Sa ei oska 10 piires arvutada?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 14:43Miks sa arvad, et ta magab lausa 12h?
14h söömata on soovitatav alates 40.a. Mis põhjusel see paastu alla siis ei sobi?
Vahelduvpaast 16:8
-
Külaline
-
Külaline
Kui inimene on 14h söömata ja sa väidad, et seega ta tund enne ja peale magamist ei söö, siis on sinul selle mataga ikka päris pekkis.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2025 09:36Sa ei oska 10 piires arvutada?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 14:43Miks sa arvad, et ta magab lausa 12h?Külaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 14:19
14:10 tähendab lihtsalt, et tund enne ja peale magamist ei söö. Seda paastuks nimetada on tõepoolest veider.
14h söömata on soovitatav alates 40.a. Mis põhjusel see paastu alla siis ei sobi?
-
Külaline
Piimaga koht n-ö lõhub paastu, sest piim sisaldab piimasuhkrut - seega tegelikult sul paast kui selline neist tundidest alates, kui piimakohvi jood, ei toimigi. Aga kui kõik sobib, siis muidugi vahet pole, peaasi, et kaal soovitud suunas liikunudKülaline kirjutas: ↑31 Mär 2025 12:37 Olen proovinud umbes poole aasta jooksul, kuna kaal tõusis kahe aasta jooksul 63-lt kilolt 70-nele. Osalt enda süül, osalt muudel põhjustel. Kahetsen, et varem ei alustanud.
Kasu on niipalju, et kaal enam ei tõuse ja on langenud taas alla 70-ne. Ma ei ole hommikuinimene, seega enne kella 13.00 tavaliselt ei söö, pole eriti isugi. Küll joon 1-2 tassi piimaga kohvi, suhkrut ei pane. Viimane söögikord siis tavaliselt 17.00-20.00 vahel, olenevalt sellest, mis kell alustasin. Ei saa aru sellest peale 18.00 ei söö, mis kasu sellest on, kui alustad hommikul pontsikute ja pudruga.
Aga ma väga ei piira ennast, söön makarone, magusat, jne., aga mitte suurtes kogustes. Ei pea vajalikuks hulle piiranguid. Selle asemel püüan liikuda, ujumine, jalgrattasõit, jõutrenn, jala liikumine.
-
Külaline
Küllap too vastaja arvas, et 14 tundi sööb ja 10 ei söö? Siis nagu klapiks tunnid.Külaline kirjutas: ↑01 Apr 2025 10:33Kui inimene on 14h söömata ja sa väidad, et seega ta tund enne ja peale magamist ei söö, siis on sinul selle mataga ikka päris pekkis.
Aga mu meelest 14 tundi mitte süüa on tegelikult ka paastuks ikka palju nimetatud, kuigi kindlasti tervislikum kui terve ärkveloldud aeg vitsutada.
-
Külaline
Vahelduvpaast on nagu ühe traditsioonilise toidukorra ära jätmine?
Kui nii siis ma olen pea terve elu nii elanud.
Aga ka nii saab kosuda kui süüa selle akna sees kaloreid ülemäära. Ikka peab arvestama toidu tervislikkust ja kaloreid. Nii et mina, kes elangi nii et ei söö hommikusööki, peaks ära jätma veel ühe söögikorra?
.
Kuidas aga see piimaga kohv hommikul mõjutab vahelduvpaastu, ma ei mõista. Mis vahe on kas ma saan selle u 20kcal hommikul või muul ajal? Ja 20kcal ära jätmine hommikukohvis mõjub märgatavalt kaalule?
Ma ei mõista seda. Hommikukohv piimaga või pool kommi lõuna ajal, nagu aeg mõjutaks? Ikka kalorid mõjutavad kaalu.
Ma ei tohiks juua seda kohvi piimaga ega süüa ka seda kommi lõuna ajal.
Aga ka nii saab kosuda kui süüa selle akna sees kaloreid ülemäära. Ikka peab arvestama toidu tervislikkust ja kaloreid. Nii et mina, kes elangi nii et ei söö hommikusööki, peaks ära jätma veel ühe söögikorra?
Kuidas aga see piimaga kohv hommikul mõjutab vahelduvpaastu, ma ei mõista. Mis vahe on kas ma saan selle u 20kcal hommikul või muul ajal? Ja 20kcal ära jätmine hommikukohvis mõjub märgatavalt kaalule?
Ma ei mõista seda. Hommikukohv piimaga või pool kommi lõuna ajal, nagu aeg mõjutaks? Ikka kalorid mõjutavad kaalu.
-
Külaline
Keha läheb paasturežiimile alles 12 tundi pärast viimast söögikorda. Piimaga kohvi puhul seda ei toimu.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 08:28 Vahelduvpaast on nagu ühe traditsioonilise toidukorra ära jätmine?
Aga ka nii saab kosuda kui süüa selle akna sees kaloreid ülemäära. Ikka peab arvestama toidu tervislikkust ja kaloreid. Nii et mina, kes elangi nii et ei söö hommikusööki, peaks ära jätma veel ühe söögikorra?.
-
Külaline
Paastureziim? Mis siis kehas toimub sel ajal? On see kasulik kehale? Siis ei toimu seda mingit säästureziimile minekut, et keha hakkab säästma ja koguma, kui saab toitu?
-
Külaline
Paasturežiimil hakkab keha ennast "koristama," natuke nagu suurpuhastuse moodi ehk intensiivsemalt, kui tavapäraselt. Mittevajalikud rakuosad visatakse välja, samuti algab energia toitmine rasvkoe arvelt.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 09:08 Paastureziim? Mis siis kehas toimub sel ajal? On see kasulik kehale? Siis ei toimu seda mingit säästureziimile minekut, et keha hakkab säästma ja koguma, kui saab toitu?
-
Külaline
Mis "reziim" aga see on, kui keha talletavat kõik, mis saab ? Et oma arust on nagu mingi dieet aga sellest pole kasu, sest keha hoidvat kõik kinni, säilitab?Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 10:11Paasturežiimil hakkab keha ennast "koristama," natuke nagu suurpuhastuse moodi ehk intensiivsemalt, kui tavapäraselt. Mittevajalikud rakuosad visatakse välja, samuti algab energia toitmine rasvkoe arvelt.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 09:08 Paastureziim? Mis siis kehas toimub sel ajal? On see kasulik kehale? Siis ei toimu seda mingit säästureziimile minekut, et keha hakkab säästma ja koguma, kui saab toitu?
-
Külaline
Teemaalgataja siin. Minu puhul pigem 2. Ma varem sõin esimese toidukorra kella 8-9 paiku ja viimase 22-23 paiku. Neid nüüd ei ole, mis tähendab 600-1000 kcal vähem.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 08:28 Vahelduvpaast on nagu ühe traditsioonilise toidukorra ära jätmine?
-
Külaline
Paastumine võib pakkuda kaitset näiteks II tüüpi diabeedi, südamehaiguste, vähi ja vananemisest tulenevate kognitiivsete võimete järsu kahanemise vastu. Uuringud on ka näidanud, et paastumine võib parandada mälu, alandada vererõhku, suurendada sportlikku võimekust ja kiirendada rakkude uuenemisprotsessi.Külaline kirjutas: ↑02 Apr 2025 09:08 Paastureziim? Mis siis kehas toimub sel ajal? On see kasulik kehale? Siis ei toimu seda mingit säästureziimile minekut, et keha hakkab säästma ja koguma, kui saab toitu?
https://tervispluss.delfi.ee/artikkel/1 ... a-kahjulik
Mina olen asendanud piima mandlipiimaga (see lahja mis annab 12kcal 100gr kohta). Joon mandlipiimaga kohvi himmikupoole, sõön esimest korda kell 13,30. Teine söögikord 19.30. Vahel tööl õhtupoole sööm peoäie mandleid ka. Kaal seisab. Aitab sysivesikute vältimine. Veel on mul halb komme õhtul teleka ees juustu süûa ja veini juua. Kui nendest kahest pahest lahti saaks siis kindlasti kaal langeks...aga natuke peab ju elu nautima ka..
-
Külaline
Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö.jeerum kirjutas: ↑14 Apr 2025 07:56 Mina olen asendanud piima mandlipiimaga (see lahja mis annab 12kcal 100gr kohta). Joon mandlipiimaga kohvi himmikupoole, sõön esimest korda kell 13,30. Teine söögikord 19.30. Vahel tööl õhtupoole sööm peoäie mandleid ka. Kaal seisab. Aitab sysivesikute vältimine. Veel on mul halb komme õhtul teleka ees juustu süûa ja veini juua. Kui nendest kahest pahest lahti saaks siis kindlasti kaal langeks...aga natuke peab ju elu nautima ka..
-
Külaline
Päriselt huvist ka küsin, et kuidas siis tavaline must kohv piima ja suhkruta, seda ei lõhu?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 09:00Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö.jeerum kirjutas: ↑14 Apr 2025 07:56 Mina olen asendanud piima mandlipiimaga (see lahja mis annab 12kcal 100gr kohta). Joon mandlipiimaga kohvi himmikupoole, sõön esimest korda kell 13,30. Teine söögikord 19.30. Vahel tööl õhtupoole sööm peoäie mandleid ka. Kaal seisab. Aitab sysivesikute vältimine. Veel on mul halb komme õhtul teleka ees juustu süûa ja veini juua. Kui nendest kahest pahest lahti saaks siis kindlasti kaal langeks...aga natuke peab ju elu nautima ka..
Loen, et see on lubatud.
-
Külaline
-
Külaline
Ma ei saa sellest loogikast üldse aru. Kui ma iga 10min tagant söön ühe oreo küpsise, siis tegelikult ma paastun?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 15:51 kui kalorid jäävad alla 50, siis läheb paastuna kirja.
-
Külaline
päris nii vabalt ei saa paastumise põhimõttega ümber käia.
kui sa arvestad minuteid, siis on see õgimine.
6/10/16/26 jne tunni arvestus läheb paastumisse.
kui sa arvestad minuteid, siis on see õgimine.
6/10/16/26 jne tunni arvestus läheb paastumisse.
-
Külaline
Naljanina.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 15:51 kui kalorid jäävad alla 50, siis läheb paastuna kirja.
-
Külaline
...sest kohvipuru ja vesi ei sisalda kaloreid ju?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 14:27Päriselt huvist ka küsin, et kuidas siis tavaline must kohv piima ja suhkruta, seda ei lõhu?Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 09:00Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö.jeerum kirjutas: ↑14 Apr 2025 07:56 Mina olen asendanud piima mandlipiimaga (see lahja mis annab 12kcal 100gr kohta). Joon mandlipiimaga kohvi himmikupoole, sõön esimest korda kell 13,30. Teine söögikord 19.30. Vahel tööl õhtupoole sööm peoäie mandleid ka. Kaal seisab. Aitab sysivesikute vältimine. Veel on mul halb komme õhtul teleka ees juustu süûa ja veini juua. Kui nendest kahest pahest lahti saaks siis kindlasti kaal langeks...aga natuke peab ju elu nautima ka..
Loen, et see on lubatud.
-
Külaline
Minu söömisaken jääb vahemikku 14-20. Seega, minu vahelduvpaast on 18:6 vist. Kohvi joon hommikul kell 8, aga ilma piima ja suhkruta. Seega, ei mingit paastu lõhkumist.Külaline kirjutas: ↑14 Apr 2025 09:00Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö.jeerum kirjutas: ↑14 Apr 2025 07:56 Mina olen asendanud piima mandlipiimaga (see lahja mis annab 12kcal 100gr kohta). Joon mandlipiimaga kohvi himmikupoole, sõön esimest korda kell 13,30. Teine söögikord 19.30. Vahel tööl õhtupoole sööm peoäie mandleid ka. Kaal seisab. Aitab sysivesikute vältimine. Veel on mul halb komme õhtul teleka ees juustu süûa ja veini juua. Kui nendest kahest pahest lahti saaks siis kindlasti kaal langeks...aga natuke peab ju elu nautima ka..
Teen 4, sageli ka 5, korda nädalas väga tugevat trenni.
Kaal kihutab vaatamata sellele suure kiirusega aina ülespoole. Miks? Ilmselt sellepärast, et mu päevane kaloraaž on suurem kui peaks.
Nii et vahelduvpaastu toimimismehhanism seisneb selles, et tavaline, keskmine inimene (normaalse söögiisuga) lihtsalt ei jaksa lühikese ajaperioodi jooksul nii palju süüa. Mitte selles, et selline toitumismoodus on miski imetabase võimega ja teeb kehaga erilisi tervendavaid trikke.
Kuna mul on kilpnääre haige ja mul on leptiini tase puudulik, siis ma ei kvalifitseeru selle tavalise, keskmise inimese alla, kes lihtsalt ei jaksa lühikese perioodi jooksul päevast kaloraaži täis süüa. Sellepärast minu kaal ka tõuseb.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline