Vahelduvpaast 16:8

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 16:43 päris nii vabalt ei saa paastumise põhimõttega ümber käia.
kui sa arvestad minuteid, siis on see õgimine.
6/10/16/26 jne tunni arvestus läheb paastumisse.
Ma ei paastugi, üritan sellest mõttest aru saada lihtsalt. Et kui ma söön vahemikus nt 12-18 päeval ja siis ülejäänud aja söön iga tund ühe küpsise ja tassi musta kohvi (alla 50kcal), siis on see endiselt vahelduvpaast?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 22:03
Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 16:43 päris nii vabalt ei saa paastumise põhimõttega ümber käia.
Ma ei paastugi, üritan sellest mõttest aru saada lihtsalt. Et kui ma söön vahemikus nt 12-18 päeval ja siis ülejäänud aja söön iga tund ühe küpsise ja tassi musta kohvi (alla 50kcal), siis on see endiselt vahelduvpaast?
Loomulikult ei ole. Kohvi võid juua, aga ilma igasuguse piima, suhkru ja muude lisanditeta. Paast on ainult 0-kalori aeg, karmimad vahelduvpaastujad ei luba isegi zero Coke'i ega muid magusaineid, sest need võivad seedimise tööle panna (keha hakkab sööki ootama). Aga ega vahelduvpaast kohustuslik ei ole, nii et ei pea iga hinna eest vahelduvpaastujaks väitma.
Külaline

Ah, ära nori teda! Vahelduvpaastul ei ole mitte mingit muud teadust taga kui see, et sa nende mõne tunni sees, mil tohid süüa, lihtsalt ei suuda piisavalt palju süüa. Ja nii see kaal langeb.

Loomulikult ei tohi sa iga tunni aja tagant üht küpsist süüa. T
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 22:18
Loomulikult ei ole. Kohvi võid juua, aga ilma igasuguse piima, suhkru ja muude lisanditeta. Paast on ainult 0-kalori aeg, karmimad vahelduvpaastujad ei luba isegi zero Coke'i ega muid magusaineid, sest need võivad seedimise tööle panna (keha hakkab sööki ootama). Aga ega vahelduvpaast kohustuslik ei ole, nii et ei pea iga hinna eest vahelduvpaastujaks väitma.
Ma ennast ei väidagi. Need küsimused tekkisid eelmist lehekülge sirvides kus väideti, et alla 50kcal snäkkimine on ok ja ei lähe paasturikkumisena arvesse. Isiklikult söön hommikusöögi kl 7:30 ja viimased näksid vahetult enne magamaminekut 22-23 ajal, seega paastujat ei saa minust kindlasti 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 21:45
Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö.

Päriselt huvist ka küsin, et kuidas siis tavaline must kohv piima ja suhkruta, seda ei lõhu?
Loen, et see on lubatud.
...sest kohvipuru ja vesi ei sisalda kaloreid ju?
Just keegi kirjutas, et asi pole üldse kalorites.
Ma tahaks ka teada, mis siis kehas täpselt toimuma hakkab, kui "mandlipiim lõhub paastu"? Kuidas ta seda lõhub? Mis kehas hakkab juhtuma?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 23:28
Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö.

Päriselt huvist ka küsin, et kuidas siis tavaline must kohv piima ja suhkruta, seda ei lõhu?
Loen, et see on lubatud.
Ma tahaks ka teada, mis siis kehas täpselt toimuma hakkab, kui "mandlipiim lõhub paastu"? Kuidas ta seda lõhub? Mis kehas hakkab juhtuma?
Paastumise ajal on kehal võimalik põletada seda rasva, mis oli toidu omastamise ajal kättesaamatu. Kuna paastumine algab alles 12 tundi pärast viimast toidukorda, on üsna haruldane, et meie keha läheb rasvapõletuse režiimile. See on ka põhjus, miks paljud inimesed kaotavad vahelduvpaastumisega rasva, ilma et nad muudaksid seda, mida nad söövad, kui palju nad söövad või kui tihti nad trenni teevad. Paastumine paneb keha rasva põletama ja tavapärase söögikordade graafikuga seda praktiliselt ei juhtu.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 00:36Kuna paastumine algab alles 12 tundi pärast viimast toidukorda, on üsna haruldane, et meie keha läheb rasvapõletuse režiimile. See on ka põhjus, miks paljud inimesed kaotavad vahelduvpaastumisega rasva, ilma et nad muudaksid seda, mida nad söövad, kui palju nad söövad või kui tihti nad trenni teevad.
Ometi enamikul neist vahelduvpaastu reklaamivatel lehtedel ja äppidel soovitatakse ikka vägagi jälgida, mida vahepeal suhu panna.
Ikkagi võiksid täpsemalt selgitada, mis kehas toimuma hakkab, kui jood hommikukohvi kalorivaese piimaga ja miks keha siis rasvapõletuse lõpetab. Sa praegu kordad nagu mantrat, aga ei selgita mitte midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 22:51
Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 22:18

Ma ennast ei väidagi. Need küsimused tekkisid eelmist lehekülge sirvides kus väideti, et alla 50kcal snäkkimine on ok ja ei lähe paasturikkumisena arvesse. Isiklikult söön hommikusöögi kl 7:30 ja viimased näksid vahetult enne magamaminekut 22-23 ajal, seega paastujat ei saa minust kindlasti 😀
See 50 kcal snäkkimise lubatavus on kellegi väljamõeldis ja ei puutu kuidagi vahelduvpaastu olemusse. Kas siis ka jääd igavesti jaurama, kui ma väidan midagi valet, näiteks, et veganid võivad vabalt kala süüa ja ikka veganid olla?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 01:16See 50 kcal snäkkimise lubatavus on kellegi väljamõeldis ja ei puutu kuidagi vahelduvpaastu olemusse. Kas siis ka jääd igavesti jaurama, kui ma väidan midagi valet, näiteks, et veganid võivad vabalt kala süüa ja ikka veganid olla?
Seleta siis põhjalikumalt, miks see väljamõeldis on. Mida see täpselt teeb kehaga?
Jube imelikud on inimesed, kes muudkui kirjutavad, mis on õige ja mis vale, aga midagi sisulist seletada ei oska.
Lõpeb alati sellega, et uuri ja guugelda ise 😄
Jääb mulje, et nad ei tea ise ka midagi põhjalikumalt, ainult kordavad kellegi kirjutatut, mille netist leidsid.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 00:36
Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 23:28
Paastumise ajal on kehal võimalik põletada seda rasva, mis oli toidu omastamise ajal kättesaamatu. Kuna paastumine algab alles 12 tundi pärast viimast toidukorda, on üsna haruldane, et meie keha läheb rasvapõletuse režiimile. See on ka põhjus, miks paljud inimesed kaotavad vahelduvpaastumisega rasva, ilma et nad muudaksid seda, mida nad söövad, kui palju nad söövad või kui tihti nad trenni teevad. Paastumine paneb keha rasva põletama ja tavapärase söögikordade graafikuga seda praktiliselt ei juhtu.
Muidugi juhtub, ka treeningu ajal põletab keha rasva. Nt ma olen kaotanud trennidega pea 6kg rasva (teen regulaarselt kehaanalüüse seega tean, et vähenenud on rasvamass ning suurenenud lihasmass), toitumist ei ole muutnud. Õhtu- ja hommikusöögi vahe on tavaliselt 9 tundi.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 23:28Ma tahaks ka teada, mis siis kehas täpselt toimuma hakkab, kui "mandlipiim lõhub paastu"? Kuidas ta seda lõhub? Mis kehas hakkab juhtuma?
Ma ka. Paluks korralikku selgitust, mitte, et lõhub noh ja juua ei tohi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 11:53
Külaline kirjutas: 14 Apr 2025 23:28Ma tahaks ka teada, mis siis kehas täpselt toimuma hakkab, kui "mandlipiim lõhub paastu"? Kuidas ta seda lõhub? Mis kehas hakkab juhtuma?
Tohib juua, aga mitte kaloreid sisaldavaid jooke.
"Lõhub paastu" all peetakse ilmselt silmas seda, et kui sa tarbid kaloreid sisaldavaid sööke-jooke, siis su keha hakkabki energiat omastama neist kaloritest, mis sa sisse sööd, mitte ei õngitse juba olemasolevatest kintsupekkidest. (Mina absoluutselt ei tea, kas sellel ka mingi tõepõhi taga on, aga nii olen aru saanud ja kuni miski ilmselt mitte tervistkahjustav kellelgi toimib, siis ju väga hea, milleks norida.)
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 15:16
"Lõhub paastu" all peetakse ilmselt silmas seda, et kui sa tarbid kaloreid sisaldavaid sööke-jooke, siis su keha hakkabki energiat omastama neist kaloritest, mis sa sisse sööd, mitte ei õngitse juba olemasolevatest kintsupekkidest. (Mina absoluutselt ei tea, kas sellel ka mingi tõepõhi taga on, aga nii olen aru saanud ja kuni miski ilmselt mitte tervistkahjustav kellelgi toimib, siis ju väga hea, milleks norida.)
Seda ma mõistaksin küll, arusaadav, et nii võiks olla.
Aga keegi kirjutas:
"Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö."
Mida see tähendab siis, kui asi pole kalorites? Sellele vajaksin selgitust.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 22:40
Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 15:16

Seda ma mõistaksin küll, arusaadav, et nii võiks olla.
Aga keegi kirjutas:
"Asi pole kalorites, vaid selles, et su mandipiim lõhub paastu. Ehket seda pole, mis siis, et sa muud selle 16h jooksul ei söö."
Kui rasvade põletus algab 12h pärast viimast toitu, siis ju lõhub. Kas sa ei oska arvutada? St sa jood selle sisse ja hakatakse sellest hetkest 12h lugema.
Külaline

Räägime nüüd mustast kohvist hommikul. On see hea maole? See küll võib käivitada väljutamise, mis on hea. Aga kuidas see maos toimib või maole toimib.
Külaline

Tõsi, must kohv ilma piima ja suhkuta sisaldab umbes 2 kalorit (250ml tass). See praktiliselt null.
Kuidas maole mõjub? Eks oleneb inimesest. Minul isiklikult näiteks ajab kõrvetama, kui pikaajlisemalt tarbida.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Apr 2025 22:40 Seda ma mõistaksin küll, arusaadav, et nii võiks olla.
Aga keegi kirjutas:
Ma nüüd olen kellegi teise suuvooder, aga pakun, et mõte oli selles, et vahelduvpaastu puhul ei ole "võtan ühe lonksu mandlipiima, sest see on tervislik" paslik mõtteviis - mitte seetõttu, et mandlipiim sisaldab üldises mõttes liiga palju kaloreid - ei sisalda - vaid just seetõttu, et ehkki selle ühe süütu sortsu kalorite hulk iseenesest kedagi paksuks ei teeks, siis see pidurdab keha rasvapõletusprotsessi ja piltlikult öeldes keerab kella jälle nulli.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Apr 2025 08:10 Räägime nüüd mustast kohvist hommikul. On see hea maole? See küll võib käivitada väljutamise, mis on hea. Aga kuidas see maos toimib või maole toimib.
Olen terve elu joonud argipäeviti musta kohvi, esimene söögikord on kell 12.00 Piimaga kohvi joon vaid nädalavahetustel kodus.
Kõik super.
Külaline

Mandlipiim sisaldab sama palju kaloreid, kui rasvata piim. Umbes 30-35kcal 100g kohta. See on juba üsna märkimisväärne kalorihulk tõesti, et läheb juba paastu ahela "lõhkumise" alla.
Külaline

Kuskohas see "paast" sul siis mängu tuleks? Loomulikult pole see mingi vahelduvpaast. Paast on see, kui sa ei kasuta kalorilisi sööke ega jooke sellel ajal- must kohv, tee, min.vesi jms ei sisalda kaloreid. Küpsis sinna valemisse ei sobi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist