Põiepõletikuga EMOsse?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 23 Apr 2025 00:02
Külaline kirjutas: 22 Apr 2025 21:36
Guest kirjutas: 22 Apr 2025 20:44

Kust internetist sa just seda rohtu tellisid nii, et retsepti vaja ei olnud? Eesti apteegist?
Ei, välismaalt. Väga paljud ravimid on teistes riikides ilma retseptita saadaval ja nad müüvad neid internetiapteekides.
Ma käin aeg ajalt ELst väljas ja ka piiririikides on paljud ABd käsimüügis. Olen ka ostnud tagavaraks neid, mida arst on sama häda korral enne kirjutanud. Sama arst on ka soovitanud, et ta rohkem retsepte kirjutada ei saa, aga kui võimalik, siis võiks kodus varuks olla küll. Kord haigestusin ka välisriigis, tehti analüüsid, määrati ravim. Kui retsepti küsisin, siis imestati - minge lihtsalt apteeki, see ju laialt levinud ravim.
ELis on kõik üle reguleeritud. Isegi vererõhu alandamiseks peab retsept olema. Ja siis muudkui ummistadki EMOt.
Eks see ole kahe otsaga asi. Ise ennast diagnoosida ja antibiootiuke krõbistada nagu valuvaigistit on ka vale. Jah osad seda ei tee aga ma usun, et väga palju teeks. Tulemus on lõpuks ab resisdentsus. On ju saanud kuulda ka Eesti kohta, et osad perearsrid kirjutavad liiga kergekäeliselt ja vb mitte nii vajaliku häda korral antibiootikume välja.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Apr 2025 09:46 Üks üritab siin musta valgeks rääkida. Järvamaa haiglas räägiti peale 3 imiku surma ÜHES kuus ka kõik ilusaks. Ja ka nüüd üritatakse rääkida kui tore ja hea teenus neil on.
Sa võid võtta numbri, triaazi õele kõik ära räökida jne. Tulemus. Sa istud pooltühjas ootesaalis. Tähtsa näoga kitlites tegelased käivad kabinetist sisse välja. Või kabinetist kabinetti. Suletud uste tagant kostavad naerupahvakad ja jutuvadin.
No ühe õnnetu haigla vigu ei saa ometigi kõikidele teistele omistada ju. Ma olen käinud oma elus 3 erineva linna emos kokku ca 10 korda nii enda kui ka lastega ja pole mitte iialgi pidanud ootama 9 tundi ja kuulma mingeid naerupahvakuid kuskilt. Jah kogemusi on erinevaid, on olnud ka negatiivset nii minul kui ka tuttavatel aga päris sellist asja mitte seega ma ei saa aru mida sa siin väita üritad ja miks.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Apr 2025 11:18
Guest kirjutas: 23 Apr 2025 09:46 Üks üritab siin musta valgeks rääkida. Järvamaa haiglas räägiti peale 3 imiku surma ÜHES kuus ka kõik ilusaks. Ja ka nüüd üritatakse rääkida kui tore ja hea teenus neil on.
Sa võid võtta numbri, triaazi õele kõik ära räökida jne. Tulemus. Sa istud pooltühjas ootesaalis. Tähtsa näoga kitlites tegelased käivad kabinetist sisse välja. Või kabinetist kabinetti. Suletud uste tagant kostavad naerupahvakad ja jutuvadin.
No ühe õnnetu haigla vigu ei saa ometigi kõikidele teistele omistada ju. Ma olen käinud oma elus 3 erineva linna emos kokku ca 10 korda nii enda kui ka lastega ja pole mitte iialgi pidanud ootama 9 tundi ja kuulma mingeid naerupahvakuid kuskilt. Jah kogemusi on erinevaid, on olnud ka negatiivset nii minul kui ka tuttavatel aga päris sellist asja mitte seega ma ei saa aru mida sa siin väita üritad ja miks.
Just lugesin, et insuldi saanud inimene istus tunde ühes EMO-s. Ikka juhtub.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Apr 2025 11:18
Aga miks sina väidad, et kõik on kõige paremas korras. Ja vaesed tohtrid kõik 100% annavad endast parima.
Külaline

Guest kirjutas: 22 Apr 2025 18:29 Mina olen vist erandlik inimene ja miinustage nüüd, aga tellisin internetiapteegist nitrofurantoini tabletid. Ma ei taha enam kunagi valu käes piineldes kellegi või millegi järele oodata, eriti veel reisil, nagu on juhtunud. Linnas olles saab EMOsse minna või erakliinikusse perearstile, aga näiteks reisile võtan tabletid kaasa, karp maksab 5 eurot ja säilivusaeg oli vist 3-4 aastat. Pigem viskan avamata karbi minema ja tellin uue asemele, kui olen ilma.
Minul on selle ravimikarbi peal kirjas, et see on retseptiravim.
Külaline

TA olen. Tänan kaasa elamast. Minu küsimus tekkis just sellepärast, et koguaeg on jutt, et emosse ei tohi tühiste asjadega pöörduda. Ja põiepõletik tegelikult ei ole ju ränk haigus.

Minu olukord lahenes väga lihtsalt. Pärast mõnepäevast piinlemist, helistasin esmaspäeva hommikul perearstile. Kirjeldasin sümptomeid ja sain telefoni teel retsepti. Esmaspäeval oli mul asi juba nii hull, et piss oli verine. Kohe, kui retsept olemas, ostsin rohu välja. Suurem leevendus saabus juba pärast esimese tableti võtmist.
Külaline

Perearsti nõuandetelefon 1220
- terviseprobleem pole nii suur, et külastada perearsti; - vajad konsultatsiooni kellegi teise (lapse, lähedase) tervise küsimuses. Helistamisel ei tuvastata helistaja isikut ja nõu saavad küsida kõik, ka ravikindlustamata inimesed. Odavam on helistada pikal numbril: 634 6630.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2025 13:00TA olen. Tänan kaasa elamast. Minu küsimus tekkis just sellepärast, et koguaeg on jutt, et emosse ei tohi tühiste asjadega pöörduda. Ja põiepõletik tegelikult ei ole ju ränk haigus.

Minu olukord lahenes väga lihtsalt. Pärast mõnepäevast piinlemist, helistasin esmaspäeva hommikul perearstile. Kirjeldasin sümptomeid ja sain telefoni teel retsepti. Esmaspäeval oli mul asi juba nii hull, et piss oli verine. Kohe, kui retsept olemas, ostsin rohu välja. Suurem leevendus saabus juba pärast esimese tableti võtmist.
EMO-st oleksid retsepti palju kiiremini saanud, ehk isegi tunde ootamata.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 12:56
Guest kirjutas: 22 Apr 2025 18:29 Mina olen vist erandlik inimene ja miinustage nüüd, aga tellisin internetiapteegist nitrofurantoini tabletid. Ma ei taha enam kunagi valu käes piineldes kellegi või millegi järele oodata, eriti veel reisil, nagu on juhtunud. Linnas olles saab EMOsse minna või erakliinikusse perearstile, aga näiteks reisile võtan tabletid kaasa, karp maksab 5 eurot ja säilivusaeg oli vist 3-4 aastat. Pigem viskan avamata karbi minema ja tellin uue asemele, kui olen ilma.
Minul on selle ravimikarbi peal kirjas, et see on retseptiravim.
Ta ütles ju, et kuskilt mujalt maalt tellib, kus müüakse retseptita. Eestis on see küll retseptiravim.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 13:00 TA olen. Tänan kaasa elamast. Minu küsimus tekkis just sellepärast, et koguaeg on jutt, et emosse ei tohi tühiste asjadega pöörduda. Ja põiepõletik tegelikult ei ole ju ränk haigus.

Vot see ongi see, et jah eluohtlik ei ole eksole. Aga piin ju ikkagi. Ja veri uriinis on juba äge põletik. See võib väga kiirelt neeruvaagnapõletikuks minna. Tegelikult näidistus oleks täitsa olemas olnud, kui oleksid ka emosse läinud.
Külaline

Tegelikult võiks pöörduda sellisel puhul digikliinikusse: https://meliva.ee/digikliinik?utm_sourc ... JPEALw_wcB

Sealt saab retsepti küsida ja see on lahti ka nädalavahetustel. Hind on 19.90, sama raha pead maksma ka EMO-s.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 13:03 Perearsti nõuandetelefon 1220
- terviseprobleem pole nii suur, et külastada perearsti; - vajad konsultatsiooni kellegi teise (lapse, lähedase) tervise küsimuses. Helistamisel ei tuvastata helistaja isikut ja nõu saavad küsida kõik, ka ravikindlustamata inimesed. Odavam on helistada pikal numbril: 634 6630.
Ja mida see annab? Retsepti sa ju ei saa. Seega ära targuta seal kus pole vaja. Googeldada oskame me kõik.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 14:31
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 13:03 Perearsti nõuandetelefon 1220
Ja mida see annab? Retsepti sa ju ei saa. Seega ära targuta seal kus pole vaja. Googeldada oskame me kõik.
Sealt perearsti nõuandetelefonilt pikendatakse retsepte küll, kui sulle on varem seda ravimit juba kirjutatud. Paljudel on põiepõletik korduv probleem, siis on see helistamine ka abiks.
Külaline

https://www.err.ee/1609409545/perearsti ... t-numbrilt

Siit loen, et tasuliselt numbrilt 1550 kirjutatakse ka esmaretsepte välja. Ja mainitakse ka seda, et ainult retsepti järgi EMO-sse tulijaid väga ei oodata.
Külaline

Mulle tundub, et emos käibki kahjuks töö vastavalt sealete töötajate tuju järgi.
Paar aastat tagasi oli sugulase mehel äge angiin. Olid pikad jõulupühad. Pea 40 palavik, rääkida ei saanud. Kaks päeva käis jutti emos, sest esimene kord keelduti ab-d andmast. Et oodaku perearsti aeg ära. Teisel korral küll retsepti sai, aga kuna palavik oli nii pikalt kõrge olnud, siis mõjus südamele ja tõmbas hinge kinni. Siis käis juba kiirabi. Mõlemad korrad istus 6+h seal.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 16:55 Mulle tundub, et emos käibki kahjuks töö vastavalt sealete töötajate tuju järgi.
Paar aastat tagasi oli sugulase mehel äge angiin. Olid pikad jõulupühad. Pea 40 palavik, rääkida ei saanud. Kaks päeva käis jutti emos, sest esimene kord keelduti ab-d andmast. Et oodaku perearsti aeg ära. Teisel korral küll retsepti sai, aga kuna palavik oli nii pikalt kõrge olnud, siis mõjus südamele ja tõmbas hinge kinni. Siis käis juba kiirabi. Mõlemad korrad istus 6+h seal.
Või siis vastavalt sellele, kui palju ja mis seisus patsiente parajasti on sinna tulnud. Siin muudkui räägitakse, kuidas arstid istuvad ainult kuskil urkas, midagi ei tee ja lasevad patsientidel asjatult oodata. Äkki kuskil väikelinnas tõesti nii on, ma ei tea, aga minu sugulane töötas aastaid PERH-i EMO-s ja tema töökoormus oli ülimalt intensiivne. Nii intensiivne, et põles läbi ja otsis rahulikuma töö.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 16:58
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 16:55 Mulle tundub, et emos käibki kahjuks töö vastavalt sealete töötajate tuju järgi.
Või siis vastavalt sellele, kui palju ja mis seisus patsiente parajasti on sinna tulnud. Siin muudkui räägitakse, kuidas arstid istuvad ainult kuskil urkas, midagi ei tee ja lasevad patsientidel asjatult oodata. Äkki kuskil väikelinnas tõesti nii on, ma ei tea, aga minu sugulane töötas aastaid PERH-i EMO-s ja tema töökoormus oli ülimalt intensiivne. Nii intensiivne, et põles läbi ja otsis rahulikuma töö.
Ei ole PERH EMO-s veel ülimat intensiivsust kohanud. Ei jälgimissaalis ega ka intensiivi poolel.
Külaline

Ants kirjutas: 26 Apr 2025 17:42
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 16:58
Ei ole PERH EMO-s veel ülimat intensiivsust kohanud. Ei jälgimissaalis ega ka intensiivi poolel.
No sina oled ju igal alal kõige targem. Sinu arust loomulikult arstid peale lobisemise ei tee mitte kui midagi. Ja kui sinu pärast jooksma ei hakata, siis on loodrikamp loomulikult koos.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2025 18:10No sina oled ju igal alal kõige targem. Sinu arust loomulikult arstid peale lobisemise ei tee mitte kui midagi. Ja kui sinu pärast jooksma ei hakata, siis on loodrikamp loomulikult koos.
Tõesti loodad maailma muuta :lol:
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Guest kirjutas: 26 Apr 2025 18:10
Ants kirjutas: 26 Apr 2025 17:42
Guest kirjutas: 26 Apr 2025 16:58 ...
No sina oled ju igal alal kõige targem. Sinu arust loomulikult arstid peale lobisemise ei tee mitte kui midagi. Ja kui sinu pärast jooksma ei hakata, siis on loodrikamp loomulikult koos.
Mina ei ole kõige targem ja ärge pange omi sõnu minu suhu. Jagasin lihtsalt kogemust ja kogemuste pagas olemas, mida jagada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist