Lapsel röga kurgus
Lapsel röga kurgus
On äkki keegi veel sama murega maadelnud - laps kurdab, et tal on koguaeg rögativa kurgus. Püüab neelata, aga ei lähe ära, köhatab pidevalt sellepärats. Andsin talle rögalahtistavat köhasiirupit eeldusega et see teeb röga vedelamaks, aga ei aidanud. Eks muidugi pean perarstile ikka kurtma minema....
-
Külaline
-
Külaline
Kas see on nagu viiruhaiguse järel tekkinud või pikem ja püsiv probleem?
-
Külaline
Me ühel lapsel tekkis ka vahel mingil põhjusel kurku selline veniv lima. See ei läinud alla ega olnud ka võimalik välja köhida. Võis lausa oksele ajada. Tekkis pikema nutu tagajärjel, ärritunud olekus. Lõpuks saime aru, et see tekkis siis, kui miski ärritas pehmet suulage, see lima tekkis sinna peale. Kui oleks rahulikult lamanud ja lasknud alla valguda, siis ehk oleks kiiremalt üle läinud, aga laps ju ei suuda.
Endal on ka paar korda juhtunud. Nt kui kas leivapuru vm selline asi on sinna sattunud - jube ebameeldiv. Teine kord sain mesilaselt nõelata ja kõik ülemised hingamisteed olid seda paksu lima järsku täis. Tunne oli õudne.
Endal on ka paar korda juhtunud. Nt kui kas leivapuru vm selline asi on sinna sattunud - jube ebameeldiv. Teine kord sain mesilaselt nõelata ja kõik ülemised hingamisteed olid seda paksu lima järsku täis. Tunne oli õudne.
Tegemist võib olla adenoidiga või kroonilise kurgumandli põletikuga.Kas nina kaudu hingata saab?
Tuleks minna ninakõrvakurgu arsti juurde.
Tuleks minna ninakõrvakurgu arsti juurde.
-
Külaline
Mine Järvamaa haiglasseHeleLiis kirjutas: ↑22 Apr 2025 20:42 On äkki keegi veel sama murega maadelnud - laps kurdab, et tal on koguaeg rögativa kurgus. Püüab neelata, aga ei lähe ära, köhatab pidevalt sellepärats. Andsin talle rögalahtistavat köhasiirupit eeldusega et see teeb röga vedelamaks, aga ei aidanud. Eks muidugi pean perarstile ikka kurtma minema....
-
Külaline
Piimatooteid peaks vältima. Kui on nohu ja köha aeg siis meie peres lapsed näiteks kurdavad, et piima juues tekib rõve lima kurku.
-
Külaline
Milleks selline irvitava näoga kommentaar? Üritad teise inimese tervisemures vaimukas olla? Nõme.
-
Külaline
Igas perekooli foorumis on alati kohal piima foobikud.Guest kirjutas: ↑22 Apr 2025 23:34 Piimatooteid peaks vältima. Kui on nohu ja köha aeg siis meie peres lapsed näiteks kurdavad, et piima juues tekib rõve lima kurku.
https://tervis.postimees.ee/3306789/muu ... -pea-paika
-
Külaline
Teadlastel on pakkuda välja ka võimalik põhjus, miks piim näiliselt suu paksuks teeb. Piim on emulsioon ehk see koosneb veest ja selles lahustunud molekulidest nagu valkudest ja rasvadest. Suus leiduv sülg sisaldab seevastu mutsiine, suuremat sorti valke. Kokkupuutel lähevad piima valgu- ja rasvamolekulid klompi ja sadestuvad suuõõne pinnale. See võibki tekitada tunde, et suus leidub rohkem lima.Külaline kirjutas: ↑22 Apr 2025 23:34 Piimatooteid peaks vältima. Kui on nohu ja köha aeg siis meie peres lapsed näiteks kurdavad, et piima juues tekib rõve lima kurku.
Kokkuvõtlikult pole praegu mingeid tõendeid, et piim soodustab limaeritust. Seda peaksid meeles pidama ka tervishoiutöötajad ja müüti vajadusel kummutama.
Pikemalt
https://novaator.err.ee/868270/lugeja-k ... imaeritust
Hingab suukaudu normaalselt. On ka öelnud, et kui vett joob, siis läheb suuremaks.... ma ei oska ka seda kuidagi tõlgendada...
Kui ma nüüd mälu pingutan, siis ei tekkinud nagu peale haigust, aga se eon nüüd viimase 2-3 kuu teema olnud. Varem pole seda öelnud. Samas lapsel on ju iga mõne aja tagant väike nohu või köha, mine võta siis kinniGuest kirjutas: ↑22 Apr 2025 21:09 Kas see on nagu viiruhaiguse järel tekkinud või pikem ja püsiv probleem?
-
Külaline
Äkki see on hoopis nö tükitunne tal kurgus. Võib olla refluksist näiteks. Praegu õietolmu aeg. Ka see võib mõjutada. Ma muidu ise õietolmule ei reageeri aga see aasta on taas seda väga palju ja isegi mul mitte allergikuna annab tunda. Laps on allergik õietolmule ja vaevama hakkas see aasta juba märtsi lõpus. Eelmine aasta näiteks jäi tal vahele.
täitsa hea mõte ausalt...tal on mingile allergia, lasteaias olid rühmas nartsissid ja tal terve päeva nina tilkus. Kodus ei tilkunud. Proovin talle homme allergia rohtu anda, jälgin, kuidas mõjubGuest kirjutas: ↑24 Apr 2025 21:20 Äkki see on hoopis nö tükitunne tal kurgus. Võib olla refluksist näiteks. Praegu õietolmu aeg. Ka see võib mõjutada. Ma muidu ise õietolmule ei reageeri aga see aasta on taas seda väga palju ja isegi mul mitte allergikuna annab tunda. Laps on allergik õietolmule ja vaevama hakkas see aasta juba märtsi lõpus. Eelmine aasta näiteks jäi tal vahele.
Vabandust, kirjutasin millegi pärast valesti, hingab ikka nina kaudu, nina kinni ei ole.
-
Külaline
Mina õppisin ära ninaloputuse, kui covidi ajal lõhnataju kaotasin. Lootsin et äkki see taastab midagi.
Aga mul on sellest on abi ka sellise ebamugavuse ja röga tunde vastu kurgus. Äkki pole see lima või röga sinu lapsel ka kurgus, vaid kuskil kurgust kõrgemal, nagu ninaneelus.
Ma ütlen, et mina õppisin seda ninaloputust. Aga mõnedel on see rutiin. Mul on see sinine loputuskork. Ja hea ol ka spets loputuslahus, soojana. Muidu on ebamugav. Loputatakse ka veega, aga see on kipitav.
Aga mul on sellest on abi ka sellise ebamugavuse ja röga tunde vastu kurgus. Äkki pole see lima või röga sinu lapsel ka kurgus, vaid kuskil kurgust kõrgemal, nagu ninaneelus.
Ma ütlen, et mina õppisin seda ninaloputust. Aga mõnedel on see rutiin. Mul on see sinine loputuskork. Ja hea ol ka spets loputuslahus, soojana. Muidu on ebamugav. Loputatakse ka veega, aga see on kipitav.
-
Külaline
Ma tegelikult pidasin silma õues vabalt ringi lendlevat õietolmu. Puude ja põõsaste, mitte lilledeHeleLiis kirjutas: ↑24 Apr 2025 21:28täitsa hea mõte ausalt...tal on mingile allergia, lasteaias olid rühmas nartsissid ja tal terve päeva nina tilkus. Kodus ei tilkunud. Proovin talle homme allergia rohtu anda, jälgin, kuidas mõjubGuest kirjutas: ↑24 Apr 2025 21:20 Äkki see on hoopis nö tükitunne tal kurgus. Võib olla refluksist näiteks. Praegu õietolmu aeg. Ka see võib mõjutada. Ma muidu ise õietolmule ei reageeri aga see aasta on taas seda väga palju ja isegi mul mitte allergikuna annab tunda. Laps on allergik õietolmule ja vaevama hakkas see aasta juba märtsi lõpus. Eelmine aasta näiteks jäi tal vahele.
-
Külaline
Väga tõenäoliselt allergiast tingitud reaktsioon. Olen ise allergik ja ehkki tarbin allergiavastaseid ravimeid, olen juba aastaid hädas tundega, justkui oleks ninaneelus pidevalt mingi lima. Kurguarst samas midagi ei näe ega leia.
-
Külaline
Millest see spets loputuslahus koosneb?Guest kirjutas: ↑25 Apr 2025 16:27 Mina õppisin ära ninaloputuse, kui covidi ajal lõhnataju kaotasin. Lootsin et äkki see taastab midagi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline