Tartu pensionär kaotas kelmidele korteri ja säästud

vana hea klassika
Külaline

Tartu pensionär kaotas kelmidele korteri ja säästud

Postitus Postitas Külaline »

Kas artikkel on väljamõeldis?
Imelik, et 7-kympine kasutas mängleva kergusega Smart-ID-d ja WhatsAppi ja samas usub, et sularaha on kodus ohus.
https://www.delfi.ee/artikkel/120372728 ... ja-saastud
Külaline

Ja et pole siiani kuulnud nendest petuskeemidest, kus kästakse raha välja võtta ja täiesti tundmatule inimesele viia!? 70 ei ole ju ometi nii vana veel, et elaks nagu kotis - ei telekat, raadiot ega internetti.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 15:04 Ja et pole siiani kuulnud nendest petuskeemidest, kus kästakse raha välja võtta ja täiesti tundmatule inimesele viia!? 70 ei ole ju ometi nii vana veel, et elaks nagu kotis - ei telekat, raadiot ega internetti.
Enamus neist dementsed juba.
Külaline

Ja dementne kasutab vabalt Smart-ID äppi? Ma olen poole noorem kui 70, isegi minul võtab vahel kukalt kratsima.
Aga kui arvestame veel selle aspektiga, et kõigil (või suuremal osal) neil raha käest andjatel totudel on valimisõigus, siis pole imestada ka selle üle, et valitsus on nagu ta on. Masendav.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 15:15 Ja dementne kasutab vabalt Smart-ID äppi? Ma olen poole noorem kui 70, isegi minul võtab vahel kukalt kratsima.
Aga kui arvestame veel selle aspektiga, et kõigil (või suuremal osal) neil raha käest andjatel totudel on valimisõigus, siis pole imestada ka selle üle, et valitsus on nagu ta on. Masendav.
Mis seos on valitsusel mingi pensionäri rahatehingutega?
Külaline

Vaata, kui nii vanad inimesed oma rahad ja korterid ära kingivad, siis neil pole kas lapsi või lapsed ei hooli neist. Sest kui lapsed hooliks, siis nad peaks silma peal mida nende esivanem teeb. Lohakas laps jääb ilma oma pärandist, aga mis on valitsuse süü?
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 15:17Mis seos on valitsusel mingi pensionäri rahatehingutega?
See seos, et inimene, kes niimoodi kõik ära annab, on peast soe. Ja nagu näha, on neid massiliselt. Ning kui selline mass valib poliitikuid, on tulemus ka selline nagu praegu näeme.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 15:18 Vaata, kui nii vanad inimesed oma rahad ja korterid ära kingivad, siis neil pole kas lapsi või lapsed ei hooli neist. Sest kui lapsed hooliks, siis nad peaks silma peal mida nende esivanem teeb. Lohakas laps jääb ilma oma pärandist, aga mis on valitsuse süü?
Kuidas sa seda silma seal peal hoiad? Helistad iga päev ja küsid, ega ta kelmidele midagi andnud pole? Kuulge laske elada, 70 on nii noor inimene, et käib ja reisib ringi.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 24 Apr 2025 15:39
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 15:17Mis seos on valitsusel mingi pensionäri rahatehingutega?
See seos, et inimene, kes niimoodi kõik ära annab, on peast soe. Ja nagu näha, on neid massiliselt. Ning kui selline mass valib poliitikuid, on tulemus ka selline nagu praegu näeme.
Mis sel tulemusel viga? Praegune valitsus on tarkade inimeste poolt valitud. Pensionär valib nagunii Isamaad või Ekret.
Külaline

Ottotriin kirjutas: 24 Apr 2025 15:39See seos, et inimene, kes niimoodi kõik ära annab, on peast soe. Ja nagu näha, on neid massiliselt.
Mina vahel imestan, kuidas sellistel nii palju raha on.
Külaline

See on huvitav jah, Ida-Virumaaltki aina leitakse inimesi kellelt saab kümneid tuhandeid võtta.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 15:18 Vaata, kui nii vanad inimesed oma rahad ja korterid ära kingivad, siis neil pole kas lapsi või lapsed ei hooli neist. Sest kui lapsed hooliks, siis nad peaks silma peal mida nende esivanem teeb. Lohakas laps jääb ilma oma pärandist, aga mis on valitsuse süü?
Need üksikud, kibestunud vanamutid ei usalda kedagi. Ka oma lapsi mitte. Ja lapsed ongi käega löönud. Mis siis, et ema
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 15:41
Mis sel tulemusel viga? Praegune valitsus on tarkade inimeste poolt valitud. Pensionär valib nagunii Isamaad või Ekret.
Ütled, et kõik pensinärid on lollid. E valimistel hääletavad ju massiliselt hooldekidude elanikud. Tiba enne keskööd ja reformi poolt
Külaline

Teist keegi on petukõnega ka ise kokku puutunud? Ma olen. Korduvalt. Petturid vajutavad õrna koha peale - raha, lähedased ja ohvril hakkavad emotsioonid tööle. Tehnoloogia abil muudetakse näidatavat numbrit ja helistatakse justkui siitsamast, Eesti numbritelt - kord ma helistasin tagasi ja kõne vastuvõtjaks oli eakas mees, kes vandus, et viimase kõne välja tegi ta nädal aega tagasi. Nad on ka ülivõrdes manipulaatorid - see viimane on eriti hirmus.

Olen neid kord "liinil hoidnud" pea tund aega, lihtsalt, et aru saada. Kogu selle aja me "pusisime" minu mobiil-id ja arvutiga. Suutsin nad uskuma panna, et tahan tõsimeeli koodi sisestada. No nii "lahked ja abivalmid" olid nad, aga lõpuks ütlesin, et eiei, jääb ära mul see investeerimisvõimalus... Eelmisel nädalal helistas "haiglast" nuttev naisterahvas, et talle sõitis auto otsa. Ma olin vist liiga külma häälega, peale kolmandat itku katkestas ta kõne. (Minu numbrit ei leia ka googeldades). Kuigi ma tean, et see oli pettus, helistasin pärast nii emale kui ka lapsele. Ma ei tea ise ka miks, igaks juhuks.
Ema (80a) olen välja koolitanud - kohe selline kõne katkestada ja ise tagasi panka helistada - ütles, et teab, et see oli petukõne, aga telefoni ootejärjekorras oli "paha tunne".
Tean üht agarat USA aktsiaturul edukalt mänginud 80+ eakat, kaugeltki mitte rumalat, kes kaotas petturitele kuuekohalise summa, sh müüs maha osa aktsiaid, krüptoraha ja võttis võlgugi. Oleks ilmselt veel võtnud, aga üks sõbranna, kellelt laenata tahtis, hakkas uurima, mis hirmus hea äritehing see ikkagi on. Läksid peaaegu tülli, sest teine ütles, et see on pettus.
Ma tahan lihtsalt öelda, et petturite võrku langemiseks, ei pruugi olla vana või rumal. Emotsioonid käivad hetkeks üle ja siis juhivad nad vestlust nii, et ohver ei saa arugi kui on juba kõigest ilma.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 16:54 Need üksikud, kibestunud vanamutid ei usalda kedagi. Ka oma lapsi mitte.
Aga usuvad ja usaldavad, kui helistatakse vene keeles pangast või politseist ning kästakse säästud kusagile viia.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 16:56

Ütled, et kõik pensinärid on lollid. E valimistel hääletavad ju massiliselt hooldekidude elanikud. Tiba enne keskööd ja reformi poolt
Eestis viibib erinevates hooldekodudes oma 10 000 (sh puudega alaealised). Viimastel Riigikogu valimistel hääletas 600 000+ inimest, sh Reformierakonna poolt 31%. Arvuta nüüd ise, mis protsendi teeb 10 tuhat 600 tuhandest ja isegi kui nad kas või teoreetiliselt kõik hääletaks ühe erakonna poolt, siis mis see kasutegur oleks.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 17:09 Teist keegi on petukõnega ka ise kokku puutunud? Ma olen. Korduvalt. Petturid vajutavad õrna koha peale - raha, lähedased ja ohvril hakkavad emotsioonid tööle. Tehnoloogia abil muudetakse näidatavat numbrit ja helistatakse justkui siitsamast, Eesti numbritelt - kord ma helistasin tagasi ja kõne vastuvõtjaks oli eakas mees, kes vandus, et viimase kõne välja tegi ta nädal aega tagasi. Nad on ka ülivõrdes manipulaatorid - see viimane on eriti hirmus.

Olen neid kord "liinil hoidnud" pea tund aega, lihtsalt, et aru saada. Kogu selle aja me "pusisime" minu mobiil-id ja arvutiga. Suutsin nad uskuma panna, et tahan tõsimeeli koodi sisestada. No nii "lahked ja abivalmid" olid nad, aga lõpuks ütlesin, et eiei, jääb ära mul see investeerimisvõimalus... Eelmisel nädalal helistas "haiglast" nuttev naisterahvas, et talle sõitis auto otsa. Ma olin vist liiga külma häälega, peale kolmandat itku katkestas ta kõne. (Minu numbrit ei leia ka googeldades). Kuigi ma tean, et see oli pettus, helistasin pärast nii emale kui ka lapsele. Ma ei tea ise ka miks, igaks juhuks.
Ema (80a) olen välja koolitanud - kohe selline kõne katkestada ja ise tagasi panka helistada - ütles, et teab, et see oli petukõne, aga telefoni ootejärjekorras oli "paha tunne".
Tean üht agarat USA aktsiaturul edukalt mänginud 80+ eakat, kaugeltki mitte rumalat, kes kaotas petturitele kuuekohalise summa, sh müüs maha osa aktsiaid, krüptoraha ja võttis võlgugi. Oleks ilmselt veel võtnud, aga üks sõbranna, kellelt laenata tahtis, hakkas uurima, mis hirmus hea äritehing see ikkagi on. Läksid peaaegu tülli, sest teine ütles, et see on pettus.
Ma tahan lihtsalt öelda, et petturite võrku langemiseks, ei pruugi olla vana või rumal. Emotsioonid käivad hetkeks üle ja siis juhivad nad vestlust nii, et ohver ei saa arugi kui on juba kõigest ilma.
No miks suhtled nendega? Mina saan ka vahel massiliselt kõnesid +370 koodiga ja ei võta ühtegi vastu, mingi vahe on kuude viisi vaikus. Suvalisi numbreid ei võta ka vastu ja kohe helistatakse uue numbri pealt, jälle kahtlane. Need inimesed kes ise nende petistega suhtlema hakkavad, lendavadki lõpuks orki. Nii need vanainimesed ka lendavad, sest nad tahavad suhelda.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 17:21
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 16:56
Eestis viibib erinevates hooldekodudes oma 10 000 (sh puudega alaealised). Viimastel Riigikogu valimistel hääletas 600 000+ inimest, sh Reformierakonna poolt 31%. Arvuta nüüd ise, mis protsendi teeb 10 tuhat 600 tuhandest ja isegi kui nad kas või teoreetiliselt kõik hääletaks ühe erakonna poolt, siis mis see kasutegur oleks.
Mis siin ikka arvutada, e-valimistega kindlustas Kaja Kallas võidu ja e-valimiste tulemused avalikustati hiljem peale paberhäälte lugemist kuigi varasemalt oli tavaks just e-valimiste hääled varem teada anda, sest pühapäeviti toimuvad paberhääletused ja siis enam e-valida ei saa. Loomulikult oli e-valimised pettus, aga kuna Riigikohus ei võtnud EKRE proteste isegi arutlusele, peab sellega leppima, leppima ka need kes reformierakonda päriselt valisid, sest oma õigustest õiglasele valimistele on ka nemad loobunud.
Külaline

Aga kus see pensionär nüüd elab, kui korteri maha müüs? Ja kas sellist kinnisvaratehingut ei saa tagasi pöörata? "Ostja" on ju teada.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 18:04 Aga kus see pensionär nüüd elab, kui korteri maha müüs? Ja kas sellist kinnisvaratehingut ei saa tagasi pöörata? "Ostja" on ju teada.
Midagi ei saa tagasi keerata. Kui notar vormistas lepingu ära, siis ongi tehtud. Eestis on täiesti tavaline kui sugulasedki veavad dementseid vanainimesi notarisse kinkelepingut tegema ja siis visatakse vanainimene tänavale. Isegi see ei loe kui kinkelepingusse on kirjutatud punkt vanainimese surmani sees elamise õigusest. Kinnisvara müüakse kohe maha ja otsad vees. Kui vanainimesel vara pole, eks KOV majutab ta vanadekodu ja ongi tehtud. Kõik vanadekodud on meil reformierakondlaste käes ja süsteem nosib hästi leiba eks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 8 külalist