Miks mööda pannud? Neil võivad terve perega olla ka väga usalduslikud ja normaalsed suhted.
Nt meil on korter, kus elab üks meie lastest oma perega. Jah, see jääbki temale. Sest miks mitte? Ta on seda oma koduks pidanud pea 15 aastat ja me ei kavatse seda teisele lapsele pärandada. Võib ennast oma kodus kindlalt tunda. Teine laps saab meie praeguse kodu.
Kuigi teisel lapsel on ka juba oma maja. V-o ta meie maja ei tahagi ja loobub oma laste kasuks. Ja sel esimesel lapsel on ka oma korralik maakodu.
Need asjad on meil kõik ammu läbi räägitud, kõik on oma arvamust avaldanud ja just niimoodi ise soovinud.
Veri võib ju paksem olla kui vesi, aga kui mõned jorsil klikk peas ära käib siis unustatakse kõik kokkulepped.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 01:10Miks mööda pannud? Neil võivad terve perega olla ka väga usalduslikud ja normaalsed suhted.
...
-
Külaline
Kuidas sa ise nii rumal saad olla? Tegelikult elan ma suguvõsa põliskodus, mis pärandati mu vanemale tema enda vanema poolt. Tegemist on 120 aasta vanuse majaga. Ning kui sind huvitab, kuhu ma oma toidust ja esmatarbekaupadest ülejääva raha suunanud olen, siis vastus on - maja renoveerimisse ja lisakorruse peale ehitusse. Lisaks olen ehitanud maja ümber abihooneid, vedanud drenaaži, rajanud uue kasvuhoone ja ehitanud uue piirdeaia. Väiksemaid nipet-näpet töid ja kulutusi on siin igapäevaselt, neid ei hakka sulle üles lugema. Aga jah, ma ju pole järelikult tavaline inimene.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 11:48Kuidas sa ometi nii rumal oled? Sinust polegi jutt. Jutt oli inimesest, kes pole pidanud eluasemesse panustama, temal jääb see raha kõik järgi. Sul, nagu tavalisel inimesel on see ju olemas-Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 08:52Et nagu, mida sa nüüd siis öelda tahadki? Et ma pean oma kodu maha müüma ja ise minema kuhu? Kuuse alla? Ma pean ju siis kusagilt uue korteri hankima, ehk siis kulutama sellesama summa lihtsalt teise samasuguse korteri ostuks. Mis oleks point?Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:33
Odav Tallinna korter maksab 100 000-150 000. Kõigil, kel selline, on see võtta. Jutt oli välja ostmisest.
-
Külaline
Kusjuures ongi nii, väiksem maja (neli tuba) kahe lapsega perel oli paras, aga nüüd on kaks "last" abikaasade ja kokku 5 lapselapsega! Jõulude ajal on päris kitsas. Ehitasime välja kõrvaltiiva (kolm lisatuba), et kõik ära mahuks, üks lapselaps käib juba vanavanemate linnas ülikoolis ja elabki seal.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2025 00:27 No just. Praegu sa ei tea ju midagi, mis ja kuidas juhtuma hakkab.
Nt meie lapsed kolisid välja. Ja siis kus hakkas lapselapsi tulema! Ja kõik laste pered soovisid päris sageli meie juures olla.
Noh, meil polnud korter vaid majake maal, aga pidime selle suuremaks ehitama, et kõik ära mahuks ja piisavalt ruumi jaguks. Nii et praegu on 120 rm asemel 200, mitu magamistuba juures ja kõik on pidevalt kasutuses.
Ei tea, mis juhtub 10 aasta pärast, eks siis näha ole.
-
Külaline
Ega kontol seda hoitagi, ikka väärtpaberites või muudes likviidsetes vahendites, kust saab vajadusel raha mõne päevaga kätte.
-
Külaline
Loodan siis, et see on sinu kinnisvara, kinkelepinguga, sest muidu on selline toimetamine sulaselge lollus.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 09:10Kuidas sa ise nii rumal saad olla? Tegelikult elan ma suguvõsa põliskodus, mis pärandati mu vanemale tema enda vanema poolt. Tegemist on 120 aasta vanuse majaga. Ning kui sind huvitab, kuhu ma oma toidust ja esmatarbekaupadest ülejääva raha suunanud olen, siis vastus on - maja renoveerimisse ja lisakorruse peale ehitusse. Lisaks olen ehitanud maja ümber abihooneid, vedanud drenaaži, rajanud uue kasvuhoone ja ehitanud uue piirdeaia. Väiksemaid nipet-näpet töid ja kulutusi on siin igapäevaselt, neid ei hakka sulle üles lugema. Aga jah, ma ju pole järelikult tavaline inimene.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 11:48Kuidas sa ometi nii rumal oled? Sinust polegi jutt. Jutt oli inimesest, kes pole pidanud eluasemesse panustama, temal jääb see raha kõik järgi. Sul, nagu tavalisel inimesel on see ju olemas-Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 08:52
Et nagu, mida sa nüüd siis öelda tahadki? Et ma pean oma kodu maha müüma ja ise minema kuhu? Kuuse alla? Ma pean ju siis kusagilt uue korteri hankima, ehk siis kulutama sellesama summa lihtsalt teise samasuguse korteri ostuks. Mis oleks point?
-
Külaline
Tõesti imelik, kuidas foorumites need kommentaarid nii vastuolulised on. Ja kuidas kõik tahavad võõraste inimeste elu elada, täpselt teavad, mida keegi peaks tegema.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 11:04Loodan siis, et see on sinu kinnisvara, kinkelepinguga, sest muidu on selline toimetamine sulaselge lollus.
Kui palju on räägitud just vastupidist juttu - ärge kinkige jumalapärast oma maja ära, pärast leiate end tänavalt, lapsed pole ju usaldusväärsed
Nii see maja siis muudkui peaks lagunemagi, laps ju midagi ei tee, kui maja vanema nimel ja vanem ära ei kingi kah, kui ei taha kuuse all lõpetada.
Õnneks normaalsetel peredel selliseid probleeme pole.
-
Külaline
Need vanad inimesed, kes kõik oma raha kelmidele annavad ning osad nendest müüvad selle jaoks ka kinnisvara, on sinu arust ebanormaalsete perede vanemad? Oled sina ikka ennasttäis!Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:31Tõesti imelik, kuidas foorumites need kommentaarid nii vastuolulised on. Ja kuidas kõik tahavad võõraste inimeste elu elada, täpselt teavad, mida keegi peaks tegema.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 11:04Loodan siis, et see on sinu kinnisvara, kinkelepinguga, sest muidu on selline toimetamine sulaselge lollus.
Kui palju on räägitud just vastupidist juttu - ärge kinkige jumalapärast oma maja ära, pärast leiate end tänavalt, lapsed pole ju usaldusväärsed
Nii see maja siis muudkui peaks lagunemagi, laps ju midagi ei tee, kui maja vanema nimel ja vanem ära ei kingi kah, kui ei taha kuuse all lõpetada.
-
Külaline
Ei lugenud kusagilt välja, et see vana maja remontiv naine oma vanematega elab. Lihtsalt mingi vana maja, mis läheb põlvest põlve edasi. Vaevalt seal koos vanematega elatakse, neil vast ikka oma kodu.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:31Tõesti imelik, kuidas foorumites need kommentaarid nii vastuolulised on. Ja kuidas kõik tahavad võõraste inimeste elu elada, täpselt teavad, mida keegi peaks tegema.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 11:04Loodan siis, et see on sinu kinnisvara, kinkelepinguga, sest muidu on selline toimetamine sulaselge lollus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist