Hakkas lausa huvitama, milline asutus tooks koju sellise koguse salatit.
Mida pakuksite süüa 15-20 inimesele?
-
Külaline
Ise teha. Ma sain aru, et kokata ei soovita sel ajal kui külalised kohal on.
Kartulisalati hakkimiseks on tänapäeval igasugu vidinaid(kuubikute lõikemasinad) välja mõeldud. Samuti poes juba osad asjad saab valmis kujul osta(salatikurk, porgand, sink/vorst).
Kartulit ei ole mina juba oma 15a kindlasti noaga hakkinud. Ma teen munarestiga naks naks kiirelt kuubikud. Koorimise vaev ainult.
Mul sünnipäeval on 15 inimest käinud. Ma tegin umbes 5kg kartulist salatit, kõrvale ahjus kanatiibu+ õllepunne ja lisaks igasugu snäkid. Toitu jäi isegi üle.
-
Külaline
Kui palju sinu meelest siis 15 inimesele toitu vaja on? Või ajasid 150 segamini?
-
Külaline
15 inimese toidunorm on minimaalselt 10 kg, maksimaalselt 15 kg.
-
Külaline
Üldiselt cateringis arvestatakse 400-500g inimese kohta. 500 on juba tõhus kõhutäis.Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:45 15 inimese toidunorm on minimaalselt 10 kg, maksimaalselt 15 kg.
-
Külaline
Kuidas teha munarestiga kuubikuid? Ei saanud aru.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:31Ise teha. Ma sain aru, et kokata ei soovita sel ajal kui külalised kohal on.
Kartulisalati hakkimiseks on tänapäeval igasugu vidinaid(kuubikute lõikemasinad) välja mõeldud. Samuti poes juba osad asjad saab valmis kujul osta(salatikurk, porgand, sink/vorst).
Kartulit ei ole mina juba oma 15a kindlasti noaga hakkinud. Ma teen munarestiga naks naks kiirelt kuubikud. Koorimise vaev ainult.
Mul sünnipäeval on 15 inimest käinud. Ma tegin umbes 5kg kartulist salatit, kõrvale ahjus kanatiibu+ õllepunne ja lisaks igasugu snäkid. Toitu jäi isegi üle.
-
Külaline
-
Külaline
Vabandust, läks vale sõnaGuest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:46Kuidas teha munarestiga kuubikuid? Ei saanud aru.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:31Ise teha. Ma sain aru, et kokata ei soovita sel ajal kui külalised kohal on.
Aga mõtlesin sellist munalõikurit tegelikult :
https://kaup24.ee/et/kodutarbed/lauanou ... d=34709199
-
Külaline
Hakin ka selle restiga. Väga kiirelt läheb. Koorimine on küll tüütuKülaline kirjutas: ↑23 Apr 2025 20:32Aga mõtlesin sellist munalõikurit tegelikult :
https://kaup24.ee/et/kodutarbed/lauanou ... d=34709199
-
Külaline
Ega siis ainult kartulisalatit ei pakuta. Salatit arvestatakse inimese kohta ca 200-300gr.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:48Ei ole. Mitu tundi kestev lõuna või õhtu 800-1000g.
https://foodproff.ee/tag/catering-menuu/
-
Külaline
Makaronisalat on veel odavam.Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2025 13:05Odav täitev kõhutäis on kartulisalat.
-
Külaline
Õige arvestus on minu pikaajaliste kogemuste põhjal 1 kg toitu ja 1 liiter (lahjemat) alkoholi näo kohta. Sellest alates võib isegi midagi järéle jääma hakata.
-
Külaline
Ma ei rääkinudki kartulisalatist, vaid toidukogusest ühe inimese kohta.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 20:56Ega siis ainult kartulisalatit ei pakuta. Salatit arvestatakse inimese kohta ca 200-300gr.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:48Ei ole. Mitu tundi kestev lõuna või õhtu 800-1000g.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:46
Üldiselt cateringis arvestatakse 400-500g inimese kohta. 500 on juba tõhus kõhutäis.
-
Külaline
Ei ole küll see vastaja, aga miks seda kommentaari on miinustatud? Mis valesti on?Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2025 22:04Ma ei rääkinudki kartulisalatist, vaid toidukogusest ühe inimese kohta.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 20:56Ega siis ainult kartulisalatit ei pakuta. Salatit arvestatakse inimese kohta ca 200-300gr.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 19:48
Ei ole. Mitu tundi kestev lõuna või õhtu 800-1000g.
4-5 h kestev üritus, kui palju siis inimesele kõhtu mahub? Kilo toitu tundub ju täiesti ok. Või mitte?
Kui pidu läheb suureks kätte, algab õhtul 6 paiku, siis mitmeid meelelahutusi, muusika, tantsud, saun, lõke ja muidu mõnus istumine-jututamine, külalised lahkuvad hommikul 5 paiku, siis kulub ka toitu-jooki rohkem.
-
Pärlipüüdja
- Kontakt:
Kus teemaalgatuses öeldud, et odavalt tahaks läbi ajada?Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 12:22Kala on muidugi kõvasti odavam kui liha.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 12:11Grillida saab ka näiteks tervet kala. Liha ei pea olema väikesed jupid varda otsas, vaid ikka suuremad tükid(siis pole ohru ka kuivaks kärsata). Nii umbes käe suurused paksemad lõigud.
Termokaussides kaanega seisab liha üsna kaua soe ja"värske".
Ei pea ju terve õhtu grilli ääres sussutama igaühele eraldi portsu. Suurem laar esialgu teha ja kui väheks jääb, siis pärast juurde teha.
Kui pikalt kokata ei soovi, siis tuleb teha külmlaud igasugu snäkkide ja salatitega.
Pärlipüüdja kirjutas: ↑24 Apr 2025 08:56Kus teemaalgatuses öeldud, et odavalt tahaks läbi ajada?Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 12:22Kala on muidugi kõvasti odavam kui liha.Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 12:11
Grillida saab ka näiteks tervet kala. Liha ei pea olema väikesed jupid varda otsas, vaid ikka suuremad tükid(siis pole ohru ka kuivaks kärsata). Nii umbes käe suurused paksemad lõigud.
Termokaussides kaanega seisab liha üsna kaua soe ja"värske".
Ei pea ju terve õhtu grilli ääres sussutama igaühele eraldi portsu. Suurem laar esialgu teha ja kui väheks jääb, siis pärast juurde teha.
Kui pikalt kokata ei soovi, siis tuleb teha külmlaud igasugu snäkkide ja salatitega.
-
Külaline
Sest jutt oli salatist, ajendatud eelnevalt küsimusest, et kes sellise koguse salatit koju tooks (arvati vist, et 15 külalist=15kg salatit). Ausaltöeldes 1kg toitu on ikka väga suur kogus. Miks peaks üldse ööläbi sööma kui pidu hommikuni kestab?Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 23:26Ei ole küll see vastaja, aga miks seda kommentaari on miinustatud? Mis valesti on?
4-5 h kestev üritus, kui palju siis inimesele kõhtu mahub? Kilo toitu tundub ju täiesti ok. Või mitte?
Kui pidu läheb suureks kätte, algab õhtul 6 paiku, siis mitmeid meelelahutusi, muusika, tantsud, saun, lõke ja muidu mõnus istumine-jututamine, külalised lahkuvad hommikul 5 paiku, siis kulub ka toitu-jooki rohkem.
-
Külaline
selle kilo sisse mahuvad ju snäkid, erinevad salatid, liha/kala, leib/sai, kook. Kartulisalat (või muu sellelaadne) 200 grammi inimesele on piisav.
Mina grilliusku ei ole, ise ei viitsi ilmaski mingite süte ja lihatükkidega jahtida, eriti mitte külalistega. Ostan hoopis sisefileed, pruunistan grillpannil triibuliseks (gaasipliidil) ja siis läheb fooliumis ahju parajaks küpsema, nii 20 minutit + puhkamisaeg. Korraga saab teha 3-4 fileed ja sellest jätkub paljudele. Kui jääb järgi, siis väga hea võileivakate.
Kui tavaline grill-liha potis ära jahtub, ei meeldi ta kellelegi. Ja jääkidest pole midagi teha peale seljanka.
Mina grilliusku ei ole, ise ei viitsi ilmaski mingite süte ja lihatükkidega jahtida, eriti mitte külalistega. Ostan hoopis sisefileed, pruunistan grillpannil triibuliseks (gaasipliidil) ja siis läheb fooliumis ahju parajaks küpsema, nii 20 minutit + puhkamisaeg. Korraga saab teha 3-4 fileed ja sellest jätkub paljudele. Kui jääb järgi, siis väga hea võileivakate.
Kui tavaline grill-liha potis ära jahtub, ei meeldi ta kellelegi. Ja jääkidest pole midagi teha peale seljanka.
-
Külaline
Ei olnud. Küsiti, milline on ühe inimese toidunorm.Guest kirjutas: ↑24 Apr 2025 09:22Sest jutt oli salatist, ajendatud eelnevalt küsimusest, et kes sellise koguse salatit koju tooks (arvati vist, et 15 külalist=15kg salatit). Ausaltöeldes 1kg toitu on ikka väga suur kogus. Miks peaks üldse ööläbi sööma kui pidu hommikuni kestab?Guest kirjutas: ↑23 Apr 2025 23:26Ei ole küll see vastaja, aga miks seda kommentaari on miinustatud? Mis valesti on?Külaline kirjutas: ↑23 Apr 2025 22:04
Ma ei rääkinudki kartulisalatist, vaid toidukogusest ühe inimese kohta.
1kg pole üldse suur kogus. Ma ise arvestan 1kg 5h peale, kui pikemalt, siis läheb 1,2 kg ära. Selle kilo sees on mitu sorti salatit, mitukümmend erinevat külmlaua snäkki ja magus. Üle ei jää mitte midagi, kuigi enamik naised, normaalkaalus naised.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 1 külaline