Mida pakuksite süüa 15-20 inimesele?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mis sul toimumas on, koristustalgud või kuldpulm?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 11:16
Tolmukübe kirjutas: 20 Apr 2025 11:02 Vanasti ei olnud mingeid transpordipuure, kõik loomakesed said arsti juurde transporditud, oli ka normaalne.
Kilekotis?
Jah mis siis
Külaline

Nõukaajal viidi maal koeri/kasse vaktsineerimisele kartulikotiga. Kilekotis ei saaks hingata.
Külaline

Ahjukana, riis, värske salat, roosa kaste ja kohupiimatort.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 20:57 Ahjukana, riis, värske salat, roosa kaste ja kohupiimatort.
Paned 5 kana ahju?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 20:59
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 20:57 Ahjukana, riis, värske salat, roosa kaste ja kohupiimatort.
Paned 5 kana ahju?
Kas on kohustuslik just terveid kanu ahju panna? Äkki paneb kanakoivad või -küljed või mis iganes?
Külaline

Kana on suht kindlapeale minek. Teeks mingis kevadises marinaadis kintsud (apelsin+rosmariin või jogurti-ürdi näiteks). Kõrvale värske salat näiteks virsikute, burrata ja seemnetega. Kui ise küpsetaja ei ole, on tegelikult täiesti okeid mõned poe külmutatud bruchettad, need ahju visata ja mingi määrdevõi juurde või viska üks camembert ka nendega koos ahju, peale natuke mett ja pähklipuru, sobib samuti määrdeks. Magusaks teeks mina väikesed pavlovad aga ilmselt mõnele võib tunduda see liigne mässamine. Tegelikult valmivad suht kiiresti, praegu värskeid marju ka juba saada millel täitsa maitse juures ja jälle selline mõnus kevadine valik.
Külaline

Paned 5 kana ahju?
Pigem 7.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 21:56
Paned 5 kana ahju?
Pigem 7.
Pigem 7 jah, kui on 20 inimest, siis 8-10. Ühest kanast jagub kahele.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 00:23 Kui tuleb koju suurem hulk külalisi, aga väljast toitu osta ei taha, siis mida ise teeksite sellisele hulgale? Tahaks midagi sellist, mis ei tähenda, et perenaine peab kogu päeva köögis kokkama ja külalistega olla ei saagi, aga samas, et külalistel ikka kõht täis saaks.
Kui mingi sünnipäev vms pidu, siis paluks igal külalisel midagi kaasa tuua. Ma pean enda sünnipäevi ka nii, ise teen 1 või 2 toitu ja külalised siis kas küpsetavad (või kel pole aega ostavad poest midagi), mis neile endile maitseks. Enamasti saab alati midagi huvitavat proovida ja need poe asjad süüakse ka ära.
Kui on mingid talgud näiteks, siis oleme suure potitäie suppi keetnud, suvisel ajal viitsib abikkaasa grillida ja sinna juurde kartul ning värske salat. Ei pea kogu päeva köögis kokkama, grillimine vast ongi kõige ajamahukam. Talgulistele süüa pakkumine on minimaalne tasu nende abi eest, vastavalt võimalustele ka saun, meelelahtutus.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 22:47
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 00:23 Kui tuleb koju suurem hulk külalisi, aga väljast toitu osta ei taha, siis mida ise teeksite sellisele hulgale? Tahaks midagi sellist, mis ei tähenda, et perenaine peab kogu päeva köögis kokkama ja külalistega olla ei saagi, aga samas, et külalistel ikka kõht täis saaks.
Kui mingi sünnipäev vms pidu, siis paluks igal külalisel midagi kaasa tuua. Ma pean enda sünnipäevi ka nii, ise teen 1 või 2 toitu ja külalised siis kas küpsetavad (või kel pole aega ostavad poest midagi), mis neile endile maitseks. Enamasti saab alati midagi huvitavat proovida ja need poe asjad süüakse ka ära.
Kui on mingid talgud näiteks, siis oleme suure potitäie suppi keetnud, suvisel ajal viitsib abikkaasa grillida ja sinna juurde kartul ning värske salat. Ei pea kogu päeva köögis kokkama, grillimine vast ongi kõige ajamahukam. Talgulistele süüa pakkumine on minimaalne tasu nende abi eest, vastavalt võimalustele ka saun, meelelahtutus.
Ma oleks päris üllatunud, kui sünnipäevale minnes peaks ise toitu kaasa vaaritama 😀. Jõulud/jaanid/sõpradega niisama istumised, arusaadav ja tavaliselt igaüks midagi võtabki, mitte ei jää kogu asi selle kanda, kelle pool pidu peetakse aga sünnipäev küll sinna alla minumeelest ei kuulu.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 23:16
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 22:47
Ma oleks päris üllatunud, kui sünnipäevale minnes peaks ise toitu kaasa vaaritama 😀. Jõulud/jaanid/sõpradega niisama istumised, arusaadav ja tavaliselt igaüks midagi võtabki, mitte ei jää kogu asi selle kanda, kelle pool pidu peetakse aga sünnipäev küll sinna alla minumeelest ei kuulu.
Täitsa nõus!

Ma ise küll pole kunagi ühelgi sellisel sünnipäeval käinud, kus peab ise söögi kaasa võtma.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 23:23Täitsa nõus!

Ma ise küll pole kunagi ühelgi sellisel sünnipäeval käinud, kus peab ise söögi kaasa võtma.
Oleneb, kelle sünnipäev on. Olen nii laste kui ka vanemate sünnipäevadele teinud ca 7 kg salatit või tellinud 4-kilose kringli. Ja sõbrannaga kokku leppinud, et minu poolt on 3-kilone tort. Ise valis tegija.

Aga kuna TA pole selgitanud, keda ja kuidas ta võõrustada tahab, siis nõu anda ei oska.
Oma kodus toas olen võõrustanud kõige rohkem 10 täiskasvanut ja 4 last. See on mu võimete (ja köögi) piir. Ja siis nagu ennegi soovitati - ahjuliha, (ahju)kartul, kapsas.
Lisaks külmlauale mingi suurem salat ja hästi palju igasugu lisandeid - seened, herned, vorstid, singid, juustud, lihapallid, pasteet, marineeritud kalad, praetud kalad, liha tarretises jne.

Aga kui suvi ja õuepidu, siis pole ka 40+ külalise võõrustamine probleem. Grill huugab, sealt tulevad nii kana, liha, kala kui ka aedviljavardad vaheldumisi, lisaks puuviljane salat, pajatäis värskeid kartuleid, hulgim värsket hapukurki, arbuus, melon, maasikad. Lihtne biskviitpõhjal vahukooretort või ka tummisem küpsisetort.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 00:02
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 23:23Täitsa nõus!

Oleneb, kelle sünnipäev on. Olen nii laste kui ka vanemate sünnipäevadele teinud ca 7 kg salatit või tellinud 4-kilose kringli. Ja sõbrannaga kokku leppinud, et minu poolt on 3-kilone tort. Ise valis tegija.

Aga kuna TA pole selgitanud, keda ja kuidas ta võõrustada tahab, siis nõu anda ei oska.
Oma kodus toas olen võõrustanud kõige rohkem 10 täiskasvanut ja 4 last. See on mu võimete (ja köögi) piir. Ja siis nagu ennegi soovitati - ahjuliha, (ahju)kartul, kapsas.
Lisaks külmlauale mingi suurem salat ja hästi palju igasugu lisandeid - seened, herned, vorstid, singid, juustud, lihapallid, pasteet, marineeritud kalad, praetud kalad, liha tarretises jne.

Aga kui suvi ja õuepidu, siis pole ka 40+ külalise võõrustamine probleem. Grill huugab, sealt tulevad nii kana, liha, kala kui ka aedviljavardad vaheldumisi, lisaks puuviljane salat, pajatäis värskeid kartuleid, hulgim värsket hapukurki, arbuus, melon, maasikad. Lihtne biskviitpõhjal vahukooretort või ka tummisem küpsisetort.
See on ju hoopis midagi muud, kui sa enda initsiatiivil tood midagi lauale kaasa. Või siis tood sünnipäevalapsele nö kingiks mõne tordi või kringli.

Praegu käis jutte sellest, et sünnipäevalaps tahab, et külalised talle sünnipäevale tulles võtaks ise toitu kaasa.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 09:43 TA võiks välja tuua mislaadi üritusega on tegu, siis on lihtsam nõu anda. Kui tegu on lasteaialapse sünnipäevaga ja tulemas on 20 last, siis on eelnevalt pakutud lavaširull+tort+morss isegi normaalne :D
Lasteaia lastele sobiksid siiski snäkid, kartuli/makaronisalatit pole üldse mõtet teha. Friikartulid, kana pool-koivad, kananagitsad, viinerid, kartulikrõpsud jms ning morss on see mis neile peale läheb. Mingeid taldrikuid vaja pole võtavad lauast möödaminnes peoga ja siis möllavad edasi. Morsitopsikutele võiks laste nimed vildikaga peale kirjutada, et igaühel oma tops oleks.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

See Tolmukübe vist ei ole kunagi arsti juurde viidavat kassi lähedalt näinud, muidu sellist lolli juttu ei räägiks. Hirmunud täiskasvanud, ütleme 5-kilone kass Selveri kilekotiga läbi linna? Ma ei kujuta ette, mitme meetri kaugusele Tolmukübe sellega jõuaks.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

20 ju pole tegelikult nii hull hulk rahvast. Klassikaline kartuli/makaronisalat + ahjus mingid lihapalakesed kõrvale oleks minu jaoks kõige lihtsam variant, sest salatiasjad saab perega kambakesi kasvõi eelmisel päeval ära hakkida ja peohommikul kokku segada. Kui see tundub liiga igav, siis suur soolane ahjupirukas (ahjuplaadil), mulle maitseb väga kapsa-hakkliha kattega, tomat ja riivjuust peale - oleks ka üsna lihtsalt tehtav. Või tõesti ahjukana - 4 kanast piisaks raudselt, need saab ka kenasti koos ahjuplaadile ära mahutada. Kõrvale riis + kõrvitsasalat vms.

Magusa osas meedlib mulle, kui on 2 asja, nt kringel + tort või jäätis + kook, aga kõik muidugi sellised maiasmokad pole.
Külaline

15-20 pole liiga suur seltskond ja minul on sellisel puhul mitu varianti soolase osas:
suur toitev plaadipirukas lehttaignaga, ahjuplaaditäie saab kenasti 20 tükiks lõigata
+ üks majoneesikastmega salat ja üks värske salat
+ juustuvaagen;

suur võileivatort ning erinevad snäkid sinna kõrvale;
või teen mingi suure vormiroa ahjus (lasanje, kartulivorm vms), kõrvale salatid.

Magusaks tort ja kringel/plaadikook.

Lavashirullid panid imestama, arvasin et need jäid sajandivahetusse...
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 12:16 15-20 pole liiga suur seltskond ja minul on sellisel puhul mitu varianti soolase osas:
suur toitev plaadipirukas lehttaignaga, ahjuplaaditäie saab kenasti 20 tükiks lõigata
+ üks majoneesikastmega salat ja üks värske salat
+ juustuvaagen;

suur võileivatort ning erinevad snäkid sinna kõrvale;
või teen mingi suure vormiroa ahjus (lasanje, kartulivorm vms), kõrvale salatid.

Magusaks tort ja kringel/plaadikook.

Lavashirullid panid imestama, arvasin et need jäid sajandivahetusse...
Mina jällegi arvasin, et võileivatorti tehti mitukümmend aastat tagasi...
Külaline

Mis asi on roosa kaste?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Krissse ja 4 külalist