Karistusregistri andmed

Vasta
Külaline

Karistusregistri andmed

Postitus Postitas Külaline »

saan aru, et karistusregistrist kantakse toimikud üle arhiivi, kus need säilitatakse veel teatud aja. kas karistusregistri arhiivile on ka ligipääs võimalik?
Coral
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Coral »

Karistusregistri seadus paragrahv 20

https://www.riigiteataja.ee/akt/114032023027?leiaKehtiv

§ 20. Õigus saada andmeid registri arhiivist
(1) Registri arhiivis asuvaid andmeid on õigus saada:
1) isikul enda kohta;
2) alaealise isiku seaduslikul esindajal esindatava alaealise isiku kohta;
3) uurimisasutusel kriminaalasjas kohtueelse menetluse toimetamiseks;
Lisaks õigus veel teatud ametiasutustel.
Külaline

Teatud tööandjatel on isegi kohustus neid andmeid vaadata, nt lastega töötavate isikute puhul. Vaataja jälg jääb maha.
On võimalik veel lihtsalt kohtulahendeid vaadata, need on avalikud: https://www.riigiteataja.ee/kohtulahend ... lused.html Seda olen kasutanud tööle kandideerijaid selekteerides.
Külaline

Coral kirjutas: 26 Juun 2024 23:31 Karistusregistri seadus paragrahv 20

1) isikul enda kohta;
See ametiasutus, kus mina töötasin, ja kus pidi karistusregistrist päringuid tegema, ei pääsenud otse ei arhiivi ega niisama kuhugi. Pidime tegema päringu, andma isikud, kelle kohta infot pärime ja milliste konkreetsete paragrahvide vastu neid vaja kontrollida. Õiguslik alus tuli loomulikult juurde lisada, mille alusel üldse midagi küsisime. Vastuseks tuli lihtsalt, et on või ei ole vaste. Arhiivist ei väljastatud midagi ja teiste paragrahvide kohta ka mitte.
Haldusmenetlusega oli tegu.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Miks te üldse nuhite teiste järgi?
Olgu, ma mõistan kui tegu on mingi tööalase kohustusega, aga muul ajal võiks muud tegevust olla.

/Juustup
Külaline

Oleks ma üksikema, kes tutvub uue mehega, ma tahaks küll suhete tõsisemaks muutudes mehe tausta igaks juhuks üle kontrollida.
Juustup

Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 21:54 Oleks ma üksikema, kes tutvub uue mehega, ma tahaks küll suhete tõsisemaks muutudes mehe tausta igaks juhuks üle kontrollida.
Oleks ma mees, kes kaalub üksikemaga(ehk siis veel lisaks naisele võõras titt ka majas) suhet ja ma saaks teada, et ta minu järel juba suhte alguses nuhib, jätaks ma ta maha. Neid üksikemasid on terve Eesti riik täis.

/Juustup
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 15:23
Coral kirjutas: 26 Juun 2024 23:31 Karistusregistri seadus paragrahv 20

1) isikul enda kohta;
See ametiasutus, kus mina töötasin, ja kus pidi karistusregistrist päringuid tegema, ei pääsenud otse ei arhiivi ega niisama kuhugi. Pidime tegema päringu, andma isikud, kelle kohta infot pärime ja milliste konkreetsete paragrahvide vastu neid vaja kontrollida. Õiguslik alus tuli loomulikult juurde lisada, mille alusel üldse midagi küsisime. Vastuseks tuli lihtsalt, et on või ei ole vaste. Arhiivist ei väljastatud midagi ja teiste paragrahvide kohta ka mitte.
Haldusmenetlusega oli tegu.
Mina küll pääsesin, ID-kaardiga.
Külaline

Juustup kirjutas: 28 Juun 2024 22:33
Külaline kirjutas: 28 Juun 2024 21:54 Oleks ma üksikema, kes tutvub uue mehega, ma tahaks küll suhete tõsisemaks muutudes mehe tausta igaks juhuks üle kontrollida.
Oleks ma mees, kes kaalub üksikemaga(ehk siis veel lisaks naisele võõras titt ka majas) suhet ja ma saaks teada, et ta minu järel juba suhte alguses nuhib, jätaks ma ta maha. Neid üksikemasid on terve Eesti riik täis.

/Juustup
Paraku on terve Eesti riik täis naisi, kes on kellegagi pere loonud õndsas usus, et on leidnud oma unelmate printsi, kelle elu on puhas kui prillikivi ja kes põleb soovist temaga lapsi saada ja neile superissi olla. Ma ise, oma praeguse abikaasaga kohtudes, uurisin ühistelt tuttavatelt, et kes see poiss on ja kellega tegemist. Samas ei pane imeks, kui meie üha ametnikukesksemaks muutuvas ühiskonnas küsib naine oma uue kuti kohta PPAst päringu.
Külaline

/Juustup
See pole nuhkimine, kui ema last kaitseb. Hoopis neid pedofiile on Eesti täis. Kui on puhas minevik, siis pole põhjust midagi karta ega solvuda.
Külaline

/Juustup
Kui ma oleks mees, siis ma ise soovitaks sel naisel seda teha, et ta tunneks end turvaliselt ja suhtes puuduksid hirmud. Tunnustaks teda emana ja kiidaks, et on oma lapse turvalisuse eest hoolib. Selle naisega julgeks lapsi saada, sest tead, et lapsed on hoitud.
Külaline

Kellelegi pole otsa ette kirjutatud "psühhopaat". Tavaliselt jätavad sellised (sh ka nt sarimõrvarid) suheldes meeldiva inimese mulje. Seda on liigagi palju, et kodus on psühhopaat, kõik vägivallavormid on esindatud aga tööl, tutvusringkonnas öeldakse, et nii tore ja hea inimene. Tihti veel abivalmis, teeb omakasupüüdmatuid tegusid.
Juustup

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 23:21
Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 19:16
Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 14:16

See pole nuhkimine, kui ema last kaitseb. Hoopis neid pedofiile on Eesti täis. Kui on puhas minevik, siis pole põhjust midagi karta ega solvuda.
Inimesel, kes lapsi vorbib, võiks nii palju intuitsiooni ning intelligentsi ikkagi olla, et pedofiil ära tunda. Pedofiilid on äratuntavad. Psühhopaadid tõesti mitte.

/Juustup
Usun. Seetõttu sa peeglisse vaadates vahid midagi aru saamata.
Labane.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 23:24
Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 19:16

Inimesel, kes lapsi vorbib, võiks nii palju intuitsiooni ning intelligentsi ikkagi olla, et pedofiil ära tunda. Pedofiilid on äratuntavad. Psühhopaadid tõesti mitte.

/Juustup
Labane.

/Juustup
Nõus, see ongi vastus, kes oled.
Juustup

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 23:37
Juustup kirjutas: 29 Juun 2024 23:24
Labane.

/Juustup
Nõus, see ongi vastus, kes oled.
Sina muidugi suudad läbi telefoniekraani hinnanguid ning ilmselt ka diagnoose anda

/Juustup
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist