Ikka oleks. 14 aastat vanem inimene sündis 14 aastat varem. Kui üks oli alles imik, oli teine juba põhikooli lõpetamas. See on suur vahe. Aga ehk see ongi naiste taak, kus mingi ajumolekul sunnib neid nii vanade taadudega sebima, sest 14 aastat noorema mehed ikka 57 aastast naist ei vaata, juhul kui nad pole perverdid kes vanadekodus vanureid vägistavad. Miks mitte naine ei võiks hoopis 5 aastat nooremat meest vaadata, aga ei eks. 5 noorem mees ei tule kõne allagi, liiga tatikas eks. Väga vastuoluline elu, aga sellest poleks kõigest midagi kui naised pärast ei hakkaks kõike maha sõimama kui sellistest suhetest midagi välja ei tule, sest miks peaks tulema? Kogu ühiskond on täis seda pettumust, see on asja koledus.Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 21:13Ei oleks sama. Kohe üldse mitte. Elukogemuse vahe oleks üüratu sellises vanuses - no kui see 32-ne just süütu nohik pole.
Kui suurt vanusevahet taluksite suhtes?
-
Külaline
-
Külaline
Minu jaoks ei ole vanus alates varasest keskeast edasi enam üldse oluline. Kui inimesega sobid, on ühised teemad ja maailmavaade, tõmbab teineteise poole ja mõlemale sobib, siis vanus ei sega. Meil kaaslasega on 20a vanusevahe, ei otsinud suhet ega midagi, lihtsalt läks nii.
-
Külaline
Freud ütleks selle peale: Oidipuse kompleks. 20 aastat endast vanemaga hakata kokku elama, appi. Siis on väga väiksed valikud elus.
-
Külaline
Aga kui oleks tegu 43 aastase mehega, kes vaatab 57 aastast naist? Kuidas siis soovitused oleksid?
-
Külaline
Samad ju. Ma kunagi ka tutvusin endast nii 8-10 aastat nooremate naistega, lihtsalt netis. Käisin ka kohtamas. Aga ma ei jõudnud kunagi kuhugi kaugemale, sest midagi oli alati valesti. Kui tutvusin naisega, kes oli minust ainult ühe aasta noorem, ossa kui õnnelik ma olin. Meil oli kõik sama, kuulasime sama muusikat, meeldisid samad filmid, isegi lapsena koolis veeti samadesse teatrietendusse, me teadsime oma ajastu nalju. See oli selline äratundmise rõõm, aga 8-10 aastat nooremate naistega ma seda ei kogenud. Vanemad inimesed on ka toredad, huvitav on kuulata kuidas oli elu nende ajal, nende kogemused. Aga seda kõike ma kuulaks 3 päeva ja siis hakkab vanainimene oma juttu juba kordama, aga mul on hea mälu, mul hakkab igav naerda samade naljade üle. Aga 8-10 aastat nooremaga ei teki mul mingit sidet. Kuidas naistel tekib endast 14 või lausa 20 aastat vanemaga side või kõik ongi materiaalsus? Lihtsalt mehel on, naisel pole, naine elab mehega kokku lootuses kunagi mehe osast endale saada, aga suhelda omavahel pole midagi? Miski ei ühenda. Kas need polegi siis õnnetud suhted?Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 21:30 Aga kui oleks tegu 43 aastase mehega, kes vaatab 57 aastast naist? Kuidas siis soovitused oleksid?
-
Külaline
Isegi kui vanusevahe oleks väike, tekivad samamoodi tuju ja klammerdumine. Kas siis peaks ka ära jooksma?
Kui on tunded ja veel vastastikused, siis ju väga hästi.
Minul ei ole sedasi kunagi olnud.
Edasi vaatate kuidas muu läbisaamine on, nagu igal suhtel.
-
Külaline
Jah, aga siis ei oleks suhe ebaloomulik. Vaata kui huvitav on see kõik, naised ei ole kunagi valmis loobuma võimalustest, isegi kui need on naistele kahjulikud. Võimalus on võimalus, kui see luhta läheb siis kõik naised kui üks mees hakkavad seda õnnetut meest kottima ja naist õigeks rääkima, aga see et noorem naine ise loll oli, see ei tule kõne allagi eks. See ongi see veider ajumolekul naiste ajus mis nagu parasiit võtab putukatel juhtimise üle.Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:18Isegi kui vanusevahe oleks väike, tekivad samamoodi tuju ja klammerdumine. Kas siis peaks ka ära jooksma?
Kui on tunded ja veel vastastikused, siis ju väga hästi.
Minul ei ole sedasi kunagi olnud.
Edasi vaatate kuidas muu läbisaamine on, nagu igal suhtel.
Miks ma ei kohta kunagi naisi väitmaks kuidas naine ongi eakaaslast väärt? Mitte kunagi. Sest naise elu on materiaalsus, sest kuidas saab endast nii palju vanemat inimest armastama hakata ja kulutada temaga kooseluga nii palju oma elust ja vanus saab ka noorema naise kätte, ja tal polegi hiljem neid võimalusi mis tal olid varem. See ei loe ühelegi naisele eks, veider kas pole. Ma ei usu et naised üldse mehi armastaks, sisu on ainult materiaalsus.
-
Külaline
Sul on tõesti väga kurb elu. Ilmselt pole isegi mõtet soovitada parem hankida.Külaline kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:24 Ma ei usu et naised üldse mehi armastaks, sisu on ainult materiaalsus.
-
Külaline
Näiteks kui vaatame kunstiajalugu, siis naised ei ole kunagi maalinud alasti meestest maale ega pilte. Naine maalib ainult teisi naisi. Või kui naised laulavad armastuslaule, siis selliseid kus teda kui naist on mahajäetud või siis lauludes maksab ta meestele kätte, aga naine ei laula kunagi armastuslaule mehest. Kui vaadata üldse naiste maailmat, siis mees on alati materiaalne olend seal. Kas materiaalsuses on vahet mehe vanusel, ega ei olegi, see ongi kõrvalt vaadates naljakas. Sedasi vaadates ei saa naine mehega kunagi võrdseks.
-
Külaline
Muidugi jookse. TinderisseGuest kirjutas: ↑22 Apr 2025 19:38 Olen 43 ja mul tekkinud tunded 14 a vanema inimese vastu. On see selline vanusevahe, et tasuks juba eos minema joosta?
-
Külaline
Ma arvan, et minu jaoks suurim vanusevahe, mis kõne alla tuleks, oleks 10 aastat. Hetkel on mu mees minust 2 aastat vanem ja omavaheline klapp on ideaalne. Ka varasemate suhete puhul on olnud kõikumine imeväike, sisuliselt samaealised ja nii sobibki mulle kõige paremini.
20+ aastat vahet on liig mis liig. Mul ei olnud küll suhet endast 23 aastat vanemaga ega plaaninud ka seda, lihtsalt käisime läbi, kuigi vastaspool oleks rohkemat tahtnud. No muidugi, ega viiekümnele lähenev mees iga päev 20ndates naisega jutule ei saa. Minu jaoks oli asi ilmselge: täiesti erinevad inimesed ja maailmad, samuti eluetapid välistavad niisuguse suhte eos. Lisaks ei tahaks ma, et laste täiskasvanuks saades on isa juba pensionär. Ka ei sooviks ise veel kõbusana hakata vanurit hooldama (nt 60 vs. 80 on juba üüratu). Saan aru, et elus võib igasuguseid ootamatusi ette tulla, kus ühega midagi juhtub ja ta hooldamist vajab, aga see pole päris sama olukord, kui end teadlikult panna situatsiooni, kus selline stsenaarium on juba tõenäolisemalt ette teada.
Selle vanema mehe puhul häiris mind ka selline patroniseeriv suhtumine, justkui tema teaks mingeid asju paremini oma elukogemuse tõttu. Sellega kaasnes mingil määral õpetamine ja ka targutamine teemadel, millest ta tegelikult midagi ei teadnud. Samuti oli tal vajadus näidata, justkui oleks ta endiselt selline noor ja uljas, reaalsuses mõjus see lihtsalt ebaküpse ja lapsikuna ning sealjuures eemaletõukavana.
20+ aastat vahet on liig mis liig. Mul ei olnud küll suhet endast 23 aastat vanemaga ega plaaninud ka seda, lihtsalt käisime läbi, kuigi vastaspool oleks rohkemat tahtnud. No muidugi, ega viiekümnele lähenev mees iga päev 20ndates naisega jutule ei saa. Minu jaoks oli asi ilmselge: täiesti erinevad inimesed ja maailmad, samuti eluetapid välistavad niisuguse suhte eos. Lisaks ei tahaks ma, et laste täiskasvanuks saades on isa juba pensionär. Ka ei sooviks ise veel kõbusana hakata vanurit hooldama (nt 60 vs. 80 on juba üüratu). Saan aru, et elus võib igasuguseid ootamatusi ette tulla, kus ühega midagi juhtub ja ta hooldamist vajab, aga see pole päris sama olukord, kui end teadlikult panna situatsiooni, kus selline stsenaarium on juba tõenäolisemalt ette teada.
Selle vanema mehe puhul häiris mind ka selline patroniseeriv suhtumine, justkui tema teaks mingeid asju paremini oma elukogemuse tõttu. Sellega kaasnes mingil määral õpetamine ja ka targutamine teemadel, millest ta tegelikult midagi ei teadnud. Samuti oli tal vajadus näidata, justkui oleks ta endiselt selline noor ja uljas, reaalsuses mõjus see lihtsalt ebaküpse ja lapsikuna ning sealjuures eemaletõukavana.
-
Külaline
Teoorias tugev praktikas nõrk. Sul endal selline targutav ja patroneeriv jutt. 20-s ongi 20 aastat suur vahe. Siin aga räägitakse 43 a naisest ja 14 aastasest vanusevahest. Inimene kellel kogemus puudub või on ise suhtes ei ole kõige õigem inimene nõu andmaGuest kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:40 Ma arvan, et minu jaoks suurim vanusevahe, mis kõne alla tuleks, oleks 10 aastat. Hetkel on mu mees minust 2 aastat vanem ja omavaheline klapp on ideaalne. Ka varasemate suhete puhul on olnud kõikumine imeväike, sisuliselt samaealised ja nii sobibki mulle kõige paremini.
-
Külaline
Konkreetselt teema pealkirjas oli küsimus, kui suurt vanusevahet taluksite suhtes.Külaline kirjutas: ↑22 Apr 2025 22:52Teoorias tugev praktikas nõrk. Sul endal selline targutav ja patroneeriv jutt. 20-s ongi 20 aastat suur vahe. Siin aga räägitakse 43 a naisest ja 14 aastasest vanusevahest. Inimene kellel kogemus puudub või on ise suhtes ei ole kõige õigem inimene nõu andma
Kus sa nägid mind kellelegi nõu andmas?
Ma räägin oma isiklikest eelistustest ja mõtetest selle teemaga seoses ja sina ei ole keegi ütlema, mismoodi mina pean asjadest aru saama ja kuidas on "õige". See ongi targutamine ja patroneeriv suhtumine praegu, mida sa ise siin tegid. Aga eks oma peegel on kõige kaugemal.
-
Külaline
Misasja te ometi kõik mõnitate ja halvustate? Las naine ja mees ometi vaatavad ise, kuidas läheb ja mis saab.
Kui ma oleks vaba ja vallaline ja liblikad ka kõhus, läheks voolu ja liblikatega kaasa, naudiks. No kui palju seda siis elus ikka ette tuleb, et kohtudki inimesega, kes liblikaid tekitab? 20 samaealist ei pruugi seda üldse teha.
Praegu olete mõlemad täies elujõus, no mida kohe põdema hakata, et mis hiljem saab? Elage päev korraga ja tundke rõõmu.
Kui ma oleks vaba ja vallaline ja liblikad ka kõhus, läheks voolu ja liblikatega kaasa, naudiks. No kui palju seda siis elus ikka ette tuleb, et kohtudki inimesega, kes liblikaid tekitab? 20 samaealist ei pruugi seda üldse teha.
Praegu olete mõlemad täies elujõus, no mida kohe põdema hakata, et mis hiljem saab? Elage päev korraga ja tundke rõõmu.
-
Külaline
Javier Bardem on minust 26 aastat vanem, seega vabalt taluks 26-aastat vanusevahet
-
Külaline
Väga õige jutt sul. Halvustajad ja parastajad siin on tegelikult kadedad ja üksikud vanainimesed kellel on kade meel. Perekooli põhjakiht ka siin möllamas ja nõu andmas.Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 23:17 Misasja te ometi kõik mõnitate ja halvustate? Las naine ja mees ometi vaatavad ise, kuidas läheb ja mis saab.
-
Külaline
Kellelgi on jälle rohud võtmata jäänud.Külaline kirjutas: ↑22 Apr 2025 23:27Postitus on kustutatud
-
Külaline
Inimesed on nii erinevad, ega vanus alati küpsust taga, mina eriti ei muretse tuleviku pärast, tuleb, mis tuleb, ma 45 ja mees 32
-
Külaline
Mu tuttav naine 53, mees 31. Koos on 7 aastat. Minu jaoks suur vahe, aga ju neile sobib. Mees kannab naist kätel, romantika, kingitused.
-
Külaline
Vanem mees teeb millegipärast selle naise ka vaimselt ja füüsiliselt mingi aja pärast tegelikkusest vanemaks. Tihti olen vaadanud, et tore samaealine paar, siis selgub, et mees 20 a vanem. Elusees poleks vastupidist arvanud, et mõlemad on 15 a nooremad vms. Miks see nii on olnud, ei tea.
Ise ei tahaks palju vanemat kaaslast terviseprobleemide pärast.
Ise ei tahaks palju vanemat kaaslast terviseprobleemide pärast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist