Põiepõletikuga EMOsse?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 17:58
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 17:32
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 15:45

Ehk siis kodust põletikuvastast ravi ei ole rakendatud. Sümptomite leevedamine kergemate võtetega võib tuua veidi leevendust aga mitte alati. Paratsetamool vähemalt aitab valu vastu, seda võib ikka võtta aga mitte siis 1 tableti kaupa 1x päevas nagu enamus teevad. See ei saagi mõjuda, kui võetakse 30kg kaaluva lapse annus.
Apteeki käik tuleb nagunii ette võtta. Ka antibiootikumid, mis võidakse määrata arsti poolt, tuleb osta apteegist.
Jutt teoorias tore küll, aga kui on ikka juba äge põiepõletik, siis ei aita mingid põletikuvastased rohud. Kui on tunne, et vist nagu hakkab tekkima, siis veel ennetavalt vb aitab aga kui ikka juba okastraadi tunne on, siis ei aita enam.

Jah, see on normaalne, et põiepõletikuga tuleb püksi.
Põletikuvastased rohud aitavad küll, kasvõi valu leevendamiseks kuni on võimalik minna arstivisiidile. Valu-ja põletikuvastast ravi ei kasutata kunagi ennetuseks, selleks on need toidulisandid jõhvikapreparaatide jm näol. Kui on tegu ägeda bakteriaalse põletikuga, siis loomulikult on vajalik AB ravi, kuid selle saamiseni ei pea nuttes valu kannatama vaid võib julgelt alustada sellega, mis olemas on. Üldjuhul paratsetamool ja ibu on kõigil kodus olemas.

Mul on elus kaks korda põiepõletik olnud. Mitte kumbalgi korral, kui olen järgmist päeva oodanud, ei ole ei ibu ega paratsetamooli koos võttes, lubatub max koguses, absoluutselt valule aidanud. Terve öö piinelnud ja järgmine päev retsepti saanud. Õnneks on mõlemad korrad nädala sees õhtul hakkanud. Aga kui peaks järgmine kord näiteks reede õhtul või laupäeval hakkama, siis mina läheks küll emosse. See on ikka põrguvalu mida kannatada. Kuigi pean ennast üsna suure valulävega inimeseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 18:07
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 17:58
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 17:32

Jutt teoorias tore küll, aga kui on ikka juba äge põiepõletik, siis ei aita mingid põletikuvastased rohud. Kui on tunne, et vist nagu hakkab tekkima, siis veel ennetavalt vb aitab aga kui ikka juba okastraadi tunne on, siis ei aita enam.

Jah, see on normaalne, et põiepõletikuga tuleb püksi.
Põletikuvastased rohud aitavad küll, kasvõi valu leevendamiseks kuni on võimalik minna arstivisiidile. Valu-ja põletikuvastast ravi ei kasutata kunagi ennetuseks, selleks on need toidulisandid jõhvikapreparaatide jm näol. Kui on tegu ägeda bakteriaalse põletikuga, siis loomulikult on vajalik AB ravi, kuid selle saamiseni ei pea nuttes valu kannatama vaid võib julgelt alustada sellega, mis olemas on. Üldjuhul paratsetamool ja ibu on kõigil kodus olemas.

Mul on elus kaks korda põiepõletik olnud. Mitte kumbalgi korral, kui olen järgmist päeva oodanud, ei ole ei ibu ega paratsetamooli koos võttes, lubatub max koguses, absoluutselt valule aidanud. Terve öö piinelnud ja järgmine päev retsepti saanud. Õnneks on mõlemad korrad nädala sees õhtul hakkanud. Aga kui peaks järgmine kord näiteks reede õhtul või laupäeval hakkama, siis mina läheks küll emosse. See on ikka põrguvalu mida kannatada. Kuigi pean ennast üsna suure valulävega inimeseks.
Jah, loomulikult kui on äge põletik ja tugev valu, tuleks bakteriaalse infektsiooni puhul alustada ravi võimalikult kiiresti. Endal on samuti korduvad kogemused olemas ning mul on ibu/dolmen+paratsetamool+no-spa kombinatsioon max annustes aidanud kuni arsti ja antibiootikumideni. Eks see soovitus oligi pigem seetõttu, et TA on hetkel joonud ainult teed ja vett ning on valudes. Proovida ju ikka võib, kui olemas, hullemaks see olukorda teha ei saa.
Külaline

Siinsed usuvad vist, et EMO on ainult narkarite jaoks. Muidugi pöördu!
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Apr 2025 16:10 EMO oli ca nädal tagasi ainult 5€. Mine ikka, ehk saad miski retsepti.
Mitte mingit retsepti sa ei saa. Eriti PERH-s. Nad lihtsalt ei võta vastu. Kohvitavad ja pläägutavad kambakesi ühes kabinetis.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 12:10
Ööse seal magada ei saa ja uuringuid tehakse ainult hädavajalikke.
Sa vist pole sellest aru saanud, mis asi EMO on. Kui su seisund on selline, et tahaks seal "ööse magada" ja mingeid suva uuringuid, siis pole see koht päris õige, kuhu pöörduda.
Tead ära targuta. Mis asi see EMO siis on?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 22:19
Ööse seal magada ei saa ja uuringuid tehakse ainult hädavajalikke.
Sa vist pole sellest aru saanud, mis asi EMO on. Kui su seisund on selline, et tahaks seal "ööse magada" ja mingeid suva uuringuid, siis pole see koht päris õige, kuhu pöörduda.
See on kõigile, kes vajavad erakorralist meditsiinilist abi. Põiepõletik on üks sellistest haigustest, kui algab "valel ajal", nt enne pikki pühi ja väga ägedana. Kiirelt diagnoositav, ei vaja haiglaravi ega ei tea mis põhjalikke uuringuid.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 14:40Küsisin aga vastust ei saanud, et mis kodused vahendid kasutusel on?
Minul on aidanud D-mannoos. See ongi mul kodus olemas ainult põiepõletiku tarbeks. Nii kui tunnen, et hakkab selline kibe tunne tekkima, kohe võtan ja kuskile kaugemale see ei eskaleerugi. Mul ei ole põletikud ka pidevad, aastas võib olla korra kaks juhtub ja siis saan ka kiirelt jaole.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 22:36
See on kõigile, kes vajavad erakorralist meditsiinilist abi. Põiepõletik on üks sellistest haigustest, kui algab "valel ajal", nt enne pikki pühi ja väga ägedana. Kiirelt diagnoositav, ei vaja haiglaravi ega ei tea mis põhjalikke uuringuid.
EMO tohtrid nii ei arva.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 23:25
Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 14:40Küsisin aga vastust ei saanud, et mis kodused vahendid kasutusel on?
Minul on aidanud D-mannoos. See ongi mul kodus olemas ainult põiepõletiku tarbeks. Nii kui tunnen, et hakkab selline kibe tunne tekkima, kohe võtan ja kuskile kaugemale see ei eskaleerugi. Mul ei ole põletikud ka pidevad, aastas võib olla korra kaks juhtub ja siis saan ka kiirelt jaole.
Äkki on sul kehv hügieen, et paar korda aastas saad põiepõletiku
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 23:26

EMO tohtrid nii ei arva.
Järelikult ei ole olnud sinu probleem kiiret reageerimist vajav. Ma olen oodanud järjekorras 5 minutit ja 3.5h, olenevalt probleemist.
Külaline

EMO tohtrid nii ei arva.
Kuna mul on isiklik kogemus põiepõletikuga Maarjamõisas, siis sealsed arstid arvasid küll, et tuleb haigele kiirelt abi anda. Alustuseks nad muidugi võtsid proovid ja diagnoosisid, kas on tegu üldse põiepõletikuga või on mõni tõsisem häda.
Millise haigla EMOga sinu kogemus on? Kust saadeti tugeva kõhuvaluga ukselt koju tagasi?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 18:07Mitte kumbalgi korral,
kummalgi
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Apr 2025 23:57

EMO tohtrid nii ei arva.
Järelikult ei ole olnud sinu probleem kiiret reageerimist vajav. Ma olen oodanud järjekorras 5 minutit ja 3.5h, olenevalt probleemist.
Kuidas nad teavad, et pole kiire probleem? Triaazi õde ütles või? See, et sul vedas ei tähenda, et teistel veab. Sa võid ukse taga maha kärvata. Kedagi ei huvita. Isegi küsida ei või midagi. Jumal arst kähvab oodake teid kutsutakse. Isegi insuldi saanud inimesed on neil tühjas ooteruumis tunde istunud. See EMO süsteem on vaja reformida. Praegu tundub, et nädala sees hea rahulik koht haltuurat tiksutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 00:30
EMO tohtrid nii ei arva.
Kuna mul on isiklik kogemus põiepõletikuga Maarjamõisas, siis sealsed arstid arvasid küll, et tuleb haigele kiirelt abi anda. Alustuseks nad muidugi võtsid proovid ja diagnoosisid, kas on tegu üldse põiepõletikuga või on mõni tõsisem häda.
Millise haigla EMOga sinu kogemus on? Kust saadeti tugeva kõhuvaluga ukselt koju tagasi?
Ära demagoogitse. Vaata kasvõi Järvamaa haigla lugu jus lõhkenud pimesoolega laps saadeti lihtsalt tablettide peale. Kui ema poleks Tallinna läinud oleks laps surnud. Nüüd laps elus, aga tegeletakse tüsistustega. Endal väga halb kogemus ühe Tallinna EMO-ga. Täpselt nii oligi. Ooteruum tühi. Pläkutavad ja väga ülbed arstid kes käratasid iga küsimise peale OODAKE.
Sa googelda. Saad targemaks.
Külaline

Ma olen käinud. Sõimati lääbi, et miks te perearsti juurde ei pöördu. Aga tekib küsimus, et kui on nii hull põiepõletik et ei saa ollagi, siis kuidas ma peaksin jaksama oodata?
Külaline

Eks see olegi see, et põiepõletik ei ole otseselt eluohtlik, milleks ju emo mõeldud on. Aga perearsti välisel ajal kahjuks on see ainuke koht, kuhu pöörduda retsepti saamiseks.
Ja kui on ikka juba äge põletik, on see paras piin valu kannatada.
Emos muidugi esialgselt võetakse ette inimesed, kellel on eluohtlik seisund. Näiteks hingamisraskustega on alati ühed esimesed. Traumad ja verejooksud nagunii lähevad otse ilma tiraazita läbi.
Ma olen oma lapsega käinud kaks korda larüngiidiga(kõriturse) ja üsna kähku saanud. Ühel korral oli seal samas kõrval ka üsna näost hall ja valudes teismeline põiepõletikuga. Sai temagi abi üsna ruttu.

Arstid ei ole jumalad. Mul isa käis veel avastamata kopsuvähiga emos 2x enne kui sisse võeti. Tal õlg valutas vaid. Ja 2 nädalaga haiglas ta suri.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 10:28

EMO tohtrid nii ei arva.
Kuidas nad teavad, et pole kiire probleem? Triaazi õde ütles või? See, et sul vedas ei tähenda, et teistel veab. Sa võid ukse taga maha kärvata. Kedagi ei huvita. Isegi küsida ei või midagi. Jumal arst kähvab oodake teid kutsutakse. Isegi insuldi saanud inimesed on neil tühjas ooteruumis tunde istunud. See EMO süsteem on vaja reformida. Praegu tundub, et nädala sees hea rahulik koht haltuurat tiksutada.
Aga otseloomulikult. Kui sa kõnnid sisse kahel jalal, räägid oma suuga adekvaatses kõnes oma probleemist ning esialgsed mõõtmised, mis tehakse üsna kiiresti, ei näita midagi väga hullu, siis ilmselgelt ei ole sa suremas ja tegeletaksegi sinuga siis kui on võimalik. Ootesaal ei anna sulle mingit infot, mis haiglas tegelikult toimub. Võibolla tulid samal ajal kiirabiga mitu eluohtlikus seisundis inimest ning arstidel kiire töö käib. Registratuuritädi või õde ei saa hakata sulle seal mingeid spetsiifilisi uuringuid, ravi vms teostama, see on arsti töö. Kui neil parasjagu tööd pole seal siis see ei tähenda, et kogu personal samas rütmis tiksub ja kuskil salaruumis kohvitab.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 13:39

Aga otseloomulikult. Kui sa kõnnid sisse kahel jalal, räägid oma suuga adekvaatses kõnes oma probleemist ning esialgsed mõõtmised, mis tehakse üsna kiiresti, ei näita midagi väga hullu, siis ilmselgelt ei ole sa suremas ja tegeletaksegi sinuga siis kui on võimalik. Ootesaal ei anna sulle mingit infot, mis haiglas tegelikult toimub. Võibolla tulid samal ajal kiirabiga mitu eluohtlikus seisundis inimest ning arstidel kiire töö käib. Registratuuritädi või õde ei saa hakata sulle seal mingeid spetsiifilisi uuringuid, ravi vms teostama, see on arsti töö. Kui neil parasjagu tööd pole seal siis see ei tähenda, et kogu personal samas rütmis tiksub ja kuskil salaruumis kohvitab.
Jajahh. Muidugi, muidugi tuli just nüüd kiirabiga kohe mitu peaaegu laipa. Need tegelased on jätnud kiirabiautod ka haigla taha ootele. Haiged kes toodi kiurabiga. Saad aru kiirabiga. Ja vedelesid seal tunde. See on täielik korralagedus ja korraldamatus. Ja mis uuringutest ja mõõtmistest sa räägid? Sinuga lihtsalt ei tegeleta ja kõik. Uksed ei ole helikindlad. On kuulda naerupahvakud jne.
On tõesti häud arste, aga see keskealiste, nõuka ajal hariduse saanud ja nõuka mentaliteediga kaader tuleks minema peksta. Ja kui pole asemele võtta siis pole. Vahet ju pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 13:16 Eks see olegi see, et põiepõletik ei ole otseselt eluohtlik, milleks ju emo mõeldud on. Aga perearsti välisel ajal kahjuks on see ainuke koht, kuhu pöörduda retsepti saamiseks.
Ja kui on ikka juba äge põletik, on see paras piin valu kannatada.
Emos muidugi esialgselt võetakse ette inimesed, kellel on eluohtlik seisund. Näiteks hingamisraskustega on alati ühed esimesed. Traumad ja verejooksud nagunii lähevad otse ilma tiraazita läbi.
Ma olen oma lapsega käinud kaks korda larüngiidiga(kõriturse) ja üsna kähku saanud. Ühel korral oli seal samas kõrval ka üsna näost hall ja valudes teismeline põiepõletikuga. Sai temagi abi üsna ruttu.

Arstid ei ole jumalad. Mul isa käis veel avastamata kopsuvähiga emos 2x enne kui sisse võeti. Tal õlg valutas vaid. Ja 2 nädalaga haiglas ta suri.
Ja sa oled rahul??????? Isal oli vähk mida ei avastata pika aja jooksul ja sa oled rahul! Mitte jumalad vaid kohusetundeta, empaatiavõimetud tegelased.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 14:39
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 13:39

Jajahh. Muidugi, muidugi tuli just nüüd kiirabiga kohe mitu peaaegu laipa. Need tegelased on jätnud kiirabiautod ka haigla taha ootele. Haiged kes toodi kiurabiga. Saad aru kiirabiga. Ja vedelesid seal tunde. See on täielik korralagedus ja korraldamatus. Ja mis uuringutest ja mõõtmistest sa räägid? Sinuga lihtsalt ei tegeleta ja kõik. Uksed ei ole helikindlad. On kuulda naerupahvakud jne.
On tõesti häud arste, aga see keskealiste, nõuka ajal hariduse saanud ja nõuka mentaliteediga kaader tuleks minema peksta. Ja kui pole asemele võtta siis pole. Vahet ju pole.
Mida sa räuskad, aru ma ei saa? Nt 2024 a. viis Tallinna Kiirabi haiglasse 45448 patsienti, nagu selgub nende kodulehelt seega jah väga suure tõenäosusega kui sa istud emo ootesaalis, toob kiirabi mõne kiirelt abi vajava inimese haiglasse. Kuna haigetel ei ole kokkulepet, et hajutame enda haiguspuhangud ja traumad kordamööda kõik sedasi, et koormus meditsiinisüsteemile oleks ühtlaselt jaotunud, siis jah, loomulikult võib juhtuda ka nii, et abi vajab mitu kriitilises seisus inimest korraga. Mõnikord juhtub nii, see on paratamatus. Teinekord võidki pakkuda, et las siis see igavuses istuv registraator paneks oma kohvi kõrvale ja tuleks sulle näiteks südameoperatsiooni tegema, sest sa ei viitsi passida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, kaegu ja 2 külalist