Kuidas selline töögraafik tervisele mõjub?

Vasta
rohekasokkake
Teerajaja
Kontakt:

Kuidas selline töögraafik tervisele mõjub?

Postitus Postitas rohekasokkake »

Kas keegi on töötanud sellise graafikuga kus on 12 h vahetused selliselt, et 2 päeva järjest hommikust õhtuni 12h ja järgmised 2 päeva õhtust hommikuni 12 h järjest ja siis 4 vaba päeva järjest? Kuidas see tervisele mõjub?

Tänan ette asjalike ja teemakohaste vastuste eest!
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Väga pikalt nii töötades tekivad unehäired.
Külaline

rohekasokkake kirjutas: 13 Apr 2025 20:01 Kas keegi on töötanud sellise graafikuga kus on 12 h vahetused selliselt, et 2 päeva järjest hommikust õhtuni 12h ja järgmised 2 päeva õhtust hommikuni 12 h järjest ja siis 4 vaba päeva järjest? Kuidas see tervisele mõjub?

Tänan ette asjalike ja teemakohaste vastuste eest!
Mina läheks sellisele tööle viimases hädas, enne prooviks veel onlyfansiga raha teenida.
Külaline

Töötasin sellise graafikuga 15 aastat. Lahkusingi unehäirete tõttu, lisaks ärevus- ja paanikahood. Hulluks läks asi, kui lapsed olid väiksed, tihti haiged ja ma ei saanud peale öist vahetust end välja puhata.
10 aastat on möödas, unehäired on nüüdseks kroonilised. Võingi terve öö voodis vedeleda ja mitte magama jääda. Võin ka ööpäevade kaupa olla magamata, rekord on 4 ööpäeva. Peale seda lasin perearstil sekkuda, tema suunas üsna kiirelt psühhiaatrile. Pikk magamatus on zombistab, elu muutub unenäo sarnaseks ja mitte heas mõttes. Sa ei maga, aga pole ka üleval.
Tarvitan regulaarselt unerohtu, ilmselt surmani.

Kui oled noor, taastub organism kiiremini, võid proovida. Plussiks on 3 vaba päeva (esimese magad lihtsalt maha).
Külaline

oleneb inimesest, mõnele sobib see väga hästi, mulle näiteks. Öösel üleval olemine ei ole mulle raske, öökull nagu ma olen, uniseks jääd korraks kell 04 paiku, sest tööd ei ole. Vastikum on teine öö üleval olla, unine ei ole aga väsinud ikkagi, päeval magad umbes 6 tundi. Kolmandal päeval magama ei lähe ja õhtul magad nagu kott, ei mingeid unehäireid. Seevastu rohke vaba aeg korvab selle reziimi täiesti.
Külaline

Oleneb natukene töö sisust ka.

On vaks vahet, kas töötad vabrikus ja reaalselt teedki ööotsa tööd. Või töötad kuskil asutuses, kus pead näiteks telefonivalves olema. Öö jooksul tuleb aegajalt mõni kõne ja vahepeal, kui vaiksem on, saad silma looja lasta.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 09:52 Oleneb natukene töö sisust ka.

On vaks vahet, kas töötad vabrikus ja reaalselt teedki ööotsa tööd. Või töötad kuskil asutuses, kus pead näiteks telefonivalves olema. Öö jooksul tuleb aegajalt mõni kõne ja vahepeal, kui vaiksem on, saad silma looja lasta.
Mäletan, et kui olin haiglas, siis õed magasid terve öö. Ükskord oli ühel patsiendil abi vaja ja siis ajasime õe üles, ta oli ikka väga vihane sealle peale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist