Tartu pensionär kaotas kelmidele korteri ja säästud

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 17:09Teist keegi on petukõnega ka ise kokku puutunud? Ma olen. Korduvalt. Petturid vajutavad õrna koha peale - raha, lähedased ja ohvril hakkavad emotsioonid tööle. Tehnoloogia abil muudetakse näidatavat numbrit ja helistatakse justkui siitsamast, Eesti numbritelt - kord ma helistasin tagasi ja kõne vastuvõtjaks oli eakas mees, kes vandus, et viimase kõne välja tegi ta nädal aega tagasi. Nad on ka ülivõrdes manipulaatorid - see viimane on eriti hirmus.

Olen neid kord "liinil hoidnud" pea tund aega, lihtsalt, et aru saada. Kogu selle aja me "pusisime" minu mobiil-id ja arvutiga. Suutsin nad uskuma panna, et tahan tõsimeeli koodi sisestada. No nii "lahked ja abivalmid" olid nad, aga lõpuks ütlesin, et eiei, jääb ära mul see investeerimisvõimalus... Eelmisel nädalal helistas "haiglast" nuttev naisterahvas, et talle sõitis auto otsa. Ma olin vist liiga külma häälega, peale kolmandat itku katkestas ta kõne. (Minu numbrit ei leia ka googeldades). Kuigi ma tean, et see oli pettus, helistasin pärast nii emale kui ka lapsele. Ma ei tea ise ka miks, igaks juhuks.
Ema (80a) olen välja koolitanud - kohe selline kõne katkestada ja ise tagasi panka helistada - ütles, et teab, et see oli petukõne, aga telefoni ootejärjekorras oli "paha tunne".
Tean üht agarat USA aktsiaturul edukalt mänginud 80+ eakat, kaugeltki mitte rumalat, kes kaotas petturitele kuuekohalise summa, sh müüs maha osa aktsiaid, krüptoraha ja võttis võlgugi. Oleks ilmselt veel võtnud, aga üks sõbranna, kellelt laenata tahtis, hakkas uurima, mis hirmus hea äritehing see ikkagi on. Läksid peaaegu tülli, sest teine ütles, et see on pettus.
Ma tahan lihtsalt öelda, et petturite võrku langemiseks, ei pruugi olla vana või rumal. Emotsioonid käivad hetkeks üle ja siis juhivad nad vestlust nii, et ohver ei saa arugi kui on juba kõigest ilma.
Uskuda, et telefoni teel head äri pakutakse, selleks peab ikka täis uhhuuu olema.
Miks avariisse sattunud lähedasele raha peab kandma? Tahab vastutusest pääseda? Seega petis petab petist.
Ma saaksin aru kui mul on lähedane välismaal ja on seal paljaks varastatud. Helistab tema hääl, siis usuksin. Aga raha ju kannaksin tema, mitte petturi kontole.
Minule paar kuud tagasi helistati mitu korda päevas vene keeles, kõik saatsin NAAAHHUI
Külaline

Ma ka ei saa aru, kuidas see võimalik on, just sellepärast, et igal pool ju hoiatatakse selliste pettuse eest. Kirjeldatakse üksikasjalikult, et helistatakse just lähedase nimel, et juhtus avarii, õnnetus. Kas siis inimene üldse meediat ei järgi? Teine asi võib tõesti olla see, et tegu on algava dementsusega, et inimene ei saa enam hästi aru, mis tema ümber toimub. Armupettus, sellest ma saan veel aru, see on pikaajalisem protsess. Aga selline, et mingi suva kuju helistab, ja kohe kannad kogu oma raha talle üle, vot sellest ma ei saa.

Ma tegelikult ka tahan aru saada, miks inimesed selle õnge lähevad? Selle juhtumi puhul on lootus vähemalt korter tagasi saada kohtu kaudu, kuigi see võtab aega. Kelm oli sellel juhul rumal, kinnsvaratehingu korral jääb jälg maha. Liiga ahneks läks.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 18:47 Ma ka ei saa aru, kuidas see võimalik on, just sellepärast, et igal pool ju hoiatatakse selliste pettuse eest. Kirjeldatakse üksikasjalikult, et helistatakse just lähedase nimel, et juhtus avarii, õnnetus. Kas siis inimene üldse meediat ei järgi? Teine asi võib tõesti olla see, et tegu on algava dementsusega, et inimene ei saa enam hästi aru, mis tema ümber toimub. Armupettus, sellest ma saan veel aru, see on pikaajalisem protsess. Aga selline, et mingi suva kuju helistab, ja kohe kannad kogu oma raha talle üle, vot sellest ma ei saa.

Ma tegelikult ka tahan aru saada, miks inimesed selle õnge lähevad? Selle juhtumi puhul on lootus vähemalt korter tagasi saada kohtu kaudu, kuigi see võtab aega. Kelm oli sellel juhul rumal, kinnsvaratehingu korral jääb jälg maha. Liiga ahneks läks.
Ei mingit korterit saa enam tagasi kui notarist on asi läbi käinud. Lisaks veel laenud mis on võetud vanainimese nimele, ka need peab vanainimene ise kinni maksma. Mitte kui midagi ei tühistata.
Külaline

Notaril ei tekkinud ka küsimust, et kuidas vanainimene üksi oma ainsat vara müüb...
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 18:59 Notaril ei tekkinud ka küsimust, et kuidas vanainimene üksi oma ainsat vara müüb...
Notar teenib oma tasu tehingut tehes, miks ta peaks mõtlema vanainimesele?
Külaline

Notari ülesanne on tehingute tõestamisel kaitsta nõrgemat osapoolt, välja selgitada olulised asjaolud ja veenduda, et kõik mõistavad tehingu sisu ja võimalikke tagajärgi.
https://majandus.postimees.ee/8177319/n ... a-kasutada
Notarite Koja esimehe Merle Saar-Johansoni sõnul on notarite kogemusest näha, et aina rohkem püütakse läbi viia erinevaid probleemseid tehinguid. «Notarid saadavad üksteisele hoiatusteateid, et ennetada riskantseid tehinguid,...
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 17:25
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 17:21
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 16:56

Ütled, et kõik pensinärid on lollid. E valimistel hääletavad ju massiliselt hooldekidude elanikud. Tiba enne keskööd ja reformi poolt
Eestis viibib erinevates hooldekodudes oma 10 000 (sh puudega alaealised). Viimastel Riigikogu valimistel hääletas 600 000+ inimest, sh Reformierakonna poolt 31%. Arvuta nüüd ise, mis protsendi teeb 10 tuhat 600 tuhandest ja isegi kui nad kas või teoreetiliselt kõik hääletaks ühe erakonna poolt, siis mis see kasutegur oleks.
Mis siin ikka arvutada, e-valimistega kindlustas Kaja Kallas võidu ja e-valimiste tulemused avalikustati hiljem peale paberhäälte lugemist kuigi varasemalt oli tavaks just e-valimiste hääled varem teada anda, sest pühapäeviti toimuvad paberhääletused ja siis enam e-valida ei saa. Loomulikult oli e-valimised pettus, aga kuna Riigikohus ei võtnud EKRE proteste isegi arutlusele, peab sellega leppima, leppima ka need kes reformierakonda päriselt valisid, sest oma õigustest õiglasele valimistele on ka nemad loobunud.
Kuule, tegele oma paranoiaga. Päris kõvad luulud. Oleks Ekre võitnud, ei räägiks sa sellist juttu. Kuidas sa nii ajupestud oled?
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:09 Notari ülesanne on tehingute tõestamisel kaitsta nõrgemat osapoolt, välja selgitada olulised asjaolud ja veenduda, et kõik mõistavad tehingu sisu ja võimalikke tagajärgi.
https://majandus.postimees.ee/8177319/n ... a-kasutada
Notarite Koja esimehe Merle Saar-Johansoni sõnul on notarite kogemusest näha, et aina rohkem püütakse läbi viia erinevaid probleemseid tehinguid. «Notarid saadavad üksteisele hoiatusteateid, et ennetada riskantseid tehinguid,...
Jutuks ilus, aga kui vanainimeselt peteti välja, siis kehitatakse õlgu. Oli ju Pealtnägijas saade kus isa kingis tütrele maja õigusega seal sees surmani elada, müüs tütar kohe maja maha ja põgenes Iirimaale, isa jäigi kodutuks. Notar ei vastuta oma tegude eest.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:10
Eestis viibib erinevates hooldekodudes oma 10 000 (sh puudega alaealised). Viimastel Riigikogu valimistel hääletas 600 000+ inimest, sh Reformierakonna poolt 31%. Arvuta nüüd ise, mis protsendi teeb 10 tuhat 600 tuhandest ja isegi kui nad kas või teoreetiliselt kõik hääletaks ühe erakonna poolt, siis mis see kasutegur oleks.
Mis siin ikka arvutada, e-valimistega kindlustas Kaja Kallas võidu ja e-valimiste tulemused avalikustati hiljem peale paberhäälte lugemist kuigi varasemalt oli tavaks just e-valimiste hääled varem teada anda, sest pühapäeviti toimuvad paberhääletused ja siis enam e-valida ei saa. Loomulikult oli e-valimised pettus, aga kuna Riigikohus ei võtnud EKRE proteste isegi arutlusele, peab sellega leppima, leppima ka need kes reformierakonda päriselt valisid, sest oma õigustest õiglasele valimistele on ka nemad loobunud.
Kuule, tegele oma paranoiaga. Päris kõvad luulud. Oleks Ekre võitnud, ei räägiks sa sellist juttu. Kuidas sa nii ajupestud oled?
Oleks ekre võitnud, ei maksaks sa 24% saiapätsist riigile eks, aga sa oled ka vähem võimekas naisterahvas. Sa ei saa maksudest ja poliitikast midagi aru.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 18:04 Aga kus see pensionär nüüd elab, kui korteri maha müüs? Ja kas sellist kinnisvaratehingut ei saa tagasi pöörata? "Ostja" on ju teada.
Isegi, kui saaks tagasi keerata, siis ta peaks ju ostjale raha tagasi andma. Aga ta andis selle sulas kellelegi kolmandale ju edasi. Polegi midagi tagasi anda.
Eks pandi korteri müügikuulutus üles ja pole ka ime, kui ostiski keegi suvaline, sest oli nö kiirmüügihind. Võimalik, et ostja polegi kaasosaline.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 16:56

Ütled, et kõik pensinärid on lollid. E valimistel hääletavad ju massiliselt hooldekidude elanikud. Tiba enne keskööd ja reformi poolt
Tüüpiline!
Kui tuuakse arvuliselt ette, et need väidetavad öised hooldekodu hääled ei saa suurt pilti muuta, siis pole see järsku enam oluline. Enne oli nii oluline.
Külaline

Kle, koli oma EKREga kuhugi mujale. Meid ei huvita.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:16

Oleks ekre võitnud, ei maksaks sa 24% saiapätsist riigile eks, aga sa oled ka vähem võimekas naisterahvas. Sa ei saa maksudest ja poliitikast midagi aru.
Pole kahju maksta. Kobi tööle! Sotsiaaltoetustest on täiesti võimalik ära elada, kui jätad joomise ja suitsetamise maha. Proovi!
Külaline

1 päev ennem USA valimisi kirjutas meie meedia. Usa järgmine president Camala Harris. Kõik liberalistidest riugipead k.a Zelenski sõimasid Trumpi. Seekord ei läinud aga pettus läbi kuna Vabariiklased said 200 aasta kõuge suurema valimisvõudu mis USA-s on saadud. Ja kindlustasid sellega absoluutse võimu. Ja juhtub ka nii Euroopas. Trump vihkab õiguststult eurooplasi ja kelm Zelenskit
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:27 Kle, koli oma EKREga kuhugi mujale. Meid ei huvita.
Räägi enda eest üksik ja vaene vanamutt.
Külaline

Ikkagi midagi ei klapi siin loos, eelkõige korterimüügiga seoses. Notarid ja pangad ei lase nii lihtsalt suuri sularahatehinguid teha. Ja ostja pidi kuidagi ka loos sees olema. Kes see notari oli, kes selle tehingu läbi lasi? Tehingu andmetest pidi ju notar teadma, et vanur müüb kiirmüügihinnaga oma eluaset.
Ei kujuta ette, kuidas seda penskarile serveeriti, et müü suvalisele inimesele oma korter maha ja oled nüüd kaitstud. Ikka pidi ju "pangatöötajast" ostja olema.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:30
Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:16
Pole kahju maksta. Kobi tööle! Sotsiaaltoetustest on täiesti võimalik ära elada, kui jätad joomise ja suitsetamise maha. Proovi!
Aga sina maksad ikka piima ja saia eest 24% käibemaksu.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:43 Ikkagi midagi ei klapi siin loos, eelkõige korterimüügiga seoses. Notarid ja pangad ei lase nii lihtsalt suuri sularahatehinguid teha. Ja ostja pidi kuidagi ka loos sees olema. Kes see notari oli, kes selle tehingu läbi lasi? Tehingu andmetest pidi ju notar teadma, et vanur müüb kiirmüügihinnaga oma eluaset.
Ei kujuta ette, kuidas seda penskarile serveeriti, et müü suvalisele inimesele oma korter maha ja oled nüüd kaitstud. Ikka pidi ju "pangatöötajast" ostja olema.
Miks nad ei peaks laskma, iga tehingu pealt saab teenustasu. Notar ei ole mingi käehoidja, notar on tehingu vahendaja kui mõlemad pooled lepivad kokku, siis notar teeb tehingu ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 19:15Oli ju Pealtnägijas saade kus isa kingis tütrele maja õigusega seal sees surmani elada, müüs tütar kohe maja maha ja põgenes Iirimaale, isa jäigi kodutuks.
Nii need kuulujutud tekivad.
Lihtsalt remargi korras: lugu oli Kuuuurijas ja isa ei jäänud kodutuks, jutt oli tema teisest kinnisvarast. Mitte, et too asi oleks õiglane olnud.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Apr 2025 19:59
Külaline kirjutas: 24 Apr 2025 19:15Oli ju Pealtnägijas saade kus isa kingis tütrele maja õigusega seal sees surmani elada, müüs tütar kohe maja maha ja põgenes Iirimaale, isa jäigi kodutuks.
Nii need kuulujutud tekivad.
Lihtsalt remargi korras: lugu oli Kuuuurijas ja isa ei jäänud kodutuks, jutt oli tema teisest kinnisvarast. Mitte, et too asi oleks õiglane olnud.
Ja mis siis sisuliselt muutus? Kanali erinevus ja isa jäi ju oma ehitatud majast ilma. Nii et ka sina kiidad sellise pettuse heaks. Aga kunagi petavad ka sinu lapsed sinult kõik välja kuna sa oled heauskne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist