Mallukas ja BSH

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 21:53
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 21:40
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 20:52
Kurb pole mitte väide, et sina ja su sõbrad neid inimesi ei tea. Kurb on see, et avad, loed ja räägid innustunult kaasa teemas, mis puudutab inimesi, kellest sa pole mitte kunagi mitte midagi kuulnud.

Ehk siis lühidalt öeldes, sa lihtsalt valetad, kui ütled, et ei tea, kes nad on. Ja see on topeltkurb!
Teadma ja tuntud on siiski erinevad mõisted. Ma tean, sest miskipärast keegi topib neid delfisse. Mille poolest nad just tuntud on, väga ei tea. Pakendikeskus teeb ka aeg-ajalt viiteid
Minu jaoks on "teadma" ja "tuntud" selles kontekstis suht samatähenduslikud. Pigem kahtlustan, et need, kes ütlevad mõne tuntud inimese kohta "kes see veel on?", ei ütle seda sellepärast, et nad siiralt ei tea, kes see inimene on, vaid sellepärast, et anda põlastav hinnang selle inimese väärtusetuse ja tühisuse kohta.

Nii et jah, pigem inimesed ajavad kaks asja omavahel segi. See, et sulle see inimene ei meeldi (mulle ka kumbki nendest inimestest ei meeldi) ei tähenda seda, et nad on täiesti tundmatud tegelased. Need, kes vähegi meediat tarbivad, lihtsalt on mu meelest sunnitud teadma selliseid inimesi, sest nad vahivad pea iga päev mingisuguse ajalehenurga pealt sulle vastu. Isegi, kui ignoreerid ja ei ava neid teemasid, pealkirju ja pilte näed ju ikka.
Siiski ei. Ma näen nt telekas väga palju reklaame. Nt lidl. Ehk jah, ma tean, et selline asi eksisteerib. Aga mul pole õrna aimugi, kus see asub, pole kunagi käinud, ei tea, kas seal keegi üldse käib või mis kvaliteet seal on. Ses mõttes minu jaoks täiesti tundmatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 22:05
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 21:53
Külaline kirjutas: 26 Juun 2024 21:40

Teadma ja tuntud on siiski erinevad mõisted. Ma tean, sest miskipärast keegi topib neid delfisse. Mille poolest nad just tuntud on, väga ei tea. Pakendikeskus teeb ka aeg-ajalt viiteid
Minu jaoks on "teadma" ja "tuntud" selles kontekstis suht samatähenduslikud. Pigem kahtlustan, et need, kes ütlevad mõne tuntud inimese kohta "kes see veel on?", ei ütle seda sellepärast, et nad siiralt ei tea, kes see inimene on, vaid sellepärast, et anda põlastav hinnang selle inimese väärtusetuse ja tühisuse kohta.

Nii et jah, pigem inimesed ajavad kaks asja omavahel segi. See, et sulle see inimene ei meeldi (mulle ka kumbki nendest inimestest ei meeldi) ei tähenda seda, et nad on täiesti tundmatud tegelased. Need, kes vähegi meediat tarbivad, lihtsalt on mu meelest sunnitud teadma selliseid inimesi, sest nad vahivad pea iga päev mingisuguse ajalehenurga pealt sulle vastu. Isegi, kui ignoreerid ja ei ava neid teemasid, pealkirju ja pilte näed ju ikka.
Siiski ei. Ma näen nt telekas väga palju reklaame. Nt lidl. Ehk jah, ma tean, et selline asi eksisteerib. Aga mul pole õrna aimugi, kus see asub, pole kunagi käinud, ei tea, kas seal keegi üldse käib või mis kvaliteet seal on. Ses mõttes minu jaoks täiesti tundmatu.
Aga sellise teema avad küll, kus sinu jaoks täiesti tundmatutest inimestest on mitu lehekülge kirjutatud? Vähe sellest, et avad, lööd arutelus ka usinalt kaasa. Järelikult ikka ei ole nii tundmatud need tegelased sinu jaoks, nagu siin näidata üritad?
Külaline

"Need, kes vähegi meediat tarbivad, lihtsalt on mu meelest sunnitud teadma selliseid inimesi, sest nad vahivad pea iga päev mingisuguse ajalehenurga pealt sulle vastu. Isegi, kui ignoreerid ja ei ava neid teemasid, pealkirju ja pilte näed ju ikka."

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 22:04
Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 21:52
Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 20:40

Jällegi, ära mõtle asju välja ja eriti ei pea neid välja purtsatama.
Aitab nüüd küll sellest teesklusest, et mina küll ei tea, mina küll pole kuulnud ega näinud... Täitsa esimest korda... Väga tobe eneseupitamine!
Ma JUST ütlesin, et isegi delfisse neid topitakse ja seal näen neid. Mida sa draamatsed kogu aeg.
Milleks siis öelda, et täiesti tundmatud isikud?

Mina, muide ei absoluutselt ei loe blogisid ega jälgi suunamudijaid. Lihtsalt ei huvita - võimalik, et olen selliste teemade jaoks liiga vana. Perekooli blogijate mammutteemat ma ka ei lugenud. Aga ometigi ma ei väida, et need kaks mulle täiesti tundmatud tegelased on.
Külaline

Mujal on ka olnud kommentaare, kus mõni väidab, et ei tea üldtuntud inimesi. Üritab tuntuid madaldada, aga näitab hoopis enda juhmust. Ei saa ju riigiasjugi lugeda ilma, et need näod-nimed ette ei hüppaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 00:58 "Need, kes vähegi meediat tarbivad, lihtsalt on mu meelest sunnitud teadma selliseid inimesi, sest nad vahivad pea iga päev mingisuguse ajalehenurga pealt sulle vastu. Isegi, kui ignoreerid ja ei ava neid teemasid, pealkirju ja pilte näed ju ikka."

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 10:58 Tavaliselt on neil artiklitel pilt ka juures. Huvitav, kuidas on võimalik pealkirja näha ja samal ajal pildist mööda vaadata?
Samas ma ikkagi ei saa aru, miks peaks neid inimesi teadma? Mida kasuliku nad Eesti riigile teinud on?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 13:02
Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 10:58 Tavaliselt on neil artiklitel pilt ka juures. Huvitav, kuidas on võimalik pealkirja näha ja samal ajal pildist mööda vaadata?
Samas ma ikkagi ei saa aru, miks peaks neid inimesi teadma? Mida kasuliku nad Eesti riigile teinud on?
Avada sind mittehuvitav teema ja teatada, et sa neid tegelasi ei teagi, jätab sinust väga arulageda mulje.
Külaline

Samas, ma ei saa aru, mis sunnib sind sellist teemat avama, kommenteerima ja ennast õigustama, et sina küll ei tea, kes need sellised on?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juun 2024 19:25
Samas, ma ei saa aru, mis sunnib sind sellist teemat avama, kommenteerima ja ennast õigustama, et sina küll ei tea, kes need sellised on?
Ma ei ole öelnud, et ma ei tea. Ma küsisin sult küsimuse, et MIKS peaks neid teadma, mida head ja kasulikku need kodanikud korda on saatnud?
Külaline

Ma ei ole öelnud, et ma ei tea. Ma küsisin sult küsimuse, et MIKS peaks neid teadma, mida head ja kasulikku need kodanikud korda on saatnud?
Ei pea teadma, aga ei pea sellest ka jaurama, et sa ei tea. Ei tea, siis ei tea, kedagi ei huvita, liigu edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 09:37
Kas ma olen kuskil öelnud, et TULEB TEADA neid inimesi? Ei ole! Aga iga inimene, kes vähegi meediat tarbib paraku teab neid.

Katsu aru saada, millest jutt käib!
Külaline

Oled küll! Väitsid, et ei sina ega ükski su tuttav ei tea neid.
Külaline

Miks valetama hakkad? Ega siin imelikke palju ole, ikka sina ei teadnud, sinu tuttavad ei teadnud.
Külaline

Keda huvitab teie vaidlus?
Külaline

Ma ei ole Brigitte fänn, aga ta on palju ilusam, kui Mallukas.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 14:46Keda huvitab teie vaidlus?
Ilmselt sind, et sekkusid :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 15:10
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 14:46Keda huvitab teie vaidlus?
Ilmselt sind, et sekkusid :lol:
Tahtsin teema kohta lugeda, aga siin on mingi jura!
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 14:17
Miks valetama hakkad? Ega siin imelikke palju ole, ikka sina ei teadnud, sinu tuttavad ei teadnud.
Seda ütlesin mina. Sa ju saad aru, et siin on erinevad inimesed?
Ma ei ole imelik, kuna ma msllukat tuntud inimeseks ei pea. Katsu vähe rahuneda nüüd.
Külaline

Kas keegi siinsetest suvelaagris ka käis oma lemmikutega jutustamas?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist