Põiepõletikuga EMOsse?
-
Külaline
Põiepõletikuga EMOsse?
Kas põiepõletikuga tohib EMOsse pöörduda? Valu meeletu. Kõik kodused vahendid on kasutusel, kuid abi ei ole.
-
Külaline
Mis kodused vahendid kasutusel on?Külaline kirjutas: ↑19 Apr 2025 15:40 Kas põiepõletikuga tohib EMOsse pöörduda? Valu meeletu. Kõik kodused vahendid on kasutusel, kuid abi ei ole.
-
Külaline
Võid emosse helistada ja küsida, kas võtavad vastu. Veel on olemas mt minudoc äpp, kust saad arstiga ühendust võtta, maksab äkki 20 eurot.
-
Külaline
Miks üldse nii rumal küsimus, kas tohib? Kindlasti mine. Vajadusel saad konsulteerida veel tasulise perearstiga telefoni teel 1220.
Enda kogemusest niipalju et EMOsse tuleks minna hommikul kui vähegi kannatab. Ööse seal magada ei saa ja uuringuid tehakse ainult hädavajalikke.
Enda kogemusest niipalju et EMOsse tuleks minna hommikul kui vähegi kannatab. Ööse seal magada ei saa ja uuringuid tehakse ainult hädavajalikke.
-
Külaline
Selle asemel võib vabalt ise googeldada.
-
Külaline
Sa vist pole sellest aru saanud, mis asi EMO on. Kui su seisund on selline, et tahaks seal "ööse magada" ja mingeid suva uuringuid, siis pole see koht päris õige, kuhu pöörduda.Ööse seal magada ei saa ja uuringuid tehakse ainult hädavajalikke.
-
Külaline
Mis see arsti liinile helistamine aitab? Ma ju tean ise ka, kuidas koduste vahenditega ja tee joomisega end aidata. Aga kahjuks see eriti ei mõju. Arvan, et mul on vaja antibiootikumikuur teha. Aga telefoni teel ilmselt arstid selliseid retsepte välja ei kirjuta.
Sellepärast küsisingi EMOsse mineku kohta.
-
Külaline
Küsisin selle pärast, et EMOsse pöördutakse tavaliselt ikka väga erakorraliste asjadega. Ma ilmselt surema ei hakka ja luud ka kuskil katki ei ole. Saan aru, et see on täiesti perearsti teema, aga no, mis sa teed, kui sellised asjad kipuvad just pühade ja nädalavahetuse ajale.cat kirjutas: ↑20 Apr 2025 01:49 Miks üldse nii rumal küsimus, kas tohib? Kindlasti mine. Vajadusel saad konsulteerida veel tasulise perearstiga telefoni teel 1220.
Tüüpne polkovniku lese sündroom: ma keeldun langevarju hüpet teostama langevarjuga, aga võin seda teha kohe ja nüüd paraplaaniga. Andke ainult AB.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:21 Mis see arsti liinile helistamine aitab? Ma ju tean ise ka, kuidas koduste vahenditega ja tee joomisega end aidata. Aga kahjuks see eriti ei mõju. Arvan, et mul on vaja antibiootikumikuur teha. Aga telefoni teel ilmselt arstid selliseid retsepte välja ei kirjuta.
-
Külaline
Mu tütrel algas põiepõletik samuti reedel. Õhtuks oli valu juba väga tõsine. Jah, läksime EMOsse, tehti uriini- ja vereproov, sai ravimid ja retsepti. Väga kiirelt möödus. Ei pea valu kannatama ja laskma põletikul ägedamaks minna, kui on võimalik kiiremalt abi saada. Keegi sind uksest välja ei saada.
-
Külaline
Küsisin aga vastust ei saanud, et mis kodused vahendid kasutusel on? Käsimüügist põletikuvastaseid ravimeid kasutate?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:21 Mis see arsti liinile helistamine aitab? Ma ju tean ise ka, kuidas koduste vahenditega ja tee joomisega end aidata. Aga kahjuks see eriti ei mõju. Arvan, et mul on vaja antibiootikumikuur teha. Aga telefoni teel ilmselt arstid selliseid retsepte välja ei kirjuta.
-
Külaline
Kodused vahendid- rohke jook, jõhvikajook, mingi urinal ja üks uus rohi, mille nime ma ei mäleta käsimüügist. Kui need ei aita siis ma küll läheks emosse. Ja enamasti need aitavad vaid algul. Samas emos oodata ka nõme. Kuidas sa ootad seal. Wc- s?
-
Külaline
Jõhvikajook jms on toredad ja hea maitsega aga need ei ole ravimid. Käsimüügis on ainult üks põiepõletikuvastane preparaat ravimina registreeritud aga see ei ole uus, toidulisanditest ei pruugi mingit abi olla. Paratsetamool 500mg 2tbl+ ibuprofeen 400mg 1tbl korraga kuni 3x päevas, samuti võib valu vastu omada head efekti no-spa 2tbl 3x päevas. Neid toredaid teekesi ja jõhvikajooke võib lisaks tarbida, kui soovi on. Põhiline on ravimid+vedeliku tarbimise suurendamine, võib ka tavalist vett juua. Kui olukord ei leevene või ägeneb, siis võib pöörduda emosse, tööpäeval alustaks perearstist.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 14:51 Kodused vahendid- rohke jook, jõhvikajook, mingi urinal ja üks uus rohi, mille nime ma ei mäleta käsimüügist. Kui need ei aita siis ma küll läheks emosse. Ja enamasti need aitavad vaid algul. Samas emos oodata ka nõme. Kuidas sa ootad seal. Wc- s?
-
Külaline
Hetkel ainult ravimtee ja veel tavalist teed ja tavalist keedetud vett. Paratsetamoli võtsin ka, aga see ei aidanud üldse. Soojakotti kahjuks ei ole.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 14:40Küsisin aga vastust ei saanud, et mis kodused vahendid kasutusel on? Käsimüügist põletikuvastaseid ravimeid kasutate?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:21 Mis see arsti liinile helistamine aitab? Ma ju tean ise ka, kuidas koduste vahenditega ja tee joomisega end aidata. Aga kahjuks see eriti ei mõju. Arvan, et mul on vaja antibiootikumikuur teha. Aga telefoni teel ilmselt arstid selliseid retsepte välja ei kirjuta.
Olen hetkel maakodus, kus lähedal sellist apteeki ei ole, mis oleks praegu avatud.
Kohe saan siit liikuma. Linnas lähen apteeki.
P S Kas see on "normaalne", et põiepõletikuga tuleb piss püksi? Ja kinni hoida nagu üldse ei saa? Täna on lausa kaks korda sellist asja juhtunud.
-
Külaline
Ehk siis kodust põletikuvastast ravi ei ole rakendatud. Sümptomite leevedamine kergemate võtetega võib tuua veidi leevendust aga mitte alati. Paratsetamool vähemalt aitab valu vastu, seda võib ikka võtta aga mitte siis 1 tableti kaupa 1x päevas nagu enamus teevad. See ei saagi mõjuda, kui võetakse 30kg kaaluva lapse annus.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:24Hetkel ainult ravimtee ja veel tavalist teed ja tavalist keedetud vett. Paratsetamoli võtsin ka, aga see ei aidanud üldse. Soojakotti kahjuks ei ole.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 14:40Küsisin aga vastust ei saanud, et mis kodused vahendid kasutusel on? Käsimüügist põletikuvastaseid ravimeid kasutate?Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 12:21 Mis see arsti liinile helistamine aitab? Ma ju tean ise ka, kuidas koduste vahenditega ja tee joomisega end aidata. Aga kahjuks see eriti ei mõju. Arvan, et mul on vaja antibiootikumikuur teha. Aga telefoni teel ilmselt arstid selliseid retsepte välja ei kirjuta.
Olen hetkel maakodus, kus lähedal sellist apteeki ei ole, mis oleks praegu avatud.
P S Kas see on "normaalne", et põiepõletikuga tuleb piss püksi? Ja kinni hoida nagu üldse ei saa? Täna on lausa kaks korda sellist asja juhtunud.
Apteeki käik tuleb nagunii ette võtta. Ka antibiootikumid, mis võidakse määrata arsti poolt, tuleb osta apteegist.
-
Külaline
Jutt teoorias tore küll, aga kui on ikka juba äge põiepõletik, siis ei aita mingid põletikuvastased rohud. Kui on tunne, et vist nagu hakkab tekkima, siis veel ennetavalt vb aitab aga kui ikka juba okastraadi tunne on, siis ei aita enam.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:45Ehk siis kodust põletikuvastast ravi ei ole rakendatud. Sümptomite leevedamine kergemate võtetega võib tuua veidi leevendust aga mitte alati. Paratsetamool vähemalt aitab valu vastu, seda võib ikka võtta aga mitte siis 1 tableti kaupa 1x päevas nagu enamus teevad. See ei saagi mõjuda, kui võetakse 30kg kaaluva lapse annus.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:24Hetkel ainult ravimtee ja veel tavalist teed ja tavalist keedetud vett. Paratsetamoli võtsin ka, aga see ei aidanud üldse. Soojakotti kahjuks ei ole.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 14:40
Küsisin aga vastust ei saanud, et mis kodused vahendid kasutusel on? Käsimüügist põletikuvastaseid ravimeid kasutate?
Apteeki käik tuleb nagunii ette võtta. Ka antibiootikumid, mis võidakse määrata arsti poolt, tuleb osta apteegist.
Jah, see on normaalne, et põiepõletikuga tuleb püksi.
-
Külaline
Põletikuvastased rohud aitavad küll, kasvõi valu leevendamiseks kuni on võimalik minna arstivisiidile. Valu-ja põletikuvastast ravi ei kasutata kunagi ennetuseks, selleks on need toidulisandid jõhvikapreparaatide jm näol. Kui on tegu ägeda bakteriaalse põletikuga, siis loomulikult on vajalik AB ravi, kuid selle saamiseni ei pea nuttes valu kannatama vaid võib julgelt alustada sellega, mis olemas on. Üldjuhul paratsetamool ja ibu on kõigil kodus olemas.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 17:32Jutt teoorias tore küll, aga kui on ikka juba äge põiepõletik, siis ei aita mingid põletikuvastased rohud. Kui on tunne, et vist nagu hakkab tekkima, siis veel ennetavalt vb aitab aga kui ikka juba okastraadi tunne on, siis ei aita enam.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:45Ehk siis kodust põletikuvastast ravi ei ole rakendatud. Sümptomite leevedamine kergemate võtetega võib tuua veidi leevendust aga mitte alati. Paratsetamool vähemalt aitab valu vastu, seda võib ikka võtta aga mitte siis 1 tableti kaupa 1x päevas nagu enamus teevad. See ei saagi mõjuda, kui võetakse 30kg kaaluva lapse annus.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2025 15:24
Hetkel ainult ravimtee ja veel tavalist teed ja tavalist keedetud vett. Paratsetamoli võtsin ka, aga see ei aidanud üldse. Soojakotti kahjuks ei ole.
Jah, see on normaalne, et põiepõletikuga tuleb püksi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kõuts ja 2 külalist