KUDUMINE.
-
Külaline
Kududa ju võiks, aga mida sellega peale hakata? Käsitsi kootud asju ei kanta ju enam.
-
Külaline
Vale arusaam. Mul töö juures on väga populaarne käsitöö tegemine ja enda tehtud asjade kandmine. Tegu on ehitussektori naistega.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:08 Kududa ju võiks, aga mida sellega peale hakata? Käsitsi kootud asju ei kanta ju enam.
-
Külaline
Just. Kui ma viitsiks, kooksin endale mõnusad rahvuslikus kirjas villased sõrmikud. Aga paraku on minu elus hetkel olulisemal kohal ehitustööd. Ehitussektoris ma siiski ei tööta.
-
Külaline
Tütar kinkis paar aastat tagasi enda kootud mütsi ja salli. Väga armastan ja kannan.Külaline kirjutas: ↑13 Apr 2025 21:08 Kududa ju võiks, aga mida sellega peale hakata? Käsitsi kootud asju ei kanta ju enam.
Ostan ka teistelt käsitöölistelt kootud kampsuneid ja kindaid. Väga meeldivad. Ikka hoopis teine tunne selga panna, kui mingi masstoodang.
Ise olen samuti palju kudunud ja neid asju palju aastaid kandnud. Praegu on see tuhin kahjuks üle läinud, aga hindan väga käsitsi kootud asju.
Kui tahan mingit kudumit, siis ostan ikka käsitöö asja.
-
Külaline
Armastan kudumeid, aga ise kahjuks eriline kuduja ei ole. Suure hädaga sai kooli käsitöö tunnis sall valmis kootud, aga sellega mu sooritused ka piirduvad.
Elan mujal, aga Eestis käies üritan alati eesti mustriga sokke-kindaid kaasa osta. Neid on mul ka juba üksjagu, aga lemmikud on valged käpikud, millel on kaheksakand- muster ringjalt sisse kootud.
Elan mujal, aga Eestis käies üritan alati eesti mustriga sokke-kindaid kaasa osta. Neid on mul ka juba üksjagu, aga lemmikud on valged käpikud, millel on kaheksakand- muster ringjalt sisse kootud.
-
Külaline
Kas käite villaste kinnastega ka talvel? Mulle väga meeldivad kootud villased kindad, aga talvel on ikka külm nendega. Kuigi lapsena ma nii käisin talvel. Praegu aga eelistan soojemaid kindaid. Villased kindad on pigem aksessuaar, autoga käimiste ajal ja ehk poodi minekuks kätte tõmbamiseks.
-
Külaline
Mina ise väga ei koo. Küll aga mingi aeg heegeldasin usinasti.
Kudumisega hakkama saan aga mul millegipärast ei tule korrapäraseid silmuseid. Jääb ebaühtlane. Kahe vardaga veel aga 5ga ma enam vist oska ka. Kunagi 10a tagasi küll mütsi kudusin lapsele.
Aga mul oli vanavanaema väga suur kuduja ja kinnaste ja villaste sokkide varu on mul mitmeteks aastateks olemas. Lapsele ka igas suuruses sokke.
Kudumisega hakkama saan aga mul millegipärast ei tule korrapäraseid silmuseid. Jääb ebaühtlane. Kahe vardaga veel aga 5ga ma enam vist oska ka. Kunagi 10a tagasi küll mütsi kudusin lapsele.
Aga mul oli vanavanaema väga suur kuduja ja kinnaste ja villaste sokkide varu on mul mitmeteks aastateks olemas. Lapsele ka igas suuruses sokke.
-
Külaline
Sokutage jõuluvana kingikotti koolilapsele villased sokid ja vaadake tema nägu paki avamise hetkel. See on kurb pilk, mis sealt vastu vaatab. Jõuluvana mida ma olen paha teinud, et mulle villased sokid kinkisid, kõik teised saavad....
-
Külaline
Villasel ja villasel on vahe, mul on soojast lõngast, käin talvel. See mida kaasajal villaseks nimetatakse, on ikkagi mitte eriti soe lõng.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 08:23 Kas käite villaste kinnastega ka talvel? Mulle väga meeldivad kootud villased kindad, aga talvel on ikka külm nendega. Kuigi lapsena ma nii käisin talvel. Praegu aga eelistan soojemaid kindaid. Villased kindad on pigem aksessuaar, autoga käimiste ajal ja ehk poodi minekuks kätte tõmbamiseks.
-
Külaline
Koolilapsel vajub nägu vingu paljude lihtsate asjade peale. Kahjuks tänapäeva tarbimisühiskonna mõjud. Veel kurvem on lapse nägu siis, kui üldse kinki ei saa, sest tarbimise ülekülluses on kõik olemas ja ei osta kinkida midagi.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 10:32 Sokutage jõuluvana kingikotti koolilapsele villased sokid ja vaadake tema nägu paki avamise hetkel. See on kurb pilk, mis sealt vastu vaatab. Jõuluvana mida ma olen paha teinud, et mulle villased sokid kinkisid, kõik teised saavad....
Villased sokid/ja muud tarbeesemed pakuvad rõõmu varajases täiskasvanueas. Või siis, kui lapseke on õpetatud, et kingitud hobuse suhu ei vaadata.
-
Külaline
Ah mis sa lobised. Villane sokk või kinnas kingitusena pakub rõõmu umbes 10% inimestest. Selle tegi kaks aastat tagasi kindlaks Sveitsi sõltumatu uurimisinstituut.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 13:09Villased sokid/ja muud tarbeesemed pakuvad rõõmu varajases täiskasvanueas
-
Külaline
Meil ka kadunud vanaema kudus lastelastele sokke ja kindaid ja siis kinkis neid meile. Ei osanud midagi nendega pihta hakata, aeg on edasi läinud ja uued ja moodsad materjalid peale tulnud. Villase kampsuniga saab tööl jõuluaeg käia, kui näiteks on koleda jõulukampsuni päev.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 08:57Aga mul oli vanavanaema väga suur kuduja ja kinnaste ja villaste sokkide varu on mul mitmeteks aastateks olemas.
Kõik villased ei torgi. Tänapäeval on vähe torkivaid villaseid lõngu.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 13:46Õige villane torgib:(
Alpaka ja meriino on väga mõnusad lõngad.
Koeravillast sokid on mõnusad.
-
Külaline
Miks te kudumisega seoses ainult sellest vanast torkivast villasest räägite? Tänapäeva lõngadega tehakse väga lahedaid asju. Pehmeid ja kauneid.
PS: laste jõulupakkides pole sokke kunagi olnud, ei tuleks selle pealegi. Üks tütar on küll kõva kuduja. Juba lapsest peale teeb endale igasugu asju. Tõsi, mitte sokke, neid tõesti eriti vaja ei lähe.
PS: laste jõulupakkides pole sokke kunagi olnud, ei tuleks selle pealegi. Üks tütar on küll kõva kuduja. Juba lapsest peale teeb endale igasugu asju. Tõsi, mitte sokke, neid tõesti eriti vaja ei lähe.
-
Külaline
Ma ei tea, kas tegid nalja või mis, aga ma küll ei kujuta ette, kuhu ma nende värviliste käpikutega läheksin. Ma ostan tavaliselt Rimist sooja fliisvoodriga musta värvi labakindad, maksvad 6-10 eurot ja olen igati rahul. Villaseid sokke ka ei oskaks kuskil kanda, sest tõesti, tänapäeval on palju pehmemaid ja soojemaid materjale. Kuulaksin huviga, millal teised need jalga panevad.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 13:50
Ah mis sa lobised. Villane sokk või kinnas kingitusena pakub rõõmu umbes 10% inimestest. Selle tegi kaks aastat tagasi kindlaks Sveitsi sõltumatu uurimisinstituut.
-
Külaline
Mina panen nt uisutades. Või ka oma 2 suurust suuremate õuekummikute sisse, kui märtsikuus õunapuuoksi lõikan. Mõnikord talvel panen niisama toas jalga, kuigi mul on ka põrandaküte - ehk põrandad otseselt külmad pole.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 15:57Ma ei tea, kas tegid nalja või mis, aga ma küll ei kujuta ette, kuhu ma nende värviliste käpikutega läheksin. Ma ostan tavaliselt Rimist sooja fliisvoodriga musta värvi labakindad, maksvad 6-10 eurot ja olen igati rahul. Villaseid sokke ka ei oskaks kuskil kanda, sest tõesti, tänapäeval on palju pehmemaid ja soojemaid materjale. Kuulaksin huviga, millal teised need jalga panevad.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 13:50
Ah mis sa lobised. Villane sokk või kinnas kingitusena pakub rõõmu umbes 10% inimestest. Selle tegi kaks aastat tagasi kindlaks Sveitsi sõltumatu uurimisinstituut.
-
Külaline
Ma ei teinud nalja, aga see protsent võib olla reaalselt ka viis. 10% oli öeldud varuga.Külaline kirjutas: ↑16 Apr 2025 15:57Ma ei tea, kas tegid nalja või mis, aga ma küll ei kujuta ette, kuhu ma nende värviliste käpikutega läheksin
-
Külaline
Minu vanavanaema ei kinkinud neid. Vaid andis niisama.
Vanaaegne villane tõesti ajab sügelema. Tema kootud asjad on sellest peenest vanaaegsest villasest. Sokke ma ise kannan sügis kuni varakevad kodus, sest mul on vereringe häire ja käed ja jalad koguaeg külmetavad. Ma panen madalad puuvillased alla. Siis ei aja kihelema.
Vanaaegne villane tõesti ajab sügelema. Tema kootud asjad on sellest peenest vanaaegsest villasest. Sokke ma ise kannan sügis kuni varakevad kodus, sest mul on vereringe häire ja käed ja jalad koguaeg külmetavad. Ma panen madalad puuvillased alla. Siis ei aja kihelema.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist