Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka? Elatakse pead-jalad koos sünnist surmani kuskil maakodus, piinlik.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 09:10Kuidas sa ise nii rumal saad olla? Tegelikult elan ma suguvõsa põliskodus, mis pärandati mu vanemale tema enda vanema poolt. Tegemist on 120 aasta vanuse majaga. Ning kui sind huvitab, kuhu ma oma toidust ja esmatarbekaupadest ülejääva raha suunanud olen, siis vastus on - maja renoveerimisse ja lisakorruse peale ehitusse. Lisaks olen ehitanud maja ümber abihooneid, vedanud drenaaži, rajanud uue kasvuhoone ja ehitanud uue piirdeaia. Väiksemaid nipet-näpet töid ja kulutusi on siin igapäevaselt, neid ei hakka sulle üles lugema. Aga jah, ma ju pole järelikult tavaline inimene.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 11:48Kuidas sa ometi nii rumal oled? Sinust polegi jutt. Jutt oli inimesest, kes pole pidanud eluasemesse panustama, temal jääb see raha kõik järgi. Sul, nagu tavalisel inimesel on see ju olemas-Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 08:52
Et nagu, mida sa nüüd siis öelda tahadki? Et ma pean oma kodu maha müüma ja ise minema kuhu? Kuuse alla? Ma pean ju siis kusagilt uue korteri hankima, ehk siis kulutama sellesama summa lihtsalt teise samasuguse korteri ostuks. Mis oleks point?
Kodu vahetus kui lapsed juba suured
-
Külaline
-
Külaline
Vastupidi, üldse ei ole piinlik, kui hoitakse vanavanemate maja elus. Ja ei lasta maid võssa kasvada.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:48Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka? Elatakse pead-jalad koos sünnist surmani kuskil maakodus, piinlik.
Loe vanade talumajade taastamise gruppe FBs, see on väga populaarne praegu. Ja vägagi kallis lõbu.
Üks räägib majast, teine maast ehk näiteks kinnistust. Piinlik siiski.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 22:05Vastupidi, üldse ei ole piinlik, kui hoitakse vanavanemate maja elus. Ja ei lasta maid võssa kasvada.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:48Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka? Elatakse pead-jalad koos sünnist surmani kuskil maakodus, piinlik.
Loe vanade talumajade taastamise gruppe FBs, see on väga populaarne praegu. Ja vägagi kallis lõbu.
-
Külaline
Vanade talumajade juurde kuulub tavaliselt ka maa. Need käivad koos.
Mu tütar, kes elab tänapäevases uusarenduses, ütleb, et just see on täiesti igav. Kõigil on sama. Nagu vanasti mägede magalates - äravahetamiseni sarnane.
Need ei käi koos (vaadake Kinnistusraamat), ei pruugi. Nähtud küll, kus kõva raha eest on "viidud" nummerdatud raudkividega vana maja uude kohta.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 22:22Vanade talumajade juurde kuulub tavaliselt ka maa. Need käivad koos.
Mu tütar, kes elab tänapäevases uusarenduses, ütleb, et just see on täiesti igav. Kõigil on sama. Nagu vanasti mägede magalates - äravahetamiseni sarnane.
Teie tütar võib öelda mida iganes.
-
Külaline
Mis täpsemalt piinlik tundub? Et soovitakse vana talu renoveerida ja selles elada koos oma vanematega?
-
Külaline
Tean. Mitu tuttavatki ostnud. Lisaks linnas või linna ääres olevale OMA eramule, maakoduks.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 22:05Vastupidi, üldse ei ole piinlik, kui hoitakse vanavanemate maja elus. Ja ei lasta maid võssa kasvada.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:48Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka? Elatakse pead-jalad koos sünnist surmani kuskil maakodus, piinlik.
-
Külaline
See ongi üks väärtulikumaid asju elus - hoida oma juured elus ja oma pereliikmetega hästi läbi saada, ka vanema põlvkonnaga koos elamisest rõõmu tunda. Tänapäeval on see suht haruldus muidugi.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:48Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka?
Miks peaks iga põlvkond tingimata endale uue kodu ostma, kui soovib pigem oma vanemate kodu parendada ja seal edasi elada?
Suutmisest pole üldse juttu, vana talumaja renoveerimine on kallim kui uue korteri ostmine. Seda enam, kui on ka laenuraha vaja, intress on kõrgem kodulaenu omast. Aga ometi inimesed seda teevad. Ja on ka põhjusega uhked hästi taastatud majade üle.
-
Külaline
Vaesus sünnitab vaesust.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 00:36See ongi üks väärtulikumaid asju elus - hoida oma juured elus ja oma pereliikmetega hästi läbi saada, ka vanema põlvkonnaga koos elamisest rõõmu tunda. Tänapäeval on see suht haruldus muidugi.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:48Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka?
Miks peaks iga põlvkond tingimata endale uue kodu ostma, kui soovib pigem oma vanemate kodu parendada ja seal edasi elada?
Suutmisest pole üldse juttu, vana talumaja renoveerimine on kallim kui uue korteri ostmine. Seda enam, kui on ka laenuraha vaja, intress on kõrgem kodulaenu omast. Aga ometi inimesed seda teevad. Ja on ka põhjusega uhked hästi taastatud majade üle.
-
Külaline
Tõenäoliselt elas naine oma vanematega. Ülikooli ei läinud. töötas kuskil külapoes. Tutvus mehega, kel samuti oma kodu jaoks raha polnud ning kolisid koos naise vanemate juurde. Mis siin toredat on?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 00:36See ongi üks väärtulikumaid asju elus - hoida oma juured elus ja oma pereliikmetega hästi läbi saada, ka vanema põlvkonnaga koos elamisest rõõmu tunda. Tänapäeval on see suht haruldus muidugi.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:48Kumbki põlvkond pole suutnud endale kodu osta ja veel selle üle uhke ka?
Uus viisakas perekonnale sobiv korter maksab 200 000-300 000, vaevalt selline summa sinna majja taotakse. Pigem ikka elatakse pead-jalad koos, kuna ei suudeta endale oma kodu lubada.
-
Külaline
Ära unusta, et kõik pole sinu.
-
Külaline
Kelle oma siis veel, sinu või?
-
Külaline
Enamus haritud eestlastel on maja ja suvekodu mere ääres või kuskil mujal looduskaunis kohas. Loomulikult ka säästud. Kui ikka 55 a vana ja midagi sellist pole siis kas joodik, harimatu või valed valikud. Mina selliseid ei tea ega tunne.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:31 Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
Rääkimata paljudest lihtsamate ametite pidajatest, keda meil kõigil on vaja.
No mis veel rääkida riigipalgal olijatest - ole kui haritud tahes, ega kontoris tööd tehes ei teeni suurt midagi. Ja siis säästad paarsada tuhat? Arvestades kõiki EVs elatud ca 30 aastat?!
Mida te lastele pärandate? Kas tõesi ei osta neile esimest elamist?
-
Külaline
1% on neid kellel miljonid arvel. Paarsada tuhat on ikka väga paljudel. Lisaks kinnisvarale heas kohas.Külaline kirjutas: ↑12 Apr 2025 10:21 Enamus ostavad väiksemadki asjad nagu autod laenu peale.
1% pidi olema kel 200 000 kontol
-
Külaline
Nii ta on, näiteks 16 aastat noorem mees on täpselt sama paljudel (mõtlen neid kel 200 000 arvel). Kui palju neid Eestis on?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 11:28aarsada tuhat on ikka väga paljudel. Lisaks kinnisvarale heas kohas.
-
Külaline
Tõesti ei ostnud. Laps on nii tubli, et ostis ise ja mingit pärandust ta ka ei oota, naudib elu oma teenitud raha eest, mitte ei oota vanemate surma ja mingeid vanu maju endale. Olen väga uhke nende üle. Ei ostnud ka minu vanemad mulle midagi, ise kogusin ja ostsin.Mida te lastele pärandate? Kas tõesi ei osta neile esimest elamist?
-
Külaline
Vale. 1% on miljonäre. Miljoneid arvel ei hoia ükski mõistlik inimene. Jutt on netovarast, mitte arvel olevast summast-
-
Külaline
Krt, ära hirmuta sellega kogu aeg ega tuleta meelde. Üks selline armus minusse ära, aga ma kahjuks hälliröövi ei harrasta...
-
Külaline
Vaata aga kahepalgelisust! Siin sõimatakse maapõhja need, kes renoveerivad oma perekonna põliskodu koos maaga, et kindlasti - kujutlege õudust - ei läinud ta ju ülikooli ja on nüüd hirmus vaesed. Ja samas ootad sa, et minu ema pidi mulle elamise ostma! Oma koju elama jääda ei tohi mitte mingil juhul, küll aga peab sulle su kodu olema ostetud su vanemate poolt.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 11:24Enamus haritud eestlastel on maja ja suvekodu mere ääres või kuskil mujal looduskaunis kohas. Loomulikult ka säästud. Kui ikka 55 a vana ja midagi sellist pole siis kas joodik, harimatu või valed valikud. Mina selliseid ei tea ega tunne.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:31 Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
No mis veel rääkida riigipalgal olijatest - ole kui haritud tahes, ega kontoris tööd tehes ei teeni suurt midagi. Ja siis säästad paarsada tuhat? Arvestades kõiki EVs elatud ca 30 aastat?!
Arutelu-voorumi äraspidine loogika võtab tõsiselt pead vangutama.
-
Külaline
Te oletegi vaesed. Poleks su ema seda maja saanud, poleks olnud ei tal ega sul kodu. Sina jätkad seda vaesust. Vaesed sinu lapsed-peavad ka seal elama, kaaslased tooma ja lapsed sünnitama? Õõvastav.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 14:56Vaata aga kahepalgelisust! Siin sõimatakse maapõhja need, kes renoveerivad oma perekonna põliskodu koos maaga, et kindlasti - kujutlege õudust - ei läinud ta ju ülikooli ja on nüüd hirmus vaesed. Ja samas ootad sa, et minu ema pidi mulle elamise ostma! Oma koju elama jääda ei tohi mitte mingil juhul, küll aga peab sulle su kodu olema ostetud su vanemate poolt.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 11:24Enamus haritud eestlastel on maja ja suvekodu mere ääres või kuskil mujal looduskaunis kohas. Loomulikult ka säästud. Kui ikka 55 a vana ja midagi sellist pole siis kas joodik, harimatu või valed valikud. Mina selliseid ei tea ega tunne.Külaline kirjutas: ↑11 Apr 2025 23:31 Kas tõesti arvate, et kõigil 55-aastastel peaks olema? Siis te olete eestlaste tegelikust elust ikka täiega võõrandunud. Pole seda summat ka hea haridusega inimestel kuskilt võtta, kel paar last, rääkimata suuremast perest. Näiteks tavalised õpetajad, keeletoimetajad, perearstid jne - kust sa kujutad ette, et see raha tuleb?
Arutelu-voorumi äraspidine loogika võtab tõsiselt pead vangutama.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline