Mida pakuksite süüa 15-20 inimesele?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

võileivatort on mitmes mõttes täiesti ideaalne peotoit - saab juba eelmisel päeval valmis teha, täidise variante on lõputult, kaunistada saab väga uhkelt. Lisaks on kandilist torti väga lihtne lõigata ja pakkuda.
Oluline on parajalt niisutada, ja mina olen lõiganud tordi tükkideks juba enne kaunistamist.
Külaline

Olen teemaalgataja ja lisan siis täpsustuseks, et külla tulevad head sõbrad (täiskasvanud inimesed) ja täitsa ilma igasuguse põhjuseta - lihtsalt koosviibimine.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 14:34 Olen teemaalgataja ja lisan siis täpsustuseks, et külla tulevad head sõbrad (täiskasvanud inimesed) ja täitsa ilma igasuguse põhjuseta - lihtsalt koosviibimine.
No sel juhul õue väike lõke üles, pada tulele ja herne või hapukapsasupp on kindla peale minek. Võid ja leiba kõrvale ning joogiks kindlasti kodukali.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 14:34 Olen teemaalgataja ja lisan siis täpsustuseks, et külla tulevad head sõbrad (täiskasvanud inimesed) ja täitsa ilma igasuguse põhjuseta - lihtsalt koosviibimine.
Sellisel juhul teeksin erinevat grilli(kui see võimalus on).Ka juurvilju grilliks kõrvale lisandiks. Pluss siis toorsalatid juurde. Snäkilaud ja isegi kartulisalatit teeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 22:15Sellisel juhul teeksin erinevat grilli(kui see võimalus on).Ka juurvilju grilliks kõrvale lisandiks.
Kust see raha võetakse? Grill on kallis. Eelarve võiks jääda sinna 120 euro piiresse.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 22:34
Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 22:15Sellisel juhul teeksin erinevat grilli(kui see võimalus on).Ka juurvilju grilliks kõrvale lisandiks.
Kust see raha võetakse? Grill on kallis. Eelarve võiks jääda sinna 120 euro piiresse.
Ise lihale marinaadi tehes tuleb hind normaalne. Puhta liha kg hind tunduvalt odavam. Valmis pakke poest tõesti osta on kallis.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 22:44
Ise lihale marinaadi tehes tuleb hind normaalne. Puhta liha kg hind tunduvalt odavam. Valmis pakke poest tõesti osta on kallis.
Toores liha küpsetades kaotab poole oma kaalust, 15-20 inimese jaoks tuleb terve siga osta.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 22:46Toores liha küpsetades kaotab poole oma kaalust, 15-20 inimese jaoks tuleb terve siga osta.
Ära aja jama.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 22:46
Guest kirjutas: 22 Apr 2025 22:44

Toores liha küpsetades kaotab poole oma kaalust, 15-20 inimese jaoks tuleb terve siga osta.
Üsna palju läheb tõesti. Meie istume tavaliselt neljakesi, paar tundi ja arvestame 2,5-3 kg liha, juures on värske ja pärast kook. Aiapidudele, kus on ka toekam salat kõrval, oleme 20-le arvestanud 12 kg liha/kana.
Külaline

Mu arust grillimine on just eriti tüütu, keegi peab seal siis passima neid lihasid ja keerama ja vahetama ja süsi piisavalt all hoidma jmt, eriti, kui seda veel 20-le inimesele jätkuma peaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 23:12 Mu arust grillimine on just eriti tüütu, keegi peab seal siis passima neid lihasid ja keerama ja vahetama ja süsi piisavalt all hoidma jmt, eriti, kui seda veel 20-le inimesele jätkuma peaks.
Meie peres on üks mees, kes teeb seda alati rõõmuga. No grill asub ka keset seltskonda ja üksi ta kunagi ei ole, ikka sõbrad ümber. Talle ka väga meeldib juba eelnev protsess - kogu see lihatükkide valimine, maitsestamine ja marinaadi panek juba enne.
Meil suht suur grill ka, kala läheb servadele, juurviljad ja juust ülemisele restile, päris palju saab korraga valmis.
Vorstid ja kana tulevad teiselt pisemalt grillilt.
Külaline

Mulle endale ka grillimine pigem meeldib. Sellepärast julgesin seda ka soovitada.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 23:38 Mulle endale ka grillimine pigem meeldib. Sellepärast julgesin seda ka soovitada.
Mulle ka meeldib enda tarbeks grillida, nii neljale inimesele. Libistad vaikselt õlut kõrvale, ajad juttu, mekutad liha ja vorsti maitsta. Nii võib. Aga 20 inimesele kisub juba nagu (koka)tööks kätte ja see ei oleks minu jaoks enam meeldiv grillimine.
Külaline

Ma teeks ka grilli, kui see variant olemas. Kui just 20 rammumeest tulemas ei ole ning ainult liha ei pakuta, siis pole need kogused ulmeliselt suured.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Kui inimene ütleb, et ta ei soovi pikalt kokata, siis grillimine saaks kõne alla tulla ju vaid juhul, kui keegi teine grilliks. 20-le grillimine on mitme tunnine töö, mille kõrvalt ei saa küll väga muid asju ajada, kui just ei taha, et kõik ära kuivaks ja kärssaks.
Külaline

Aga tee suuuuuur pannitäis paellat! https://www.barbecook.com/blogs/recipes ... on-the-bbq
Külaline

iiR kirjutas: 23 Apr 2025 11:28 Kui inimene ütleb, et ta ei soovi pikalt kokata, siis grillimine saaks kõne alla tulla ju vaid juhul, kui keegi teine grilliks. 20-le grillimine on mitme tunnine töö, mille kõrvalt ei saa küll väga muid asju ajada, kui just ei taha, et kõik ära kuivaks ja kärssaks.
Grillida saab ka näiteks tervet kala. Liha ei pea olema väikesed jupid varda otsas, vaid ikka suuremad tükid(siis pole ohru ka kuivaks kärsata). Nii umbes käe suurused paksemad lõigud.
Termokaussides kaanega seisab liha üsna kaua soe ja"värske".
Ei pea ju terve õhtu grilli ääres sussutama igaühele eraldi portsu. Suurem laar esialgu teha ja kui väheks jääb, siis pärast juurde teha.

Kui pikalt kokata ei soovi, siis tuleb teha külmlaud igasugu snäkkide ja salatitega.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Apr 2025 12:11
iiR kirjutas: 23 Apr 2025 11:28 Kui inimene ütleb, et ta ei soovi pikalt kokata, siis grillimine saaks kõne alla tulla ju vaid juhul, kui keegi teine grilliks. 20-le grillimine on mitme tunnine töö, mille kõrvalt ei saa küll väga muid asju ajada, kui just ei taha, et kõik ära kuivaks ja kärssaks.
Grillida saab ka näiteks tervet kala. Liha ei pea olema väikesed jupid varda otsas, vaid ikka suuremad tükid(siis pole ohru ka kuivaks kärsata). Nii umbes käe suurused paksemad lõigud.
Ei pea ju terve õhtu grilli ääres sussutama igaühele eraldi portsu. Suurem laar esialgu teha ja kui väheks jääb, siis pärast juurde teha.

Kui pikalt kokata ei soovi, siis tuleb teha külmlaud igasugu snäkkide ja salatitega.
Kala on muidugi kõvasti odavam kui liha.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Apr 2025 12:22
Guest kirjutas: 23 Apr 2025 12:11

Kala on muidugi kõvasti odavam kui liha.
Kui eelarve nii piiratud on, ei tasuks siis sellist suurt seltskonda külla ka kutsuda.
Odav täitev kõhutäis on kartulisalat.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Apr 2025 12:11Kui pikalt kokata ei soovi, siis tuleb teha külmlaud igasugu snäkkide ja salatitega.
Ma pakuks ka seda varianti. Teed kõik valmis, paned lauale ja rahu majas.
Grillida saab, kui on oma maja, aga seda pole mu arust öeldud, et on. Ja ilmad lähevad ka puhta peesse, nii et pigem külmlaud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist