Mida pakuksite süüa 15-20 inimesele?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 17:42
Kui oleks toiduloopimine, siis peaks bruchettaga ahju viskama ja camembertiga ahju viskama. Nendest lausetest ei saa kuidagi ahju pihta loopimist välja lugeda, kui eesti keelt mõista.
C'è bruschetta. Prego.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 17:42Kui oleks toiduloopimine, siis peaks bruchettaga ahju viskama ja camembertiga ahju viskama. Nendest lausetest ei saa kuidagi ahju pihta loopimist välja lugeda, kui eesti keelt mõista.
Kes siin loopimisest rääkis? Väga hästi saab bruschetta ahju visata. 1. samm - teed ahju ukse pärani lahti; 2. samm - eemaldad ahju eest takistavad esemed, nagu toolid jm, nii et ahjuesine oleks vaba; 3. samm - haarad ühe bruschetta või aluse mitme bruschettaga kindlalt kätte, võtad sisse viskeasendi; 4. samm - mõõdad silmadega välja visketrajektoori; 5. samm - viid viskekäe kõrvalt tahapoole või üles pea kohale ja siis järsu liigutusega ette või allapoole, et visata bruschetta või mitme bruschettaga alus käeliigutusega läbi õhu otse ahju.

Võrdle: pallivise, noolevise, odavise
Külaline

Kuulge aga mul tõsine mure. Mees viskas mind täna töölt koju, kas ma peaks politseisse pöörduma?☹️☹️☹️
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 18:37
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 17:44Parem ülitundlik, kui üliloll. Tuleb meelde kooliajast üks oss, kelle mingil arusaamatul põhjusel teatrisse vedasin ja see plahvatades naerma hakkas kui mõõk tupest välja tõmmati. Mega. Piinlik.
Ah et vedasid? Loodetavasti oli ikka talv ja oss ei saanud maa peal vedamisest liiga palju kahju? Kuidas see plahvatamine-naermine seal teatris ikka toimus? Kas keegi kirjeldas pimedatele vaatajatele kõva häälega laval toimuvat? "Nüüd tõmbab d'Artagnan mõõga tupest ja asub kardinali kaardiväelast ründama...". Või hüüdis tegelane ise: "Tõmba mõõk tupest ja rista see minu mõõgaga, kurikael!"
Kas see peaks vaimukas olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 19:56 Kuulge aga mul tõsine mure. Mees viskas mind täna töölt koju, kas ma peaks politseisse pöörduma?☹️☹️☹️
Mine jah. Pärast ütle, et viskasid nalja.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 19:56 Kuulge aga mul tõsine mure. Mees viskas mind täna töölt koju, kas ma peaks politseisse pöörduma?☹️☹️☹️
Aga kas laps oli sul vahetatud?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 19:57
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 17:44Parem ülitundlik, kui üliloll. Tuleb meelde kooliajast üks oss, kelle mingil arusaamatul põhjusel teatrisse vedasin ja see plahvatades naerma hakkas kui mõõk tupest välja tõmmati. Mega. Piinlik.
Ah et vedasid? Loodetavasti oli ikka talv ja oss ei saanud maa peal vedamisest liiga palju kahju? Kuidas see plahvatamine-naermine seal teatris ikka toimus? Kas keegi kirjeldas pimedatele vaatajatele kõva häälega laval toimuvat? "Nüüd tõmbab d'Artagnan mõõga tupest ja asub kardinali kaardiväelast ründama...". Või hüüdis tegelane ise: "Tõmba mõõk tupest ja rista see minu mõõgaga, kurikael!"
Kas peaks või?
Külaline

Kapsasuppi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 20:05
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 19:57

Kas peaks või?
Küsid teiste käest mis su postituse eesmärk ok? Normaalne inimene jätaks kirjutamata kui ta ei saa päris täpselt ise ka aru millest või mis eesmärgiga kirjutab.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 20:18Küsid teiste käest mis su postituse eesmärk ok? Normaalne inimene jätaks kirjutamata kui ta ei saa päris täpselt ise ka aru millest või mis eesmärgiga kirjutab.
Eesmärk on mul ok, täitsa ok.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 20:15Kapsasuppi.
Jah, kapsasupp on väga maitsev, aga tegelikult on tõesti väga raske midagi pakkuda, kui muud teavet pole kui osalejate arv ja see, et perenaine ei taha üleliia köögis mässata.
Külaline

Miks peaks 15-20 inimesele ise süüa tegema kui mõistlikum on rentida mingi söögikoht selleks ja valida lihtsalt menüüst sobivad toidud?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 20:34 Miks peaks 15-20 inimesele ise süüa tegema kui mõistlikum on rentida mingi söögikoht selleks ja valida lihtsalt menüüst sobivad toidud?
Äkki tulevad soolaleivale? Äkki tahab?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 20:34 Miks peaks 15-20 inimesele ise süüa tegema kui mõistlikum on rentida mingi söögikoht selleks ja valida lihtsalt menüüst sobivad toidud?
Raha põle.

Kui ta tahaks, siis ta ei küsiks siin nõu, vaid kõik retseptid oleksid juba peensusteni läbi mõeldud. Ise telliks cateringi, v.a. suvine grillipidu. Mulle meeldib kokata, aga siin on asi kogustes. Lisaks ma ei taha pärast kolm päeva koristada, eriti, kui kedagi abiks pole.
Külaline

Miks te peate teema ära solkima oma "vaimuvälgatustega".

Võileivatort ei ole ammugi enam see, mis vanasti oli. Väga maitsvaid saab teha.
Külaline

Mina olen elus ainult küpsisetorti mõned korrad söönud, võileivatordist kuulen esimest korda. Kui palju seda leiba tuleb kokku osta 15-20 inimese jaoks?
Külaline

Hästitehtud võileivatort on ülihea asi. Suhteliselt lihtne teha ka, kuid sõltuvalt koostisosadest võib minna suhteliselt kulukaks. Aga ühest suurest tordist jagub paljudele, sest see on üldjuhul selline rammus amps, mida palju ei jaksagi süüa.

Seda kuulen esimest korda, et see on vanaaegne söök. Mina, kes ma olen 50+ vanuses hakkasin seda tegema alles ca 15 aastat tagasi. Vene ajast või noorusajast ei mäleta üldse sellist toitu.

Ja seda, et mingid toidud on vanaaegsed ja mingid moodsad, on lihtsalt jabur lugeda. Jah, on olemas nõukaaegne köök, aga see ei tähenda, et selleaegsetel toitudel midagi viga oleks ja et need tänapäeval enam maitsvad ei oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 22:41 Hästitehtud võileivatort on ülihea asi. Suhteliselt lihtne teha ka, kuid sõltuvalt koostisosadest võib minna suhteliselt kulukaks. Aga ühest suurest tordist jagub paljudele, sest see on üldjuhul selline rammus amps, mida palju ei jaksagi süüa.

Seda kuulen esimest korda, et see on vanaaegne söök. Mina, kes ma olen 50+ vanuses hakkasin seda tegema alles ca 15 aastat tagasi. Vene ajast või noorusajast ei mäleta üldse sellist toitu.
Võileivatort oli vene ajal täiesti olemas, aga seda ei müüdud poes, tehti valdavalt ise. Mina ise sõin seda vanas "Tuljakus", see oli "Tuljaku" firmatoit, ise olin päris väike, praegu aga olen vanem kui sina :)
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 23:52
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 22:41 Hästitehtud võileivatort on ülihea asi. Suhteliselt lihtne teha ka, kuid sõltuvalt koostisosadest võib minna suhteliselt kulukaks. Aga ühest suurest tordist jagub paljudele, sest see on üldjuhul selline rammus amps, mida palju ei jaksagi süüa.

Võileivatort oli vene ajal täiesti olemas, aga seda ei müüdud poes, tehti valdavalt ise. Mina ise sõin seda vanas "Tuljakus", see oli "Tuljaku" firmatoit, ise olin päris väike, praegu aga olen vanem kui sina :)
Ju see siis oli selline toit, mis ei olnud nii levinud või mida tehti teatud ringkondades (nagu üks siin arvas, et see on maakate toit :lol: :lol: :lol: ). Mina olin maakas. Oma lapsepõlvest mäletan väga palju vanematega pidudel ja sünnipäevadel käimisi, aga nende sõpruskonnas keegi ei teinud sellist asja.

Samamoodi ma imestan praegu kellegi üle, kes ütleb, et on küpsisetorti paar korda elus saanud. Minu arust see on alati laste sünnipäevadel ja lasteaiapidudel laual.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 23:57
Külaline kirjutas: 21 Apr 2025 23:52

Ju see siis oli selline toit, mis ei olnud nii levinud või mida tehti teatud ringkondades (nagu üks siin arvas, et see on maakate toit :lol: :lol: :lol: ). Mina olin maakas. Oma lapsepõlvest mäletan väga palju vanematega pidudel ja sünnipäevadel käimisi, aga nende sõpruskonnas keegi ei teinud sellist asja.

Samamoodi ma imestan praegu kellegi üle, kes ütleb, et on küpsisetorti paar korda elus saanud. Minu arust see on alati laste sünnipäevadel ja lasteaiapidudel laual.
Oli küll väga levinud, 25-30 aastat tagasi. Nii võileivatort kui küpsisetort, mõlemat tehti palju. Viimase 25 aasta jooksul on pakutud korra võileivatorti, 60a naise kontorisünnal ning korra küpsisetorti, 2a lapse sünnal. Rohkem pole peolaual näinud ja pole 25 aastat ka ise teinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist